justyna_k 04.12.2013 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Pytanie do Wszystkich, co maja polozone plytki drewnopodobne - jaki macie cokol: z czego i na jaka wysokosc? (czyli co najlepiej polozyc). Bylismy w sklepie patrzec na te nowe plytki z Opoczna - niestety, ale "nie wygladaly" ...ale zobaczylismy plytki Legni Tinta - dokladnie takie, jak u Justyny_k (3 strony wstecz) - sa cudne, wszystkie inne przy nich wygladaja "slabo" - cene mamy 68 za m2 przy zamowieniu powyzej 100m2. Nasze Legni sprawuja sie super wymieniay fuge jeden etap ANTRACYT, niestety znowu nietrafiony, bedziemy usuwac, dobrze ze tylko wiatrołap nie sadzilam ze dobor fugi bedzie taki ciezki, chyba zrobimy cieny braz, choc mysle tez o czarnym u nas BIALE LISTWY przypodlogowe drewniane 6cm chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johana 04.12.2013 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 drewa, u mnie były podobne założenia. Na poddaszu miał być parkiet dębowy bielony, ale ponieważ nie znalazłam wykonawcy, ktory dałby mi gwarancję, ze totto nie zżółknie skończyło się na bielonych płytkach. 2 lata temu kupiłam je w cenie Rovere. Są świetne. Nie widać na nich żadnego kurzu - nic. Co do układania płytek drewnopodobnych, u mnie nie było żadnego problemu, a mam też elementy docinane do szer. 2cm, nic nie pękało ani w tych ani w Noce Naturale, które mam w łazience. Monocibec Ontario Faggio naturale: http://sal.pl/allegro/domek/IMG_3907a.jpg cudznie to wygląda, masz perfekcyjnie dobraną fugę. Co to za kolor? i czy po czasie ona Ci nie ściemniała/ zabrudziłą się? Możesz jeszcze pokazać razem z fugą twiją podłogę? to jest coś czego szukam własnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 04.12.2013 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 (edytowane) johana, dziękuję. 2h rundka po sklepach budowlanych z płytką pod pachą i trafiłam bez pudła w fugę - Mapei beż. Zdjęć podłogi z fugą mam niewiele, bo zwykle coś innego fotografowałam, podłoga przy okazji. Tu zdjęcie z przedpokoju zrobione w cieniu. Fuga nie ściemniała, a przynajmniej nie na tyle bym to zarejestrowała. Edytowane 4 Grudnia 2013 przez sheenaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.12.2013 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 układają się moje:http://images64.fotosik.pl/449/e96a036bb855618a.jpg http://images64.fotosik.pl/449/7ff2e7e76d5cc1d2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 05.12.2013 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 Elfir piękne! I jedne i drugie. Co to? PS. Czemu ja myślałam, że Ty od dawna już "wykończona" jesteś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drewa 05.12.2013 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 Elfir pięknie wyszło.Powiedzcie mi jakie wymiary powinny mieć płytki, żeby wyglądało najładniej? Czym się sugerować? Są do wybory 15x120, 15x90, 20x120, 10x60. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.12.2013 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 Ania - pewnie dlatego, że czasem piszę, że mam coś zrobione tak czy siak ale to dotyczy mieszkania w którym mieszkam a nie domu, który jeszcze się robi.Drewnopodobne to Kalebodur Nordic Brown a szare to Ceramika Gres Campana. Drewa - pewnie najładniej wyglądają formaty długie i wąskie - czyli takie, jak nomalne deski. Ja, z powodu ceny dużych formatów, kupiłam krótsze, to jest 60x15. Ciut węższe (jak 60x10) pewnie wyglądałyby lepiej. A długie mają mniej fug, czyli podłoga jest mniej poszatkowana podziałami. Jakby mnie było stać pewnie kupowalabym 120x15 czy 120x20. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.12.2013 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 Na allegro właśnie mają moje płytki:http://allegro.pl/nordic-gold-plytki-gres-szkliwiony-15x60-krakow-i3635588549.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 05.12.2013 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 Witam Elfir,płyteczki śliczne ,też biorę je pod uwagę w moich wyborach:)ile mm będzie miała fuga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.12.2013 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 fugę mam na 3 mm, bo jest podłogowka. To minimalna bezpieczna odlegośc przy anhydrycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 05.12.2013 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 Też będę mieć podłogówkę,ale wylewkę normalna ale fuga musi być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 05.12.2013 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 Elfir - slicznie. Tak równo Który odcień jest prawidłowy? Czy na zdjęciach są rózne płytki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.12.2013 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 prawidłowy ten z pierwszej płytki. Na drugiej jest światło zachodzącego słońca, a ono nawet niebieski potrafi ocieplić Ana. - z tego co wiem, to betnowa wylewka ma ciut większą rozszerzalność niż anhydryt. Dlatego przy anhydrycie nie trzeba robić dylatacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biegu 06.12.2013 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 To ja też się pochwalę.Aby było taniej wybrałem Tarima Roble 20,5x61,5 z STN.Imitacja starej dechy pasuje nam do słupów na poddaszu. Jak położę wrzucę fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 06.12.2013 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 a co myslicie o ukladaniu plytek w jodelke ?zastanawialam sie czy przy nieduzych plytkach nie wyglada to lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 06.12.2013 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 a co myslicie o ukladaniu plytek w jodelke ? zastanawialam sie czy przy nieduzych plytkach nie wyglada to lepiej Jak nie ma przeciwskazań od producenta to tak. Tylko, że część producentów daje wskazówki jak mogą być układane ich drewnopodobne płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 06.12.2013 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 a z jakiego powodu moga byc przeciwskazania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.12.2013 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 z powodu łódkowania - jak płytki krzywe, to aby zniwelować widoczne krzywizny, producent zaleca konkretny sposób układania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 06.12.2013 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 z powodu łódkowania - jak płytki krzywe, to aby zniwelować widoczne krzywizny, producent zaleca konkretny sposób układania. a to ciekawe... nie sadzilam ze robia krzywe plytki w I gat.. Elfir, a te twoje plytki jak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.12.2013 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 To ja też się pochwalę. Aby było taniej wybrałem Tarima Roble 20,5x61,5 z STN. tarima Roble będę miała na gebericie i przy umywalce w łazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts