dardurdka 11.12.2013 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 Doriko, jest właśnie tak jak piszesz! Płytko mimo wszystko nie jest idealnie równa, więc powstają takie 1mm fugi, ten sposób nazywa się właśnie bezfugowy, bo nie używa się krzyżyków jak do fug, tylko fuga powstaje samoistnie poprzez dosuwanie płytki do płytki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 11.12.2013 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 Doriko, jest właśnie tak jak piszesz! Płytko mimo wszystko nie jest idealnie równa, więc powstają takie 1mm fugi, ten sposób nazywa się właśnie bezfugowy, bo nie używa się krzyżyków jak do fug, tylko fuga powstaje samoistnie poprzez dosuwanie płytki do płytki Jakiego koloru masz fugę,bo ładnie się zlewa:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 12.12.2013 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 To brąz z mapei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 12.12.2013 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 To brąz z mapei Dzięki, masz prześliczny dom :yes:Ja jestem na początku,cały czas waham się czy w części dziennej płytki ,czy panele,też ogrzewanie podłogowe elektryczne będzie:jawdrop:Ot, takie dylematy inwestora:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZIS 15.12.2013 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Witam,Przymierzam sie właśnie do zakupu płytek z kolekcji Paradyża - Hasel Brown: http://www.paradyz.com/plytki/tarasowe-salon/hasel/hasel_brown_160x985 Miałem okazje je oglądać w sklepie, bardzo mi sie podobają.Martwi mnie tylko jedno - klasa ścieralności PEI 3 i 750. Do salonu sobie je odpuściłem - myślę tylko o pokoju nad garażem w którym będę miał swoje zabawki, min. biurko i fotel na kółkach.Im więcej czytam na temat tej ścieralności tym mniej wiem co robić. Ktoś już może kupił te płytki i ma z nimi jakieś ogólne doświadczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wingerman 16.12.2013 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 (edytowane) Doriko, jest właśnie tak jak piszesz! Płytko mimo wszystko nie jest idealnie równa, więc powstają takie 1mm fugi, ten sposób nazywa się właśnie bezfugowy, bo nie używa się krzyżyków jak do fug, tylko fuga powstaje samoistnie poprzez dosuwanie płytki do płytki Jesteś w błędzie, z resztą wielu wykonawców również myli pojęcie układania bezfugowego z fugą na 1mm. Fuga na 1mm to układanie zwykłe z fugą na 1 mm, są również krzyżyki o grubości 1mm. i tyle. Bezfugowe układanie to układanie na styk a jedyna szczelina jaka powstaje, ma kilka dziesiątek milimetra i wynika z różnic kątów płytek, bądź różnic ich wielkości. Takiej szczeliny/fugi najczęściej się nie spoinuje. Edytowane 16 Grudnia 2013 przez wingerman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.12.2013 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 Widziałam w Bricoman na żywo płytki, o których pisałam wcześniej - Alpina Miel 20x60 cm. Nie są przekonywujące jako drewno. Faktura jest bo jest, ale z drewnem nie ma wiele wspólnego. Natomiast do ułożenia w jodełkę świetnie nadają płytki Holzter. Wyglądają bardzo ładnie i naturalnie w swych jasnych kolorach (ciepły dąb). W Bricomanie można obejrzeć sobie także Tarima Roble Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 16.12.2013 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 O właśnie zakupiłam paczkę holtzer beige na próbę, mało jest zdjęć tych płytek więc wkleję, ułożone na sucho kolor troszkę przekłamany, są trochę jaśniejsze i chłodniejsze, lepiej wygląda ułożenie w jodełkę (jeszcze lepiej w podwójną) ale aparat mi padł, więc na razie tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i.buczyńska 16.12.2013 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 Hej Cronin. Bardzo lubię te płytki w bardzo poziomym rozmiarze. Wyglądają naprawdę fajnie i życzę Ci Powodzenia w dalszym układaniu Pochwalisz się, jak cenowo u Ciebie wyglądał zakup tych płytek? Jak to wygląda w cenie metra kwadratowego? Pozdarwiam Iwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 16.12.2013 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 Jesteś w błędzie, z resztą wielu wykonawców również myli pojęcie układania bezfugowego z fugą na 1mm. Fuga na 1mm to układanie zwykłe z fugą na 1 mm, są również krzyżyki o grubości 1mm. i tyle. Bezfugowe układanie to układanie na styk a jedyna szczelina jaka powstaje, ma kilka dziesiątek milimetra i wynika z różnic kątów płytek, bądź różnic ich wielkości. Takiej szczeliny/fugi najczęściej się nie spoinuje. Hehe, widzę co fachowiec to inne zdanie. Gdzieś na forum muratora ktoś tłumaczył że nie ma czegoś takiego jak bezfugowe układanie i nawet jak się da na styk to fuga sama wyjdzie z nierówności płytek i zafugować trzeba. Ech, i komu tu wierzyć będąc zwykłym inwestorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 16.12.2013 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 Wzięłam je na próbę, nie jestem pewna czy je wykorzystam. Cena ok. 50 zł w lokalnym sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 16.12.2013 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 O właśnie zakupiłam paczkę holtzer beige na próbę, mało jest zdjęć tych płytek więc wkleję, ułożone na sucho [ATTACH=CONFIG]230510[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]230511[/ATTACH] kolor troszkę przekłamany, są trochę jaśniejsze i chłodniejsze, lepiej wygląda ułożenie w jodełkę (jeszcze lepiej w podwójną) ale aparat mi padł, więc na razie tyle. Świetne są!!! Pięknie wyglądają w połączeniu z tym szarym gresem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 16.12.2013 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 Jesteś w błędzie, z resztą wielu wykonawców również myli pojęcie układania bezfugowego z fugą na 1mm. Fuga na 1mm to układanie zwykłe z fugą na 1 mm, są również krzyżyki o grubości 1mm. i tyle. Bezfugowe układanie to układanie na styk a jedyna szczelina jaka powstaje, ma kilka dziesiątek milimetra i wynika z różnic kątów płytek, bądź różnic ich wielkości. Takiej szczeliny/fugi najczęściej się nie spoinuje. Hehe, widzę co fachowiec to inne zdanie. Gdzieś na forum muratora ktoś tłumaczył że nie ma czegoś takiego jak bezfugowe układanie i nawet jak się da na styk to fuga sama wyjdzie z nierówności płytek i zafugować trzeba. Ech, i komu tu wierzyć będąc zwykłym inwestorem. wingerman, właśnie to napisałam, a im dłuższa płytka tym mniej równa stąd większe szczeliny powstają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niron 17.12.2013 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 Szukam plytek drewnopodobnych ale w odcieniach szarości.coś tego pokroju - http://www.korzilius.com.pl/files/kolekcje/top/33_346c6de475dd5c61a4225ae3ad6e527b.jpg Pomożecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiek1500 17.12.2013 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 Pomóżcie mi proszę z doborem fugi do płytek Legni Quercia Tinta i Natural, bo jak w sklepie dopasowywałam to jedne były za jasne, a ciemne brązowe zbyt czekoladowe. Jaką fugę wybrać? (mam ogrzewanie podłogowe)z góry dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lachtetals 19.12.2013 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Witam, Przymierzam sie właśnie do zakupu płytek z kolekcji Paradyża - Hasel Brown: http://www.paradyz.com/plytki/tarasowe-salon/hasel/hasel_brown_160x985 Miałem okazje je oglądać w sklepie, bardzo mi sie podobają. Martwi mnie tylko jedno - klasa ścieralności PEI 3 i 750. Do salonu sobie je odpuściłem - myślę tylko o pokoju nad garażem w którym będę miał swoje zabawki, min. biurko i fotel na kółkach. Im więcej czytam na temat tej ścieralności tym mniej wiem co robić. Ktoś już może kupił te płytki i ma z nimi jakieś ogólne doświadczenie? Ja właśnie czekam na dostawę - kupiłam ponad 150 m2 w kolorze Ochra. Planuję ułożenie na zmianę 2 dostępnych rozmiarów : rząd płytek 21,5*98, rząd płytek 16,5*98 itd. Układanie zaplanowane po Nowym Roku ale efektem na pewno się pochwalę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 19.12.2013 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Czy ktoś coś moze powiedzieć o płytkach imitujących drewno firmy Marazzi? Widziałam wczoraj w salonie płytek są piękne ale cena juz trochę mniej ... Prawie 300 zł za metr.?.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.12.2013 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 ponieważ taka jest cena, osób, które je kładły też nie ma za dużo Ja kojarzę w tym wątku jedną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna_k 23.12.2013 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 jescze raz nasze EDILCUOGHI LEGNI QUERCIA TINTA z fugą toffi ( bedziemy zmieniac, ale na razie szukamy odpowiedniej; fragment zmienilismy na antracyt i znowu nie pasuje ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna_k 23.12.2013 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 Pomóżcie mi proszę z doborem fugi do płytek Legni Quercia Tinta i Natural, bo jak w sklepie dopasowywałam to jedne były za jasne, a ciemne brązowe zbyt czekoladowe. Jaką fugę wybrać? (mam ogrzewanie podłogowe) z góry dziękuję i pozdrawiam nie wiem czy pytasz o rozmiar czy kolor fugi, my mamy fugi 1,5mm. kolor ceresit toffi ( za jasna ) oraz na fragmencie antracyt ( wyszla niebieska) obie moim zdaniem nie pasuja, bedziemy wymieniac moje dzieciaki na podlodze : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts