S.P. 01.06.2012 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Ekwa twój taras to arcydzieło, działa jak magnes, chciałoby się z niego nie wychodzić. Wszystkie trzy są świetne. W ogóle bieganie z tacami do gości jest upierdliwe Dlatego idealnym rozwiązaniem jest taras, na który jest wyjście z kuchni, mój taki jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 01.06.2012 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 aricia ja tak miałam wyłożony balkon w mieszkaniu, też przykryłam płytki, i powiem super sprawa, polecam z całego serca , zwłaszcza te z ikei są ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 01.06.2012 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 dzięki, reni długo miałaś okazję z nich korzystać? czy impregnowaliście je przed użytkowaniem? jak je wykończyliście przy balustradach ? były docinane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 01.06.2012 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 korzystałam z nich około 7 lat i nie było wogóle zniszczone jak sie wyprowadzałam, kupowałam do nich taki barwiacy impregnat też z ikei, bo pod wpływem chodzenia kolor się ścierał ale jak pomalowałam to znowu było nowe, zapytaj w ikei do do nich polecają , ja bym tym razem dała olej bezbarwny na te które obecnie są w ikei. Moje płyty dochodziły do barierek niestety, maż nie chciał wycinać i kombinować, wogóle to jak to dawałam to myślałam ze wyrzucę bo się nie sprawdzą, a jednak okazały sie super, ciepłe nie gorące jak płytki, pod stopami drewno jak na tarasie, teraz myslę czy nie dać tego na balkony w domu ale nie wiem czy warto, na mój balkon przy sypialni jeszcze nie wyszłam ani razu odkąd mieszkam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 01.06.2012 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 brzmi zachęcająco ! w stosunku do takich płytek zawsze byłam niedowiarkiem ! ale już patrzeć nie mogę na te nieszczęsne kafelki !!!! z kolei grubsza iwestycja wydaje mi się mało sensowna na blokowym tarasie...może kiedyś, jak wygram w totka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dom1719510633 20.03.2013 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Witam. Podesty drewniane to to jak Pani słusznie zauważyła "półśrodek" jednak czasem tylko taki możemy położyć. Ważna jest wysokość od wylewki/płytek do progu drzwi. Takie podesty mają ok 40 mm wys. Taras drewniany w najlepszym wyjściu to 60 mm wys. 2 aspekt to łatwość montażu. Podesty można bez specjalistycznych narzędzi położyć w własnym zakresie. Oczywiście jeśli planujemy długofalowo to taras posłuży nam kilkanaście-kilkadziesiąt lat. Podesty kilka. Co się tyczy kompozytów to jest wiele różnych produktów na tzw rynku. My zajmujemy się sprzedażą i montażem belgijskiego systemu desek kompozytowych Twinson i nie spotkałem się z łuszczenie, czy rozwarstwianiem materiału. Deska ma 25 lat gwarancji, więc to chyba mówi samo za siebie. szanowne posiadaczki tarasów ( których szczerze zazdroszczę ), mam małe zagadnienie...otóż rozpoczęłam aranżację mojego balkonu, ok. 19. mkw, który też nazywamy tarasem bardzo chciałabym przykryć obrzydliwe płytki czymś ładnym. najbardziej oczywiście podoba mi się drewno. zastanawiam się, czy jest jakiś uzytkownik podłogi tarasowej, podobnej do tej: http://images.tchibo.de/eCS/Store/pl/images/kw12/kw12_19363_b2,00.jpg ciekawa jestem, jak to się sprawuje? co z donicami ? czy lepiej pod nimi tego nie kłaść ? czy w ogóle warto inwestować w taki "półśrodek"? czy może od razu pomyślec o deskach? i pytanie do posiadaczy kompozytowych tarasów. czy prawdą jest, że z biegiem czasu materiał ten, pod wpływem wilgoci może się łuszczyć i obłazić ? będę wdzięczna za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deresz 20.03.2013 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 aricia bardo podoba mi się ten podest pozwolisz że trochę ściągnę od ciebie pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
esem 03.01.2014 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Zaciekawienie inspiracjami mnie tu sprowadziło, ale widzę, że przydałoby się tu też coś dorzucić Na tym blogu jest sporo przydatnych informacji i pomysłów, więc gdyby komuś się jeszcze zachciało drewnianego tarasu to spokojnie może zerknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 25.01.2014 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 A to nasz DIY mój Mąż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alibaba401719516610 13.03.2019 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2019 (edytowane) Widziałem coś podobnego, ale w sumie nie wyglądało to dobrze, najlepiej jednak sprawdzi się taras drewniany z normalnych desek, przynajmniej ja tak myślę. Żadne tam kompozyty z plastiku które tylko naśladują w nieudolny sposób naturę, dzisiaj drewno wytrzymuje tyle co kiedyś plastik, a plastik przeżyje nasze wnuki, i poco? Edytowane 13 Marca 2019 przez Elfir linki reklamowe są niepotrzebne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korko 24.03.2019 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2019 A powiedzcie, można zrobić taras płytami porcelanowymi? Tak to wygląda: https://www.semmelrock.pl/produkt/airpave/plyty-porcelanowe-monaro/ ale nie mam doświadczenia, zeby to obiektywnie ocenić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.03.2019 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2019 można. To zwykły gres. Wylewka i kleisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts