Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czasopisma

ponury63

Recommended Posts

• Odpowiedzi 60
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mamie podbieram Twój Styl i Zwierciadło, mężowi Akwarystykę, Twoje Akwarium, Enter i Chip (choc z tych dwóch ostatnich niewiele rozumiem :wink: ) kumplowi Fantastykę. Czytam tez Muratora i Przeglad Budowlany, z doskoku GW i lokalnego szmatławca :lol: . Dawniej kupowałam też Cztery Kąty, Majstra, Dobre Wnetrze, ale teraz kasy mniej, to i zakupy sie skurczyły :cry:

GW, Wprost, Polityka, czasami Newsweek, Zwierciadło (z obowiązku), czasami komputerowe z testami sprzętu bo w tym przypadku rozumiem co czytam, czasopisma specjalistyczne z mojej branży - niestety nie polskie. Murator obowiązkowo, a czasami inne budowlano-wykończeniowo-ogrodnicze.

Muszę wiedzieć co tam zmieszcza dobrze znana mi osoba. Pisze bardzo fajnie. A pismo jest na bardzo wysokim poziomie. Niestety nie cieszy się taką popularnością jak inne "damskie" pisemka.

Świat Brydża, Brydż...

Rety!! Żywy brydżysta na Forum!! Witam serdecznie.

ja też czytam to co powyżej.

przy obecnych portalach internetowych newsy ze świata biorę z netu, a papier kupuję jak ma załączone płyty DVD.

Nie dotyczy to rzecz jasna wyżej wymienionej literatury do tej szlachetnej gry!!

Mam pytanie do Klubu DVD :D

"Gazeta Wyborcza" ostro walczy o swój kawałek tortu na rynku z "Faktem", m.in. dając ostatnio sporo gratisów... :wink:

Niestety, filmiki zawsze przylepia do papieru jakimś nieściągalnym klejem !!!! Cholery dostaję, kiedy mam oczyscić płytkę z tego czegoś... Inni wydawcy jakoś mogą stosować kleje, które dadzą się oderwać jednym ruchem małego palca, a większość ma takie "gluty", które po prostu dają się zrolować i ciapnąć to do kosza... Może macie swój patent na taki klej ???

Twój styl, ale chyba zrezygnuję, bo jest coraz słabszy.

Cosmopolitan, bo mnie bawi, chociaż taki trochę obrazkowy i czasami głupi.

GW, oczywiście nie całą

Murator, Moje mieszkanie, inne mieszkaniowo-budowlano-wnętrzarskie przeglądam w pracy i ew. kupuje jak mnie coś zainteresuje

Kiedyś wszystkie, na które akurat mogłam sobie pozwolić, o dzieciach, teraz już nie bo niestety mało tam jest o starszych dzieciach.

No i z rozżewnieniem wspominam Filipinke i Na przełaj sprzed lat.

Ostatnio stare roczniki Działkowca, chociaz niewiele z tego rozumiem...

Witaj w "Klubie Na przełajowym" :D - śmiem twierdzić, że to było jedno z najlepszych pism młodzieżowych tamtego okresu. Wychowałem się na nim...

Ja też.

A pamiętasz, jak przestał wychodzić. A potem, gdzieś tak latem, ostatni, pozegnalny numer.

Pamiętam, bo kupiłam gdzieś w trakcie wakacyjnych podróży.

To była gazeta!

A teraz kupiłam dla swojej córki Filipinkę i baardzo się rozczarowałam.

Szczygieł, Tochman, wielu których nie pomnę.... wylęgarnia talentów!!

A tu>>> dyskusja czym [według niektórych] było "Na przełaj"... :(

Filipinkę "nową" też jakoś przypadkiem podczytałem - sformatowany wg najnowszej mody - wszystko o wszystkim, a naprawdę kalka piątej jakości z większości pism "babskich"; niestety, świetne poradnikowe pismo "Jestem" też podążyło tym śladem :evil: i [co w tym wypadku dobre] padło w tym roku...

Nie ma to jak stare gazety :wink:

Padły dodatkowo: Tylko Rock, Prawo i gospodarka, Życie i Maxim [ale tych dwóch ostatnich wcale mi nie żal :p ] i kilka innych...