Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik rrmi - komentarze

Nefer

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Mnie nie bylo , bo tez ogrzewanie nam sie dalo we znaki.

Urwala sie sruba na podajniku.

Na szczescie dla mojego Meza taki klopot to pryszcz , wiec sytuacja opanowana.

Ja to sie przestraszylam.

Bede wiec Amber ubrana jak nalezy , bom zwyczajnie do zimna przywyczajona.Mam nadzieje, ze Sucz tez jakis kaftan dostala :p

Oj bedzie wysciskana :D

Poza tym goscilismy u nas dzisiaj Pania od ogrodow , nasza forumowiczke Magnolie.

Ma dobre ceny i widac Jej pasja sa ogrody .

Polecam niezdecydowanym co do ogrodu.

Zawsze co fachowiec to fachowiec .

Cos chcialam powiedziec ,ale jakos zapomnialam przez ta srube :D

1950, braza, Maxtorka, Dompodsosnami, ja też się cieszę jak dziecko :D

Miło było popatrzeć, jak Kaczorowi wraz ze wzrostem częstotliwości mlaskania, ubywa argumentów i fałszywego uśmieszku 8)

rrmi, nam też się zerwała kiedyś śruba w ślimaku i to na samym poczatku, ale to się łatwo naprawia (tak mój ślubny mówił) :wink:

jeśli zaś chodzi o meritum, to rozumiem, że nadal nie wygasa :lol:

jeśli zaś chodzi o meritum, to rozumiem, że nadal nie wygasa :lol:

chcesz sie nadac na cos widze. :wink:

Jeszcze czas , jeszcze bedzie okazja :D

Kurde i z tego wszystkiego nie zobaczylam debaty , ale mam nadzieje gdzies powtorza , tak chcialam sie poupajac porazka kaczki :D

1950, braza, Maxtorka, Dompodsosnami, ja też się cieszę jak dziecko :D

Kuleczko droga, co Ty tak oficjalnie...? Aż się boję napisać "Kulko". :roll:

Cieszę się, że się odnalazła nasza Gospodyni. Ja już wybieram strój do kankana na tych dechach. :D 8) Dobrze, że jest wciąż ciepło, bo przy tym tańcu mogłaby mi szanowna niewymowna zmarznąć. :lol: 8)

Wy sie tak, wyksztalciuchy, nie cieszta. Moze Pan Premier i dostal od tego Donalda, ale co on tam umi. No i skoro on tak wygral, to trzeba wszystkich ludzi z parafii na wybory wyslac, zeby zlodziejom nie dac koryta. Wygral wczoraj jedna debate i jak dzis zimno zrobilo... To co bedzie, jak by on (tfutfu) wygral wybory?

Kurde i z tego wszystkiego nie zobaczylam debaty , ale mam nadzieje gdzies powtorza , tak chcialam sie poupajac porazka kaczki :D

Ja tez nie ;) I to nie przez srubke na zasobniku, ale przez brak "syfry". Wciaz nie mamy czasu jechac i sobie kupic ... Jestesmy wiec odcieci od TV :roll:

Dzisiaj rano odkrylam, ze nie dziala mi plyta Teki :o Przepinajac kable na prund staly chyba ktos zapomnial o sile :evil: No normalnie cos mnie trafi ... Mleko do musli podgrzewalismy w piekarniku ... Dobrze, ze generalnie nie gotujemy to jakos wytrzymamy ...

W domu wciaz zimno ... spalam w kapturze i polarach. A na dzisiejsza noc chyba wloze rekawiczki 8) Instalator ma wylaczony telefon ...

No nic, dobrze ze dzisiaj spedze troche godzin w samochodzie to sie rozgrzeje :lol:

Mmmadziu - trzeba zacząć zabierać babciom berety. :lol:

Amber - może Kuleczka mogłaby Ci pomóc? :roll: Ja grzeję kominkiem z DGP, mam cieplutko. :D Wkładaj do palenia suche drewno i po uzyskaniu warstwy porządnego żaru przymykaj albo całkiem zamykaj kominek - otwarcia milimetr albo nic, jeśli żar nie wygasa. Im więcej gorącego żaru tam masz, im bardziej suche drewno włożysz i im szczelniej zamkniesz, tym cieplej będziesz miała. Życzę powodzenia i ciepłej nocy. Trzymam kciuki, jak tylko będę mogła puścić, bo trzymam za skoki Brazowej córci. :D

tez musialam polar i grube skarpety zalozyc... w mieszkaniu zimno jak w psiarni, ale nie przez psa tylko kota :roll: bandzior uparl sie ze nie bedzie siedzial na ogrodku jak drzwi na taras sa zamkniete :evil: jak sa otwarte to lezy na krzesle, jak zamykam bo wygwizd w chalupie... to dobija sie odrazu do drzwi :o

glowa mnie naparza buuuu

Ja grzeję kominkiem z DGP, mam cieplutko. :D

Zapytam wprost: czy mozesz mnie adoptowac? :oops: Albo przynajmniej sezonowo przygarnac 8) Obiecuje problemow nie sprawiac, a moze sie nawet do czegos przydam 8) Troche spiewam, czasem rymy ukladam, podobno ladnie obieram ziemniaki, a wrecz idealnie rozcinam ryz z torebek 8) Jesli w gotowaniu sie nie spisze, to moge przynajmniej drinki majstrowac i zamiatac - to podobno wychodzi mi najlepiej :D

Niech tylko w moim zyciu pojawia sie slowo "cieplutko" :cry:

A ten nawiew powietrza przymykam na maksa. Szyber mam automatyczny. Po zasunieciu szyby sam sie zamyka. Ale ... ale najbardziej wieje rura ktora doprowadza powietrze do kominka (ta od spodu). Ona niestety nie ma zadnej regulacji, wiec niezle tam czasami wieje :roll:

Instalatorowi nagralam sie rozpaczliwie na poczcie glosowej :cry:

Widze , ze my na jutro z koldrami w gosci pojedziemy :D

Kurcze na dworzu zimno jak cholera .

Do nas wpadl ptak , naszczescie udalo mu sie wyleciec , bardzo byl biedny.

Latal po antresoli.

Widzialam na Wyborczej fragmenty debaty, super , ale sie zaplatywal kaczor , w sumie to nawet mnie bawi ten jego mlaskajacy jezor :D

Moge adoptowac kogos na stale .

Do kotlowni ,cieplo tam jest.

Ja grzeję kominkiem z DGP, mam cieplutko. :D

Zapytam wprost: czy mozesz mnie adoptowac? :oops: Albo przynajmniej sezonowo przygarnac 8) Obiecuje problemow nie sprawiac, a moze sie nawet do czegos przydam 8) Troche spiewam, czasem rymy ukladam, podobno ladnie obieram ziemniaki, a wrecz idealnie rozcinam ryz z torebek 8) Jesli w gotowaniu sie nie spisze, to moge przynajmniej drinki majstrowac i zamiatac - to podobno wychodzi mi najlepiej :D

Niech tylko w moim zyciu pojawia sie slowo "cieplutko" :cry:

A ten nawiew powietrza przymykam na maksa. Szyber mam automatyczny. Po zasunieciu szyby sam sie zamyka. Ale ... ale najbardziej wieje rura ktora doprowadza powietrze do kominka (ta od spodu). Ona niestety nie ma zadnej regulacji, wiec niezle tam czasami wieje :roll:

Amber, jeśli tylko przyjedziesz, to ja Cię przygarnę, mogę nawet zaadoptować. :D Mam wolny najcieplejszy pokój w domu! :D

Spróbuj tę rurę czymś zatkać. Kocem? Szmatą? Ja mieszkam w poniemieckim budynku, trudno tutaj mówić o szczelności, więc w ogóle nie robiliśmy takiej rury. Wymianę powietrza mamy i bez tego. :lol: Tak sobie czasem myślę, że te nowe technologie też mają wady - są za szczelne. Widać to zwłaszcza wtedy, kiedy w domach po wymianie okien na plastiki pojawia się nagle wilgoć i pleśń.

Ty nie słuchaj za bardzo tego insz., rurę poważnie przytkaj (wszystko jedno z którego końca) i patrz, co będzie się działo. Zrobi się cieplej, czy nie.

Jak wszystko Wam wywiewa w komin, to nigdy nie będzie ciepło. Musisz zatrzymać to ogrzane powietrze. :roll:

Amber, na mój babski rozum, to ta rura też powinna mieć regulację :roll:

u nas ma, ale zresztą nawet jak jest otwarta, to mi po chałupie z niej nie wieje, nie ma takiej fizycznej możliwości, ona dostarcza powietrze do kominka, więc najwyżej szybciej się pali :roll:

nie wiem czy dobrze rozumuję ........

Mamy kominek bez płaszcza i z powodzeniem ogrzewamy nim od września do wczesnej zimy cały dom (a kominek jest bez rozprowadzenia, wystarczą uchylone drzwi do innych pomieszczeń). Palę tak od 17-tej do 22-23, spalając 8-10 kawałków drewna.

W salonie, kuchni, holu, mam 22-23 stopnie, w sypialniach 20-21.

Jak dla nas wystarczjąco.

musisz koniecznie dorwać tego instalatora, może z automatyką coś nie tak :-?

rrmisia, mlaskanie kaczki jest "urocze", szczególnie jak przykrywa brak argumentów w dyskusji :wink: