Kalipso30 21.02.2012 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 (edytowane) ok zrozumialam AniaS , nie potnę ...to 3 rozwiazanie jest super...a powiedz ile cm ma wtedy ta przycieta plytka u Ciebie?i jeszcze jendo pytanie, a jakich wymiarow masz plytkę? te ktore mi sie podobaja nakrotsza ma 150 X900 mm ...moja lazienka to doklanide 157x316 cm ..takze ciecie jakies bedzie... Edytowane 21 Lutego 2012 przez Kalipso30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 21.02.2012 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Moja płytka ma 90 cm na ileśtam (sprawdzę), ale wygląda na to, że ten wymiar, który akurat Cię interesuje. Cięte będą wyłącznie na 30 i 60 cm. Dzięki temu mogę je ułożyć w sposób nr 3 lub 4 i nie mam strat. U Ciebie byłyby odpady, bo masz o te 7 cm więcej. Chyba.... że położysz w sposób zupełnie nieregularny (jak w opcjach z My Way) i wtedy kombinujesz tak, żeby było jak najmniej strat. Przy okazji właśnie to nieregularne ułożenie wygląda najlepiej w przypadku podłogi z "drewna na niby" Proponuję sobie ułożyć te płytki w jakimś większym pomieszczeniu. W różnych konfiguracjach. Porównać, zrobić zdjęcia, przyjrzeć się i zdecydować Którą zamierzasz położyć, bom ciekawa (?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalipso30 21.02.2012 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Pomylilam się z wymiarem, mam 172X315 co nic jednak nie zmienia...ze odpady będą...narazie podoba mi się nova bell eco dream miele, ale jeszcze muszę sie przyrzec paradyżowi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikaria 21.02.2012 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Dzięki za wsparcie.Najpierw piszą,że o gustach się nie dyskutuje a potem atak na całego:( Bardzo dziękuję za taki brak dyskusji.Moim zdaniem zupełnie na prosto też jest fajnie tylko nie do każdego wnętrza oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 21.02.2012 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 ikaria - i nic a nic nie masz wrażenia patrząc na tę dobijającą symetryczność, że jest okrutnie nudno na tej podłodze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikaria 21.02.2012 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Żeby nie było nudno oglądam film a nie podłogę A poważnie mówiąc lubię symetrię i nic na to nie poradzę;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 21.02.2012 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 I w ten oto sposób jako opiniotwórcze forum wykreowaliśmy nowy sposób układania płytek drewnopodobnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikaria 21.02.2012 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikaria 22.02.2012 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Przepraszam Sheenaz ale...........[/url] Od tego zaczełam i na tym zakończmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
al.g. 23.02.2012 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Witam wszystkich zwolenników płytki drewnopodobnej:) To już drugie moje "podejście" do tego typu płytek. (Wcześniej przerabiałam samego woodentica...Po zastanowieniu i dokładnym obejrzeniu go w sklepie zrezygnowałam z tego wyboru na rzecz powszechnie obecnie panującej płytki gresowej, polerowanej... Dzisiaj jednak natrafiłam na włoski wyrób o tajemniczej nazwie MDE (510,...) To nie gres, i nie płytka rektyfikowana, ale zwykła szkliwiona glinka w baardzo przystępnej cenie 65,-/m2. Przewertowałam ten wątek, jednak nie udało mi się znaleźć żadnych opinii ani wpisów na ten temat... A chętnie poznałabym zdanie jej użytkowników ...lub doświadczonych forumowiczów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rpilski 24.02.2012 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 .... Dzisiaj jednak natrafiłam na włoski wyrób o tajemniczej nazwie MDE (510,...) To nie gres, i nie płytka rektyfikowana, ale zwykła szkliwiona glinka w baardzo przystępnej cenie 65,-/m2. Przewertowałam ten wątek, jednak nie udało mi się znaleźć żadnych opinii ani wpisów na ten temat... A ja kojarzę że coś było. Wpisz w googlu "site:forum.muratordom.pl zirocinio mde" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Glazurnik_Ekspert 25.02.2012 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Planuję ułozenie gresu imitujacego drewna w lazience,prawodpodobnie nova bell miele...i tu lansie moje pytanie do was...lazienka nie jets za wielka, a plytki najkrotsze maja 60 cm...czy ktos z was ukladal takie plytki od razu ucinajac na pól? bo takie duze to jakos tak nie wygladaja chyba ladnie w mniejszym pomieszczeniu? alez wlasnie wygladaja ladnie i co najwazniejsze dlugie plytki optycznie to pomieszczenei powiekszą, absloutnie bym nie ciela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Glazurnik_Ekspert 25.02.2012 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 (edytowane) O rany! niesamowite płytki! Viga te jeszcze lepsze jak dla mnie.. Jak stare deski... ale to juz rozwiazanie na taras lub restauracji stylowej. Edytowane 27 Lutego 2012 przez Elfir REKLAMA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_buduje_domek 01.03.2012 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 (edytowane) Ma ktoś już płytki Bayur Borneo firmy Baldocer na podłodze? W sklepie mają po jednej sztuce, trudno powiedzieć jak to się będzie prezentowało na większej powierzchni. Jak nie zdjęcia to może chociaż opinie o płytkach Baldocer? To jest ta po prawej, po lewej Bayur Nogal.http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=104005&d=1330611136 Edytowane 1 Marca 2012 przez tomek_buduje_domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 16.03.2012 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Witam. ja zdecydowałam sie na woodenctic do kuchni. Nie moge tylko zdecydować który kolor.pozdrawiam fanów płytek drewnopodobnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juri80 26.03.2012 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Witam wszystkich,jestem w trakcie poszukiwań płytek drewonpodobnych do salonu, w oko wpadły mi płytki Novabell natural wood w kolorze noce,niestety w wątku niewiele jest informacji na ich temat.Może się ktoś wypowiedzieć na ich temat (jakość, utrzymanie w czystości...).Dodatkowo jeśli jest to możliwe to proszę o jakieś fotki gotowej podłogi, niekonieczne i w tym kolorze( internecie dotępne są zdjęcia tylko chyba ze strony producenta). Pozdrawiam juri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muscovado 05.04.2012 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Witam,Nie chciałabym spamować, bo zamieściłam wcześniej treść tego posta w wątku o płytkach lappato, jednak po namyśle stwierdziłam, że temat może też zainteresować miłośników płytek drewnopodobnych. Dzisiaj dotarły do mnie zamówione płytki La Faenza Amazzonia T lappato (kolor ciemnobrązowy). Prawdę mówiąc po rozpakowaniu trochę się przeraziłam. Płytki były dosyć ukurzone i niestety na tym ciemnym kolorze było to dosyć widoczne (w zasadzie liczyłam się z tym, że na ciemniejszym kolorze brud będzie bardziej widoczny niż na czymś jaśniejszym). Płytki wybrałam wyłącznie na podstawie zdjęć i opinii (bardzo dobrych) z internetu i nie wiem czy nie było to błędem. Kurz dał się zmyć, ale nie powiem żeby tak łatwo jak z gładkiej płytki. W zasadzie to one nawet po umyciu jeszcze wyglądały na lekko zbielone, nie wiem czy to zamierzony efekt, być może tak. Czy ktoś ma może te płytki i może rozwiać moje wątpliwości w kwestii codziennego użytkowania i czyszczenia? Muszę powiedzieć, że kolor jest naprawdę śliczny, tylko ta powierzchnia mi trochę nie leży, wygląda jak z gumy. Postaram się jutro cyknąć kilka fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rpilski 06.04.2012 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Czy ktoś stosował szerszą fugę wzdłuż krótszego boku płytki a węższą wzdłuż długiego boku ? Przy rozmiarze płytki 60cm i ogrzewaniu podłogowym producenci chemii (dzwoniłem m.in. do Sopro, PCI) zalecają fugę minimum 4mm, inaczej brak gwarancji. Dlatego zastanawiam się czy wzdłuż krótszego boku płytki 10x60 nie dać fugi szerokości 4mm a wzdłuż dłuższego o szerokości. 2,5mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 07.04.2012 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 chyba troche na zapas te wymagania, mam płytki w wymiarze 20x120cm i fugę sopro na 1,5mm czarnym krzyżyku topexa (czyli w praktyce sama figa coś ok. 2mm), najwieksze powmieszczenie to ok. 5,7x5,2m, i wszystko jest ok oczywiscie jest kwestia samej podłogówki, jej wykonania i sposobu zasilania, jak będziemy zapuszczać 60st to może i 5mm fugi za mało maj podłogówka w 30st mrozy dostawała max 36-38st mierzone w kotłowni na mieszaczy czyli pewnie na zamej podłogówce kilka st mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 07.04.2012 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 U nas wykonawca kładł woodentic 15x60 z fugą 2,5mm, trochę miał z tym zabawy bo płytki niestety "łódkowały" i trzeba było sporo pasować - aha nie kładliśmy wg zaleceń producenta na 1/3 tylko nieregularnie - co się skończyło z lewej to zaczynaliśmy tą końcówką po prawej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts