Elfir 08.02.2010 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Poza tym aktinidia kolomikta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marymontka 08.02.2010 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 dzieki, rzeczywiscie winoblusz wyglada ciekawie nawet bez lisci. Mam jakis opor przed bluszczem, bo wydaje mi sie jakis taki cmentarny. Podobnie wszelkie cisy i tuje, ale to juz moje nieuleczalne idiosynkrazje. natomiast ta aktinidia kolomikta rzeczywiscie cziekawa i kolorowa. Rozumiem, ze jako rodzina kiwi, roslina nie jest toksyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.02.2010 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 to krzew owocowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marymontka 08.02.2010 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 o super! Czyli mozna wcinac owoce z plotu! To sie spodoba progeniturze. Dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinus 08.02.2010 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 o super! Czyli mozna wcinac owoce z plotu! To sie spodoba progeniturze. Dzieki! Odnośnie owocowania, warto zwrócić uwagę, że aktinidia pstrolistna (Actinidia kolomikta) jest roślina dwupienną. .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 08.02.2010 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Aktinidia jest dwupienna - żeby były owoce musi się znaleźć przynajmniej jeden męski osobnik w stadzie zresztą męskie ładniej się przebarwiają. Młode roślinki trzeba zabezpieczyć przed kotami, bo garna się do aktinidii strasznie - zjadaja młode pędy, ogryzają kore.. Musi rosnąć w miejscu słonecznym no i mieć stosunkowo dobrą glebę - żyzną, nie piaszczystą, nie podmokłą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marymontka 08.02.2010 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 no to jeszcze mam dwa pytania: 1.czy wiosna jest odpowiednia pora do sadzenia tych pnaczy2. czy kupujac sadzonki wiem, ze kupuje i meskie i zenskie?bardzo dziekuje za Wasza pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.02.2010 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Odmiany są męskie i żeńskie. Przy aktinidia arguta są odmiany dwupienne, ale sama roślina nie ma tak kolorowych listków. Zastanawiam się czy nie można dostać okazu aktinidia kolomikta zaszczepionej na bocznym pędzie inną płcią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 16.09.2010 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 proszę o jakąś stronkę z wicikorzewami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts