Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PŁYTKI DREWNOPODOBNE, imitujące drewno - zdjęcia, układanie, jakie wybrać?

iga9

Recommended Posts

my kupiliśmy na caly parter 70m2 Kwadro Holtzer Ochra. Strasznie się bałam jak wyjdą, Ile to się naczytałam o tym, że krzywe, nierówne, obtłuczone, że za taką kasę to żadne płytki tylko odpad. No i jestem zaskoczona. Płytki są równe, proste. Płytkarz ma tylko jedną uwagę ma do tego, że trochę małe, a tak to mówi, że są super. Położone sa z fugą 2mm i przesunięciem 1/3 i wyglądają rewelacyjnie.

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jak wybieralismy plytki to nie znalezlismy nigdzie zdjec z realizacji plytek z serii Saman produkcji Baldocer wiec gdyby ktos szukal to dodaje - kolor Forest. Na razie bez fugi (dzisiaj byly fugowane wiec jutro postaram sie zrobic jeszcze kilka fotek).

05_forum.jpg

Edytowane przez mdab

Mdab, super kolor, napisz jaki to wymiar, gdzie sa polozone i koniecznie wyslij wiecej fotek...plisssss

Plytki sa w rozmiarze 17,5 x 50cm, polozone sa na calym parterze (calosc ogrzewanie podlogowe), poza kotlownia i spizarka.

Zgodnie z obietnica, oraz prosba dolaczam kilka fotek juz z fuga.

DSC_3175.JPG

DSC_3181.JPG

DSC_3188.JPG

DSC_3194.JPG

DSC_3200.JPG

Witam.

Ja też mogę się pochwalić swoimi płytkami. Są bardzo ładne, ale bardzo łódkowate, co zmusiło nas do położenia ich z minimalnym przesunięciem (15cm). Płytki to Ancona Cersanit (15cm x 60cm), są rektyfikowane, lecz drugi raz chyba bym ich już nie kupiła. Położone są w salonie i kuchni te jasne, a te ciemniejsze w wiatrołapie i korytarzach. Dom jest parterowy. Zdjęcia tylko z korytarza, gdyż tylko tam jest już zafugowane, z salonu wrzucę później.

82_ancona_1.jpg

85_ancona_4.jpg

DSC_0050.jpg

Zdjęcie trochę przekłamuje, gdyż w rzeczywistości nie są tak rudawe, tylko bardziej brązowe.

Edytowane przez Ela i Krzyś

• 2 weeks później...

Witam, pewnie było to już wiele razy, ale ja znalazłam tylko jedną informację na forum, więc zapytam: jaką fugę dobieraliście do My Way Noce Naturale? Chodzi mi o efekt ztopienia się z płytkami, aby fuga była jak najmniej widoczna, a płytki są cieniowane (jasniejsze i ciemniejsze).

pozdrawiam i dzięki za pomoc

bettka, u mnie jest Mapei brąz. Wg mnie pasuje idealnie, choć tu słabo widać

http://sal.pl/dom/lazienka3-1.jpg

u mnie ceresit carmel , ale dla mnie za jasna.

p.s. sheenaz cudna łazienka, u mnie te same kolory, ale moja do twojej sie umywa :mad: :D

jaki kolor dodatkow planujesz, a moze juz masz- ide do dziennika :)

• 2 weeks później...

To ja pokaże swoje płytki- tak jakby ktoś kiedyś był zainteresowany - bo ja się naszukałam ale nie znalazłam ani na Forum ani w sieci - żadnej realizacji (może słabo szukałam,albo nikomu się takie "dechy" nie podobają :) Ceramstic Drevo Grys

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=197059&d=1372017451

Mam pytanie do tyc, którzy kładli płytki My Way, czy były bardzo krzywe? U mnie długość 120 cm, czyli dość długie dechy, niestety po przesunięciu leciutko wyczuwalne sa garby (u mnie te płytki są akurat na ścianie). I teraz nie wiem, czy czepiać się fachowców czy to kwestia płytek. A pytam, bo chę je zastsować także w drugiej łazience...