Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PŁYTKI DREWNOPODOBNE, imitujące drewno - zdjęcia, układanie, jakie wybrać?

iga9

Recommended Posts

a&l 16 a co to są te najciemnijesze płytki na górze 2 zdjęcia po prawej stronie?kalafiorek

Wszystkim dziękuję za odpowiedzi. Wybraliśmy 123 Atlasu wg mnie jak rano podeschło idealna. Podłogi zafugowane, jeszcze schną, efekty wkleję po niedzieli. Wśród desek, które oglądaliśmy były też Danae, ale jak zwracaliśmy towar-wypożyczyliśmy ile się dało, to na miejscu spotkaliśmy Państwa którzy mieli te płytki i ostrzegli nas żeby ich nie kupować. Najpierw kupili w 2 gatunku i powiedzieli że nic się nie nadawało, potem wymienili na 1gatunek ale też z efektu nie zadowoleni-ale czemu?- już nie dopytywałam. Te płytki wg mnie dobre jak się chce wzór jodełki, ale oczywiście każdy ma inny gust. Przekazuję tylko co się dowiedziałam i dodaje zdjęcia.

[ATTACH=CONFIG]235678[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]235679[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]235680[/ATTACH]

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dla zainteresowanych wklejam zdjęcia zafugowanej już podłogi. Zdjęcia przekłamują kolor-płytki mają tonacje bardziej ciepłą. Proszę o informację osoby, które już mają położone płytki czy Wasze płytki są ułożone idealnie? Bo moje nie do końca-jest z 5 miejsc gdzie płytka nie jest na tej samej płaszczyźnie. Na pierwszy rzut oka niezauważalne, ale jak się usiądzie na podłodze to czuć różnicę. Wiem, że przy takim formacie 16x100cm płytki nie są łatwe do układania, ale jestem zawiedziona, że wszędzie nie jest tak samo:( Czy jest szansa żeby wymienić płytki, które mi nie pasują czy to nierealne?

IMG_0491.jpg

IMG_0505.jpg

IMG_0506.jpg

IMG_0509.jpg

IMG_0510.jpg

Dla zainteresowanych wklejam zdjęcia zafugowanej już podłogi. Zdjęcia przekłamują kolor-płytki mają tonacje bardziej ciepłą. Proszę o informację osoby, które już mają położone płytki czy Wasze płytki są ułożone idealnie? Bo moje nie do końca-jest z 5 miejsc gdzie płytka nie jest na tej samej płaszczyźnie. Na pierwszy rzut oka niezauważalne, ale jak się usiądzie na podłodze to czuć różnicę. Wiem, że przy takim formacie 16x100cm płytki nie są łatwe do układania, ale jestem zawiedziona, że wszędzie nie jest tak samo:( Czy jest szansa żeby wymienić płytki, które mi nie pasują czy to nierealne?

[ATTACH=CONFIG]236298[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]236299[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]236300[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]236301[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]236302[/ATTACH]

Byłam tak bardzo zdecydowana na woodentic beige- który na zdjęciach wygląda naprawdę dobrze, na dużej powierzchni jeszcze lepiej.

Niestety na żywo robi dużo gorsze wrażenie;/ Chciałam nim zrobić cały dół ok 80m2, ale zadecydowałam, że kupimy droższe płytki drewnopodobne i jakiś tańszy? gres i podzielimy parter- tylko czy to dobry pomysł???? czy sa jakieś kryteria kiedy wolno dzielić dwoma rodzajami płytek, a kiedy nie?

czy zalezy to tylko od inwestora?

a&l - ta gardenia jest naprawdę fantastyczna, kolor idealny dla mnie ( tylko czy będzie pasował do okien w kol. złoty dąb?)

cena powiedzmy też do zaakceptowania ( chociaz najbardziej to marzy mi się marazzi ;] )

powiedz mi czym robiliście łączenie płytek? to korek? czy grubośc obu płytek jest taka sama? wylewka była na jednym poziomie?

Dostalam dziś wycene plytek treverkhome quercia 30/120 z Katowic, cena ok 185zl/m, wycenili mi tez treverkway quercia 15/90, cena duuzo nizsza, tylko zastanawiam się czy ten rozmiar 15/90 będzie ładny? Bardziej podoba mi się 30/120 bądź 20/120 ale za to cena już mniej mi się podoba:( Kolejny dylemat dla mnie do rozgryzienia:)

ENDKA a Ty zastanawialas się nad treverkway?

Dostalam dziś wycene plytek treverkhome quercia 30/120 z Katowic

z jakiego sklepu dokładnie?

ENDKA a Ty zastanawialas się nad treverkway?

Nie te progi ....... ;(

na obecną chwilę biorę bardzo pod uwagę tą gardenie.

Znalazłam te płytki w drugim gatunku, ale czy warto ryzykować?

a&l 16 - jeszczetylko proszę odpowiedz co jest na łączeniu płytek? czy to jest korek?

to mam blisko ;)

Treverkway jak już wspomniałam jest rozmiarowo mniejszy ale koszty tez sa mniejsze ok 105/m (przy zamówieniu 45m).

cena do przełknięcia, płytki bardzo ładne. wymiar też ok. Interesowałby mnie kolor dąb, beż.

ale na forum nic nie znalazłam, google też mi nic nie pokazało. (zdj. "na żywo")

no i nie chciałabym, zeby płytka była rustykalna.

znalazłam ciekawego bloga: może kogoś zainteresuje

http://domoranking.blogspot.com/2013/06/pytki-drewnopodobne-czesc-pierwsza.html

http://domoranking.blogspot.com/2013/06/pytki-drewnopodobne-czesc-druga.html

P.S Właśnie dziś zauwazyłam, że 500m odemnie własnie kończą budowę

wielkiego salonu płytek firmy Marazzi.

Edytowane przez endka

• 2 weeks później...

Witam, wstepnie zdecydowalem sie na salon, kuchnie i korytarz - 70m2 plytki 15x90 Energie Ker seria Sequoia Whitney za 160zl/m2 i mam pytanie czy ktos mial z nimi stycznosc? Interesowaly mnie od poczatku prawdziwe deski pomalowane na bialo ale z racji 2 malych psow i dwojki dzieci odpuscilem a plytek nie moge identycznych poszukac zeby imitowaly prawdziwa deske pomalowana na bialo. Doradzcie cos budzet na material 10tys. Salon biale meble Belldeco i wszystkie dodatki. Kupilem mieszkanie sa tu plytki ciemne ala parkiet 30x30 i czas rozjasnic mieszkanie a odpada zywica itd na to chcemy starodawny styl a nie nowoczesny.

Pozdrawiam