Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik rrmi - komentarze

Nefer

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

hej :D dawno mnie nie bylo :D

normalnie zaniedbujesz sprawe Miko Z tymi studiami i indywidualnoscia to masz racje , tym , ze nastudia idzie sie majac mature :roll:

Zeljko

Zdaralo mi sie spotkac a ta zagramanica idiote co to nie wiedzial gdzie lezy Somalia.

Jak najbardziej.

W Polsce tez mi sie zdarza spotykac podobnych.

No nie ma inaczej..

Na ten temat mozna dlugo mowic.

Generalnie moje wrazenia i odczucia sa , ale bardzo skrotowo mowiac mniej wiecej takie.

Ucza tam tego co ma sie przydac kiedys tam.

Uczaich tez tego , ze zyja w najlepszym na swiecie kraju , ze powinni byc dumni z tego , ze sa Amerykance :D

I dodam tylko , ze tym ludziom generalnie zyje sie latwiej .

I to wcale nie dlatego , ze maja dobre kredyty.

A dlatego , ze zyja w przekonaniu , ze lepiej byc nie moze.

U nas inaczej jest.

Sporo ludzi mysli , ze na zachodzie to jest to i tamto a u nas ..ujnia.

Pewnie sporo w tym racji , jak i w tym , ze tylko ktos ograniczony nie chce spobowac czego innego w innym miejscu.

Generalnie jakos chyba mialam szcescie spotykac nieco bardziej rozeznanych w swiecie ludzi.

Nawet takich co to wiedzieli , ze w Polsce mamy PLN i jaki jest przelicznik do $

Z tym , ze jak mowie to mozna przy kilku flaszkach lepiej pogadac :D

Zeby juz na ziemie zejsc , to prosze powiedziec czy szafki kuchenne maja taka sama glebokosc jak np. zmywarka ?

Mam juz zmywarke w kuchni [niepodlaczona jednak :roll: ] i jakas taka wielka jest

Sufit w lyvingu sie jakos posuwa :D

I mam jeszcze toster na oknie.

Tylko gniazdka powybrzuszane i nieposkrecane

:D :D

Dpsiu i Frosiu dziekuje za imile slowa.

Przysiegam Was juz wiecej tymi moimi problemami nie zanudzac :-?

No Ty już chyba cakiem... nie tego. :evil:

A o czym masz zamiar z nami rozmawiać? :o I kto Ci powiedział, że nudzisz??? :o No coś podobnego, jak żyję nie słyszałam takiej ... hm... niemądrości! 8)

Masz z nami rozmawiać o wszystkim i niczym nas nie zanudzasz i ja chcę żebyś o wszystkim gadała, bo mnie to wtedy rozwija! :roll:

A jak sufit się posuwa, to chociaż drzwi zamknij, żeby nie było słychać, jak on się posuwa.

A z kim właściwie on tak się posuwa? :o 8)

Odnoszę wrażenie, że zmywarka i szafka kuchenna niekoniecznie muszą iść w parze z wymiarami, ale można też i dobrać takie, żeby pasowały. Szafki kuchenne (standart) mają gł. 60cm (to chyba najgłębsze; cały czas mówię o tych "kupnych" a nie zamawianych na wymiar). A zmywarka wydaje się wielka, bo wokół niej jest pusto! Jak dojdą szafki to i zmywarka schudnie :wink:

A jak sufit się posuwa, to chociaż drzwi zamknij, żeby nie było słychać, jak on się posuwa.

A z kim właściwie on tak się posuwa? :o 8)

Oj, Depeesiu, takie mało dyskretne pytanie :-? :wink: Z kim się posuwa to chyba sprawa samego sufitu, mniemam... :wink:

A zmywarka wydaje się wielka, bo wokół niej jest pusto! Jak dojdą szafki to i zmywarka schudnie :wink:

Ma Pani racje z pewnoscia.

Szafki bede musiala zamowic , bo moja kuchnia do typowych nie nalezy.

Beda 3 szafy po lewej , lodowka i slupek z piekarnikiem przy wejsciu z garazu , pod podciagiem nasz pekny stol i na srodku wyspa , a w rzedzie pod oknem od wejscia bedzie zlew , zmywarka i e 3 metry blatu robocego na szafkach..

To tyle wiem.

Dla mnie jedynym wymogiem jakims takim na amen sa drzwiczki .

Takie a nie inne i juz.

Dpsiu

Tak mi sie jakos wymknelo , chociaz mam wrazenie , pewnie nie tylko ja , ze wciaz zyje ta Ameryka i wciaz o tym gadam , a jestem tutaj i bardzo mi sie podoba .

Chyba tak byc musi.Czlowiek juz taki jest , ze teskni za czyms zawsze. :roll:

Kasiu

Ja znikad nie wracalam przeciez jestem calyn czas.

Tak mi tylko jakos czas zlecial :roll:

Co do nauczycieli , to ja podobnie jak Ty nie uogolniam , jak niczego zreszta.Jedni maja te jaja do nauczania a inni nie i juz.

Mysle , ze tu ma chyba duze znaczenie , ze to prowincja i jakies naciski maja . 8)

Co do posuwania sufitu to nie puszczam pary :roll:

Niestety, z tymi nauczycielami to Kasia ma dużo racji. Jeden taki oświecony właśnie się wypowiedział w wątku o dyslektykach na psychologu. Że on jest nauczycielem i 20 lat temu nie było dys -. I jego rodzice paskiem uczyli i pomogło. A teraz to źle, bo lecą do Poradni i już papierek mają. No... nie chcę być niegrzeczna, ale ciśnie mi się na usta, że to ... no... :oops: No, wiecie. :evil:

też wyczytałam o tym pasku :roll:

miałam nawet coś wyskrobać, ale ostatnio chyba za dużo łażę po forum i czepiam się kurna no :p

robię się jakaś zgredziała :D

macie Wy z tą szkołą polską utrapienie

taki fajny chłopak, odważny, mający swoje zdanie i normalnie upupić, maskę założyc, gębę przyprawić, pokazać miejsce w szeregu............... :(

smutne jest to nasze szkolnictwo jak @##$%^^

na studiach jednak naprawdę ceni się indywidualność, przynajmniej u nas tak było

im ktoś bardziej zakręcony i ze świeżym spojrzeniem, tym lepsze punkty zbierał 8)

pozostaje czekać

anSi, dziękuję za obrazowy wielce opis :)

a jak tajemnicze wystąpienie wypadło i o czym występowałaś? :wink:

zaszczyś jeszcze odpowiedzią :)

Ps. rrmi wybaczam dywany :D

a z tymi grabiami to będziesz tak czekać na mnie :roll:

miałam nawet coś wyskrobać, ale ostatnio chyba za dużo łażę po forum i czepiam się kurna no :p

A wiesz, Kuleczko, że też ostatnio mam takie wrażenie? To kryzys wieku i tożsamości czy jak? :roll:

Rrmisia, masz rację, że szkoda gadać, ale jak czytam takie banialuki rodem z ciemnogrodu, to nóż mi się sam w kieszeni otwiera i nie wytrzymuję i coś zaraz mówię. :oops: No, nie umiem takich bzdur i wymysłów spokojnie przyjmować. :oops:

No, nie umiem takich bzdur i wymysłów spokojnie przyjmować. :oops:

Az`zal , ze Cie tu nie bylo kiedy wystepowala wiadoma osoba.

To dopiero byly bzdury :D

Kulka

No z grabiami bede , a co nie podoba sie ?

Mam na koktailowo moze byc ? :D

Bym poprosila w inetncji pogody bez deszczu ,

bo trzeba sie styropianem zajac na zewnatrz . :wink:

Tak Wam powiem Dziewczeta drogie , ze sie czepiacie , dlatego , ze juz jestescie w takim wieku , ze nic innego nie pozostaje .

Tylko zlosc , ze uroda przeminela , ze sie faceci juz nie tak za Wami obgladywuja na ulicy.

To gorycz :lol:

A wiesz, Kuleczko, że też ostatnio mam takie wrażenie? To kryzys wieku i tożsamości czy jak? :roll:

:oops: ale mi wstyd teraz

w domu to już się mój ślubny zbuntował, normalnie przelałam czarę upierdliwości i stanu "bez kija nie podchodź"

miewam czasem takie okresy, ale pocieszam się, że nieczęsto

kryzys wieku i tożsamości powiadasz :o ja poproszę o łagodniej brzmiącą diagnozę :lol: się wystrachałam

może to tylko ta gorycz, co to rrmia mówiła :D

ps. dobra, to teraz jak ns idę komuś w d..ę powłazić :wink:

i niech me winy zostaną odkupione 8)

Rmisiu i Kuleczko wystepowalam na temat "Rola i mozliwosci e-learningu w ksztalceniu ustawicznym" - bo projekt realizujemy -Centra Ksztalcenia na Odleglosc na Wsiach. Powiem szczerze, ze nie widzialam, zeby jakis wojt padl z wrazenia po mom wystapieniu - no to nie wiem, co myslec :-? :evil: :D

No a tak w szczegole to nauczycielka jestem no i teraz rozgladam sie czy ja mam te no...jak to mowice...JAJA :roll: :D

:oops: ale mi wstyd teraz

w domu to już się mój ślubny zbuntował, normalnie przelałam czarę upierdliwości i stanu "bez kija nie podchodź"

miewam czasem takie okresy, ale pocieszam się, że nieczęsto

kryzys wieku i tożsamości powiadasz :o ja poproszę o łagodniej brzmiącą diagnozę :lol: się wystrachałam

może to tylko ta gorycz, co to rrmia mówiła :D

ps. dobra, to teraz jak ns idę komuś w d..ę powłazić :wink:

i niech me winy zostaną odkupione 8)

Eeee, no Kulka!!! :lol: Ja to jakoś kretyńsko napisałam, ale mi chodziło o to, że ja mam wrażenie o sobie, że to ja jestem upierdliwa, absolutnie nie Ty!!!! :oops: :oops: :oops:

No proszę Cię, nie stresuj się bez sensu, to o mnie tutaj chodzi!!! :oops: :oops: :oops: PRZEPRASZAM!!! Plissss!!! No!!!!!

Kurde, zawsze coś walnę jak łysy grzywką o beton!!! :evil:

Rmisiu i Kuleczko wystepowalam na temat "Rola i mozliwosci e-learningu w ksztalceniu ustawicznym" - bo projekt realizujemy -Centra Ksztalcenia na Odleglosc na Wsiach. Powiem szczerze, ze nie widzialam, zeby jakis wojt padl z wrazenia po mom wystapieniu - no to nie wiem, co myslec :-? :evil: :D

No a tak w szczegole to nauczycielka jestem no i teraz rozgladam sie czy ja mam te no...jak to mowice...JAJA :roll: :D

AnSi, czy będzie nadużyciem, jeśli Cię poproszę o kilka zdań z wyjaśnieniem tego projektu na priva? Z wielu względów takie sprawy mnie interesują i byłabym bardzo wdzięczna za jakiś ogólny zarys tematu. :D

Na czym polega pomysł, kto może się kształcić, kto finansuje i jak to się odbywa? Bardzo ogólnie, nie chcę być namolna. :oops:

rrmi, ja z zasady nie wierze w wyjasnienia kobiet.

Myslalam , ze silnej wiary jestes .

Jednak sie mylilam.

Pokaz jaie masz te kolory wpokojach bo sie widze sam nie pochwalisz. :D

W wierze utwierdzaja mnie cuda.

Kilka late temu spotkalem jedno i tak z nim zyje do dzis. :D

Mimo to, zostalem wierny zasadom. :roll:

(Nie napisze, ze zasady zobowiazuja :) )

Moj aparat, podobnie jak moje oko, nie rozroznia tych kolorow, wiec nie ma sie co meczyc...

To co przezywacie to moze byc: menonukleoza, ZNP, SCHN lub WDWSP :p

Takie pytanie ot: czy jak Twoj protoplastus chodzil do szkolu w US to czy tez mialas tegu typu dylematy? Tak sie zastanawiam, czy jego problemami zajelas sie z racji lokalnej specyfiki szkoly.

Rrmisia, masz rację, że szkoda gadać, ale jak czytam takie banialuki rodem z ciemnogrodu, to nóż mi się sam w kieszeni otwiera i nie wytrzymuję i coś zaraz mówię. :oops: No, nie umiem takich bzdur i wymysłów spokojnie przyjmować. :oops:

Q_rwa, ja rowniez :D .Pas mi sie sam rozwija i mam ochote "naaaapierdalac" swoje dziecko.:lol:

O przepraszam, zapomnialem sie przywitac . :oops:

Dzien Dobry. 8)

Eeee, no Kulka!!! :lol: Ja to jakoś kretyńsko napisałam, ale mi chodziło o to, że ja mam wrażenie o sobie, że to ja jestem upierdliwa, absolutnie nie Ty!!!! :oops: :oops: :oops:

No proszę Cię, nie stresuj się bez sensu, to o mnie tutaj chodzi!!! :oops: :oops: :oops: PRZEPRASZAM!!! Plissss!!! No!!!!!

Kurde, zawsze coś walnę jak łysy grzywką o beton!!! :evil:

uffff, to mogę się dalej czepnąć tu i ówdzie :D

kamień z serca :lol:

daja vu dzień dobry :D

trzymaj pas na wodzy...... nie uchodzi, żeby się sam tak panoszył :roll: