kuleczka 03.10.2007 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Mmmad, nie wiesz na co się porywasz takie dwie baby w domu to utrapienie i skaranie boskie Ja sobie teraz grzecznie poczekam na obsmarowanie a co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.10.2007 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Dpsiu Ja ne rozumiem tych Twoich insynuacji In... czego? Toż ja cały czas o budowie! A Ty o czym...? No i trzymam kciuki za nowy węzeł ciepłowniczy w Waszej wsi. Mocno trzymam. Bardzo mocno trzymam. Napisz, czy Wam ciepło w ... wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 03.10.2007 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 A Ty o czym...? No i trzymam kciuki za nowy węzeł ciepłowniczy w Waszej wsi. Mocno trzymam. Bardzo mocno trzymam. Napisz, czy Wam ciepło w ... wszystko. Ja to mam tylko jedno w glowie. Budowanie Dziekuje za kciuki. Kupione co potrzeba , mam nadzieje. Jutro ruszamy z robotami Kulka Wlasciwie nie rozumiem kogo masz na mysli piszac 2 baby , utrapienie i te rzeczy , bo chyba nie mnie . Ja jestem mila w obejsciu i dotyku tak w ogole i nawet nie biore do glowy , ze Twoja wypowiedz mnie miala dotyczyc. phi Musze Wam powiedziec , ze tak po przemysleniach stwierdzam , ze nasz 1950 calkiem fajny jest . Musialam to napisac ,zeby moze sobie wzial do serca i mnie nie obsmarowal tak jak to bys Kulka sobie zyczyla. Dzisiaj mialam kapielowa premiere. Fajnie bylo ogolnie , tylko zimno w lazience. Oceniono nas , ze do soboty podlaczymy ten piec i zaczniemy palic. Najgorsze , ze w zyciu nie palilam w zadnym piecu i nie wiem jak dam rade. Amber to chyba na wieczornym dojeniu jest Chyba , ze u Soltysowej na plotach U nas to sasiedzi pltkuja , znaczy miejscowi to nie ,ale naplywowi to tak. Nawet na nas tez ,z tym , ze sie wydalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 03.10.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Dzisiaj mialam kapielowa premiere. Fajnie bylo ogolnie , tylko zimno w lazience. Oceniono nas , ze do soboty podlaczymy ten piec i zaczniemy palic. Najgorsze , ze w zyciu nie palilam w zadnym piecu i nie wiem jak dam rade. Amber to chyba na wieczornym dojeniu jest Chyba , ze u Soltysowej na plotach U nas to sasiedzi pltkuja , znaczy miejscowi to nie ,ale naplywowi to tak. Nawet na nas tez ,z tym , ze sie wydalo. Boshe, my mamy to samo Zawsze cieplo w kaloryferach bylo, woda tez dogrzana i zmartwien "0" ... Ale to sie zmienia ... Dzisiaj zamiast u Soltysowej paplac na plotach dzielnie z moim walczylam z kominkiem Na poczatku rozpalic sie nie chcialo. Wepchalismy wiec pol paczki podpalki i przeselkcjonwanego na sucho drwa a tu wciaz nic ... No qrna wielkie mi chalo rozpalic kominek ... Kolejne podejscie, druga czesc podpalki, troche parkietu jesion bielony selekt jakos poszlo Teraz mam wrazenie, ze wieki minely a podlogowka jak byla zimna tak jest nadal, a kaloryfery ledwo "zywe" ... Strasznie to skomplikowane jest. Pompy w kominku, pompy od kotla, dwa programatory i ja juz nie wiem, ktory determinuje co ... A ja chce tylko aby cieplo bylo Nie chcecie doczekac chwili, kiedy bede wyla "ja chce do blokowwwww" A tak do doswiadczonych ile nagrzewa sie podlogowka??? rrmi, ja wiem, ze te myszy sa na tyle wkurzajace, ze nawet po jasku sie o nich pamieta Ja Ci radze, kota nie bierz, ale za zawartoscia kuwety sie rozejrzyj A i Twoja Soltysowa wraz z naplywowymi bedzie miala temet do wieczornego paplania Cieplej kapieli Ci zazdraszczam ... My poki co jestesmy bardzo regularnymi bywalacami silowni na Kabatach Przyjemne z pozytecznym ... wzorcowe polaczenie higieny i kondycji Chociaz dzisiaj myslalam, ze na stepprze zejde z tego swiata ... ale to tylko dlatego, ze od bladego switu przewalilam z moim milym 6mp drewna do drewutni. I tym samym mamy juz zapas 12 mp Kulka, rozumiem, rozumiem ... dom Cie wkurzyl i stad te niecne zamiary ... A mowia, ze kobiety stale w uczuciach som BTW myszy ... wciaz moge powiedziec, ze nasz dom wolny jest od tych gryzoni Po Waszych opowiesciach schizoidalnie (trudne slowo ) pilnuje drzwi i obejscia Mam tez yorka-szczurolapa, ktorego nie zawacham sie uzyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 03.10.2007 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Amber Ciesze sie , ze piszesz o tym rozpalaniu. Na szczescie sie udalo Moze zaprosze Cie na odpalenie pieca , co ? Na pocieszenie powiem, ze kiedys wydawalo mi sie , ze korzystanie zszamba to jakas abstrakcja A tu prosze , szambo jest i dziala. Wiec moze i palic sie naucze. Z tym , ze korzystanie z szamba jest chyba mniej skomplikowane. Takze z tymi blokami to spokojnie Kiedy odpalacie wanne ? Pytalismy dzisiaj 1950 kiedy bedzie cieplo po odpaleniu to powiedzial , ze szybko . Z tym , ze nie wiem ile to jest to szybka , a glupio sie bylo pytac dalej , bo na glupka bym wyszla , nie ? Pracujecie widze dzielnie , dumna jestemz Ciebie . U mnie jak co tez trzeba drzewo poukladac chociaz pod okapem Mam nadzieje , ze szybko wyjezdzasz i Majusia zajmie sie naszymi myszami , chociaz jakby tak zlapala to nie moglabym z nia spac .J ednak wiec wole lapki na myszy i rozowe jedzonko postawic. Teraz jak widze reklame allegro to taka jakas dumna jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 03.10.2007 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Musze Wam powiedziec , ze tak po przemysleniach stwierdzam , ze nasz 1950 calkiem fajny jest . Musialam to napisac ,zeby moze sobie wzial do serca i mnie nie obsmarowal tak jak to bys Kulka sobie zyczyla. zawstydzasz mnie byłem zobaczyłem, som wielkie one to fszyćko tamtymi oto rencami zrobili, chciałbym mieć chociaż raz w życiu mieć takie samozaparcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 03.10.2007 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Łoj, to ja tu czekam na obsmarowanie a ten prawdę wali prosto z mostu Że som wielkie ony, to każdy wie A grochowa dobra była, czy możde paskudna (chociaż tyle) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 03.10.2007 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 1950 Jesli chcesz pogadac o tych zaparciach to nie ma sprawy To sie ciesze , ze dojechales calo i mam nadzieje bagaz w domku czekal Z kolacyjka Dziekujemy za pomoc Ze tez sie Tobie wnoszenie pieca trafilo Wiec jednak nie wszystko tymi recami , bo z pomoca Kulka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 03.10.2007 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 rrmi, ja sadze ze gdyby Majunia (zwana Majutkiem) wylapala u Ciebie te myszy, to nie tylko nadal byscie loze dzielily, ale chyba do konca zimy, wymowkami wszelakimi oddanie szczurolapa bys wetowala Nie to, zebym Ci jakos nie ufala, albo co ale sadze, ze w determinacji jestes tak wielkiej, iz rozne "psikusy" w glowie moglyby sie namnozyc W rozpalaniu biegla jeszcze nie jestem, wiec nie udzwigne odpowiedzialnosci tak wielkiej jak palenie w rrmisiowym piecu Ale jak sie wyedukuje, jakis egzamin domowo-czeladniczy zdam, to przyjade z wlasna podpalka, wiedza i checiami i popalimy Do tego czasu mozemy co najwyzej ... popic To ze rrmisie wielkie som, to my juz tu od dawna wiemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 03.10.2007 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 kulka, chociaż tyle................ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 03.10.2007 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 acha i jeszcze jedno, lateks wymaga jeszcze wyszlifowania i powtórnego malowania, ale jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 03.10.2007 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Amber Biegla Ty czy siedziala to experience masz wiekszy od mojego W rozpalaniu Te male cialko to ogrzania sie przyda jak znalazl , jesli juz przy rozpalaniu jestesmy Co do wypitki , to normalnie , wpadasz z flaszka , ja dokladam swoja i lykamy Dziekujemy za komplimenta . Przyznam , ze to budujace jest , ale juz bedzie tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 03.10.2007 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 1950 Jesli chcesz pogadac o tych zaparciach to nie ma sprawy no to jak to z tymi samo zaparciami było ?? ( po grochówce czy przed ? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 03.10.2007 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Co myśmy przeszli z małżonkiem przy obsłudze całego c.o. Pamietam jak dziś, była zima, w środku "kafelkarze" nam gniazdko wykańczają, a mój mąż choleryk biega wokół domu, po pas w śniegu i "$%%^&& po co mi był ten piec $$%^^&&*((&^%^$ trzeba było na olej założyć @!#^%#^*(&............................" A teraz rozpalam dziada w 3 minuty i nie wygasa, takam mądra. Zresztą rozpalamy go tylko po dłuższym wyjeździe i jak czasem w zasobniku zabraknie paliwa. To samo z kominkiem było, nie chciało mi się palić, a teraz bez "szczap" rozpalam. Kładę stosik z samego grubego, podkładam 2 kostki rozpalające i się pali tylko dokładać nie można bo się kopci ale to już wina zbyt wąskiego komina, ponoć Ty się 1950 ni chichraj, obiecałeś, że nie będzie słodko i co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 03.10.2007 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Kulka Jak Ty mi teraz zaimponowalas to nie masz pojecia Normalnie szok , zeby z taka wprawa w piecu palic . Marze o tym , zeby kiedys Ci dorownac I bez szczapek ps.Mi sie ten latex i bez szlifowania podoba , bo wcale nie musi byc wyglaskany , ale widze , ze jakos po mesku ta decyzja byla podjeta Czesc Bodziu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 03.10.2007 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Kiedyś Cię podszkolę nie bój nic..... Będziesz i Ty z wrodzoną gracją przy kotle c.o. wirować a szczapom powiesz stanowcze "nie" tylko rozpałka ekologiczna, o tak................ niech się tylko spotkamy wreszcie to będzie moja zapłata za wiesz co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 04.10.2007 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 To ja na kursa przyspieszone mogę zaprosić. Tego palenia. W domu kominek, piec kaflowy, piec c.o., 3 kuchnie kaflowe (Mamy, moja i gości). Jest na czym się poszkolić. A ta rozpałka to dobra jest, z tym, że nie ekologiczna, nawet jak tak piszą. My używamy szczapek. Fajnie się czyta o Waszych potyczkach z kominkami i piecami. Od razu lepiej mi się zrobiło, że i Kulka, i Amber, i Ty... Bo ja, jak przyjechałam z miasta, to też - nic nie umiałam zapalić, chyba, że papieroska. Teraz śmigam bez problemu po całym domu i nawet bardzo lubię. No to Ty też na pewno będziesz. GRATULUJĘ ZNAKOMITEJ CENZURKI OD 1950!!! Wspaniała robota! http://www.cosgan.de/images/more/bigs/c011.gif http://www.cosgan.de/images/more/bigs/c011.gif http://www.cosgan.de/images/more/bigs/c011.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 04.10.2007 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Bardzo się cieszę że tak wszystko pięknie się udało I 1950 miłych słów nie szczędził , w pełni zasłużnych rzecz jasna , i cało i zdrowo , (z akcentem na zdrowo ) dodom dojechał Trzymam kciuki za to ciepło co w sobotę ma się po Waszym domku roznieść , jak nie przymierzając zapach dobrego ciasta . Co do palenia w kominku nasz patent jest jeszcze inny . Robimy kulki z gazety , wkładamy 2 góra 3 polana i jedziemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 04.10.2007 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Czyzbys widziala nasze ogloszenia o poszukiwaniu opiekunki do dziecka i w koncu zdecydowalas sie na przyjazd? Istnieje mozliwosc zamieszkania z nami Ale musisz najpierw rzucic palenie... Kuleczka to moze tez przyjedziesz do nas i bedziesz na II zmiane pracowac?Z Kulka to my mozemy pobalowac , ale nie zeby jako opiekunki . Do tego jeszcze mieszkac z Toba? Podajesz chociaz sniadanie do lozka? Podobno jestes mila w obejsciu, to sie wyrowna Ja bym moze i podawal, ale o 6-ej rano nikogo nie bede zmuszal, zeby jadl Mmmad, nie wiesz na co się porywasz takie dwie baby w domu to utrapienie i skaranie boskie Ot, dwie w te, dwie wewte... co za roznica... I tak jestem tylko w nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 04.10.2007 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 http://www.bosko.pl/kartki/kartki/21.jpg za ciepełko A ja to umiem rozpalać w piecu!!! Przez 8 lat mieszkałam dziecięciem słodkim jeszcze będąc razem z piecami kaflowymi. A że ciepełko lubię jak smok, a mama i tata na zmiany pracowali i zdarzyło się, zę nie było komu rozpalić, to się zawzięłam i sama rozpaliłam. Łatwizna!!!!!! Zobaczysz, pląsać będziesz z gracją jak to Kuleczka pięknie ujęła przy tym piecu Yorki na gryzonie są the best, wiem bo też takową Yorkową kiedyś miałam i przy mnie osobiście szczura jej wielkości wykończyła. Ty się rrmi nad własnym szczurołapem zastanów. Majster chyba tylko na koty alergik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts