Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PŁYTKI DREWNOPODOBNE, imitujące drewno - zdjęcia, układanie, jakie wybrać?

iga9

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam

o to moja podłoga

SERENISSIMA - Resort

http://i1.fmix.pl/fmi700/29290800001b29c44fc9e3a9/zdjecie.jpg

http://i3.fmix.pl/fmi1947/9f06ac6c000803734fc9e3bb/zdjecie.jpg

podłoga idealnie imituję drewno

każdy odwiedzający dał się nabrać :yes::lol2:

Edytowane przez karolek59

Karolek, piękna podłoga:)

Ja mam pytanie- co prawda zadałam je na drugim wątku woodentica, ale odzewu nie ma. A teraz widzę, że to ten jest od ' układania' , więc kopiuję post.

Kochani, powoli nadchodzi czas na moje woodentiki..

Bardzo proszę o poradę , szczególnie tych co u siebie mają, odnośnie

1- tego jak położyć woodentica u mnie? załączę plan parteru..

woodentic ma być na całym dole- wiatrołap/ korytarz/ salon/ kuchnia i łazienka..

korytarz z salonem i kuchniom tworzą otwarty plan.

Myślałam ,żeby zacząć w poprzek salonu, ale wtedy trzeba będzie jechać wzdłuż korytarza..

2- jaki rozmiar wybrać? Bardziej podoba mi się większy, ale może u mnie jest za wąsko ( salon ma szerokość 3 m- jak tramwaj:( )???

http://parts.com.pl/galeria/var/resizes/Anna/planparteru.jpg?m=1300992291

Kłaść zamierza mój mąż za ok. 1.5 miesiąca. Doradźcie , proszę..

Edytowane przez anagat

anagat ja będę kładła swoje płytki tak jak się kładzie panele bądź deski czyli prostopadle do okna i w takim ułożeniu dalej w hollu, łazience, wiatrołapie. Moim zdaniem dłuższe lepsze bardziej imitują deski. 60 cm jak dla mnie zdecydowanie za krótkie chyba że do małego pomieszczenia - łazienki czy wiatrołapu.

karolek69 bardzo fajna ta podłoga, gdyby nie fuga to ciężko byłoby odróżnić od deski :) A jaki kolor jest tej serenissimy?

Edytowane przez oki_net

Oki, boję się, że jak ułozę prostopadle do okna, to ten mój salon-tramwaj jeszcze dłuższy się wyda.

No i w domu, który wynajmuję w tej chwili, wszystkie panele są ułożone równolegle do okna:) Wygląda to dobrze, nie wiedziałam, że powinno być prostopadle..hmmm

No i też bym wolała te dłuższe.

Może jeszcze ktoś się wypowie?:)

Kładź prostopadle do okna. Inaczej będzie kicha.

ALe czemu? Wytłumacz jak krowie na rowie..Czy to wynika z tych nierówności woodentica? Inne już by można było kłaść równolegle? A jak się kładzie jeśli okna są na dwu przylegających ścianach?

Gdzieś tu na wątku kiedyś czytałam, że należy położyć tak, żeby z miejsca gdzie spędzasz najwięcej czasu (wypoczynek), widzieć 'deski'prostopadle a nie równolegle do siebie..W tym wypadku u mnie powinny być równolegle do okna.

Kurcze nie bardzo rozumiem czemu tak a nie inaczej:(

Gdzieś tu na wątku kiedyś czytałam, że należy położyć tak, żeby z miejsca gdzie spędzasz najwięcej czasu (wypoczynek), widzieć 'deski'prostopadle a nie równolegle do siebie..W tym wypadku u mnie powinny być równolegle do okna.

I tu masz rację, dobrze wyczytałaś. Jeżeli tak właśnie u ciebie wychodzi, to tak powinnaś położyć. Czasami inaczej się nie da;)

• 2 weeks później...

Miało nie być Serenissimy we Wrocławiu ,ale je znalazłem na Karmelkowej.Już nie muszę sprowadzać próbek z obcego miasta,bo okazały się w mojej estetyce "słabiutkie".

Mamy za to nowego lidera w grupie płytek drewnopodobnych w cenie połowy Porcelanosy.Muszę jeszcze raz zobaczyć na żywo Porcel...,bo może te "nasze" je rozkładają na łopatki.

No dobra,casting cena -wygląd wygrała Xilema i jeszcze tylko kolor Castagno albo Larice .

pozdrawiam

Miało nie być Serenissimy we Wrocławiu ,ale je znalazłem na Karmelkowej.Już nie muszę sprowadzać próbek z obcego miasta,bo okazały się w mojej estetyce "słabiutkie".

Mamy za to nowego lidera w grupie płytek drewnopodobnych w cenie połowy Porcelanosy.Muszę jeszcze raz zobaczyć na żywo Porcel...,bo może te "nasze" je rozkładają na łopatki.

No dobra,casting cena -wygląd wygrała Xilema i jeszcze tylko kolor Castagno albo Larice .

pozdrawiam

Jeśli masz ochotę na te płytki to lepiej przeczytaj to

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?182119-Krzywe-p%C5%82ytki-gresowe-prosz%C4%99-o-porad%C4%99-co-robi%C4%87

Czytałem to już dawno i nie widzę żadnego problemu,sprawa została załatwiona pozytywnie.Najlepsze jest to,że mój sprzedawca chwalił Xilemy,że są zawsze proste w przeciwieństwie do innych producentów(chi,chi..),więc raczej nie powinny mnie spotkać podobne przygody.Na pewno przed zamówieniem omówimy dokładnie sprawy gatunkowości towaru.

Dzisiaj doprowadziłem do konfrontacji z dwa razy droższą Porcelanosą i cieszę się bardzo,bo Xilema wizualnie wygrywa i to z dużą przewagą,a więc Larice lub Castagno.

pozdrawiam

Witam Wszystkich :)

Chciałam Wszystkim pogratulować pięknych podług :lol:

U mnie co prawda budowa dopiero w toku :Dale już oczywiście są plany co do podług w domu :) , no i oczywiście najlepszym rozwiązaniem będą płytki drewnopodobne bo po 1 w domu będzie wszędzie ogrzewanie podłogowe a no i wiadomo że gres, terakota, kamień itd najlepiej przewodzi ciepło :) no i zdecydowaliśmy że będzą to piękne płytki przypominające drewno :)

Ale mam kilka pytań do osób które już mają taką podłogę - czy wszędzie macie takie płytki tzn hol, wiatrołap, salon, kuchnia, sypialnie czy jak to u Was wygląda :) ??? Bardziej chodzi mi o salo i sypialnie bo na zdjęciach u niektórych widziałam że w kuchnia, salon inne

Z góry dzięki za odpowiedź