Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PŁYTKI DREWNOPODOBNE, imitujące drewno - zdjęcia, układanie, jakie wybrać?

iga9

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Świetne są te płytki imitujące drewno :)

Naprawdę kosztują 300 zł za m2 ?

być może jako płytki są świetne, ale jak dla mnie to za bardzo się błyszczą jak na świetne płytki imitujące drewno (przynajmniej na zdjęciu)

ja mam takie - rovere, te jasniejsze. Są przepiekne. znajomi dziwią się, że mamy drewno pod prysznicem i pytają, jak się kąpiemy :-))

http://www.domusweb.it/it/news/la-palma-d-oro-del-finto-legno/

wingerman,

czy mi sie zdaje czy fuga miedzypłytkami drewnopodobnymi jest jasna?

Na to mi wygląda. Prawdopodobnie jest to ta sama fuga co w reszcie łazienki a szkoda, ładniej wyglądałaby "lisim" kolorze.

Słuchajcie, przecież to wcale nie musza być płytki. Przecież to może być kamień:yes:

W sumie też prawda.

W takim razie kto mi powie co to za kamień... lub co to za płytka? :)

Edytowane przez wingerman

Wingerman - a które drewno się _tak_ błyszczy?

Bo jak dla mnie, to już nie jest imitacja drewna - z daleka widać że to nie jest drewno (właśnie przez połysk).

Każde odpowiednio polakierowane bez wyjątków.

Jeśli szukałbym płytek odzwierciedlających drewno jak najdokładniej to szukałbym półmatu lub satyny, ponieważ drewno najczęściej występuje w takim właśnie wydaniu.

Jednak ja szukam wysokiego połysku bo mam taką właśnie potrzebę :)

Jak zauważyła Magda 34 możliwe, że to kamień a taki połysk da się uzyskać przez odpowiednie jego spolerowanie.

W każdym razie dalej jestem w punkcie wyjścia. :/

Planuje położyć w łazience (5m2) płytki wodentic beige lub ochra na całej podłodze+ na ścianie pas zabudowa geberita (i wyżej) o szerokości 74cm.

Jak kłaść płytki na ścianie? Jedna nad drugą czy z przesunięciem o 1/3? Dawalibyście większy czy mniejszy format płytek? Proszę o rady.

• 3 weeks później...
Selenes, nie wierze, ze w Bialymstoku nie nzjadziesz My Way. A jesli serio nie ma, to poświęć jeden dzień na przyjazd np. na Bartyccką do Wawy i zobaczysz kilkadziesiąt takich płytek. Wybierasz, pozniej kupujesz w jakims sklepie interentowym za 2/3 ceny z Bartyckiej i masz :)