Maxtorka 07.10.2007 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Najlepiej mi myją kostki ludwik i takie zwykłe marki cerafour ze wskazaniem na ludwika Ludwik jest rzeczywiście dobry , dużo umi U mnie też czasami sa takie mazy na szklankach . Wtedy najczęściej jest już mało nabłyszczacza i soli . Po uzupełnieniu wszystko wraca do normy . Z Calgonitem raczej nie miałam problemu . Niezły jest też Claro , polecany przez m.in. Miele . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 07.10.2007 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 to nie mondrosc, tylko doswiadczenie srodki do zmywarek sa tak mocno "zrace" ze po pewnym czasie i jest to obojetnie czy mamy naczynia z mozliwoscia mycia w zmywarkach czy nie (te drugie szybciej sie styraja) srodki uszkadzaja powierzchnie i naczynie robi sie porowate... my tego nie widzimy ale osad kalkowy jak najbardziej. Uzywajac zmywarek skonczyly sie dla nas czasy wiecznosci posiadania nakryc stolowych. Szklo i tego rodzaniu rzeczy przy czestym myciu wytrzymuja gora 3-4 lata w jakim takim stanie wygladowym, nakrycia stolowe 5-6... ale i tak wygladaja juz wczesniej nie najlepiej. Szczegolnie duze plytkie talerze do drugiego dania gdzie srodki myjace wzeraja sie w miejsca gdzie powloka zostala naruszona przez noz, robi sie ciemniejsza i matowa. To samo jest ze sztuccami itp.... W instrukcji nozy Zwilinga, ktore tez przeznaczne sa do zmywarek... napisano ze jezeli chce sie utrzymac dluzsza zywotnosc nozy, to zeby ich jednak w zmywarkach nie myc. Niestety wynalazki ulatwiajace nam zycie czyli tz "luksus" jest kosztowny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 07.10.2007 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 r, ale papier co najmniej 600 Prawde mowiac nie pasuje mi to szlifowanie wcale ale żeby powłoka malarska była gładka i jedwabista, a taka będzie, należy przed drugim malowaniem przeszlifować ręcznie powierzchnie po to żeby zlikwidować te stojące włókna, starzy stolarze robili to w taki sposób, że surową powierzchnię drewna moczyli za pomocą wilgotnej szmaty co powodowało dxwignięcie włókien, a po wyschnięciu szlifowali, robili to do skutku, a operacja nazywa się wodowanie, można to sobie ulepszyć stosując zamiast wody bardzo rozcieńczony lakier nitro albo bardzo rozcieńczony lateks, wtedy te włókna są sztywniejsze, . Poki co mam 2 malowanie przed soba i brak czasu, to możesz to zrobić później, ale jak w tą powierzchnię już wgryzie się kurz to będzie gorzej Odrobilam lekcje , poczytalam o TZM , ale niewiele rozumiem. Majster czyta to pewnie bedzie wiedzial. Poki co i tak czekamy do poniedzialku. Stwierdzilismy , ze tak jak nam to przylkazales zrobic to juz prosciej sie nie da. A tak lubimy bardzo , bo im prosciej tym mniej do nawalenia.Jeszcze tylko trzeba poczytac o tym zaworze roznicowym Nie bede udawala ,ze wiem co to jest Sie dowiem no pefnie jak Wy se rady nie dacie, to kto? Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 07.10.2007 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 najgorzej jest po somacie i calgonicie, masakra, ślady na wszystkim. My tylko calgonit, albo somat takie 5 czy 7 w jednym i nie ma problemow Innych nie uzywamy, wiec doswiadczenia nia mam. A te kostki ludwika to jakies zintegrowane sa, czy tylko jako srodek czyszczacy? Kotlownia staje sie coraz blizsza Zaleznosc krzywych grzewczych i temeparatury to juz nie problem. Nawet programator na kominku pokazal swe lepsze oblicze. Oczywiscie instalator (i to podobno najlepszy Forumowy doradca ) zalecil bledne ustawienie - najprostsze, ale nieefektywne. O pozostalych nawet na pytania, mglisto tlumaczyl i jak sie okazuje blednie. Trzeba bylo doczytac, ale widac zdobywanie widzy dodatkowej meczace jest Wkurzona jestem okrutnie ... bierze sie niby sprawdzonego fachowca, placi sie mu nie malo, wiec moim jedynym oczekiwaniem jest "ma dzialac, zgodnie z zalozeniami". A tu czlowieku plac, ale i tak sprawdzaj, doczytuj, eksperymentuj i sam sobie rob dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 07.10.2007 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 to jeszcze dodam do tego szlifowania, ze jak ktos jest na tyle odwazny w swojej determinacji zwiazana z robota jaka go czeka przy szlifowaniu recznym. Moze pozyczyc szlifierke oscytacyjna i psikajac woda z dodatkiem plynu do mycia garow lub plynem do szyb leciec powierzchnie na mokro ... tak sie uszlachetnia lakiery samochodowe, ktore sie szybko przegrzewaja i faluja. rrmi, ale mnie nie sluchaj bo ja za nic nie biore odpowiedzialnosci cos dzisiaj mam wene, to ustosunkuje sie tez do zintegrowanych tabletek zmywarkowych... nie dajcie sie tak latwo podbierac na nowosci, siedem w jednym, osiem w droch itp technicznie biorac tabletki takie nie maja zasadniczo prawa dobrze funkcjonowac, funkcjonuja tylko dlatego ze... i tak dodajemy plyn nablyszczajacy i sol. A co do technicznej strony, kazda z tych tabletek ma swoj czas rozpuszczania poszczegolnych skladnikow, co firma to inny... ale to sie ma nijak do dokladnego czasu roboczego zmywarki. No moze jakby jedna firma robila i tabletki i zmywarki to byloby cos z tego... ale tak nie jest i kazda zmywarka ma inny system pioracy. Jedna myje przez tyle i tyle, druga plucze raz, trzecia dwa razy ale programy wypelnia jeszcze inny program pioraco zmiekczajacy. Czyli na dobra sprawe tabletka nie jest na tyle madra zeby wiedziec kiedy ma sie rozpuszczac a kiedy nie. Wniosek z tego ze wciskajac nam kit na uszy... bo trzeba cos nowego wpuscic na rynek zeby ludziom otworzyc portfele, wymyslaja coraz to "lepsze" udogodnienia zmuszajac nas do tego zeby zamiast normalnej tabletki pioracej za duzo mniejsza cene, normalnego plynu nablyszczajacego i soli miec taki sam efekt... jak z tabletka siedem w jednym, plynu i soli jedno co mnie doprowadza do szefskiej pasji to to, ze zmuszaja mnie na ten przyklad do ich systemu przez to ze normalnych tabletek juz nie jest czlowiek w stanie kupic prawie nigdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 07.10.2007 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Takie madre tematy tu sa poruszane , ze az nie wiem jakby tu glos zabrac. To moze jako gospodyni domowa powiem , ze upieklam babke ziemniaczana , najedlismy sie jak baki , bo to nasza ulubiona potrawa. Z Luska Whisperowa dogadana jestem na kocie kupy i zawartosc kuwet w ogole. Zadzwonilam wczoraj do Niej i wale prosto z mostu: Luska mam do Ciebie biznes. Ona na to taka zaciekawiona co ja moge chciec mowi; Wal Ja na to ; Potrzebujemy kocie kupy Kupy maja byc najdalej jutro , ale mozliwe nawet dzisiaj z dowozem Amber pewnie z tymi ustawieniami trzeba samemu dochodzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 07.10.2007 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Takie madre tematy tu sa poruszane , ze az nie wiem jakby tu glos zabrac. To moze jako gospodyni domowa powiem , ze upieklam babke ziemniaczana , najedlismy sie jak baki , bo to nasza ulubiona potrawa. Mniaammmm Niezle sobie dogadzacie A co do programatora, to siem mi wydaje ze od madrzejszych powinnam uslyszec co determinuja poszczegolne funkcje, a nie tekst "manual to do sterowania przez internet" ... no normalnie wiekszej glupoty nie slyszalam, przynajmniej w tym przypadku Mohag, rany nigdy nie dodaje niczego gdy juz wrzucam tabletke 7 w 1 Raz na jakis czas odkamieniacz Calgonit. I wszystko jest ok ... Przeciez niby po to robia takie "od wszystkiego", aby nie ladowac poszczegolnych przegrodek pozostalymi srodkami ... Chyba, ze od lat zyje w bledzie Genaralnie produkty wiele w 1 sa specjalnie dla mnie No moze oprocz szamponow i odzywek, oraz proszkow i zmiekczaczy do tkanin. Ale generalnie jestem fanka wszelakich usprawniaczy i ulatwiaczy ... Jasne pamietam slowa reklamy "jak cos jest do wszystkiego, to jest do niczego" nie mniej pakuje kolejny raz Calgonit 5 w 1 i zatrzaskuje zmyware rrmi, zobaczysz beda kupy to myszy osacza inne domostwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 07.10.2007 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 no nie, kazdy wybiera dla siebie co jest dla niego dobre ja mam tylko manie czytania techniczno-uzytkowych opracowan robionych przez pewna dosyc spora organizacje konsumencka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 07.10.2007 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Rrmisia. Obraziłam się - nie dostałam priva. To ja już nie wiem, do kogo Ty piszesz te privy teraz, skoro Kuleczkę też zdradzasz. To skandaliczne zachowanie jest. Ja się domagam żadnych czerwonych kresek, bo ... bo...bo... Nie wiem jeszcze co, ale coś zrobię! Dołów mieć się nie zezwala. Jak pokój Synka? Jużeście zrobili? Ile mysisz zwłok? Powinniście chyba stypę urządzić. Myszom będzie miło, że tradycji dochowujecie. A o grzyby zawsze pytaj. Trzeba bardzo uważać. Nauczysz się. Uff. Na chrzcinach byłam. Zmęczyłam się. Dobrze znowu być w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 07.10.2007 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Mohag, rany nigdy nie dodaje niczego gdy juz wrzucam tabletke 7 w 1 Raz na jakis czas odkamieniacz Calgonit. I wszystko jest ok ... Przeciez niby po to robia takie "od wszystkiego", aby nie ladowac poszczegolnych przegrodek pozostalymi srodkami ... Chyba, ze od lat zyje w bledzie Amber, musiałaś mieć więc dobra wodę. U nas, gdy używałam samego Calgonitu, no bo 5, czy 6 w jednym , szklanki były zupełnie nieprzeźroczyste, masakra. Pierwsze kilka myć jeszcze w miarę, ale potem musiałam wsypać sól i nabłyszczacz. Nie ma porównania, a finansowo wychodzi taniej, bo używam w rezultacie najtańszych kostek i jest bardzo dobrze. Spróbuj koniecznie dosypać tę sól i dać nabłyszczacz, po 2-3 myciach nie będzie już kropek i zacieków. Ja Ci to mówię, kulka Maxti, claro też jest super, ale u nas ciężko go dostać Matko, ale się rozpisałam o tym zmywaniu, misja jakaś czy co rrmi, Ty to masz znajomości, ja pierdziu ale niedługo rozbiją wszystkie układy i nie będzie to tamto, zapanuje ład i porządek żadne tam kocie odchody, ani inne fekalia spod lady Depesia, rozumiem Cię z tymi privami, pozostaje tylko czekać rrmi, zdradź metodę na tę babkę plisss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 07.10.2007 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Takie madre tematy tu sa poruszane , ze az nie wiem jakby tu glos zabrac. To moze jako gospodyni domowa powiem , ze upieklam babke ziemniaczana , najedlismy sie jak baki , bo to nasza ulubiona potrawa. Z Luska Whisperowa dogadana jestem na kocie kupy i zawartosc kuwet w ogole. Zadzwonilam wczoraj do Niej i wale prosto z mostu: Luska mam do Ciebie biznes. Ona na to taka zaciekawiona co ja moge chciec mowi; Wal Ja na to ; Potrzebujemy kocie kupy Kupy maja byc najdalej jutro , ale mozliwe nawet dzisiaj z dowozem Amber pewnie z tymi ustawieniami trzeba samemu dochodzic to chyba dobre rozwiązanie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 07.10.2007 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 ja też nie dostałem ...żadnego priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 07.10.2007 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Pragne wyjasnic , ze te plotki o privach roznosi Kulka Nie pamietam jakobym pisala jakiekolwiek privy . To ja mowilam eremia Kupie kostki i zobacze co bedzie sie dzialo. Nie ma to jak w Ameryce , tam wszyscy prawie uzywaja takiej galarety Z Palmolive Kulka Ta moja babka to takie w sumie chamskie danie jest Zwykle i proste , jesli dalej chcesz to napisze AmberTy to sie niebawem instalatorstwem zajmiesz. Dpsiu Pokoj jest bardzo zaawansowany , szafa prawie zrobione , ale cos tam brakuje , a Wiesz jak to jest jak nie ma samochodu. Znaczy mam nadzieje , ze nie Wiesz. Sie najadlas na tych chrzcinach U nas stypy nie bedzie , wciaz mamy zywe , a kupy dowieziemy pewnie jutro. Matko co za tematy Prosze o.. .w intencji , zeby auto bylo jakos do poludnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 08.10.2007 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 No oczywiście, ja w intencji ... cały wieczór wczoraj. Się nażarłam a nie najadłam na chrzcinach. Włoska knajpa, a w niej dania pyszne i wielkością przywodzące na myśl rzymskie uczty u cezarów, a nie człowieka współczesnego. Po samej przystawce ledwie żyłam, a co dopiero potem... Tak się nażarłam, że kolacji nie jadłam, śniadania następnego dnia też nie i dopiero po południu drugiego dnia odwiedził mnie Mały Głód. Ta przystawka pyszna była. Muszę spróbować w domu zrobić coś podobnego. Do privów sama się przyznawałaś. Jestem głeboko zawiedziona Twoją ambiwalentną postawą w tak ważnej sprawie. Naślę chyba na Ciebie Super Nianię. Aha, napisz tę babkę. Ja też chcę. Lubię chamskie dania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 08.10.2007 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 P.S. Dostałaś już kupy? P.s. 2 Czy możemy się dzisiaj umówić na czacie? Dopiero zauważyłam, że byłam wzywana... Padłam wczoraj po podróży... Coś ustalałyście? U mnie? Jak tak, to ja się zgadzam na wszystko. Mogę Wam nawet napalić, żeby Wam ciepło było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 08.10.2007 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 może te biedne koty z wrażenia, że taką mają misję do spełnieniea mają lekkie zatwardzenie i dlatego to tak długo trwa rrmi - jak autko? Daj znać jak Ci poszło w szkole? No i fotki wklej plizzzzzzzzzzz ps. bardzo miło mi się w piątek z Tobą gawędziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 08.10.2007 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Dziekuje za intencje. Auto wlasnie Pan Mechanik nam odprowadzil. Wymieniona skrzynia isprzeglo. Kurde kupe kasy , ale czlowiek sie tak potrafi cieszyc pomimo tego. Juz pojechl po TZM i tez zawor roznicowy czy jako stak co to 1950 kazal zadobyc. Uff Maluszku Mi rowniez milo sie gadalo Po kupy pojedziemy osobiscie ,bo pewnie Luska nie miala czasu , mam nadzieje , ze produkcja idzie pelna para. Matko co za tematy. Do szkoly pojedziemy jutro , dzisiaj oddamy sie jednak kotlowni , bo to juz naprawde bardzo naglace jest. Kaska sie dzisiaj dowie wiecej , mam nadzieje , ze ten termin do 30 wrzesnia[dostarczania zaswiadczen] nie jest jakis bardzo sztywny. Dpsia Zazdroszcze Ci tego fajnego jedzenia ,zawsze lubilam wloskie zarcie i te ich knajpy z super klimatem. Zreszta bardzo lubie wlochow , znaczy jako narod a nie zeby tam zaraz facetow. Z tym , ze tez Nic nie ustalislysmy , tylko jak weszlam to zrozumialam , ze na mnie plotkuja. Ponoc sie Kasce snilam Jakie Wy chcecie zdjecia? Nie ma nic nowego w domu to co mam niby zrobic? Kotlownie? Ani to ladne ani jakie , tylko kupa roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 08.10.2007 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 to teraz koniecznie trzeba oblać powrót autka, żeby dobrze i bezproblemowo jeździło i się więcej nie psuło http://www1.istockphoto.com/file_thumbview_approve/2415327/2/istockphoto_2415327_celebration_toast_with_champagne.jpg Jak to jakie zdjęcia pokoju synka na ten przykład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 08.10.2007 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Dziekuje Maluszku Poki co pokoj zaszpachlowany , szafa prawie gotowa , zabraklo materialu. Jak ruszymy piec [tfu , Frosia by sie przydala] to raz dwa zakonczymy sprawe. Nawet drzwi nie moglam malowac , bo nie mialam podkladu. Nic to idzie ku lepszemu. Mechanik sie naprawde sprawil , malo wzial za robote , chyba nawet gorke Maz Mu dal , bo jakos za malo powiedzial. Sasiadom podczytujacym polecam tego Pana . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 08.10.2007 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Sasiadom podczytujacym polecam tego Pana . To moze jakis namiarek dostane? Kto wie kiedy moze sie przydac Moze nawet wkrotce, cos mi sie wydaje ze w tlumiku mam mala dziurke Jak jade po bruku to mi tak dziwnie pyrka We wtorek mam przeglad na serwisie, ale tam sam wjazd na maszyne diagnozujaca, wymiana oleju i filtrow to bez mala tysiak idzie , wiec na zalepienie dziurki sie nie odwaze rrmisiu, dobrze ze mechanik slowny jest Nie to co ten, tfuuuu, tfuuuu elektryk Robota w lapkach Wam sie pali Widze, ze atakujecie dom z wielu stron No i ta szafa ... zazdraszczam, my wciaz czekamy na nasza do wiatrolapu ... Poki co wchodzac do domu kutrki zrzucamy na ... drabine Moge powiedziec, ze wczoraj prawie wyszlismy z kartonow ... ufff ... przydal nam sie ten strych kulka, wracajac do zmywar, to wode rzeczywiscie mialam dobra i moze stad ten brak osdaow. Osiedle na ktorym mieszkalam ma wlasne filtry dodatkowo oczyszczajace i zmiekczajace wode ... no normalnie luksus ... Ale od tygodnie mieszkam tutaj, wrzucam same tabletki i tez jst git ... Chociaz Marek mowi, ze powinnam chyba jeszcze dodatkowo sol, bo jak woda jest twardsza to zrobie zmywarce ku-ku Chyba zbadam sobie ta wode Wczoraj wybralam sie z Markiem i moim bojowym psem do lasu. Nie to zeby na grzyby, tylko na pierwszy lesny spacer mieszczuchow Idziemy tak soboie idziemy, wchodzimy coraz bardziej w glab ... no moze tak na 300 metrow, a tu nagle cos zrobilo "grrrrrrrr" Marek pyta "slyszalas" ... no jak mialam nie slyszec, majty pelne strachu, pies robi w tyl zwrot i zaczyna zapierdzielac w kierunku domu, ja tez piskam "wycofujemy sie!" ... Moja wyobraznia zaczela przywolywac mi wszystkie kadry z "piatek 13", "krzyku", a nawet "egzorcysty" Pospieszylam za psem i tylko Marek zostal lekko oslupialy w srodku I tak oto zrozumialam, ze zanim ja do dziewiczej przyrody przywykne to musza minac jakies ewolucyjne miesiace, albo cus ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts