gosiek1500 07.02.2014 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 Jeśli to w czymś pomoże to ja mam właśnie układane Natural i Tinta, a Nordic Brown będę miała za tydzień. Wersja bez fug "na brudno" pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muzyczna365 08.02.2014 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 Witam Planujemy w salonie, jadalni, kuchni oraz korytarzu położyć hiszpańskie płytki baldocer aliso roble 17,5x50cm, i w związku z tym mam pytanie: czy ktoś z forumowiczów ma może ułożone te płytki i mógłby się podzielić fotką jak to wyszło? Moja mama polożyła te płytki w łazience na podłodze i ścianie. Wyglądają rewelacyjnie. Sama miałam zamiar zrobić sobie identyczną łazienkę ale mama mi odradza te płytki na podłogę bo mówi że są bardzo trudne w utrzymaniu. Podobno znać na nich każdą krople wody, nawet już wyschniętej. Teraz ja mam problem czy je kłaść czy nie bo Baldocer ma bardzo atrakcyjną cene a drugie które biorę pod uwagę to Atlas Concorde Etic noce i one są pioruńsko drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sareczka 09.02.2014 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 Jeśli to w czymś pomoże to ja mam właśnie układane Natural i Tinta, a Nordic Brown będę miała za tydzień. Wersja bez fug "na brudno" pozdrawiam Wybrała może już Pani kolor fugi do płytek tinta??? Krzyżyki 2 czy 3mm??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar.sz 10.02.2014 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2014 Nie wiem jak przekopać to forum,żeby znaleźć konkretną odpowiedź może zapytam, czy ktoś poleca konkretne płytki do kuchni, drewnopodobne ale w kolorze białym lub szaro-białym, szarym ... - generalnie takie klimaty jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiek1500 10.02.2014 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2014 Krzyżyki chyba 2,5mm, a co do fugi to jednak będziemy mieszać Sopro Umbra z czarnym, co wyjdzie - się okaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olino 11.02.2014 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Jako Nowy na forum sorki za wszelkie popełnione faux pas. Czy ktoś z doświadczonych użytkowników jest w stanie zidentyfikować płytki ze zdjęcia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sareczka 12.02.2014 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 płytki campani tinta do mnie dotarły są super teraz zastanawiam się jaką grubość i kolor fugi zastosować... może ktoś coś podpowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CARe 13.02.2014 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 Witam. Miałem ostatnio przyjemność sprawdzenia kilku nowych kolekcji w formacie 13.5x114 i 20x114. Płytki dosyć ciekawe, rektyfikowany gres. Największa zaletą kolekcji:Jest wzór i kolorystykaMożliwość układanie płytek drewnopodobnych w bardzo rożnych konfiguracjach. Możliwości układania:http://i.imgur.com/0yhofTA.jpg Kilka naszych zdjęć:http://i.imgur.com/PmRqctF.jpghttp://i.imgur.com/sV9zMrG.jpghttp://i.imgur.com/8qmhrJC.jpghttp://i.imgur.com/rh2TT9C.jpghttp://i.imgur.com/CmSwNTV.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dziuby 17.02.2014 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Płytki bardzo ładne, miał już ktoś z nimi do czynienia? Jak się sprawdzają podczas układania, czy nie sa krzywe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania_sm 18.02.2014 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Może jest już ktoś kto mógłby pochwalić się zdjęciami płytek paradyża Hasel Ochra albo Brown? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiatw 20.02.2014 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 (edytowane) Nie wiem jak przekopać to forum,żeby znaleźć konkretną odpowiedź może zapytam, czy ktoś poleca konkretne płytki do kuchni, drewnopodobne ale w kolorze białym lub szaro-białym, szarym ... - generalnie takie klimaty jasne My w łazience założyliśmy MEISSEN Legno Moderno White, są właśnie biało szare właśnie mam problem jaką fugę w nich użyć ...? na pewno będzie to mapei ... 110 lub 112 ... może ktoś ma te płytki i podpowie jaka najlepiej w nich wygląda ? Edytowane 20 Lutego 2014 przez asiatw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andja_z99 27.02.2014 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 w związku z dużym zainteresowaniem, i ja chciałam się podzielić info na temat Kale: Nordic Gold, Nordic Brown, Natural i Tinta są w Krakowie jeszcze dostępne w salonie Hoffa, można kupić na sztuki My ostatecznie kupiliśmy w Marpolu (na all mają), mimo iż to sklep internetowy, to byliśmy u nich w biurze pooglądać próbki, bo jeszcze wtedy nie odkryliśmy Hoffa Cenowo podobnie No i jeszcze Viverto, ale tu tylko opcja internet Zdecydowaliśmy się na Nordic Gold, wg mnie najprzyjemniejszy dla oka odcień, Natural są IMO zielonkawe, a te takie ciepłe, trochę jak dąb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaede 28.02.2014 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 Witam! Jestem nowa na forum, więc przepraszam jeśli powtarzam pytanie, ale niestety nie znalazłam nic co odpowiedziałoby na moje problemy... Od kilku dni jestem szczęśliwą posiadaczką płytek gresowych drewnopodobnych:wiggle: Niestety mam też pewien problem. Mianowicie mam bardzo długi i wąski pokój (ok. 9,5 m x 3,5 m), a do tego ogromne okno balkonowe na dłuższej ścianie i drzwi na przeciwko okna. W związku z tym mam dylemat: jak kłaść te płytki? Domyślam się, że najrozsądniej będzie układać je prosto z przesunięciem o 1/3 długości, układać prostopadle czy raczej równolegle do okna? Chodzi mi o to, aby nie wydłużyć jeszcze bardziej pokoju (raczej wolałabym, aby go w miarę możliwości optycznie skrócić i poszerzyć). Płytki mają wymiar 15,5 cm x 62 cm. Może ktoś z Was miał taki problem? Byłabym bardzo wdzięczna za porady, bo sama już nie mam pojęcia co robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 28.02.2014 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 zdecydowanie prostopadle do dłuższej ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anioleczek2112 03.03.2014 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 (edytowane) Witam proszę o pomoc. Chcemy położyć w salonie płytki drewnopodobne. Na razie w planie jest woodentic z Paradyża kolor ochra. Pomóżcie jaką długość płytek wybrać i jak je ułożyć (prostopadle do dłuższej ściany czy równolegle? A może macie jakąś alternatywe dla woodentica w podobnej cenie ? http://projektydomow.domiporta.pl/karmelita-WOK1023.htm Edytowane 3 Marca 2014 przez anioleczek2112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.03.2014 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 aniołeczek - zobacz moje płytki - nordic Gold Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anioleczek2112 03.03.2014 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 aniołeczek - zobacz moje płytki - nordic Gold Oczywiście widziałam Twoje płytki W ogóle często przeglądam Twojego bloga. Płytki mi się podobają tylko zastanawiam się czy do mojego salonu nie dać tych dłuższych które dostępne są w woodenticu. Mam pytanie czy dobrze wyglądałoby gdyby te płytki drewnopodobne przedłużyć też do kuchni? U nas zlikwidowaliśmy spiżarkę i ściankę działową wiec kuchnia jest otwarta na salon. Boję się że w innym przypadku za bardzo podzielę tą powierzchnię- inne płytki w korytarzu, inne w salonie i inne w kuchni. Z góry dziękuje za sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.03.2014 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 w korytarzu i kuchni zawsze możesz mieć te same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jozik 03.03.2014 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Może jest już ktoś kto mógłby pochwalić się zdjęciami płytek paradyża Hasel Ochra albo Brown?[/quote my mamy te płytki na całym parterze i jesteśmy bardzo zadowoleni, wyglądają pięknie, jak na zdjęciach katalogowych. w paczce są różne odcienie koloru, co nadaje podłodze fajnego charakteru. braliśmy płytki w dwóch szerokościach (16 i 21) i tak polecamy kłaść zdjęcia postaram sie zrobic w tym tyg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anioleczek2112 04.03.2014 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Elfir dzięki za odpowiedź.Oglądałam dzisiaj na żywo woodentica i chyba zdecydujemy się właśnie na te płytki. Jakie byćcie polecali do salonu 31 m2 i kuchni (12 m2) - te dłuższe czy te krótsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts