Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Płytki na podłodze i drewno na schodach - czy ktoś tak ma?

Recommended Posts

Czy ktoś z Was ma takie połączenie. Jak to wygląda? :roll: Chodzi mi o podłogę na parterze. Na poddaszu ma być klepka. Schody chciałabym też wykończyć drewnem, ale zastanawiam się, czy takie zestawienie "zagra".

Proszę o sugestie. Zdjęcia mile widziane. 8)

https://forum.murator.pl/topic/60313-p%C5%82ytki-na-pod%C5%82odze-i-drewno-na-schodach-czy-kto%C5%9B-tak-ma/

Schody mam drewniane - z poddasza na parter - ażurowe, do piwnicy obłożone drewnem betonowe. W holu na parterze gres, na poddaszu parkiet. Niestety, przejrzałam zdjęcia, ale nie widzę takiego, żeby było dobrze widac to połączenie. Uważam, że spokojnie dreno z płytkami może być. Mnie się bardzo to połączenie podoba.
Kofi, bardzo dziękuję za odzew. :) Ja też myślę o gresie w holu, ale schody na poddasze są pełne i chciałabym je obłożyć drewnem. Na górze też planuję parkiet. Szkoda, że nie masz jakiegoś zdjęcia, bo u mnie wyobraźnia plastyczna chyba trochę szwankuje :-?
Ja też mam schody pełne, obłożone drewnem, na poddaszu podłoga drewniana, na parterze w holu z płytek i jest bardzo dobrze. Niestety nie mam zdjęcia, które oddałoby w pełni wygląd takiego połączenia. Ale szczerze polecam.

moi znajomi będą mieli na dole gres a schody na góre obłożone drewnem - poradziłam im aby podstopnice zrobili z tego samego gresu co dół a stopnie drewniane. Myślę, że będzie to dobrze wyglądało.

Pzdr

Dorota

I ja tak mam. To jest w holu płytki a schody obłożone drewnem (stopnie, na podstopniach mam tylko listwę).

Conieco widać na zdjęciu "schody 2" w mojej galerii - link w podpisie.

Jak dla jest super.

Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi. :D Dodaliście mi odwagi, bo trochę się bałam, jak to będzie wyglądało. Chociaż ostatecznej decyzji nadal nie podjęłam. Nie mogę się zdecydować, czy wolę gres, czy drewno :roll:

gośka57

polecam drewno z gresem wygląda bardzo dobrze.

Ja na parterze mam gres, choć też zastanawiałam się nad klepką. Już po pierwszym sezonie letnim przekonałam się, że gres to super rozwiązanie na parter - klepka dawno musiałaby być cyklinowana (pies, imprezy w butach, piach z piaskownicy, itepe itede)

A dleczegóż by miało źle wyglądać? Drweno i gres dobrze się komponują o ile tylko kolory są dobrze dobrane. Tylko dlaczego drewno akurat na schody, a gres - na podłogę? Schody się bardziej ścierają.
Na holu proponuje gres. Lepszy w utrzymaniu czystości (woda, piach, koleżanki na szpilkach, domowe zwierzęta itd) mniej sie sciera. Na schodach drzewo. Wycisza i mieszkanie jest przytulniejsze. Ja tak mam. W holu i kuchni- otwartej , gres. Na tym samym poziomie - w jadalni i na schodach dąb. Bardzo praktyczne. Polecam.