Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ból w okolicy krzyżowej, pomocy!!!!!

aspidisca

Recommended Posts

:-? leczenie via net? :o :o :o

zwlaszcza jak sama piszesz bol jest juz "straszny"

Marsz do lekarza ! - w obcym miescie tez sa, albo nawet na ostry dyzur :wink: i nie czekaj az Cie tak trzasnie ze wyjac z bolu nie bedziesz sie wogole mogla ruszac!

Skonczy sie pewnie na zastrzykach z wit B i pyralginy a tego sobie sama w domu nie zrobisz

Pomaga podanie diclofenac'u, mydocalm'u, lub ketonalu ?***(wszystkie sa na recepte wiec jak nie masz w apteczce to i tak cie wizyta u lekarza nie minie)

Tu nie ma co przed kompem siedziec ! i szukac pomocy :-?

ewentualnie mozesz sama lyknac wit B (B12) i moze jak masz

albo pyralgine....ale stanowczo namawiam na lekarza!!!!!

aspidisca

Tylko dobre mięsnie brzucha .Cwiczyc lub basen i po bólu .Obejdzie sie bez lekarza i prochów przeciw bólowych.Broń boże brać ibuprom :evil: ,Wycofali w stanach I upychaja w Polsce :evil: .D dobra jest światłoterapia,też można obejść się bez prochów :-?

Pozdr. :D

Sam używam jest OK. :D

jako to :o

ja czasem jem 6 dziennie

Kiedyś przez rok co jakiś czas brałam leki przeciwbólowe na bóle pleców, nie dałam rady bez nich chodzić...

W końcu pomogły masaże, a wątroba wysiadła z nadmiaru lęków (przepisywanych przez lekarza).., do dziś odczuwam skutki....

Leki przeciwbólowe nie leczą, tylko tłumią ból.., czasami...

Radzę się udać do speca od rehabilitacji.

...polecam lekarza prof. Chmilewskiego z kliniki warszawskiej na szaserów, ale przymuje w Łodzi - jedź do niego ze zdjęciem z tomografu, a on Cię wyleczy...kolega miał postawiona diagnozę - operacja , a ten profesor ( staruszekok. 80 lat) wyciągnął go z tego i dziś chodzi jak nowo narodzony.....

rejestracja w środy tel. 42/6561567, przyjmuje czw, pia, pon

wizyta 80 zł

polecam

Zielonooka !!!! Każda z witamin grupy B. Tylko nie B12 - to inny temat !!!! A najlepiej to B 1. B 12 służy do zupełnie czegoś innego !!!!

hmmm ja lekarzem nie jestem ale mialam kiedys zapalenie nerwu trojdzielnego... a to ponoc to samo co korzonki tylko nie plecy a twarz...

No i pani Doktor oprocz naszprycowania mnie jakims srodkiem kazal stanowczo spozywac wit B12 :-?

to nie wiem :)

Zielonooka !!!! Każda z witamin grupy B. Tylko nie B12 - to inny temat !!!! A najlepiej to B 1. B 12 służy do zupełnie czegoś innego !!!!

hmmm ja lekarzem nie jestem ale mialam kiedys zapalenie nerwu trojdzielnego... a to ponoc to samo co korzonki tylko nie plecy a twarz...

No i pani Doktor oprocz naszprycowania mnie jakims srodkiem kazal stanowczo spozywac wit B12 :-?

Jezu, Zielona, też to miałaś :o Ja przechodziłam to piekło 2 razy :( Nikomu nie życzę, jeden rzut to pół roku wyjęte z życiorysu. Tzn, zależy jak nasilone są objawy, u mnie niestety najgorsza odmiana, czyli porażenie mięśni twarzy :evil:

kuleczka ha!!!!

to bylo najgorsze chyba co mnie w zyciu z chorobsk dopadlo :-? :-? :-?

MASAKRA i naj naj ...gorszemu wrogowi nie zycze :(

wrtacalam zima z krakowa do wawki pociagiem - prawdopodobnie bylo nieszczelne okna i przez pare godz mnie lekko zawiewalo :-?

zaczelo sie od bolu ucha (masakrycznego) poszlam do laryngologa - na szczescie nie trafilam na konowala, a na lekarza wysokiej klasy i od razu rozpoznal

wykopal do domu zakazal wychodzic i na cito do neurologa :-?

wieczorem mialam juz sparalizowane pol twarzy... myslalam ze zwariuje - nie moglam zamknac oka, nie panowalam dokladnie nad ustami - fajnie sie mowi i je wtedy...i pije :-? :-? :-? (cos podobnego jak czasem sie u dentysty dostanie mega znieczyulenie i proboje wyplukac usta :-? )

juz nie mowie jak sie pieknie wyglada :-? - bo twarz jest taka "dziwna" :-?

A ponoc i tak mialam lekka forme :o :o :o i trwalo to "tylko" 3-4 tygodnie - naszprycowali mnie (chyba kynalogiem) i wlasnie ta B12 i zaczelo dosyc szybko mijac - po miesiacu juz bylo zupelnie ok

ale wiem ze niektorzy walsnie sie mecza i dluzej (czasem naswietlania czasem akupunktura itp.)

i podobnie jak Ty kuleczka boje sie zeby sie nie powtorzylo i mam juz fiola na pkcie np. uchylonych szyb w trakcie jazdy samochodem...

aha - i jak tylko zaboli mnie ucho to od razu atak paniki :-?

100 x wolalabym chyba korzonki :-?

a ty jak sie dorobilas ? :(

Z ta wit. B to prawda - jest przepisywane w dolegliwosciach neorologicznych (np. dziala oslonowo)

kuleczka ha!!!!

to bylo najgorsze chyba co mnie w zyciu z chorobsk dopadlo :-? :-? :-?

MASAKRA i naj naj ...gorszemu wrogowi nie zycze :(

wrtacalam zima z krakowa do wawki pociagiem - prawdopodobnie bylo nieszczelne okna i przez pare godz mnie lekko zawiewalo :-?

zaczelo sie od bolu ucha (masakrycznego) poszlam do laryngologa - na szczescie nie trafilam na konowala, a na lekarza wysokiej klasy i od razu rozpoznal

wykopal do domu zakazal wychodzic i na cito do neurologa :-?

wieczorem mialam juz sparalizowane pol twarzy... myslalam ze zwariuje - nie moglam zamknac oka, nie panowalam dokladnie nad ustami - fajnie sie mowi i je wtedy...i pije :-? :-? :-? (cos podobnego jak czasem sie u dentysty dostanie mega znieczyulenie i proboje wyplukac usta :-? )

juz nie mowie jak sie pieknie wyglada :-? - bo twarz jest taka "dziwna" :-?

A ponoc i tak mialam lekka forme :o :o :o i trwalo to "tylko" 3-4 tygodnie - naszprycowali mnie (chyba kynalogiem) i wlasnie ta B12 i zaczelo dosyc szybko mijac - po miesiacu juz bylo zupelnie ok

ale wiem ze niektorzy walsnie sie mecza i dluzej (czasem naswietlania czasem akupunktura itp.)

i podobnie jak Ty kuleczka boje sie zeby sie nie powtorzylo i mam juz fiola na pkcie np. uchylonych szyb w trakcie jazdy samochodem...

aha - i jak tylko zaboli mnie ucho to od razu atak paniki :-?

100 x wolalabym chyba korzonki :-?

a ty jak sie dorobilas ? :(

Pierwszy raz, w wieku 15 lat w wakacje po całym dniu opalania i kąpania w rzece poszłam zmęczona spać.

Po obudzeniu stwierdziałam, że coś się dzieje z moją twarzą, a potem to już z godziny na godzinę było gorzej....nastąpił kompletny paraliż lewej strony twarzy...wiadomo neurolog, rehabilitacja....

Dopiero po 5 miesiącach mogłam bez skrępowania pokazywać się wśród ludzi :roll:

A ostatnio 2,5 roku temu, po ostrym przemarznięciu i przewianiu zaczęło się od bólu ucha...tym razem poszła prawa strona :(

Leczenie trwało jakieś pół roku i pochłonęło mnóstwo nerwów i kasy. Nie mogłam na siebie patrzeć w lustro. Czułam się brzydka mi oszpecona, ale mój małżonek w tym wszystkim spisał się na medal, zapewniał że kocha i żartował żeby mnie podnieść na duchu.

Jest też pewien inny pozytywny aspekt tego drugiegi porażenia- po tym pierwszym zostały na mojej twarzy pewne niezbyt zauważalne, ale jednak, zmiany. Po tym drugim twarz mi się ładnie wyrównała :wink: ( bo zostawiło podobne żniwo).

Nie wyobrażam sobie jak bym wyglądała teraz, gdyby to drugie zapalenie dopadło tą samą połówkę twarzy i w ogóle nie wyobrażam sobie przeżyć tego raz jeszcze, a niestety mam skłonność i jak twierdzą lekarze muszę na siebie bardzo uważać. :-?