19501719500414 27.11.2007 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 rrmi a ja to sie ciesze, ze Ty taka dobra dla tych kotow i nie tylko.... no chyba Cię straszy ona, dobra, to dwie skrajności, czy nie....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 27.11.2007 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Raaaany, ale jestem skonana To co sie dalo, posprzatalismy z salonu, niepotrzebne juz szpargaly po wykonczeniowce wynieslismy na strych, a potem zaczelo sie wielkie skrobanie i mycie gresu w hollu i kuchni, oraz szorowanie fug Mozolna robota na kolanach Teraz pozostaje zaimpregnowac gres i fugi. Wlasnie zrobilam proby, aby mi jakies plamy nie wyszly, tak mnie rrmisia nastraszyla Nie to, zebym nadmierna strachliwosc wykazywala, ale jak ktos radzi, to lepiej ostroznosc i rozsadek wykazac W sprawie karpia, to nie spozywam ... Bez wzgledu czy mlody, czy stary i w czym po smierci maczany i zaprawiany ZAWSZE szlamem smierdzi No i ma jakas niekontrolowana ilosc osci, co zdecydowanie utrudnia elegancka konsumpcje Karpia doskonale zastepuje pstrag, losos, albo nawet poczciwy mintaj Fajnie, ze do Swiat tak blisko!!! W tym roku pierwszy raz mielismy u nas je uczynic, ale z zakupem wlasciwego stolu i tak nie zdazymy, nie mowiac o drzwiach i urzadzeniu salonu i goscinnego ... Nie mniej Swieta u naszych Mam tez sa super! Baaaa ... sa najlepsze, najsmaczniejsze i absolutnie niezwykle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 27.11.2007 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 no chyba Cię straszy ona, dobra, to dwie skrajności, czy nie.......boshhhh za co Amber Ty mi przypomij koniecznie ,zebym opowiedziala Ci historie kladzenia impregnatu. Publicznie nie napisze Wtedy zrozumiesz co mialam na mysli , zeby sprawdzic To jak tam ? Kolana popuchli ? Widze , ze daliscie po robocie , wow , nie gadaj , ze juz w salonie nie ma ten tego Ciekawe co tam za nowiny Zosia dzisiaj przytarga. Piecowe of course Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 27.11.2007 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 rrmi, No jest jeszcze w salonie Ale nowe sie juz nie pojawi ... przynajmniej nie w miejscach do tego nie przeznaczonych Musialam isc na daleko idace ustepstwa ... to podobno pierwszy krok terapii Zastrzeglam jednak, ze do przesuszenia bedziemy skladowac pod kaloryferem w garazu i jakos przeszlo A kolana bola i w krzyzu lupie ... nie ten wiek Kochana, nie ten wiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 27.11.2007 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 kulka, Pewnie to juz wiesz od weta, ale do chwili zdjecia szwow sunieczka musi caly czas chodzic w kolnierzu chirurgicznym To na wypadek, gdyby zbyt mocno interesowala sie rana. Psy lubia dlubac przy takich rzeczach, a wtedy cale gojenie ciagnie sie w nieskonczonosc, nie mowiac juz o furze antybiotykow, ktore trzeba podac ... No i tak dwa razy dziennie sprawdzajcie jak sie rana goi, czy nie ma ropnych wyciekow, czy przez przypadek nie wydaje jakiegos zapachu (zgorzel) i czy nie jest wokolo zaczerwieniona (reakcja alergiczna na nici) ... Gdy moja Maja miala usuwany mleczny kiel w narkozie, to prawie zeszlam podczas jej usypiania ... Na poczatku zbadal ja kardiolog i gdy wydal zgode, anastezjolog zrobil injekcje z "glupiego jasia" dajac mi mala na rece, aby jej dodatkowo nie stresowac. Z kazdym momentem robila sie bardziej wiotka, az zupelnie zaczela mi sie "przelewac" przez dlonie ... Straszne uczucie ... Na szczescie byl to krociutki zabieg i zaraz ja wybudzono. Psom podczas usypiania spada temperatura, dlatego podczas zabiegu, oraz pare godzin po powinny byc w dosyc cieplym pomieszczeniu ... moze nawet owiniete kocem ... Ja wiem, ze moze przewrazliwiona jestem, ale lepiej zrobic wszystko, aby ewentualnych powiklan nie bylo ... Trzymam kciuki za Musie Daj znac co i jak poszlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 27.11.2007 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Normalnie az sie zruszylam jak sobie Majusie tak wyobrazilam Musze ja wysciskac w tej intencji. Kulka Na ktora jedziecie ?Mialam kilka psow w zyciu jedna pechowa dosc byla , miala kilka razy narkoze i operacje. Potwierdzam co Amber gada Sama mialam kilka razy narkoze i wiem jak sie czulam , a to male tez sie bedzie tak czulo. To dbajo sucz i wez jednak do garazu. Sama zreszta zobaczysz jaka bedzie biedna. No ale zrobic to trzeba. Amber Jak lupie to chcociaz Wiesz , ze masz swoj krzyz [panski ] Czy wzial Cie szantazem czy na spokojnie ? W kwestii drzewa do kominkaof course Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 27.11.2007 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 czesc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 27.11.2007 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 czesc Nawijaj , jak tam ? I w kwestii formalnej , czy Jagusia ma ubranko? Zimno jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 27.11.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Jaga ma tyle wewnetrzej energii ze topi snieg wokol zewnetrznej zreszta tez ja tak mysle rrmi ze Wy moze jeszcze przemyslicie tego psa tzn zeby go miec tak jakos czuje. piec sie zamontowal. pan przywiozl tone (tone!) wyngla w workach i powiedzial ze na miesiac powinno wystarczyc szkolenie dokladne z pieca dopiero jutro wieczorem - przyjedzie wykladowca dzisiaj bylo tylko rozpalenie - troche ciezko szlo , podobno przy pelletach odpala od razu tylko z groszkiem ciezej idzie. Rury "na wyjsciu" goraca i "na powrocie" ciepla - czyli niby ok . w chalupie dalej zimno - no ale niczego innego sie nie spodziewalismy dzisiaj . Poza tym zamontowalismy brame garazowa I odsniezylam ze dwa metry podjazdu Snieg do kolan Over . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 27.11.2007 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 To nie tak. Jesli nie moge (nie mam czasu) pomagac ludziom, tym bardziej nie bede zajmowac sie zwierzakami. Jak juz bede mial czas (i wole i sile psychiczna) zeby komus pomagac - to moze zaczne od hospicjow, domow dziecka lub rodzin potrzebujacych. Do schroniska pojde, jak juz pomoge pozostalym. p.s. Nie moge sie doczekac karpia na Wigilie. bardzo się mylisz mmmad Twoje myślenie trąci naiwnością i utopią..... jeden ma predyspospozycje do pomagania ludziom, a innemu bardziej zwierzę w duszy gra i jemu więcej się przysluży rozumiem, że każdy weterynarz powinien się wstydzić, że uprawia tak bezbożny i niepotrzebny zawód, wszak najpier powinien wyleczyć całą ludzkość Amber, rrmi dzięki za rady dotyczące Muszki postaram się, aby jak najmniej cierpiała bidulka jedziemy na 10 trzymajcie kciuki Zochna, sprawnie to poszło, więc moje wszechstronne rady jak krew w piach ale pada lubię snieżek, szczególnie jak mam dobre opony w samochodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 27.11.2007 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 To dumna z Ciebie jestem bardzo. O rozpalaniu pelletami czy brykietem to Amber bedzie pisala ksiazke na dniach zaczyna podobno , takie chodza sluchy w kazdym razie Zosiu Zeby to jako tako kontrolowac kup jeszcze termomert przylgowy , jesli nie masz , to bedzie mogla raz na jedna raz na druga ruirke zalozyc i zobaczyc ile idzie z pieca i ile wraca. Temperatury oczywiscie.Do czyszczenia pieca musisz miec szufelke metalowa , do nabycia w markecie po 7 zeta. Na rozpalanie groszku mamy patent ,idzie jak cholera szybko. Za niewielka oplata odstapie . Wiedzialam , ze Jagusia ma taka sile i w ogole. Ucaluj ja ode mnie U nas nie ma tyle sniegu , ale obrzydliwie jest. Koty po kolacji , zreszta u nas cala Rodzina po kolacji. To wlasnie koty tez. A czy jest cos czego im nie wolno dawac ? Potrzebuje przeszkolenia over Kulka Bede trzymala Moglas sie nie chwalic tak nowymi oponami , bo mam z tamtego roku i nie ma czasu zmienic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 27.11.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 U nas nie ma tyle sniegu , ale obrzydliwie jest. Tee, Sasiadka! Wyjzyj moze przez okno, a nie tylko po kuchni stukaj! U nas bialo, to i u Ciebie powinno I widze na pewno bialo, wszak rzucilam zgubny nalog na rzecz skutecznego grzebania w kominku Co do zywienia kota, to siem nie wypowiem ... alergie mam i miec mi kota w domu nie wolno Zosiu, A gdzie jakies zdjatka Jagusi mozna obaczyc? Straszna psiara jestem i jak mowa o jakims psie to zaraz musze go poznac ... chocby zaocznie Nie mowiac juz, ze suczy Kulistej tez nie widzialam ... Skonczylismy impregnacje ... tyle sie chemikalii nawdychalam, ze albo spuchne, albo pokryje sie cala jakas pryszczata zaraza ... Nie ma zmiluj, juz mi oczy lzawia i krtan zweza Ide nalykac sie prochow, bo ranka normalnie nie doczekam ... fuj, fuj, fuj ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 27.11.2007 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Wolne mam, bo mam zajete ...zatoki. Chora znaczy sie jestem. Z tym lataniem do Zosi to nie ta raza. Kurzy sniegiem nieslychanie AnSi bo gacie cieple mialas nosic a nie takie tam . a nie mowilam Sniegu po kolana.W miescie taka brunatna breja - a na wsi normalnie Bieszczady rrmi przylgowy powiadasz czlowiek od pieca mowil, ze przywiezie jutro taki co mozna wszedzie przytkac - na scianie suficie podlodze - ale o rekach nic nie mowil . Szufelke za 7 zeta zamowie mojemu na Mikolaja Ile przyjdzie za patent ? Doswiadczenia w kotach nie mam - ale moge sie wywiedziec. AnSi zapytam Zamawiam egzemplarz ksiazki Amber. Z dedykacja. Jeszcze mam cala mase pytan, o ktorych nie snilo sie filozofom - ale moze poczekam na jutrzejsze szkolenie - bo mnie ze z wewatku wyrzucicie. ps Mam wiesci z ostatniej chwili : podloga zaczyna ciepla byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 27.11.2007 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Jak z dzieckiem , jak z dzieckiem Maseczke trzeba bylo zalozyc. Amber Moje koty sa tez na podworku , poki mi zdrowie mojego mile Nie mniej karmie to pytam , zeby czegos nie podac zlego czy cos Jagusia jest pierwszy sort dziewczyna , mowie Ci . I lubi ,z tego co pamietam muzyke Muszki nie widzialam , ale wiem , ze ma zabki wystajace. No troche tego sniegu lezy , znaczy lezalo jak kotom dawalam Az polece zobaczyc , poki co film dobry jest. O mordercy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 27.11.2007 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 rrmi przylgowy powiadasz czlowiek od pieca mowil, ze przywiezie jutro taki co mozna wszedzie przytkac - na scianie suficie podlodze - ale o rekach nic nie mowil . Szufelke za 7 zeta zamowie mojemu na Mikolaja ..... ps Mam wiesci z ostatniej chwili : podloga zaczyna ciepla byc Ja takie literowy strzelam. Film ogladam i pisze. Oczywiscie do rurki przylozyc I gdzie tam jeszcze sobie zamarzysz. Ciesze sie , ze podloga ciepla , fajnie to jest , bedziesz zadowolona. Ty sie nie wyglupiaj ino pytaj , zebys jutro na ten tego nie wyszla. Chyba , ze ktos znajomy ma przyjsc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 27.11.2007 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Zosia, Chyba oprocz szufeleczki, weglareczke musisz nabyc Ostatnio rrmisia taka u mnie zauwazyla, baknela "oooo weglarka" i mowie Ci zabrzmialo to prawie jak komplement. Znaczy sie docenila, tak w domysle, ze na popiole i jego fechowym przechowywaniu do czasu szczesliwego zejscia do kubla, znam sie ... Lub przynajmniej udaje, ze sie znam ... Tak czy siak, weglarke musisz miec ... tak urosniesz w oczach, no naszych rzecz jasna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 27.11.2007 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Zochna, sprawnie to poszło, więc moje wszechstronne rady jak krew w piach ale pada lubię snieżek, szczególnie jak mam dobre opony w samochodzie Kuleczka Twoje rady w calej rozciaglosci i wielosytuacyjnie sa przydatne beda jeszcze wykorzystane. ale nie przeciwko Jak Twojej Muszce zaloza ten kolnierz pooperacyjny, to ona bidula to budy sie nie wcisnie. Musisz garaz otwierac. Przedwczoraj zmienilam opony Ja jak nasi drogowcy - zawsze zaskoczona jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 27.11.2007 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Zosia, w obecnym tu gronie zaradnych kobiet węglarkę mus mieć oczywiście elegancko spacerować z nią, najlepiej w małej czarnej i butach od tej, no, co się diabeł ubiera.....Prady co do dobrej rady, to nie ma sprawy jakbyś czegoś potrzebowała, wal jak w dym tutaj każdy tak czyni nie pomyślałam o budzie i kołnierzu, rzeczywiście do budy nie zmieści się idę zaraz jej umościć dobrze w garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 27.11.2007 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Wstyd sie kurna odezwac Ale ja nie mam weglarki Z worka walimy Raz jak zbraklo to lopata z wora dawalam i pozniej z Mlodym dosypalismy Bylam taka przerazona tym , ze zabraklo , ze nie pomyslalam , zeby do wiadra wsypac i zaniesc do pieca ja mam taki ladny kocyk na zbyciu , zebym wiedziala , ze Muszka bedzie potrzebowala to bym Ci dala jak bylas u nas. Czulabym , ze robie dobry uczynek i ze sie na cos przydaje. Kulka Masz kierowce na sobote ? U nas biba sie szykuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 27.11.2007 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 qurka - nie wiem skad mi sie te rece wziely i to niestety nie lliterowka - bo juz nawet sobie wybrazalam jak staje w drzwiach kotlowni, profesjonalnie wystawiam lewa i sprawdzam tem na wyjsciu a potem na prawa - i odcztuje na powrocie . I nic mnie nie tklo ,bonie dydy Obawiam sie ze bym piecowego jutro o ten reczny termometr zapytala Amber - Jaga wystepowala w tym watku i w zwierzetach tez Nie mam nowych zdjec - gdyz aparat nam sie lekko podtopil w wakacje i czemus nie cyka zdjec Poszukam strony - to Cie nakieruje Jako ze ladnie mi w czarnym to weglarke z przyjemnoscia nabede . Polecacie firmowa czy no name ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts