olga_j 09.01.2009 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Czereśniowa brzmi swietnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 09.01.2009 23:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 a Jaśminowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina.Oporska 24.02.2009 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Czereśniowa brzmi swietnie hehe no proszę, proszę ile to zależy od takiej nazwy ulicy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 17.03.2009 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Mieszkam na osiedlu z ulicami górskimi: Tatrzańska, Sudecka, Bieszczadzka. Jest też osiedle mneralne: Kalcytowa, Kryształowa, Gipsowa, Alabastrowa. Ale to chyba oklepane nazwy. Nigdzie nie spotkałam osiedla z mitologicznymi ulicami. Gdybym miała wybierać, chyba na takie bym się zdecydowała: Ul. Afrodyty, Wenus (no i Marsa), Adonisa, Zeusa itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 30.04.2009 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Co powiecie na Osiedle Bajkowe i ul. Kubusia Puchatka, Czerwonego Kapturka, Jasia i Małgosi, Królewny Śnieżki, Kaczora Donalda , Reksia itp? Jak pierwszy raz jechałam do lekarza na to osiedle, to myślałam, że pielęgniarka robi sobie "jaja", podając mi taki adres Ale to było ponad 10 lat temu. Niedaleko jest oś chyba "Leśne" z nazwami drzew np. Klonowa, Bukowa, Lipowa Całkiem przyjemnie jest tam szukać adresu, a jak miło adresować koperty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jimt 07.10.2009 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Nazwa ulicy powinna miec jeszcze jedna ceche: być łatwa do zapamietania. Mieszkam w okolicy, gdzie co chwila, ktoś pyta o ulice, ponieważ dwie sasiadujace ze soba są dosć podobne do siebie i zawsze okazuje sie ze chodzi mu o te druga. A z fajnych ulic: Bojowników o Wolność i Demokrację Autentyczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
foof_22 31.10.2009 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 A u nas można wymyślać nazwy, ale tylko "roślinną" i na daną literę, bo ja mam "podłużną" miejscowość i wszystkie nazwy są alfabetycznie ułożone i związane z kwiatami, krzewami i owocami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 31.10.2009 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 A u nas można wymyślać nazwy, ale tylko "roślinną" i na daną literę, bo ja mam "podłużną" miejscowość i wszystkie nazwy są alfabetycznie ułożone i związane z kwiatami, krzewami i owocami Zaproponuj rododendronową, ostrokrzewową, albo wiciokrzewową albo coś w tym stylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Armidia 31.10.2009 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 niezłe pomysły - Radę pierun trafi jak będą mieli głosować takie propozycje nazw a z oryginalnych nazw ulic: w podwarszawskim Rembertowie jest Aleja Generała Antoniego Chruściela "Montera" - tabliczki z nazwą ulicy mają chyba z półtora metra długości jest tam też ulica Topograficzna, Frontowa, Czerwonych Beretów, Pontonierów, Admiralska, Plutonowych, Ułańska, Aleja Sztandarów... teraz mieszkam na Zimowej, a jak dobrze pójdzie, to zamieszkam przy ul. Spokojnej Pozdrawiam, Armidia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kefifi 06.12.2009 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 A propos zbyt długich nazw, mieszkałam kiedyś na ul. Generała Felicjana Sławoja Składkowskiego na szczęście można się było ograniczyć tylko do nazwiska. Teraz mieszkam w Krakowie gdzie szybkie pączkowanie miasta wymusza wymyślanie kolejnych niepowtarzających się nazw. Rozśmieszyło mnie m.in zestawienie Alei Waszyngtona prowadzącej na Kopiec Kościuszki. Zabawny tygiel międzynarodowy. Bardzo smaczne są ulice owocowe od razu ślinianki pracują. Malinowa wygrywa ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Achaja 27.02.2010 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 No i my też mamy wybrać nazwę ulicy Chyba padnie na: Za siedmioma górami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-justyna 14.03.2010 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 A my na serialowej mieszkać będziemy: Na Wspólnej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 16.03.2010 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Mieszkam na osiedlu z ulicami górskimi: Tatrzańska, Sudecka, Bieszczadzka. Jest też osiedle mneralne: Kalcytowa, Kryształowa, Gipsowa, Alabastrowa. Ale to chyba oklepane nazwy. Nigdzie nie spotkałam osiedla z mitologicznymi ulicami. Gdybym miała wybierać, chyba na takie bym się zdecydowała: Ul. Afrodyty, Wenus (no i Marsa), Adonisa, Zeusa itd. Beskidzka - bez cego ????!!! Noo! - bez kicka .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 04.02.2011 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 a ja myślałam ze podepną nas pod Romantyczną a tu ci 3maja:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 08.04.2011 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 W mieście gdzie obecnie mieszkam na są mitologiczne nazwy ulic: Marsa, homera, eurydyki, Antygony,Centaura, Achillesa itp. A obok nazwy pochodzące z astrologii: Koziorożca, Wodnika, Kasjopei, Bliźniąt, Wegi, Jednorożca, Syriusza, Galaktyczna, Międzygwiezdna.My pewnie nazwy ulicy się nie doczekamy, bo chociaż jako pierwsi budujemy to droga jest prywatna i po prostu nas podepną pod główną. Co z tego że to 3 linia zabudowy?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dex2000 14.11.2011 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 W mojej miejscowości musimy z sąsiadami wystąpić z wnioskiem o przydzielenie nazwy ulicy. Sąsiadka zaproponowała ul. Wspólna - jak w serialu, ja zaś myślę o ul. Słowiczej lub ul. Dolina Mgieł, ponieważ od nieopodal płynącej rzeki wieczorami rozchodzi się mgła, a nasza wieś leży w dolinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.11.2011 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 Cóż, w Toruniu dali nazwę "ul. Obi Wana Kenobiego" i trafili na łamy gazet na całym świecie Sądzę, ze nazwa "Wspólna" stała się oklepana. Serialowo może też być "Na rozlewisku" :> Może "Dobrosąsiedzka" W podpoznańskiej miejscowości mąż szukał ulicy "Porannej Rosy" na nowo budowanym osiedlu. Podjechał do jakiegoś starszego miejscowego zapytać o drogę i jak facet usłyszał nazwę ulicy skomentował: "Kolejny, kurna, poeta się trafił!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 23.11.2011 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 W mieście gdzie obecnie mieszkam na są mitologiczne nazwy ulic: Marsa, homera, eurydyki, Antygony,Centaura, Achillesa itp. A obok nazwy pochodzące z astrologii: Koziorożca, Wodnika, Kasjopei, Bliźniąt, Wegi, Jednorożca, Syriusza, Galaktyczna, Międzygwiezdna. My pewnie nazwy ulicy się nie doczekamy, bo chociaż jako pierwsi budujemy to droga jest prywatna i po prostu nas podepną pod główną. Co z tego że to 3 linia zabudowy?! nasza droga też jest prywatna, ale gminny geodeta stwierdził że za dużo było by domów z nuerem X i doklejona liteką więc otrzymaliśmy nazwę ulicy, którą sami mogliśmy zaproponować chcieliśmy różaną ale została kwiatowa, w sumie też może być ważne że nie błotna czy polna a pozostałe nazwy ulic to Okrzei, lipowa, wiosenna i słoneczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ludwik_13 12.12.2011 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 A u mnie na wsi nie ma ulic, to niesprawiedliwie. Tylko numerki domów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chomik77 25.12.2011 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2011 (edytowane) Tak jak teraz nawet fajnie brzmi http://atrium-czerwienskiego.malopolska.pl Błotna, to niechlujstwo Dobrze, że macie tak jak jest. Edytowane 18 Grudnia 2012 przez chomik77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts