kgadzina 02.04.2003 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2003 Dobra, polecimy po alfabecie: A Ali Baba zawładnie (hiperestet.) Ania gra moralnie as banalny Asia staje na daszku Asia stoi pod daszkiem B bać się w jesionce bajka dla Jasi bajka Jurka bajka to radość dla Józi balet na szelkach bała się jechania banalne rodzenie bankier na szalu bankier w szalecie barwa na kurierze berło królewskie w taczce bicze na palu bolec na styku bój huczy (akustycz.) bój między chatami bój na chacie bój na Hani bój w Hucie Lenina (histor.) bój w huku bój z hakami brak mi rocznego piwka branie w salonie (awiac.) branie z soku brom Sabiny buda na Reksie buhaj w Rabce buhaj z rogiem butki jak salony butki jak sanie byłem w Rabce byt i jego odkrycie C cała opieka całe mycki chała panny chała w polewie chałowe szuje charczący wuj (akustycz.) chart wuja chętka na wuja chłodna panna chłodzenie w pustce chodzący słój chodzenie w płaszczach chore skójki byt i jego odkrycie chory przy wuju chód Janki chórek ma jętkę chórek na tujach chórek z Miami chór Józka chór Jurka chór w Jurze chór wujów chrom na sodzie chromy, stój! (p. drą cię w pół) chuchający rój chuchana ranka chuchanie na rondzie (motoryz.) chuchanie na róże chudy rój chusteczka wuja chusty szuj chyłkiem pod tujami chyży rój cicha lipa cicha w grupie (akustycz.) ciche głupki ciskanie klapą cis na lipie cudna lipa cud w Lipsku cyrkowe koce cyrkowe macki czas zapłonów czuj jak chart czyś pochwycić potrafił? (ginekolog.) czy Wani się pali? Ć ćma w świetle przydymionym D daj mi w grupie dał mi kolega dama w jubce danie w kupie dar w żupie daty na strupach (p. dysk z zupy) dawka na słupie dawka w trupie dawne słupy dawne strupy dąsy wolne dech na lupie Denis w parze Denis w pąsach derma spaniela deszcz na lupie (ichtiolog.) dęby w zupie (p. zupa z gębami dorsza) do bitki ruszają kupami dobra w kupie Dodek w Słupsku dolna pupa dołek w kupie domki w grupie (akustycz.) domki w Słupsku domy w grupie (meteorolog.) dom z konsolą dostawiona zupa dotowana rama doza dla grupy (p. poza grupy) dół w żupie draka w sali (perspektyw.) dranie w sali drą cię w pół (p. strój Huna) dręczyciel u stóp duch na łapie duch na pupie duch w slupie (muzycz.) duch w zupie duchy na ramie duchy nie głupcy (dyskryminac.) duchy w lipie duch z hubki duje w hali duj w hubkę dukanie w kupie (ornitolog.) dulka w kupie durna jama durna Janka durna jubka durna mapa duszące kopcenie duszenie kupą duszki w grupie duszki w lipie (entomolog.) duża kupa duże strupy dysk w pupie dysk z zupy (p. pysk w zupie) dział z kurami (szwajc.) dziejowe chuci E echa bez korekcji (platonicz.) ech, nie pleć na Mietka F faja w jarze fajka Jana (młodzież.) frygi na żaku G gacek Cyda gad w zalotach galant z pumą gibka jak pałka gibka jak puma glizda na pazurze (ceram.) głodna prządka gnój między chatami godne matki góral w Kownie (jubiler.) górnik w Kownie (entomolog.) grając osłupiał grający sad grali na sankach grała babka w salopie (hipp.) grał na sankach granie w sali gra półsłówek Grecy na tackach (ekwilibr.) gromu się nie słodzi gromu się nie soli grom w sali grosz na muszki grzała pana gust biurkowy guzik w Kownie gwałt w samochodzie gwizdy w parze H Halina, srożej! halka ciotki z wujem halka wujów halowy bój Hania z garbatym wujem Hanna z wujami Hans - trója! harujący wuj hodowanie wuja holowany rój (p. ropa na dulkach) hop! na czuja huba z ryjem huczący kraj (akustycz.) huczący ryj Huta Trzeciego Maja (oznajm.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 02.04.2003 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2003 I imiona wygi instytucja w prospektach (ogrodn.) J Jacek na wózku Jacek w gaju Jacek z Cydem (toksykolog.) ja cierpię dolę Jaga z flądrami jak na kojach jak w bajkach jak z flądrami jama plebana jama pod Majami jamnik z pledem (toksykolog.) Janiczek z chustami Jan na plebanie (p. jętka na hebanie) jarzyna trzyma grajka jaśnie pan w Łebie jazda na piwie jazda z piżmem jętka Hanki jętka na hebanie jechał i buczał jechał na bacie jechał na bani jechał na rabunek jechał z bukiem (akustycz.) jedyna kochanka baszy (akustycz.) jedyny basen rektora jedząca robaka jeleń chce gdybać jeleń z baczkami jeniec z tabaką (choreogr.) Jerzy rybak jeszcze pierza! juhas Jul baja K kaca ma się Kacha z wujem kaczka na piwie kaczka w Pile Kajka u Józki kajtki na Marku kajtki na murze Kali nie bać się jeleni kania w mroku kapa w mroku (kartogr.) karbowany goniec karnie w mroku kasowanie w mroku kasowany London kasowy mul kat w kole kawały w dole (p. koiły w dole) kazanie w mroku kędy w mroku kędy z miłą klaskanie w mroku (akustycz.) kłoda miła kłuje na chatce kłuje w chodzie knowa z kondorem (zoofil.) kobieta pieszcząca małe koiły w dole kojący stołek kojenie Duśki kolec na stoku kolec w stawie (kulin.) kolonista z piłą kołdun w czapce (łuczn.) kołek w styku (lekkoatlet.) konie nad wałem (aromat.) konkury w domach (zoofit.) kopanie rywala (rzemieśln.) korba w troku korekcja Edka (zoolog.) korekcja emisji kosz na motki (zoolog.) kot Londona krają sucharki kraj na urwisku kraj za hutą krasowe urwisko krok uroczy krowa w soku (ornitolog.) królewski kur (dynast.) król w soku krówki w mroku (entomolog.) krupy mnie duszą krupy na dymie kryta w PAN-ie kucharz jak rura kucie wyrwy (wokal.) kudły na morwie kuj chomika kuj na charcie kuł pod kaprem kuma z kondorem kuna z kondorem (p. wersja dla purystów językowych: kuma z kondorem) kupa w dole kupcy z dobrami (sodom.) kupczenie dupą ` kupczenie w durnej chacie kupczyć i dąsać się kura na jajku kurczy się waści Kurd na morwie kur w mroku kury na potasie kurzył na urwisku kusi w mroku kutia na kolasie (jubiler.) L lameta z miną (tybet.) larwy jak kuleczki lep w piwie (zoofil.) leśne obmówki liczne pęki lipa na pace lipa w cukrze (p. spanie na rączkach) lipa w paczkach lokuj w halach London na kawie (wulkanolog.) London w kasku London z koczkiem London z kurą (anemicz.) lupa w Desie Ł łapa łój Hani (zoolog.) łój u chana M Maja w Jaśle (kulin.) Maja w Jurze Majka na Jurku majowa hubka majowy husarz maj w hurcie mała nie pyta mała pacha mała paćka (p. mądra Jadźka) mała paniusia mała parka mała pasuje mała piła mała Pola (entomolog.) mała się pieści (gabaryt.) małe goryle mały w paskach (p. piski na mazdzie) marna kocica marzenia wracającego mata na tamie (p. tama na macie) mądra Jadźka mądra Jola (entomolog.) miła na karku miła parka miła w kasie miła w kinie miła w kroku miłe Kasie miłe kocię (folkloryst.) miłosna Żaneta miłowanie pani miód falowany (dekorac.) misja w impasie mister na planecie mistyczna planeta moralnie w łódce morwy w kurzu mój akrostych (dermatolog.) mój jest chętny mój w chodzie mój w chórze mój w haśle mój w tatarskiej hordzie mucha na rotorze (p. chuchanie na rondzie) mucha nie radzi mucha w raju mucha w wielkiej ręce muchy na damie muchy na ramie muchy w racicy myta parka myta, wyparzona N naduszone stropy namiot wysoki na planie poletka (abluc.) napluj na hutę narodowy zarząd nawał zarządów nie będę chodzić za wuja! nie pleć na Zytę (ostrzeg.) nowa mazda pisarza O obrałem Sabinę (gerontolog.) ochotny psuj odór pupy odór w zupie odór z papy organizm onanisty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 02.04.2003 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2003 Ó ówcześnie organ zamieścił ówcześnie zawiedziona P pacanie mały! padaj na sianie padło na Siczy pad z zyskiem pagon w windzie palant z giczą palcie wały! palec w wannie (geom.) palec w windzie palec z meniskiem palenie na wiecu (ogrzew.) palenie wanien palenie w windzie pali nawalony pal w żupie pała Denisa pałatka na Siczy pamiętna nitka panie brały panie dały panie Denisa panie grały panie lały panie na Siczy panie prały (p. wypchany rój) panie stały panna w windzie pańskie świnie papu Papuasi paraliże stałe pasaż mały pasaż myty pasek na lipie pas u Edzia (brydż.) patka na medale pazerna miła pąki przy strupie pełna na wale perski dziadzio perz w jubce pędzące glizdy (konwers.) pędzona winda pęki lipy pianina w dziczy (tekstyl.) piano w Siczy picie na krypie (insemin.) picie z gazdą picuś, jazda! pielenie dziczy pienna dzicz pień dziczki (8 marca) pieprz w windzie Pierre goli bez dumy (ryzyk.) piersi lenia w donicy pięknie myta pięknie tu, mała pijak w mazdzie pija przed jazdą pikieta mazdy piki w dziczy pilnik w Siczy pilny Staszek piła Kazia piła krasnoludka Maczka piła Marka piła w kale piła w kasie piła w kłodzie piła w kółku (militar.) piła w papie piła z meniskiem pił na kaczce piły gazdy piły w mazdzie piosenka porusza wały pióra w dziczy piryt w dziczy piski na mazdzie pisz na mazdzie piski przy lipie pisnął w uździe piszczenie taczki piwa nakapie piwna dziczka piwo dla klaczy piwo w dziczy placki na cynie (kinematogr.) placki na Cyterze pluski w kipie (kulin.) płodne duchy (kriogen.) płodzenie chały pług Denisa pobita chwyciła zakałę podanie na słupie podła w jubce pogoniła równo (p. ugodziła równo) pogram na stałe pokój hutnika pola Denisa Pola nie lubi tenisa pole w windzie pole z meniskiem polka w kupie polna Sicz polne dąsy polne wały polny Denis polny duszek położony Denis poparcie tenisa populacja kań pora Hipcia (medyc.) porwanie dupki por w żuchwie (kulin.) pory starucha postawa Denisa (usług.) potas w kulce potówka na giczy poty na żuchwie (determ.) powiła przed kurczęciem poza grupy pólka w kupie (p. dulka w kupie) pół Denisa pólka w papie (omyłk.) późna lipa (gabaryt.) prababka nie syta (p. pradziadek przy saniach) praczka z Siczy (omyłk.) pradziadek na Siczy pradziadek przy saniach (obycz.) prałem w kącie prał na słocie pranie na Siczy pranie w sadzie (ryzyk.) prastara Sicz prawa w tenisie (p. dawka w trupie) prażona na słocie (p. prał na słocie) pręgi na taczce pręt w skale prom jak sucharek prom na Siczy prom na słocie prom u sań prom w sianie prom w Siczy prosta na kale proza gałki proza giczy proza głodzenia prucie chałata pruj chałat pruj w halce przód na wale przód w windzie przy praniu się sierdzi ptaszek na saniach ptaszek w Siczy puchacz ranny puchacz rolny puchacz roluje pudy pukanie w kupie (ornitolog.) puma Denisa puma do głodzenia pumy w Siczy (ichtiolog.) puszka na Siczy puszka z meniskiem pytki na życie (anatom.) pył na kapciu pyły w żupie pysk w zupie (p. daty na strupach) pyzy Ludki (gabaryt.) R ranny w puchu rebus w jaju (eschatolog.) rebus w jamie rebus z Jurą rojne chuchanie ropa na dulkach rowy w słomie rozjechana bania rozkoszne pławienie Denisa rozsierdziła się przy praniu rozsierdzone piano rój Hektora rój na hondzie rój w chatach rój w chórze rój w chuchu równo godzina (famil.) równo z górki ruda chuchana rysunek stolcem (sadystycz.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 02.04.2003 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2003 S Sabina bez bromu sady w złocie salon w bromie sałatka na promie (ogólnowoj.) sama na draniu sapanie w kabinie sapanie w kranie serwus, Niusia! (fizjolog.) serwy lecą do kurnika (kulin.) sękaty na promie silna praczka silne piki silne pranie silnik w promie siła w kosie skubanie bez jelenia skuty taras słodził i prał (symultan.) słoń na draniu słowa jak grom słój nie chucha słupy w Dońcu (p. sady w złocie) słynna praczka smutas jak kok smutas w koczku smutas w kole sodium do prania sojowy huk solenie podczas grania (symultan.) solowa praczka (ogólnowoj.) sójki na chromie sól bromu sól w butkach spanie na rączkach spawanie dermy spec od karmy spojenie dermy sport na termie (kulin.) srogi w Rzymie stała palowa (metalurg.) stała para stał na kole stało więcej pań stał szczękając Stasia-praczka (ornitolog.) Staszek na promie (ornitolog.) stojący kolec stój, Halina! (histor.) stójka na bolcu stójka na Solcu stój na charcie stój na chojaku strój Huna (p. wzniosły wywód) stwierdzenia pora stylowy traper (metalurg.) suchar na promie sypie i ryczy (akustycz.) szajka w jambie szalona w wale szał na kortach szczur Wania szczypanie w rękę (stomatolog.) szuje na hali szuje na Helce szuje robią hałas szyje w huku (militar.) szyper na trufli szyper na trybie szyper w trawce Ś śliczny pad (łowiec.) śliczny pisk świeczka pitna T Tadek jak Zorba tajniki Jurka (p. tuja Jarka) tama na macie tamuj chyłkiem tani pyłek tarcie w punkcie podparcia tenis na paczkach (transport.) tenis-party tenis w porcie (kulin.) tenis w pyle ten, który pali goły (fryzjer.) terma w spadku trucie pyłkiem tuja Jarka twierdzenie w parze twój zawsze hardy tylko zdaj pięknie U ugodziła równo urna Janka urocze klitki urocze kromki urok Krysi uzda pijacka uzda pijana uzda sama nie piśnie W wabiące jelenie (wielorybn.) wagon dla palących walec na paginie walec płonie wał w kinie (kulin.) wały parują Wanda na paginie wanna na paginie wanna się pali wąsy na paginie węgiel w deputacie (sadystycz.) Wicek w cynie Wicek w cytrynie winda z papą winda z patką wiórek w sianku w kącie prawie wozy konne (aromat.) wór na kaganku wór na kalinie (cyrk.) wór na kanale wieczystym (p. kurczy się waści) wór na karabinie wór na kawałku w pień wycięta (chłodn.) wuj chłodzi wuj na charcie (militar.) wuj na chodzie wuj na hali wuj na Hannie wujowy chlew wuj w chacie wuj w halce wuj za Hanną wuj z Zachodu wychuchana w rucie wychuchany rój wycie w chórze wygrał cały salon (p. szczur Wania) wygrałem okrągłą sumkę wykupienie doli wypalanie gał wypchany rój wypięte gicze wyrwa w kurku wysłanie promienia (cyrk.) wyspana kura wystrój do namiotów wzniosły wywód (p. chromy stój) Z zadanie dla grupy zaduch nad mapą zaduch od papy zapas chromu zasłana rączka zastosowany frasunek z dachu pija, widać potrzebuje z damami więc wypiję zdanie na pisankach zdanie pilśni zdanie piszczy Zdzicha cynowe macki (chirurg.) zew synka z Kazią w mrok z pąsem do windy zuchy w radzie zupa z denka zupa z gębami dorsza (komparat.) zysk z padu Ż żart na stonkę żucie dla hartu żuj chłopie żuj dla hartu żuj w Helu (koloid.) żyj bez chuci (samotn.) żyj w hucie (roln.) I to by było na tyle...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 02.04.2003 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2003 kGadzino, chyba tym hurtem psujesz zabawe! Nie mam ci wlasciwie za zle, ale teraz sam sie wysil i sprobuj przyslac jeszcze jakies polslowko... co, nie da sie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 03.04.2003 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2003 ma - zabawa była trochę niemrawa, więc postanowiłem ją lekko przyspieszyć. Ale wyszła mi prędkość światła. Rzeczywiście mogłem "dozować" co parę dni po kilkanaście przykładów. Ale pogrzebię w pamięci - może coś jeszcze się znajdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 03.04.2003 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2003 na to licze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 09.04.2003 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2003 ma - mam nowe półsłówko: mój ty chamie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 11.04.2003 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2003 dzieki. przywrociles mi wiare w istnienie nieskonczonej liczby polslowek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 12.04.2003 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2003 Srak naptakał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 28.04.2003 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2003 A co powiecie na bajki? O Magdzie - ma gdzie a nie ma z kim:grin:O Magdzie Zawackiej - Magda za wacka mnie trzyma:grin: Kto jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Noga 29.04.2003 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2003 Znany duet fortepianowy: Marek i jego wacek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 05.05.2003 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2003 O Nasturcji:Ona z Turcji kożuch przywiozła (handlowe)Ona z Turcji syfa przywiozła (obyczajowo-medyczne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 15.05.2003 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2003 O drągu: Odrą gówno płynie:grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 02.06.2003 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2003 o jablonce: mialam ci ja blonkęo bananie: marysia je banana lawce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 14.08.2003 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2003 Bajka o Iławie: jak nie ma gdzie to i ława dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 14.08.2003 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2003 wygląda facet przez okno, patrzy, a tam przechodzi ludzkie pojęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 14.08.2003 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2003 facet słyszy tupanie, wygląda przez okno, a tam ścieżka biegnie przez las. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 14.08.2003 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2003 O naleśniku: Leżał leśnik na lesniku :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 14.08.2003 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2003 O porze, selerze i dżemie: O tej porze se leżę i drzemię :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts