pozeracz 12.09.2006 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Kierownik i ekipa twierdzą iz wszystko jest OK. Wywal go natychmiast! Kierownik budowy, ktory stoi po stronie wykonawcy, przeciwko inwestorowi, po to zeby wcisnac bezczelny kit ze wszystko jest OK to jakis koszmarny dramat. Proponuje wezwac niezaleznego eksperta, ktory oceni efekt tego ich "OK". Jezeli nie wywalisz kierbuda to dalsza budowa bedzie pasmem udrek. Ciekawe jakie boby odwalili do tej pory, a o ktorych jeszcze nie wiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 12.09.2006 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Witam O Matko ............. co to jest ??? U mnie strop ma 6m x 6 m . Jak go stemplowali to do salonu nie dało się wejść tyle było drzew -istny las a stemple były niczego sobie -jednego ledwo podniosłem . Przynajmniej 50 -60 stempli u mnie było na tej powierzchni i dwa albo trzy (już nie pamiętam) żebra rozdzielcze . Po zdjeciu stempli strop jest równy jak tafla szkła . Wywal tych partaczy i nie płać im . pozdrawiam D.RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 12.09.2006 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Ci wykonawcy jak i kierownik to chyba jeszcze niedawno krowy paśli i lepiej niech dalej to robią , o kurcze szkoda krówek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
holikk 12.09.2006 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Niezależny inspektor nadzoru jest w tym przypadku konieczny. Wiem, że to truizm. Ale dla mnie to co pokazałeś na zdjęciach to . Strop przed zalaniem powinien być podparty kantówką , a nie deskami!!! Więcej stempli!!. Tak to sie kończy tanie budowanie. (Kantówkę można wykorzystać potem na murłaty .) Poprawić tego się nie da. Konstrukcyjnie to wtopa. Wizualnie - ratuje sufit podwieszany. Ale generalnie moim budowlańcom za coś takiego to bym j..ja pourywał. Stropy mam prościutkie mimo rozpiętości lokalnie powyżej 6m. Ale ekipa nie jest najtańsza i polecona przez fachowców i innych inwestorów. Zapłaciłem więcej niż część ludzi na forum, ale śpię spokojnie. Dotychczas budowa bez większych problemów, pewne drobiazgi tylko, ale wszędzie się zdarzają. Kończę stan surowy i zaczynam poważnie się martwić wykończeniówką. Moja ekipa nie robi jej niestety. Mam nadzieję zaoszczędzić właśnie na wykończeniówce, ale też nie za wszelką cenę. Na konstrukcji nigdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 12.09.2006 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Kierownik i ekipa twierdzą iz wszystko jest OK. A tak na marginesie to zrobiłbym chyba "reklamę" takiemu kierownikowi, żeby przypadkiem innym budującym nie pomógł zrobić stropu, który też będzie "OK" Pozdrawiam Brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczorek. 12.09.2006 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 jesu matko z corką - co za popaprańcy robili ten strop !! a że kierownik budowy powiedzial że to jest ok to to to jest chyba kretn do potegi !. dobra rada WYWAL ICH Z BUDOWY ! niech jeszcze pare wartosciowych ekip wyjedzie do irlandi czekać nas bedzie masówka fuszerek budowlanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierzba75 12.09.2006 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 jesu matko z corką - co za popaprańcy robili ten strop !! a że kierownik budowy powiedzial że to jest ok to to to jest chyba kretn do potegi !. dobra rada WYWAL ICH Z BUDOWY ! A miało być tak pęknie, kierownik polecany na forum, ekipa budowala juz parę domów. Żadnych oszczędności na budowie. Nie rozumiem jak mogli tak to spie............ Nawet nie pomyslalem zeby kontrolować jak zastemplowany jest strop. Załączam zdjęcie jak to wyględa bez stempli. http://www.sarino.com.pl/2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 12.09.2006 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Masz zapas na wyrównanie płaszczyzny płytam g-k? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pozeracz 12.09.2006 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 kierownik polecany na forum Jezeli mozesz to podaj jakas informacje o problemie w tym topiku na forum, w ktorym znalazles tego magika, szkoda zeby dalej ludziom robil wode z mozgow i bral za to pieniadze. Jest zdaje sie tez jakas lista solidnych i niesolidnych wykonawcow z Lodzi w dziale "wykonawca doskonaly i mniej". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 12.09.2006 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Szok . Mi to bardziej przypomina szklany dach w Złotych Tarasach niż strop: http://finplast.pl/zlote35.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 12.09.2006 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 widaiałem na własne oczy dom ze stropem monolitycznym który miał różnicę poziomów na powierzchni całego domu ponad 30 cm !! dom budowany w latach 89/90 majstry nieźle chyba popijali , bo pomylili się o jeden bloczek przy ścianach i tak im wyszło , dom stoi , i ma fantazyjne sufity podwieszane..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 12.09.2006 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 widaiałem na własne oczy dom ze stropem monolitycznym który miał różnicę poziomów na powierzchni całego domu ponad 30 cm !! dom budowany w latach 89/90 majstry nieźle chyba popijali , bo pomylili się o jeden bloczek przy ścianach i tak im wyszło , dom stoi , i ma fantazyjne sufity podwieszane..... Sufit sufitem, ale jak to wyrównać na poddaszu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 12.09.2006 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Sufit sufitem, ale jak to wyrównać na poddaszu?? Normalnie.Przecież zawsze sie daje nadlewkę na stropie Z góry można zrobić wszystko z dołu zostaje problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bezele75 12.09.2006 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Ech szczerze wspolczuje takiej fuszery. Dla mnie ta ekipe i tego kiera za >>> powinno sie powiesic. To jest jakas farsa!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casandra75 12.09.2006 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Miałam podobnie doświadczenia z terivą . Nie podsteplowali wogle juz na poczatku kładzenia i spadło 40 pustaków i 2 belki. Na szczęscie nikogo nie zabiło i wpore zareagowałam i dopilnowałm dalsz prace i przed zalaniem odbiór kierownika my inwestorzy nie koniecznie musimy się znac - a odpowiedzialność spada na kierownika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 12.09.2006 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Sufit sufitem, ale jak to wyrównać na poddaszu?? Normalnie.Przecież zawsze sie daje nadlewkę na stropie Z góry można zrobić wszystko z dołu zostaje problem No tak, ale chodziło mi o przypadek 30 cm różnicy - trudno tyle nadlewki dawać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lackyluk 13.09.2006 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 No naprawdę masakra. Ja taki strop robiłem sam bez fachmanów. Odbierając materiały podpisuje sie że zapoznaje się z instrukcją montażu.Kiero obowiązkowo sprawdził podparcie belek i zbrojenie żeber rozdzielczych. Strop jest na "piątkę". Twojego kierownika oddałbym do zabawy mojemu Azorowi (fachmanów zreszta też). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 13.09.2006 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Wbrat: sorki nie doczytałem Lackyluk: szkoda psa jeszcze sie rozchoruje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwit76 02.10.2012 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 JESLI faktycznie pod deskami są belki rozdzielcze to masz o full za mało belek, powinny byc co najmniej pod każdą belką stropową - za to sciany masz bardzo ładnie podparte i dalej nie daje mni spokoju po co masz tak gesto podparte strop przy scianach? A jak myślisz dlaczego? Prawdopodobnie dlatego, że przecież belki, a co za tym idzie cały strop musi być podniesiony kilka cm nad ścianę ażeby pod belki mogło być wsadzone zbrojenie wieńca ! Tylko wtedy belki są porządnie oblane betonem i zakotwione w wieńcu. Osobiście spotkałem się z układaniem belek bezpośrednio na ścianach, a "czwarty" pręt wieńca puszczany był nad belką. To rozwiązanie raczej nie jest zgodne z technologią budowy stropu Teriva. Mam nadzieje, że dobrze myslę. Proszę o komentarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.10.2012 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 odpowiadzasz na post sprzed 6 lat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts