oki_net 01.06.2012 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 To prosiłabym bardzo o większe zdjęcia A gdzie kupiłaś te płytki i za ile? znalazłam na necie zdjęcia z tymi płytkami faktycznie są super http://www.arredamento.it/forum/viewtopic.php?f=13&t=101668 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 01.06.2012 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 (edytowane) na początku? teraz już będę wiedziała. dzięki tak, powinno byc[/img] a nie /img] Edytowane 1 Czerwca 2012 przez aksamitka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek59 02.06.2012 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 (edytowane) Witam o to moja podłoga SERENISSIMA - Resort http://i1.fmix.pl/fmi700/29290800001b29c44fc9e3a9/zdjecie.jpg http://i3.fmix.pl/fmi1947/9f06ac6c000803734fc9e3bb/zdjecie.jpg podłoga idealnie imituję drewno każdy odwiedzający dał się nabrać Edytowane 2 Czerwca 2012 przez karolek59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 02.06.2012 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 (edytowane) Karolek, piękna podłoga:) Ja mam pytanie- co prawda zadałam je na drugim wątku woodentica, ale odzewu nie ma. A teraz widzę, że to ten jest od ' układania' , więc kopiuję post. Kochani, powoli nadchodzi czas na moje woodentiki.. Bardzo proszę o poradę , szczególnie tych co u siebie mają, odnośnie 1- tego jak położyć woodentica u mnie? załączę plan parteru..woodentic ma być na całym dole- wiatrołap/ korytarz/ salon/ kuchnia i łazienka.. korytarz z salonem i kuchniom tworzą otwarty plan.Myślałam ,żeby zacząć w poprzek salonu, ale wtedy trzeba będzie jechać wzdłuż korytarza.. 2- jaki rozmiar wybrać? Bardziej podoba mi się większy, ale może u mnie jest za wąsko ( salon ma szerokość 3 m- jak tramwaj:( )??? http://parts.com.pl/galeria/var/resizes/Anna/planparteru.jpg?m=1300992291 Kłaść zamierza mój mąż za ok. 1.5 miesiąca. Doradźcie , proszę.. Edytowane 2 Czerwca 2012 przez anagat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oki_net 02.06.2012 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 (edytowane) anagat ja będę kładła swoje płytki tak jak się kładzie panele bądź deski czyli prostopadle do okna i w takim ułożeniu dalej w hollu, łazience, wiatrołapie. Moim zdaniem dłuższe lepsze bardziej imitują deski. 60 cm jak dla mnie zdecydowanie za krótkie chyba że do małego pomieszczenia - łazienki czy wiatrołapu. karolek69 bardzo fajna ta podłoga, gdyby nie fuga to ciężko byłoby odróżnić od deski A jaki kolor jest tej serenissimy? Edytowane 2 Czerwca 2012 przez oki_net Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 02.06.2012 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 Oki, boję się, że jak ułozę prostopadle do okna, to ten mój salon-tramwaj jeszcze dłuższy się wyda. No i w domu, który wynajmuję w tej chwili, wszystkie panele są ułożone równolegle do okna:) Wygląda to dobrze, nie wiedziałam, że powinno być prostopadle..hmmm No i też bym wolała te dłuższe. Może jeszcze ktoś się wypowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 02.06.2012 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 Kładź prostopadle do okna. Inaczej będzie kicha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 02.06.2012 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 Kładź prostopadle do okna. Inaczej będzie kicha. ALe czemu? Wytłumacz jak krowie na rowie..Czy to wynika z tych nierówności woodentica? Inne już by można było kłaść równolegle? A jak się kładzie jeśli okna są na dwu przylegających ścianach? Gdzieś tu na wątku kiedyś czytałam, że należy położyć tak, żeby z miejsca gdzie spędzasz najwięcej czasu (wypoczynek), widzieć 'deski'prostopadle a nie równolegle do siebie..W tym wypadku u mnie powinny być równolegle do okna. Kurcze nie bardzo rozumiem czemu tak a nie inaczej:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 03.06.2012 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Gdzieś tu na wątku kiedyś czytałam, że należy położyć tak, żeby z miejsca gdzie spędzasz najwięcej czasu (wypoczynek), widzieć 'deski'prostopadle a nie równolegle do siebie..W tym wypadku u mnie powinny być równolegle do okna. I tu masz rację, dobrze wyczytałaś. Jeżeli tak właśnie u ciebie wychodzi, to tak powinnaś położyć. Czasami inaczej się nie da;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek59 04.06.2012 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Anagat, Oki Dziękuje Kolorek to SERENISSIMA - Tropical Resort Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturo70 15.06.2012 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Witam !Czy we Wrocławiu jest szansa zobaczyć na żywo płytki drewnopodobne Serenissima,a jeśli tak to gdzie ?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 16.06.2012 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 jakiej grubosci jest mały woodentic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 16.06.2012 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 nie wiem co masz na myśli pisząc mały, jeśli ten 16x65 to mierzyliśmy i było 13mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 16.06.2012 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 tak, ten mniejszy rozmiar, dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturo70 18.06.2012 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Miało nie być Serenissimy we Wrocławiu ,ale je znalazłem na Karmelkowej.Już nie muszę sprowadzać próbek z obcego miasta,bo okazały się w mojej estetyce "słabiutkie".Mamy za to nowego lidera w grupie płytek drewnopodobnych w cenie połowy Porcelanosy.Muszę jeszcze raz zobaczyć na żywo Porcel...,bo może te "nasze" je rozkładają na łopatki. No dobra,casting cena -wygląd wygrała Xilema i jeszcze tylko kolor Castagno albo Larice .pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela i Krzyś 19.06.2012 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Miało nie być Serenissimy we Wrocławiu ,ale je znalazłem na Karmelkowej.Już nie muszę sprowadzać próbek z obcego miasta,bo okazały się w mojej estetyce "słabiutkie". Mamy za to nowego lidera w grupie płytek drewnopodobnych w cenie połowy Porcelanosy.Muszę jeszcze raz zobaczyć na żywo Porcel...,bo może te "nasze" je rozkładają na łopatki. No dobra,casting cena -wygląd wygrała Xilema i jeszcze tylko kolor Castagno albo Larice . pozdrawiam Jeśli masz ochotę na te płytki to lepiej przeczytaj to http://forum.muratordom.pl/showthread.php?182119-Krzywe-p%C5%82ytki-gresowe-prosz%C4%99-o-porad%C4%99-co-robi%C4%87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturo70 21.06.2012 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Czytałem to już dawno i nie widzę żadnego problemu,sprawa została załatwiona pozytywnie.Najlepsze jest to,że mój sprzedawca chwalił Xilemy,że są zawsze proste w przeciwieństwie do innych producentów(chi,chi..),więc raczej nie powinny mnie spotkać podobne przygody.Na pewno przed zamówieniem omówimy dokładnie sprawy gatunkowości towaru. Dzisiaj doprowadziłem do konfrontacji z dwa razy droższą Porcelanosą i cieszę się bardzo,bo Xilema wizualnie wygrywa i to z dużą przewagą,a więc Larice lub Castagno.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolina_S1719509591 28.06.2012 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Witam Wszystkich Chciałam Wszystkim pogratulować pięknych podług U mnie co prawda budowa dopiero w toku :Dale już oczywiście są plany co do podług w domu , no i oczywiście najlepszym rozwiązaniem będą płytki drewnopodobne bo po 1 w domu będzie wszędzie ogrzewanie podłogowe a no i wiadomo że gres, terakota, kamień itd najlepiej przewodzi ciepło no i zdecydowaliśmy że będzą to piękne płytki przypominające drewno Ale mam kilka pytań do osób które już mają taką podłogę - czy wszędzie macie takie płytki tzn hol, wiatrołap, salon, kuchnia, sypialnie czy jak to u Was wygląda ??? Bardziej chodzi mi o salo i sypialnie bo na zdjęciach u niektórych widziałam że w kuchnia, salon inne Z góry dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 28.06.2012 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Mam cały dolny poziom (salon, kuchnia, pokój, korytarz, prócz łazienki) w Woodenticu. Przy dużych powierzchniach można pokombinować, przy mniejszych nie ma sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 28.06.2012 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 wiatrołap, łazienka dolna, kuchnia i hall - woodentic, salon panele bardzo wizuanie do woodentica podobne, na górze wszędzie (no poza łazienką) panele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts