Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość elutek
A we wtorek w tv byl bardzo fajny film "Wykolejony" - wniosek z niego glowny, to: lepiej nie zdradzac zony :D

A w roli glownej pan, ktory wielu forumowiczkom sie podoba: Clive Owen :)

film bardzo mi się podobał :) aktor też... 8)

• 2 weeks później...

W sobotę oglądałam na TVP Kultura austriacki film "Funny Games"

jakże różny od amerykańskich produkcji

nie mogę się otrząsnąć po tym filmie, oszczczędna muzyka, prosta forma, kilku aktorów i moje przerazenie w najczystszej postaci

od dziś nie pożyczam jajek do ciasta nieznajomym :roll:

W ogóle TVP Kulturato ostatnio mój ulubiony kanał, mnóstwo dobrych filmów bez powtórek

A we wtorek w tv byl bardzo fajny film "Wykolejony" - wniosek z niego glowny, to: lepiej nie zdradzac zony :D

A w roli glownej pan, ktory wielu forumowiczkom sie podoba: Clive Owen :)

film bardzo mi się podobał :) aktor też... 8)

hehe nie dość że film dobry to jeszcze było na kim oko zawiesić :lol:

nie mogę się otrząsnąć po tym filmie, oszczczędna muzyka, prosta forma, kilku aktorów i moje przerazenie w najczystszej postaci

hie, hie byłem na tym w kinie. Pamiętam że kilka osób wyszło bo nie dało rady wysiedzieć do końca.

Najbardziej podobało mi się w tym filmie to ze nie było happy endu (mimo że parę razy się na niego zanosiło) :lol:

W ogóle TVP Kultura to ostatnio mój ulubiony kanał, mnóstwo dobrych filmów bez powtórek

Mój też :-) . Kino europejskie to jest to*. To fińska komedia, to serbska sensacja. Od paru lat odpuszczam sobie (w większości) amerykańskie gnioty,z których nic już nie pamiętam na następny dzień.

*Oprócz kina francuskiego.

A ja jestem świeżo po obejrzeniu filmu "I' m a legend" z Willem Smithem w roli głownej

W dzień biega on po puściusienkim Manhattanie bo wirus wybił cała insza ludzkość w 90% a nocą barykaduje sie przed zombiami (to te pozostale 10% ludzkosci ktorej nie wybiło :)) bo lata toto jak tylko sie sciemni po całym Nowym Jorku (i reszcie kuli ziemskiej) i wżera wszystko co sie rusza i nie zdąży uciec :)

No a co dalej sie dzieje - to nie napisze - sobie obejrzycie :)

Film generalnie głupi jak cholera ale widok pustego NY + efekty specjalne (zombiaki) robi swoje :)

Nawet troche sie balam idac spac :)

Tylko niestety od polowy filmu - cos co nawet dalo sie z przyjemnoscia i lekka adrenalinka ogladac zamienia sie w amerykanska papke podlana chrzanieniem o Bogu i miłościa do rodziny (w tle przewija sie jeszcze chrzanienie o obowiazku wobec ojczyzny (czyt= usa :)) .

Plus głupie jak cholera zakonczenie :-?

Ale mimo wszystko dla 1-wszej polowy filmu - warto :)

hie, hie byłem na tym w kinie. Pamiętam że kilka osób wyszło bo nie dało rady wysiedzieć do końca.

Najbardziej podobało mi się w tym filmie to ze nie było happy endu (mimo że parę razy się na niego zanosiło) :lol:

W ogóle TVP Kultura to ostatnio mój ulubiony kanał, mnóstwo dobrych filmów bez powtórek

Mój też :-) . Kino europejskie to jest to*. To fińska komedia, to serbska sensacja. Od paru lat odpuszczam sobie (w większości) amerykańskie gnioty,z których nic już nie pamiętam na następny dzień.

*Oprócz kina francuskiego.

widzę, że mam w Tobie bratnią duszę, choć mam kilka ulubionych amerykańskich produkcji :wink:

Wczoraj obejrzałam "Czas cyganów" Kusturicy, cóż mogę powiedzieć, film przecudnej urody, bajkowy, odrealniony, z muzyką Bregovica 8)

piękny!!! 8)

co do "Funny Games" to nie wyobrażam sobie tego widzieć w kinie, przyznaję szczerze, że kilka razy wyszłam z pokoju, bu myślałam, że nie zniosę

A ja jestem świeżo po obejrzeniu filmu "I' m a legend" z Willem Smithem w roli głownej

W dzień biega on po puściusienkim Manhattanie bo wirus wybił cała insza ludzkość w 90% a nocą barykaduje sie przed zombiami (to te pozostale 10% ludzkosci ktorej nie wybiło :)) bo lata toto jak tylko sie sciemni po całym Nowym Jorku (i reszcie kuli ziemskiej) i wżera wszystko co sie rusza i nie zdąży uciec :)

No a co dalej sie dzieje - to nie napisze - sobie obejrzycie :)

Film generalnie głupi jak cholera ale widok pustego NY + efekty specjalne (zombiaki) robi swoje :)

Nawet troche sie balam idac spac :)

Tylko niestety od polowy filmu - cos co nawet dalo sie z przyjemnoscia i lekka adrenalinka ogladac zamienia sie w amerykanska papke podlana chrzanieniem o Bogu i miłościa do rodziny (w tle przewija sie jeszcze chrzanienie o obowiazku wobec ojczyzny (czyt= usa :)) .

Plus głupie jak cholera zakonczenie :-?

Ale mimo wszystko dla 1-wszej polowy filmu - warto :)

no oglądałem i fakt efekty niezłe

a jakbym miał tyle czas uco on to bym se polatał tymi samolotami co tam stały

Ja sie tylko smialam pare razy - ze pare lat po tym kataklizmie (gdzie teoretycznie Will jest calkowicie sam - no przynajmniej na wyspie ) a prąd w chałupie dziala...., woda w kranach leci.... (i to jak najbardziej zdatna do picia ?:)

samochody - no ok sa stacje benzynowe - widocznie sam nie wyjezdzil tych hektolitrow diesla , ale skad ma ten prąd w chałupie?! chyba przez pare lat to jakies 2 czy 3 guziki trzeba by w elektrowni ponaciskac zeby dzialalo ? :)

w wodociagach tez jakas mala konserwacje zrobic ?:)

co ze smieciami? przeciez w tych domach opustoszalych byly smieci - w pzrelozeniu na liczbe mieszkancow - to jakies tysiace to - nie pozasmiardalo sie to?! :) zadne muchy nie latały :)

no ale ja sie tam nie znam :)

no ok - bidul jajek nie mial bo kur nie hodowal :) i z proszku musial jajecznice jesc :)

natomiast - bardzo ciekawa idea - totalnego bycia samym w ogromnym mieście - zastanawiam sie jakby to bylo (ok - zakladajac ze np. zombi nie ma) - mozna wejsc do kazdego sklepu, wziąć z niego co się tylko chce :) [ ps. podobalo mi sie jak WS skrupulatnie odnosil wypożyczone filmy :)]

ale np taka wizja - skrecenia nogi, bolącego zęba czy "głupiego" zapalenia wyrostka robaczkowego - już niekciekawa - nie? :-? :wink:

ps. pies był boski! scena z jarzynkami do obiadku piękna :)

Takich filmow jak "I'm a Legend" nie lubie, jak zreszta wiekszosci sci-fi.

Jako lubiaca filmy blizsze faktom wczoraj bylam na "American Gangster" i naprawde goraco polecam. Film jest po prostu swietny a Denzel Washington i Russell Crowe - rewelacyjni!

Swietne sceny w Wietnamie, super pokazane srodowiska roznych grup spolecznych, a sceny koncowe wbijajace w fotel.

Juz kombinuje, zeby obejrzec go jeszcze raz :D

widzę, że mam w Tobie bratnią duszę, choć mam kilka ulubionych amerykańskich produkcji :wink:

Jakże mi miło :) :oops:

co do kina amerykańskiego to pewnie że by się coś znalazło :wink: np. filmy Kevina Smitha

Wczoraj obejrzałam "Czas cyganów" Kusturicy, cóż mogę powiedzieć, film przecudnej urody, bajkowy, odrealniony, z muzyką Bregovica 8)

piękny!!! 8)

Tak, moim zdaniem to najlepszy film Kosturicy. Uwielbiam Kosturicę (z "biały kot czarny kot" na czele :D ) i kino bałkańskie - polecam też "Rany" i "Piękna wieś pięknie płonie".

co do "Funny Games" to nie wyobrażam sobie tego widzieć w kinie, przyznaję szczerze, że kilka razy wyszłam z pokoju, bu myślałam, że nie zniosę

Też mnie skręcało, ale tylko do momentu kiedy jeden z oprawców odwrócił się do kamery i zapowiedział że happy endu nie będzie - pokochałem ten film od razu :D :D