Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PŁYTKI DREWNOPODOBNE, imitujące drewno - zdjęcia, układanie, jakie wybrać?

iga9

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Atlas Concorde to dobry wybór. Płytki moze i nie są tanie , ale efekt jest niesamowity. Sam osobiście położyłem płytki tej fabryki 1,5 roku temu tylko kolekcję Doga i muszę przyznać że nie żałuję tego wyboru. Płytki dobre jakościowo proste i można faktycznie położyć na 1 mm fugę i dają naprawdę efekt drewna.

Ciekawe który producent da ci gwarancję, że nic się nie stanie przy 1mm fudze, czy ten od płytek, czy ten od fugi. A może sprzedawca/dystrybutor płytek da gwarancję, że nic się nie będzie działo ani z płytką ani z fugą ?

Zdarzyło się nieszczęście awaria Trzeba skuć i wymienić kilka płytek drewnopodobnych kupionych w 2007. Szybki telefon do sklepu.Nieopisana radość. Można przyjechać i kupić dostępne od ręki:). Następnego dnia odbieram "deski" a wolny czas poświęcam na oglądanie nowości w tym temacie...W ciagu tych 5 lat widać ogromny postęp w podrabianiu naturalnego drewna. Mają pokazane w aranżacjach deski o różnych odcieniach i różnych formatach pomieszane udające w naturalny sposób deski / nie parkiet:)/ Struktura optycznie i fizycznie przypominająca naturalne drewno. Nowy kącik aranżują deskami dosłownie ze starego statku albo jak kto woli szopy są nawet deski ze stęplami pochlapane farbą z zaschniętymi liściami , układane na zakładkę w połączeniu z betonem naprawdę wyglądają interesująco. A ceny w porównaniu z moim zakupem sprzed 5 lat są dużo niższe.Ale najważniejsze napisałem na początku, regularna oferta profesjonalnego sklepu a nie marketu z chińskim lub innym materiałem kupionym gdzieś okazyjnie z wyprzedaży fabryk

Od kilku tygodni wertuje to forum i nie mogę się zdecydować które płytki drewnopodobne wybrać - zastanawiałam się nad woodentic paradyża, ale brakowało mi w nich tego czegoś, noce naturale - tutaj mam nawet wizualizację z nimi zrobioną i prawie już sie na nie zdecydowaliśmy, ale jak zobaczyliśmy te płytki w sklepie to trochę zwątpiliśmy bo odcień zupełnie inny niż na wizualizacji - poza tym pan powiedział że one tak maja i zależy jakie nam się w paczce trafią. No i ta 3 klasa ścieralności - płytki będą w salonie, jadalni i korytarzu - trochę się boję jak się sprawdzą w korytarzu gdzie się będzie w butach chodziło. Teraz myślę o novabell eco dream lub o jakiś z SERENISSIMA - tylko w Łodzi nie mogę znaleźć sklepu gdzie te płytki są wystawione.

W każdym razie patrząc na trwałość i użytkowanie to które byście polecili - novabell eco dream czy serenissima? czy ma ktoś może zdjęcia novabell CASTAGNO?

Czy ktokolwiek ma na podłodze gres Paradyż My Way Rovere Naturale albo Rovere bianco? W internecie widać tylko inspiracje, realizacji żadnych. Bardzo mi się ten gres spodobał w sklepie. Wygląda bardzo natulalnie, seria Rovere ma imitować dąb i myślę, że robi to dużo lepiej niż Woodentic. Ponadto występuje w dużym formacie - bodajże decha może mieć wymiary nawet 20x120cm. Spotkał się ktoś z tym "cudem"?

Sheenaz, muszę przyznać Ci rację. Wypożyczyłam sobie wczoraj obie wersje kolorystyczne Rovere - Bianco i Naturale. Położyłam na podłodze i stwierdziłam, że bianco są nieładne - zbyt białe, i sztuczne. Odpadają. Rovere Naturale są ładne, ale się waham, bo wolałabym jaśniejsze i zimniejsze.

Zainteresowały mnie te "Twoje". Ładnie wyglądają w internecie, na żywo się na nie nie natknęłam. Nie omieszkałam poszperać w Twoim dzienniku :-) Masz może fotki bardziej aktualne? Tzn. płytki już zafugowane? Zadowolona jesteś? Jaki to rozmiar? Twoja chałupka zapowiada się świetnie, nawet łazienki na "moją modłę" :-)

Rania, moje jeszcze niezafugowane. Myślę, że jeszcze ze 2 miesiace trzeba będzie poczekać. fugowanie zostawiamy sobie na sam koniec, po malowaniu scian.

Z Monocibec jestem bardzo zadowolona. Wybielonych płytek szukałam dośc długo i te jako jedne z niewielu spełniły oczekiwanai wizualne i cenowe.

Jak na razie widzę jedną podstawową zaletę - nigdy nie były przetarte mopem a mimo to wyglądają na czyste, w przeciwieństwie do Noce Naturale by My Way, ktore mam w łazience.

Monocibec wystepuja w 2 rozmiarach: 15x90, 22x90.

Witam, poszukuję płytek drewnopodobnych na taras. Czy ktoś układał takie u siebie? Jakie płytki się do tego nadają tzn. jaka firma, nazwa? Może ktoś ma taki taras i chciałby się podzielic fotkami ?

dokonalas juz moze wyboru i kupilas juz jakies plytki? my mamy 2 tarasy do wylozenia razem grubo ponad 30m plytek nam trzeba. myslalam jeszcze o kombinowaniu z akacjowa ukladanka ikei na dolnym tarasie ale jak przeczytalam ze olejowanie co 3=6miesiecy to zwatpilam i beda jednak plytki wszedzie. o ile na gorny taras taki przy sypialni jestem w stanie polozyc cos z serii tanizna lub koncowka kolekcji o tyle na dolnym uparlam sie na plytki drewnopodobne. obeszlam wszystkie salony i nie znalazlam nic co by mnie zadowolilo, na necie ostatnio znalazlam GRES ONEKER, jest dwie wersje jasna i ciemna i w sumie obydwie mi sie podobaja tylko nei wiem jak one wygladaja w praktyce, ewentualnie dosc tani gres legno ale tez nie wiem czy jest ok na zewnatrz

dokonalas juz moze wyboru i kupilas juz jakies plytki? my mamy 2 tarasy do wylozenia razem grubo ponad 30m plytek nam trzeba. myslalam jeszcze o kombinowaniu z akacjowa ukladanka ikei na dolnym tarasie ale jak przeczytalam ze olejowanie co 3=6miesiecy to zwatpilam i beda jednak plytki wszedzie. o ile na gorny taras taki przy sypialni jestem w stanie polozyc cos z serii tanizna lub koncowka kolekcji o tyle na dolnym uparlam sie na plytki drewnopodobne. obeszlam wszystkie salony i nie znalazlam nic co by mnie zadowolilo, na necie ostatnio znalazlam GRES ONEKER, jest dwie wersje jasna i ciemna i w sumie obydwie mi sie podobaja tylko nei wiem jak one wygladaja w praktyce, ewentualnie dosc tani gres legno ale tez nie wiem czy jest ok na zewnatrz

Jeszcze nic nie kupione :( Na razie na pierwszym miejscu jest Woodentic Brown, znalazłam tu gdzieś zdjęcie z realizacji i wygląda świetnie. Z tańszych jest też Holtzer z Paradyża, chociaż nie wiem jak wygląda w rzeczywistości. Jutro robimy rundkę po sklepach i po obejrzeniu wszystkiego na żywo, mam nadzieję coś wybierzemy.

Miamaja ale woodentica na taras chcesz? nam odradzili a kupowalam go sporo bo mamy wszedzie na dole poza salonem

woodentic wygladaja ladnie ale nasz majster sie skarzyl bo i wymiaru zdazylo im sie nie trzymac no i neistety bardzo lodkowaly :/ wygladaja fajnie ale przy przeprowadzce mylo sie je tragicznie. aha no i woodentic jest baaaardzo kruchy. upadlo mi cos i sie plytka odszczerbala, szukamy mazaka zeby to zamalowac jakos

Witam.

Tez jestem przed takim wyborem. Biore pod uwagę woodentic i noce naturalne. Prosiłem poprzez PW ok 10 osób które takie płytki położyły o kilka zdjęć z już położonej umytej podłogi. Niestety nikt nie odpisał. Dlatego poproszę na forum jeśli ktoś ma położone noce naturalne lub woodentic prosze o kilka fotek. Adres podam na PW z uwagi na spamowanie przez automaty.

W wy ktore polecacie? To ma byc do salonu jadalni i korytarza ok 50m2 (nie do sieni).

Z gory dziekuje za porade i zdjęcia

Edytowane przez kloskak

Miamaja ale woodentica na taras chcesz? nam odradzili a kupowalam go sporo bo mamy wszedzie na dole poza salonem

woodentic wygladaja ladnie ale nasz majster sie skarzyl bo i wymiaru zdazylo im sie nie trzymac no i neistety bardzo lodkowaly :/ wygladaja fajnie ale przy przeprowadzce mylo sie je tragicznie. aha no i woodentic jest baaaardzo kruchy. upadlo mi cos i sie plytka odszczerbala, szukamy mazaka zeby to zamalowac jakos

Trochę mnie zbiła z tropu Twoja opinia, bo juz bylismy zdecydowani na Woodentic na taras :( Ale bardzo dziękuję, że napisałaś.

Z tą kruchością to chyba muszę potwierdzić bo kupiliśmy jedną płytkę i prawie od razu się kawałek ukruszył.

A nie wiesz jaki jest Stonewood w utrzymaniu?

A u nas, po trzech latach i wielu lądowaniach przeróżnych, twardych przedmiotów, żadnych odprysków w Woodenticu. Może trafiliście na jakąś wadliwą serię...

Ja po trzech latach jestem mega zadowolony:)

a może to też zalezy od koloru? Jaki masz u siebie? Ja na próbę kupiłam Brown.