Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Taras - inspiracje ???

Recommended Posts

• Odpowiedzi 51
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

korzystałam z nich około 7 lat i nie było wogóle zniszczone jak sie wyprowadzałam, kupowałam do nich taki barwiacy impregnat też z ikei, bo pod wpływem chodzenia kolor się ścierał ale jak pomalowałam to znowu było nowe, zapytaj w ikei do do nich polecają , ja bym tym razem dała olej bezbarwny na te które obecnie są w ikei. Moje płyty dochodziły do barierek niestety, maż nie chciał wycinać i kombinować, wogóle to jak to dawałam to myślałam ze wyrzucę bo się nie sprawdzą, a jednak okazały sie super, ciepłe nie gorące jak płytki, pod stopami drewno jak na tarasie, teraz myslę czy nie dać tego na balkony w domu ale nie wiem czy warto, na mój balkon przy sypialni jeszcze nie wyszłam ani razu odkąd mieszkam

• 9 months później...

Witam.

Podesty drewniane to to jak Pani słusznie zauważyła "półśrodek" jednak czasem tylko taki możemy położyć. Ważna jest wysokość od wylewki/płytek do progu drzwi. Takie podesty mają ok 40 mm wys. Taras drewniany w najlepszym wyjściu to 60 mm wys. 2 aspekt to łatwość montażu. Podesty można bez specjalistycznych narzędzi położyć w własnym zakresie. Oczywiście jeśli planujemy długofalowo to taras posłuży nam kilkanaście-kilkadziesiąt lat. Podesty kilka. Co się tyczy kompozytów to jest wiele różnych produktów na tzw rynku. My zajmujemy się sprzedażą i montażem belgijskiego systemu desek kompozytowych Twinson i nie spotkałem się z łuszczenie, czy rozwarstwianiem materiału. Deska ma 25 lat gwarancji, więc to chyba mówi samo za siebie.

szanowne posiadaczki tarasów ( których szczerze zazdroszczę ;) ), mam małe zagadnienie...otóż rozpoczęłam aranżację mojego balkonu, ok. 19. mkw, który też nazywamy tarasem :lol2:

bardzo chciałabym przykryć obrzydliwe płytki czymś ładnym. najbardziej oczywiście podoba mi się drewno. zastanawiam się, czy jest jakiś uzytkownik podłogi tarasowej, podobnej do tej:

http://images.tchibo.de/eCS/Store/pl/images/kw12/kw12_19363_b2,00.jpg

ciekawa jestem, jak to się sprawuje? co z donicami ? czy lepiej pod nimi tego nie kłaść ? czy w ogóle warto inwestować w taki "półśrodek"? czy może od razu pomyślec o deskach?

i pytanie do posiadaczy kompozytowych tarasów. czy prawdą jest, że z biegiem czasu materiał ten, pod wpływem wilgoci może się łuszczyć i obłazić ?

będę wdzięczna za pomoc :D

• 9 months później...
Zaciekawienie inspiracjami mnie tu sprowadziło, ale widzę, że przydałoby się tu też coś dorzucić ;) Na tym blogu jest sporo przydatnych informacji i pomysłów, więc gdyby komuś się jeszcze zachciało drewnianego tarasu to spokojnie może zerknąć ;)

• 4 weeks później...
  • 5 years później...
Widziałem coś podobnego, ale w sumie nie wyglądało to dobrze, najlepiej jednak sprawdzi się taras drewniany z normalnych desek, przynajmniej ja tak myślę. Żadne tam kompozyty z plastiku które tylko naśladują w nieudolny sposób naturę, dzisiaj drewno wytrzymuje tyle co kiedyś plastik, a plastik przeżyje nasze wnuki, i poco? Edytowane przez Elfir
linki reklamowe są niepotrzebne

• 2 weeks później...