tergus 29.08.2006 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Witam.Jestem na etapie wykańczania garażu. Nie chcę kłaść na posadzkę tradycyjnych płytek, tylko poszukuję innego rozwiązania. Alternatywą jest posadzka z żywicy, posadzka wykończona wykładziną antypoślizgową lub posadzka cienkowarstwowa malowana. Szukam osób które mogą mi coś powiedzieć na temat użytkowania takich posadzek ich twardości, scieralności itd. lub może są jeszcze inne rozwiązania. Mile widziane ceny za metr kw. PozdrawiamJanusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 29.08.2006 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Ja sobie na surową betonową posadzkę położyłem gumę - od ściany do ściany. Tzn. taki gruby czarny dywanik w kółka, co to często wycieraczki przed sklepami z tego są. I to był jeden z moich lepszych pomysłów. Parę razy do roku wyjmuję wszystkie segmenty (metr na półtora), wielkie zamiatanie garażu, gumy myję szlauchem na zewnątrz i kładę z powrotem. Poza tym podłoga całkowicie "bezobsługowa". Zwłaszcza zimą, gdy z samochodu skapuje błotko, solna breja i tak dalej. Garaż służy mi jako moje główne wejście do domu, więc przy okazji cała podłoga jest jedną wielką wycieraczką I przyjemnie sie po tym chodzi i stoi, zwłaszcza robiąc cos "na warstacie". W sumie za całość zpłaciłem jakieś 1600PLN kilka lat temu i nie żałuję ani złotówki. I też pozdrawiam - Leszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grregg 21.06.2008 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2008 Kidyś malowałem pomieszczenia gospodarcze taką specjalną farbą do posadzek (nie pamiętam nazwy). Z wyglądu przypominała farbę olejną, ale nie była (nie jest) taka śliska. Podłoga trzyma się do dzisiaj. Uszkodziła się jedynie w tych miejscach gdzie było przeciągnane pewne metalowe urządzenie. W utrzymaniu jest bardzo wygodna - podobnie jak podłoga z płytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 21.06.2008 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2008 Ja mam płytki ale ostatnio będąc w Poznaniu w tzw "Starym Browarze" byłam na parkingu w podziemiach i tam jest fantastyczna podłoga- żywica- nie wiem ale chciałabym wiedzieć z czego jest wykonana-samochody piszczą oponami jak na niej jadą, wygląda na całkowicie szczelną, lekko błyszczy . Tu mam zagwozdkę co to jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perginol01 14.07.2008 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 ta posadzka jest z zrobiona z żywicy epoksydowej lub poliuretanowej.jest to wylewka o gr.do 5 mm lub malowana powierzchnia betonu,oczywiscie nie betondurem(rozcieczona zywica poliestrowa z pigmentem.) Tergus napisz na mojego e-mila to podam ci wszystkie szczegóły i ceny,no i z kad jestes moze ci pomoge. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Innovare 19.06.2015 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2015 (edytowane) Moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem jest posadzka żywiczna antypoślizgowa. Edytowane 19 Czerwca 2015 przez Innovare zmiana opisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.06.2015 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 podłoga na gruncie wykładana kostką brukową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaco181 24.06.2015 04:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 Jak sprawdza sie kostka w garazu? Tez mysle o takim rozwiazaniu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 24.06.2015 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 Prostym i trwałym rozwiązaniem jest tani gres niepolerowany - zwykłe kafelki (dobrze zaimpregnowane). Wykładziny, żywice i farby szybko się porysują i będą łapać każdy brud. ... No ale jak lubicie dwa razy robić tę samą robotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 24.06.2015 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 Witam. Jestem na etapie wykańczania garażu. Ogrzewany czy nie i w jaki sposób ? Jak nieogrzewany to podoba mi się bruk drewniany na gotowej wylewce betonowej zostaje już tylko parkiet przemysłowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 24.06.2015 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 Witam. Jestem na etapie wykańczania garażu. Ogrzewany czy nie i w jaki sposób ? Jak nieogrzewany to podoba mi się bruk drewniany na gotowej wylewce betonowej zostaje już tylko parkiet przemysłowy 1. Nieogrzewany. Namówiono mnie na wstawienie grzejnika w garażu - niestety zamarzł i pękł kiedy ktoś omyłkowo nacisnął pilota i brama garażowa była otwarta przez parę godzin podczas silnych mrozów. Garaż nie musi być ogrzewany (prawdę mówiąc ciężko byłoby go ogrzać) 2. Bruk drewniany w garażu?! Zimą masz w garażu kałuże ze śniegu. Drewno dostanie sinicy i będzie gnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts