Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chatka Azymutów- komentarze

mocca

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 597
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 4 weeks później...

Cześć mocca.

Zajrzałam dzisiaj do ciebie. Doszłam do murku z cegły, która "tako drogo, a tako dziurawo, piaskowato..." Uśmiałam się jak nie wiem. Ja sobie tako cegłe zostawię w kuchni, na kawałku ściany. Wprawdzie u mnie to ona zwykła była, ale po skuciu tynku ze starej części domku to jak ręcznie formowana wygląda :wink:

Piękne miejsce.

...czesć...ale fajny domek :D

i jak widze :o żadnego okna od ulicy :o

no to kobitkom na wsi przykrość zrobiłaś....firanek nie zobaczą :wink:

mnie krytykowano.. że pod las uciekłam (50m od drogi)... :wink: :D

a co by dopiero gadały jakby zamurowac okna.....może to i dobry pomysł :D

firanek tyż nie będzie! :o :oops:

żartuję, coś tam powieszę ;)

okna od drogi zamurowałam bo były północne i nic nie wnosiły do tego domu. Ale to nie koniec, na dniach powstanie jedno pośrodku, takie wysokie a wąskie, ma doświetlać klatkę schodową. Ale planowane jest ono witrazowe (jak jeszcze będzie mnie stać :roll: ) lub cos w podobie, także wnętrza z drogi pooglądac za bardzo się nie da...

dzięki za odwiedzinki!

• 2 weeks później...

mocca:

[...] Aha- wieś przyszla oglądać co "uny wymysliły" i komentarz:

tako drogo ta cegła a tako paskudno dziurawo i piaskowo (bo się kruszyla po dotknięciu)

no... nie ma to jak aprobata specjalistów [...]

:D :D :D :D :D :D ale się ubawiłem

"Co łuny narobiły?" i "skąd łuny maju na te remonta? Bo aby remuntuju i remuntuju" - z takimi komentarzami sąsiadów "starszej daty" spotykaliśmy się podczas naszych prac.

A tak w ogóle to szacuneczek za dotychczasowe postępy i powodzenia w dalszych pracach :wink:

tomek_www

widze, ze kumasz z klimatem :wink: :lol:

ale zauważam różnice w wymowie- u nas mówią uny, u Was łuny :lol: :lol: :lol:

mąż prosił mnie bym mniej pisała nt wypowiedzi wsi, dlatego troche przestałam... :oops: ale byłoby co pisac, oj było...

a po świętach rusza z podobną "przebudową" nasz sąsiad przez drogę, we wsi zakłady robią czyj dom lepij robiuny, wincy wytrzymo,

no i oczywiście o efekt końcowy... aż się boję :roll: :roll: :roll: :lol: