Gość 28.03.2003 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2003 Drodzy forumowicze czy spotkaliście się z takim tworem jak Zespół Uzgadniania Dokumentacji Projektowej? Pytam ponieważ wiem że nie we wszystkich miastach taki zespół jest. Mój architekt stwierdził, że wszystkie dokumenty załanczane do wniosku o pozwolenie na budowę muszą być najpierw zaopiniowane przez ZUDP.Czy naprawdę muszą?Dlaczego w sąsiednim mieście (także wojewódzkim)nie ma takich wymogów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek200 28.03.2003 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2003 ZUDP uzgadnia projekty obiektów liniowych, które przekraczają granicę własności (nieruchomości). Liniowe to wszystkie sieci, przyłącza, itp.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magero 31.03.2003 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2003 Nie wiem czy wszędzie tak jest, ale u mnie (białystok) trzeba wszystkie przyłącza uzgodnić w ZUDP. Jest to nawet napisane na warunkach zabudowy.magero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sanipro 31.03.2003 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2003 W miejscowościach, w których działa ZUDP uzgadnianie jest łatwiejsze i myślę, że tańsze. Składasz projekt (odpowiednią ilość egzemplarzy) w jednym miejscu i przychodzisz po odbór uzgodnienia. Oczywiście jeżeli wystąpią kolizje, lub inne trudności - należy je rozwiązać. Dzięki ZUDP możemy zaoszczędzić wielokrotnych wizyt w kilku, lub kilkunastu uzgadniających instytucjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts