Justyna P 12.11.2013 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 My mamy drewnopodobne - nowa gala, stonewood, SW03. Do mało rzeczy przykładaliśmy się w sensie latanie po sklepach stąd moja wiedza w wielu tematach marna - ale te najbardziej mi odpowiadały. Ale płytek drewnopodobnych widzieliśmy stosunkowo dużo. W rzeczywistości wyglądają dobrze - zdecydowanie lepiej niż na zdjęciach, nie są niewygodne w utrzymaniu - kurzu nie widać, krople wody standardowo - generalnie pewne ograniczenie to długość - 60cm czyli stosunkowo krótkie. Te mają jeszcze taki plus jak cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 12.11.2013 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Tak, stonewood SW03 też mam zapisane na liście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rozaliafashion 12.11.2013 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 A czy ma ktoś może płytki drewnopodobne firmy Marazzi? Widziałam je dzisiaj w salonie ___niestety mają swoją cenę...260 zł za metr. Zastanawiam się czy są jej warte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.11.2013 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 nie rozumiem? Po zdjęciach u kogoś chcesz się przekonać czy są warte ceny? Albo się podobają i cię stać, albo szukasz dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 12.11.2013 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Rozalia my mamy płytki bardzo drogie jak m.in marazzi oraz bardzo tanie, jak ceramika końskie (aż 10 x taniej za m2). I w praktyce te najtańsze okazały się nie do zdarcia Ja myślę tak - jeśli się zakocham w jakiejś kolekcji, a potrzeba tylko paręnaście metrów, to nie ma co patrzeć na cenę ( w jakiś granicach rozsądku i możliwości oczywiście). Przy dużych powierzchniach to już bym się grubo zastanowiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oszolom 12.11.2013 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Potrzebuję dość szybkiej porady. Mamy zaplanowaną łazienkę w płytkach na podłodze May Way Wenge Naturalle półpoler. Układ można zobaczyć tutaj http://forum.muratordom.pl/showthread.php?169397-Projekt-%C5%82azienki-wizualizacje/page302 Płytki dobrane są pod brodzik (tak aby kolor płytek był jak najbardziej zbliżony do brodzika, nie chcemy wprowadzać kolejnego koloru do tak małej łazienki). Płytki Naturalle najbardziej pasują kolorystycznie, praktycznie zlewają się z brodzikiem , tworząc jedną całość (sprawdzone na żywo). Mają jedną wadę, są stosunkowo drogie - przynajmniej dla Nas. I tutaj prośba, może zna ktoś zbliżone płytki w "lepszej cenie"?. Wszelkie propozycje mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 12.11.2013 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 tutaj są jakieś płytki wenge połowę tańsze, ale czy bardzo zbliżone to nie wiem http://www.e-plytki.eu/pl/c/PLYTKI-DREWNOPODOBNE/416/1/default/3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justyna P 13.11.2013 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 My też mamy tańsze i droższe płytki u siebie - podeszliśmy do tematu tak że tam gdzie tych metrów jest dużo to faktycznie cena robiła istotną rolę a do tego trzeba doliczyć cenę robocizny, kleje itp. Stąd na płytki na podłogach zdecydowaliśmy się na tańsze nowa gala mi osobiście się najbardziej podobała kolorystycznie - wszystkie płytki wyglądały dość sztucznie jak dla mnie. Podobała mi się porcelanosa ale cena nie do przyjęcia wychodziło drożej niż parkiet z górnej półki więc stwierdziliśmy że nie warto. W naszych łazienkach mamy "drogie płytki - ale w sumie stwierdziliśmy że to jest zdecydowanie mniej metrów - nic innego nam tak na 100 nie odpowiadało i zdecydowaliśmy się na droższe. Górna łazienka płytka jest wielkości 60*90 tego na zdjęciach nie widać ale na żywo jestem bardzo zadowolona i kolory również mi odpowiadają - szukałam takiego jasno szarego koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apelacyjny 13.11.2013 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 (edytowane) A kto robi płytki mając zwykłe kaloryfery? Przecież wiadomo, że płytki to zimna podłoga. No i wymiar 30x30 - to już chyba tylko w domach stylizowanych na rustykalne Nie mam płytek w całym domu, tylko na korytarzach. Wymiar 30x30 bo większych w okolicy nikt nie umie prosto położyć. Na podłogowe nie było kasy, a gdy 10 lat temu robiłem remont tak mi doradził "specjalista". Człowiek uczy się na błędach. Pisze o tym,abyście uczyli się na moich błędach a nie na swoich. Potrzebuję dość szybkiej porady. Mamy zaplanowaną łazienkę w płytkach na podłodze May Way Wenge Naturalle półpoler. Układ można zobaczyć tutaj http://forum.muratordom.pl/showthread.php?169397-Projekt-%C5%82azienki-wizualizacje/page302 Płytki dobrane są pod brodzik (tak aby kolor płytek był jak najbardziej zbliżony do brodzika, nie chcemy wprowadzać kolejnego koloru do tak małej łazienki). Płytki Naturalle najbardziej pasują kolorystycznie, praktycznie zlewają się z brodzikiem ,[ATTACH=CONFIG]224071[/ATTACH] tworząc jedną całość (sprawdzone na żywo). Mają jedną wadę, są stosunkowo drogie - przynajmniej dla Nas. I tutaj prośba, może zna ktoś zbliżone płytki w "lepszej cenie"?. Wszelkie propozycje mile widziane. Przemyśl jeszcze,czy ciemny brodzik to dobry pomysł, czy będziesz w stanie utrzymać ją w czystości, gdyż każdy zaciek mydła będzie widoczny. Edytowane 13 Listopada 2013 przez joliska Edytuj poprzedni post... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 13.11.2013 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Witam Przy planowaniu mebli do kuchni natrafiłam na piękny (moim zdaniem) bambusowy blat w kolor karmel. Planowałam na podłogę dać płytki drewnopodobne dopasowane do blatu. Nie spotkaliście w swoich poszukiwaniach płytek "bambusowych"? Jak nie znajdę takich w rozsądnej cenie to albo będę musiała wyleczyć się z bambusowego blatu albo dać coś innego na podłogę a pomysłów mi brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.11.2013 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 wylecz się z płytek bambusowych. przecież można dac inne. Nie musza być takie same jak blat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 13.11.2013 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Zdaję sobie sprawę z tego że nie muszą być takie same ale nie chce przesadzić żeby kiczowato nie wyszło. Więc co by pasowało do tego blatu i kremowych mebli. Pomocy! Przeglądając forum i inne strony szukałam również czegoś w podobnej kolorystyce ale chyba nie jestem w tym dobra. Od kiedy usiłuję urządzić dom, dochodzę do wniosku że chyba jestem bezguściem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.11.2013 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 woodentic ochra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 14.11.2013 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 Hej, w końcu zdecydowałam się na kupno płytek Paradyża Naturale noce do łazienki. Poradźcie proszę jaki format kupić żeby to fajnie wyglądało, łazienka jest o wymiarach 3,20x2,40. Macie może namiar na sklep, w którym można dostać je najtaniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wingerman 14.11.2013 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 Ja kupiłem wszystkie rozmiary płytek Paradyża Naturale Noce. Sprzedawca zrobił oczy bo mówił, że ludzie kupują zazwyczaj jeden rozmiar lub dwa.Jednak byłem twardy w swoich przekonaniach i nie zmieniłem zdania. Zdjęcia znajdziesz wcześniej w temacie konkretnie w tym miejscu.Moim zdaniem jak wymiksujesz wszystkie rozmiary, będzie najlepszy efekt al ile głów tyle słów.Gdybym miał kłaść je ponownie, to znów mieszałbym wszystkie rozmiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 14.11.2013 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 Hmm, ciekawie to wygląda, musze to jeszcze przemyśleć, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 15.11.2013 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 Moim zdaniem jak wymiksujesz wszystkie rozmiary, będzie najlepszy efekt al ile głów tyle słów. Gdybym miał kłaść je ponownie, to znów mieszałbym wszystkie rozmiary. Ciekawy efekt. A jak z kładzeniem tak wymiksowanych płytek? Skoro są krzywe i nie każde przesunięcie się sprawdza nawet przy jednej serii? Nie było z tym problemu? No chyba że twoje były proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.11.2013 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 łatwiej zamaskować przy róznych formatach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 15.11.2013 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 Czy ktoś mógłby polecić jakieś płytki najlepiej imitujace dąb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.11.2013 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 a jaki dąb? Mam dwie dębowe i obydwie kompletnie inne Jedna to dąb sterany wiekiem a druga dąb wyblakły od słońca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts