Gość 28.03.2003 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2003 Witajcie!! Przy ścianie jednowarstwowej z MAXa jaką Twardośc stypopianu dać na elewacje? Przy okazji doradzcie : pod wylewke połozyli nam styropian FS 15, czym to grozi? A moze niczym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 28.03.2003 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2003 na elewację FS15 (nie lżejszy)natomiast z tą wylewką to może popękać lub nic się nie stanie to zależy od obciążeń i od wytrzymałości samej wylewki.bądź dobrej myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.03.2003 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2003 Dzieki Januszek !!! Tak to jest jak mąz nie słucha zony,tylko goSci na składach budowlanych. Cholera to znaczy,ze nawet pod moja wagą podłoga moze sie zawalic.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RB 28.03.2003 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2003 To jaki trzeba dać rodzaj- symbol pod wylewkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 29.03.2003 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2003 Do ocieplania podłóg w pomieszczeniach mieszkalnych daje się FS20 lub przy mocno obciążonych (np garaże) podłogach FS30. Zresztą poczytajcie sobie sami http://www.arbet.com.pl/index.php?url=content/poradnik_e2.htm Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pingo 02.04.2003 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2003 Iwonka, FS-15 to trochę mało na podłogę, mam nadzieję że chociaż masz zbrojenie wylewki siatką. Na ściany FS-15 jest w sam raz, proponuję poszukać płyt frezowanych na krawędziach, unika się wtedy mostków termicznych i można dać mniej kołków. Różnica w cenie w porównaniu ze zwykłymi płytami to ok. 10 zł/m3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej K. 02.04.2003 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2003 Lepszy na ściany jest styropian z tzw. "pełnym felcem", czyli "pióro-wpust" niż z felcem schodkowym (nie wiem jak to nazwać bez narysowania). Pełen felc daje to, że nawet jak pod jedną płytą styropianu będzie trochę nierówno, to połączy się z innymi tworząc głądką płaszczyznę zewnętrzną, a o to przeciez chodzi.Tak mówi mój człowiek od elewacji i ja mu wierzę. NIe wiem tylko, czy nie jest to manewr oskrzydlający, mający ułatwić mu robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 02.04.2003 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2003 andrzej Kja mam wlasnie pioro/wpust i faktycznie sie z toba zgadzam. Nie polecam go jednak tam gdzie trzeba sporo przycinac (np male sciany). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Octavian 02.04.2003 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2003 Na ściany FS 15 - najlepiej na piuro i wpust (praktycznie brak mostków termicznych).Na podłogi co najmniej FS 20 (ale istotne jest też obciążenie)Jeżeli podłoga jest duża to FS-15 nawet ze zbrojonym betonem może owodować ugięcia - pomyśl o szafach itp.Zastanawiałbym się nad reklamacją - ale to oznacza kucie itd.pzdrHej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts