Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

wczoraj obejrzałam Pachnidło .....byłam niezwykle ciekawa filmu ,ponieważ książka zrobiła na mnie ogromne wrażenie i zastanawiałam sie jak sobie reżyser poradzi z zapachem ......muszę powiedzieć ,że sobie doskonale poradził ....ten film się ....czuje .

Książka jest obrzydliwa , film tym bardziej ,ale zrobił na mnie wrażenie ....Muzyka jest cudowna i ta......... cisza w odpowiednich momentach -sala kinowa zamierała w bezdechu -.....to było ....niesamowite

http://film.onet.pl/11242,,Pachnidło.film.html

Właśnie wróciłem z kina. Oczywiście "Pachnidło". Czekałem na film chyba ponad rok jak tylko usłyszałem, że go kęcą. Moim zdaniem zrobiony dobrze. Choć trwa ponad dwie godziny nie zauważyłem jak czas szybko zleciał. Byłem ciekaw jak reżyser poradzi sobie ze sceną zbiorową. Ale wyszło nieźle.

• 4 weeks później...

Ryś, odrobiony.

Nie oczekiwałam szczególnej uciechy, więc byłam raczej mile zaskoczona. Kilka gorszych tekstów da się wybaczyć, sporo cichej ale inteligentnej rozrywki, i odjechanego chichotu. Trochę ukrytej nostalgii i smutku. Dużo smaczków do wyłapania przy następnej okazji (rozmaite karteczki i migawki w głębi ostrości).

Generalnie: zarzut wtórności oddalam w całej rozciągłości. To zupełnie samodzielny i całkiem osobny film, z kilkoma tylko cytatami i nawiązaniami do Misia. Porządne rzemiosło, rezolutne gagi i absolutnie kapitalna obsada.

Zobaczyć Tyszkiewiczową z miotłą! Warto było!

:D

Ciekawa jestem: co myślą inni?

A ja wczoraj bylam na Swiadku koronnym i baaardzo mi sie podobal :D

Nawet bardzo, bardzo, bardzo :oops:

Swietna obsada, calkiem sprawna fabula, ciekawe postaci i swietne zdjecia (zwlaszcza w retrospekcjach).

Ciekawa jestem, co Wy sadzicie o tym filmie, chetnie podyskutuje :lol:

Qrcze bratki, tos mnie zaskoczyla swoja opinia o Rysiu, ja jeszcze nie widzialam i sie waham, ale od nas taka calkiem spora grupa byla i nie podobalo sie ani jednej ! osobie.

Ktoś juz widział "Rysia"? Jakoś te zajawki niezachecajace!!! Film jakiś diabelsko długi! Może to jakies nieporozumienie... Jakie wrazenia macie?

Moim zdaniem lipa.

Owszem jest kilka ciekawych gagow sytuacyjnych, kilka tekstow w stylu Tyma, ale niestety bardzo duzo: scen tzw. "dluzyzn", watkow oderwanych od pozostalej czesci, nieudanych tekstow.

Ogolnie ocenilbym na 3+ na 5.

Warto miec na polce, gdy wyjdzie na DVD, ale do kina bym nie poszedl (gdybym oczywiscie nie byl...).

wczoraj obejrzałam Pachnidło .....byłam niezwykle ciekawa filmu ,ponieważ książka zrobiła na mnie ogromne wrażenie i zastanawiałam sie jak sobie reżyser poradzi z zapachem ......muszę powiedzieć ,że sobie doskonale poradził ....ten film się ....czuje .

Książka jest obrzydliwa , film tym bardziej ,ale zrobił na mnie wrażenie ....Muzyka jest cudowna i ta......... cisza w odpowiednich momentach -sala kinowa zamierała w bezdechu -.....to było ....niesamowite

http://film.onet.pl/11242,,Pachnidło.film.html

Boję się obejrzeć Pachnidło, ponieważ książka mnie zafascynowała. Moja koleżanka robiła magisterkę z Suskinda. Miałyśmy o czym debatować :wink:

Obawiam się, że film mnie rozczaruje, jak to zwykle bywa w porównaniu z powieścią :roll:

Qrcze bratki, tos mnie zaskoczyla swoja opinia o Rysiu, ja jeszcze nie widzialam i sie waham, ale od nas taka calkiem spora grupa byla i nie podobalo sie ani jednej ! osobie.

Powiem tak, kilka razy dusiłam się ze śmiechu w czasie gdy reszta kina trwała w martwej ciszy. :D

Za to na dzień dobry widownia strzeliła kilkoma salwami, do których ja nie widziałam uzasadnienia na ekranie.

Każdy kto oczekuje permamentnego masażu przepony - zawiedzie się. Ale to dobry film. Tylko inny niż większość się spodziewa. No i humor dużo cichszy i delikatniejszy niż u Barei. Jeszcze smutniejszy.