DPS 19.10.2007 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Rrmisia, Tobie się pewnie ręce trzęsły z niepokoju o Amber, temu dużo poprawek. Amber, ogromnie się cieszę, że jest lepiej, 1950 rzeczywiście należą się duuuuże podziękowania! Mam nadzieję, że zaniedługo zobaczymy piękne fotki z nowej sypialni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 19.10.2007 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 rrmi, No baaaa ... flaszka musi byc! Niedawno wstalam, sprawdzam temperature, a tu na dole 20 st., u gory 19 Ostatni raz dolozylismy tak ok. 23.30, rano o 8.00 temperatura na plaszczu byla jeszcze 40 st Dom wydaje sie bardzo komfortowy, cieply i taki ... bardziej suchy . Bylam tez w garazu, rowniez cieply chociaz tam same grzejniki i balam sie, ze znowu bedzie cieplo - zimno i nic sie nie nagrzeje. 1950 - jeszcze raz dziekuje za pomoc i telefoniczne wsparcie Jak przyjedzie moj hydraulik to i tak wiele rzeczy musze jeszcze wyjasnic i wypytac ... rrmi, no to dzisiaj kolorek rzucacie Fajnie, teraz najpelniej zobaczycie efekty pracy! Kochani, podajcie jakis sposob na drosophile melanogaster, czyli muszke owocowa Kupie jablka, poloze na stole i zaraz mam tego mnostwo. Nie zamkne szczelnie buleczek kukurydzianych i zaraz sie mnoza ... no normalnie w bloku nigdy ich nie mialam, a tu chwila - moment i pelna kuchnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 19.10.2007 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Rrmisiu pokazęsz ten kolorek, prawda??? Tylko nie tak króciutko, na konie chcę jechać i późno wrócę!! (a testy z prawka, w mordę same do głowy wlezą ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 19.10.2007 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Dzien doberek Powiedzcie dziewczynki czym czyscic piekarnik. Ostatnio pieklam mieso bez rekawa i tak sie ufajdolil , ze szok. Liczymy , ze dzisiaj bedziemy malowac. Moze bardziej mamy nadzieje Brazuniu Pokaze kolorek , chociaz nie jestem do konca pewna wyboru , za malo mialam czasu na pozastanawianie sie. W sumie to jednak nie lubie pokazywac co u mnie w trawie piszczy i doszlam do wniosku , ze niepotrzebnie te komentarze rozgrzebalam znowu. Tylko bardzo mi milo , ze zagladacie Amberska To masz juz jak w domu , cieplo i milo. Co do muszek nie mam pojecia. U nas jakos nie ma tego duzo. Czasem jak banany za dlugo leza . Generalnie trzymam wszystko w lodowce. I tak dobrze , ze juz sie odzwyczailam od trzymania chleba w lodowce , jak w Ameryce Dzisiaj do nas Pan Kominiarz przyjedzie. Musze cos z guzikie miec pod reka , to moze jakie szczescie sie do mnie usmiechnie Za Was tez potrzymam inne guziki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 19.10.2007 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 rrmi, do czyszczenia piekarnika uzywam tego samego co do czyszczenia szyby kominkowej, czyli pianki Starwax. Idealnie rozpuszcza przypalony tluszcz, wszelakie tluste zacieki i inne takie w piekarniku. Mozesz tym czyscic i blachy i szybe. Wystarczy spryskac, przetrzec recznikiem jednorazowym, ewentualnie powtrzac, gdy bardzo sie napskudzilo. Pianke kupisz np. w LM na zaraz przy lakierach do drewna, bejcach. Jest tam stoisko z roznymi plynami do czyszczenia i z mopami. Cena ok. 20 zeta. No nic ... lece popracowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 19.10.2007 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Milego dnia pracy Pianke kupie i mam nadzieje pomoze , bo sie wkurzylam , ze tak nawyrabialam. Dzieki Jejku , ale dzisiaj paskudnie na dworzu jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 19.10.2007 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Co do piekarnika, chyba moge pomóc. Mr.Muscle - Oven Cleaner - śmierdzi paskudnie, ale praktycznie sam czyści - nie chce tylko sam się psikać Sprawdziłam, leń jestem i za często tego nie robię więc syf jak cholera, ale po psiknięciu i odczekaniu może jakiś 10-15 min. (np. na papieroska) cały ten syf schodzi. Ale ostrzegam: śmierdzi koncertowo!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 19.10.2007 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Co do piekarnika, chyba moge pomóc. Mr.Muscle - Oven Cleaner - śmierdzi paskudnie, ale praktycznie sam czyści - nie chce tylko sam się psikać Sprawdziłam, leń jestem i za często tego nie robię więc syf jak cholera, ale po psiknięciu i odczekaniu może jakiś 10-15 min. (np. na papieroska) cały ten syf schodzi. Ale ostrzegam: śmierdzi koncertowo!!!! To przynajmniej trudniej się go napić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 19.10.2007 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Co do piekarnika, chyba moge pomóc. Mr.Muscle - Oven Cleaner - śmierdzi paskudnie, ale praktycznie sam czyści - nie chce tylko sam się psikać Sprawdziłam, leń jestem i za często tego nie robię więc syf jak cholera, ale po psiknięciu i odczekaniu może jakiś 10-15 min. (np. na papieroska) cały ten syf schodzi. Ale ostrzegam: śmierdzi koncertowo!!!! To przynajmniej trudniej się go napić Dokładnie!!!! Poza tym to jest pianka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 19.10.2007 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Ja z mieszkania nadaje, stwierdzilismy, ze w miescie nie da sie bez netu.., a jak mam do wiosny tutaj byc.., to co...., nie moge ciagle pracowac u meza w pracy... W koncu nikt mi za to nie placi... Czekam na fotki sypialni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 19.10.2007 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Poza tym tutaj zaden obcy pies z kulawa noga nie zaglada , wciaz sklad rozmawiajacych ten sam , to opinia sie zachowa Zachowa, a jakze... No bo kto tu zaglada... raptem Amber, Zeljka, 1950, DPS, Google, Mohag, braza, ciocia Ula, Maxi, jea... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 19.10.2007 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Rrmi, ja Cię rozumiem, że Ty nie chcesz pokazywać. Ale nam możesz, nie wstydź się. My też tak mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 19.10.2007 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Ja z mieszkania nadaje, stwierdzilismy, ze w miescie nie da sie bez netu.., a jak mam do wiosny tutaj byc.., to co...., nie moge ciagle pracowac u meza w pracy... W koncu nikt mi za to nie placi... Internet tak samo wazny jak suszarka do wlosow, czy pilniczek do paznokci Wiem cos o tym! W bloku bylam na amen rozpuszczona. Mielismy 2 Mb/sek, a po przeprowadzce z koniecznosci podzielilismy lacze Orange na dwa komputery i jakos dzialalismy Nie byla to zadna rozpusta, ale na jednej karcie moglismy dosc swobodnie pracowac. Ale dzisiaj nastapila smakowita zmiana W koncu dostalam nowiutka karte z Ery i musze przyznac, ze jestem bardzo mile zaskoczona Poza tym dom jakis cieply sie wydaje. Zaczelam palic dopiero od godziny, a temperatura na dole to wciaz 20 st. Po cichu licze na 21 wiec dorzucam drwa i zacieram lapki Jak pomysle ile mne jeszcze dzisiaj pracy czeka, to jakos mi nieswojo ... Jedni rozpoczynaja weekend, a ja w robocie po uszy zakopana rrmi, czy juz po malowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 19.10.2007 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Amber mowisz, ze internet z Ery jest ok? Gadaj cos wiecej. Fajnie, ze masz juz cieplutko. Ja zmarzlak jestem, wiem o czym mowie. rrmi jak tam sypialnia? Czy juz ma kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 19.10.2007 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Amber to ja z Tobą te łapki zacieram z radości Rrmisiu jak bardzo sorry, ale utknęłaś na drabinie, czy cuś? Jak tam sypialnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 19.10.2007 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 W sumie to jednak nie lubie pokazywac co u mnie w trawie piszczy i doszlam do wniosku , ze niepotrzebnie te komentarze rozgrzebalam znowu. Tylko bardzo mi milo , ze zagladacie jak ja Cię rozumiem też tak miałam z moją galerią, żałowałam i nie chodzi o tą aferę z gazetą, ale tak ogólnie, trochę się czułam jak ekshibicjonistka jednak Ty mało pokazujesz, więc luz waham się co do przyszłej budowy, czy relacjonować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 19.10.2007 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Kulka Jesli o mnie chodzi to przy nastepnym domu nawet nie pisne co i gdzie i jak. Po 2 razach , kiedy to forumowicze , ktorzy wiedzieli gdzie mieszkam i napisali o tym, na forum mam dosc. Nawet nie powiem kiedy ten dom sprzedam Brazuniu Nie utknelam , trzymam lampe caly dzien I kupowalam do garderoby wyposazonko i trche nam to zajelo. Nie jest pomalowane , za duzo po mnie poprawek. Jutro za to na pewno zrobimy garderobe i pomalujemy . Raz jeszcze dzieki za porady piekarnikowe . Zapomnialam kupic , chociaz wiedzialam , ze zapomne i napisalam na kartce , z tym ze zapominalam zabrac te kartke Marjucha Co tam u Ciebie , ja nie mam czasu czytac za duzo wiec moze jakas prywatna relacja ? Wiem , nie zasluzylam sobie Mmmadziu Gdzie byles Dziecino kiedy Cie nie bylo ? Dpsiu Jestem z natury wsydliwa Amber Ciesze sie , ze dziala juz , bo martwilam sie , ze za duzo tego grzanca popijasz Majusia mam nadzieje juz wygrzana Zeljko Buziaki dla Was trzech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 19.10.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Z kartkami to i ja tak mam - jakoś same do kieszeni czy portfela wejść nie chcą, no i kiszka Czy ja się mogę powymądrzać trochę?? Mogę, mogę???? Kuleczko i Rrmisiu rozumiem i szanuję oczywiście Wasze podejście do pokazywania wnętrza swoich domów, ale nie rozumiem poczucia jakiegoś dziwnego żalu i ekshibicjonizmu-jak to ujęła Kuleczka Kuleczko - z zachwytem oglądałam wnętrza Twojego domu!!! Mam na dysku zapisane parę zdjęć (ooops), bo stały się dla mnie swego rodzaju inspiracją. Twoje pokoje jeszcze się Rrmisiu robią, ale szafę już dojrzałam i pomyślałam sobie: "Kurczę, coś takiego właśnie!" Nie chcę się narzucać i zbyt nachalnie wołać o zdjęcia (zrobiłam to u Kuleczki i dość długo było mi głupio ) u Ciebie tego nie zrobię. Ale każde wklejonie zdjęcie może po prostu pomóc innym w zobaczeniu tego, co mają w wyobraźni ale nie są do końca pewni, jak to będzie - mi na pewno! Dlatego bardzo proszę, nie pozbawiajcie mnie przyjemności oglądania ładnych, przemyślanych wnętrz, dobrze?? Nie muszą być tego całe tony, wystarczy 1 może 2 ... No, to się powymądrzałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 19.10.2007 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Brazuniu Troche to nie tak Pokazywanie zdjec z wlasnego domu jest pewnego rodzaju ekshibicjonizmem . O ile dla mnie pokazanie zdjec komus kogo lubie jest normalne , to mam jednak swiadomosc , ze do tych komentarzy zaglada codziennie okolo 200 osob. Moze mniej , bo osoby powtarzaja sie , ale wejsc jest bardzo duzo. Podgadywalam tak , ze pies z kulawa noga tu nie zglada w nadziei , ze moze ktos sie odezwie , chocby krytycznie . Jest mi zwyczajnie niesmacznie wiedzac , ze jacys obcy ludzie podgladaja. Oczywiscie majc do tego pelne prawo , bo to forum publiczne Przysiegam wysylac Ci wszystkie zdjecia W lazience kiedy posprzatam to tez zrobie zdjecie , takiej czysciutkiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 19.10.2007 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Raz jeszcze dzieki za porady piekarnikowe . Zapomnialam kupic , chociaz wiedzialam , ze zapomne i napisalam na kartce , z tym ze zapominalam zabrac te kartke Nadpodziw, tyle w tym logicznych przemyslen, ze az dwa razy przeczytalam Bardzo starannie przygotowalas sie do zakupow! Powiem wrecz - pedantycznie Hmmm ... tylko "pacjent" wciaz brudny Alez wiele mamy wspolnego Tez lubie sobie kartki popisac rrmi, grzanca w lodowce porzucilam W koncu moge sie grzac, bez koniecznosci trzezwienia Zelijka, Era o niebo lepiej chodzi u mnie niz z Orange. W Orange na naszej wsi moge liczyc co najwyzej na standard EDGE (taki kulawy troche ). W Erze poki co mam HSDPA. Przez jakis czas byl UMTS, ale to i tak lepiej niz EDGE. Transfer, odswiezanie stron, sciaganie plikow idzie jak burza Nie probowalam jeszcze rozmow przez Skype. Mimo, ze lacze jest szybkie to moga wystapic opoznienia pakietow, co odbije sie na "plynnosci" polaczenia glosowego. Moga, ale nie musza ... jeszcze to sprawdze Trzy tygodnie czekalam na karte Merlin z Ery, ale bylo warto. Zapisy na nia i kolejki sa jak za czasow PRL-u ... nie mniej warto bylo brazunia, dzieki Ciepelko bardzo wazne jest! W domku mam juz 22 st. W koncu czuje komfort. Podlogowki w lazienkach wciaz maja jakies braki (chyba zapowietrzenie), ale to juz nie jest specjalny problem. W przyszlym tygodniu podobno ma byc u mnie hydraulik Szykuje mi sie tydzien pelen ekip, poprawek, montazu roznych rzeczy i atrakcji wszelakich. Zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts