Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

dla fanów Niedzwiedzia w piatki od 19-22 Top wszechczasów i sobota od 10 do 13 Starsze Słodkie Najsłodsze w Radio Złote Przeboje

słuchałem audycji nr 1 poprostu chce sie zyc po takiej 4 misiecznejk przerwie

dobrze ze wrócił bo strasznie było

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jak to sie stało, że ominęłam ten wątek? Jestem od zawsze wierna fanką floydów, uwielbiam King Crimson, Jethro Tull, Pearl jam, Nirvane, Joy Division, New Model Army, Interpol, Placebo, Porcupine Tree, Thce Cure - oczywiście jak mogłam zapomnieć ;), E będzie tego ogólnie rzecz biorąc "chłopak z gitarą byłby dla mnie parą " ;). Od lat jestem wierną słuchaczką minimaxu, kiedyś Rocka malowanego fantazją - obecnie Kosiński prowadzi w trójce kontynuacje tej audycji pod nazwą Noc Muzycznych Pejzaży , lubię audycje Metza i Stelmiego.

A w Stoczni na koncercie Davida, byłam a jakże, łatwo było mnie znaleźć, bo zrobiłam straszną głupotę hehehe

(stałam w 1 rzędzie pod sceną w kapeluszu ....)

wątek widzę dla prawdziwych melomanów. ja niestety lubie skoczną muzykę i coś co można zanucić. najbardziej podobają mi się nagrania z lat 80 i 90-tych. zaczęło się od sławnego savagea i fancy, później to real mc coy, snap, jam&spoon i całe dance-owe towarzystwo. niestety z żoną nie mogę się nigdy dogadać jakiej stacji w samochodzie mamy słuchać bo ona tylko roxy lub trójka a ja eska i planeta. wiem że jestem w mniejszości ale upodobań dla podniesienia swojego prestiżu nigdy nie mam zamiaru zmieniać. czasem znajomi dziwnie się na mnie patrzą gdy mówię że nie lubię U2. czy waszym zdaniem kwalifikuję się do chłosty? 8) . czy moje upodobania dyskwalifikują mnie jako melomana? jak myślicie? pomijam kwestię disco polo bo nie umiem się do tego odnieść.

Mam taką ciekawostkę dla fanów Pinka Floyda. Kapela gra chyba same covery,

ale robi to naprawdę dobrze. Dla przykładu obejrzyjcie np. "Wish You Were Here"

http://www.viniband.pl/

trzeba tylko założyć jakieś lepsze słuchawki, bo te od Skyp'a to się nie nadają :)

Naprawdę rzadko spotykana dbałość o szczegóły....

• 2 weeks później...
dla fanów Niedzwiedzia w piatki od 19-22 Top wszechczasów i sobota od 10 do 13 Starsze Słodkie Najsłodsze w Radio Złote Przeboje

słuchałem audycji nr 1 poprostu chce sie zyc po takiej 4 misiecznejk przerwie

dobrze ze wrócił bo strasznie było

Złote, Słodsze i Najsłodsze

dobrze, że własnie dzisiaj będzie znowu

teraz za wcześnie włączyłem, i oto playlist ostatnich kilkunastu minut:

* Jennifer Rush - Power of love

* The Dooors - Riders of the storm :o :o

* oniryczny kawałek z "Miasteczka Twin Peaks" z wokalizą Julee Cruise

* a teraz Steve Miller Band i "Abracadabra"

klimat świąteczny jak nie wiem co :-?

chyba ktoś random właczył i poszedł na kawę :-?

A w Stoczni na koncercie Davida, byłam a jakże, łatwo było mnie znaleźć, bo zrobiłam straszną głupotę hehehe

(stałam w 1 rzędzie pod sceną w kapeluszu ....)

Chyba Cie pamietam , stalam za Toba kilka rzedow , jak przejrze zdjecia to moze sie upewnie :D

Pieknie bylo :p

bedzie w Polsce w marcu Australian Pink Floyd czyli zespół który ma oficialna autoryzacje zespołu podbno wymiataja bosko

jak sie uda jade...

Znasz wiecej szczegowow ?

Podziel sie :p

Calkiem niezle to im wychodzi , poza tym lepszy rydz.. :D

• 2 weeks później...

witam! no w końcu znalazłam jakiś ciekawy temat :D co słuchacie? jak byście ułożyli liste swoich hitów z tych co tutaj podaje?: :D

- Apologize - OneRepublic&Timbaland

- Wadsyaname - Nelly

- Hey There Delilah - Plain White Ts

- Pokaż na co cie stać - Feel

- Jak anioła głos - Feel

- Gdy umiera dzień - Maciek Silski

- Bleeding Love - Leona Lewis

- Welcome to the black parade - My Chemical Romance

- Wake me up when september ends - Green Day

- A gdy jest już ciemno - Feel

- Hot summer night- David Tavare

- Nieważne to - Nefer

- Forever Yours - Sunrise Avenue

- Fairytale gone bad - Sunrise Avenue

- Keep dreamin - Sunrise Avenue

- Hard Rock Hallelujah - Lordi

- Pictures of you - The last goodnight

- What I've done - Linkin Park

- Zostać mistrzem - Wilki

- Sorry blame it on me - Akon

- Big city life - Mattafix

wiem że troche tego jest ale to akurat moje ulubione i nie mogłam sie powstrzymać... :D :D :D

taką muzę jak powyżej słyszę od paru tygodni w pokoju mojego syna (lat 12)...szykuje się na bal karnawałowy...ćwiczy tańce... 8) 8)

mam nadzieje że to okres przejściowy (w moim życiu też się taki obciachowy okres zdarzył i o niczym to jeszcze nie świadczy :wink: 8) :lol: )...

joan a jaka Ci muza leży?.Taka uniwersalna?Na każdą okazje.No chyba ,że masz swój styl w muzie taki nie obciachowy i kuniec.Ja to np lubię pościelowy z użyciem typu:żetemy,selawiwy,włajaże-włajaże,italiano amore itp. :D :D :wink:

Parę kawałków z listy Dj Rako też mi się podoba

nie żebym doznawała przy tym uniesień metafizycznych, ale potańczyć można :wink:

Co do moich absolutnych hiciorów:

1. wszystko Kultu :wink:

2. The Doors (kiedyś maniakalnie)

3. Kajah - uwielbiam, posłuchajcie piosenki "prośba do twoich ust" z płyty Stereo Typ

Absolutnie, niezaprzeczalnie od 2 lat moim nr 1, przy którym mam ZAWSZE ciary na plecach jest krążek Alicii Keys "Unpluged"

http://muzyka.onet.pl/_i/plytyd/a/alicia_keys3.jpg

mam też wersję studyjną utworów z tej płyty, ale nic nie zastąpi energii, który artsta przekazuje live