Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik rrmi - komentarze

Nefer

Recommended Posts

Dlatego troszkę boję się wsiadać w Intercity. Bo ja już gruba jestem, a jeszcze jak do smaczniutkiego jedzonka się dorwę... :oops: 8) Bo ja przecie wiem, że Rrmisia świetnie gotuje. :D

• Odpowiedzi 9,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Zeljko

Te Twoje bordo , znaczy te ze zdjecia to jak moja sypialnia mi sie widzi :D

Dpsiu

Ludzie zaby jedza ,a Ty bys Kochana takich nozek nie zjadla , no wstydz sie :D :D

Amber z Windem

Prosze mnie tu nie ladowac :roll: :roll:

Zeby to jakies ljuksusy to tego , ale takie tam ?

:lol: :lol:

W sumie mojny jest jak Twojny , aby Mu podac to wszystko zje i chwali , ze dobre :D

Mam niemalze przysiege , ze kominek do Niedzieli bedzie skonczon 8)

Zeljko, ten bordo to mi się bardzo widzi i w klimacie rrmiowej sypialni, jak bony dydy :wink:

jutro robię nóżki, obiecałam Mojemu 8)

potwierdzam ofkors, że nasz Gospodyni dobrze gotuje, ja też podjadłam sowicie i bardzo smacznie!

Mojny niestety jest nieco wybredny w kwestii jedzenia, nigdy nie wiem, czy Mu przypasi :roll:

znaczy chwali i w ogóle, tylko mu w ustach rośnie i mówi, że "jakoś dzisiaj nie mam apetytu" :lol:

rrmi, ja będę czekać na kominek, zapowiadał się bosko!!!

rrmisia ma ladniejsze bordo, ciemniejsze chyba. :roll: Ma takie jakie chcialam. Wisniowe. :D :wink:

Moje jest po prostu bordowe. Ale tez mi sie podoba, :p wazne, ze nie jest krzyczacy kolor. Zaslony tez mialy byc w takich kolorkach ale chyba zmienie pomysl i beda bezowe z jakims bordo czymstam.., nie wiem jeszcze sama, bo nie widzialam czegos co by mi w oko wpadlo....

Dalej nie wiem jakie karnisze.... :-? Wiem tylko tyle, ze ma byc proste, bez "udziwien" i nie drogie... pokazcie no swoje jakie macie... :p

Zeljko

Moj nie wisniowy , moj bardziej jakby ceglasty :roll:

Moze Amber sie wypowie , bo bedzie najlepiej wiedziala jaki ja mam :oops:

Poza tym najwazniejsze , aby sie kolor wlascicielowi podobal.

Najbardziej z karniszy lubie swoje deski , sa tak proste ja kilo drutu :D

Co do zaslon to lubie ciagajace sie po podlodze , ale nie kazdemu w naszej Rodzinie to pasuje 8) :D

Kulka

Jakos nie przysposobilas odpowiednio Swojego.

Nie ma , ze rosnie mu , ma jesc i sie usmiechac :D

Zasadniczo niech rosnie , ale nie jedzenie w gardle.

Poza tym Mojny zwykl powiadac ,ze "szczescie w domu gosci wciaz , gdy pomaga zonie maz" :roll: :roll:

Albo tak jakos podobnie

Frosia

Nie zebys miala jakos osobiscie odbierac :D

Ha! Temat kolorow - moj ulubiony 8)

rrmisia, Ty to masz taki gleboki, bordowy. Cegla to nie jest. Cegla ma w sobie czerwien i zolty, co daje nam rozne odcienie pomaranczowego, czyli dokladnie to co na zdjeciu pokazala Zeljka.

BTW przynajmniej ja to zdjecie tak widze na skalibrowanym wg. potrzebnego mi profilu monitorze.

rrmi, co siedzi w Stasia glowie i genach bedzie mozna powiedziec jak pies skonczy dwa - trzy lata ... To, ze dziaiaj jest mily i przyjazny dla czlowieka dobrze rokuje, ale nie jest gwarancja, ze Stas na zawsze pozostanie barankiem 8)

Rrmisiu ja uwielbiam wszystkie psy - naprawdę!!!! Ale zastanów się bardzo głęboko - amstafy - tu oberwie mi się od wielbicieli i właścicieli tej rasy - to psy stworzone do walki! Specyficzne i badzo niebezpieczne jest to, że tak jak większoś dobrze wyszkolonych psów odwołasz i zmusisz do puszczenia zdobyczy, tak z amstafem ten numer nie przejdzie! Rozgrzane walką trwają do końca - swojego lub przeciwnika!

Są kochanymi psami, to fakt; moja przyjaciółka ma amstafkę i to jest najrozkoszniejsze stworzenie pod słońcem - też fakt. Prawdą też jest, że jeśli psa wychowasz "po ludzku" z miłością i oddaniem to masz w domu kumpla a nie mordercę! Ale ...

http://www.amstaffy.yoyo.pl/wychowanie.php

To na temat rasy i wychowania! Ja wiem, że jesteście bardzo zrównoważonymi i kochanymi ludźmi, więc macie ogromne szanse na wychowanie cudownego, wspaniałego psa, ale Ambercia ma rację - nie wiesz co mu w duszy gra i jakie geny wezmą w nim kiedyś górę.

Ot wymądrzyłam się, decyzja należy do Was.

nie znam sie na amstaffach - ale Stasiowi dobrze z oczu patrzy :D

i do Jagi podobny - z koloru :D

Wlasnie wzial mnie na oczy :D

Rozmawiam z Pania z fundacji , pewnie ma mnie juz dosc , no nie wiem co robic .

Jagusia mialaby towarzystwo jesli na wakacje do mnie sie wybierze.

Do stolicy :D

Kurcze , to nie pluszak , trzeba siezastanawiac , chyba nie zasne

:roll:

rrmi

Ja mam dwa Amstafy i naprawde dla nas sa to fantastyczne psy . Ja ze swoich jestem bardzo zadowolona.Sama wiesz jakie restrykcje sa w Stanach i ja naprawde nigdy ze swoimi nie mialam problemu.Gdy postanowilismy wyjechac to nie bylo mowy o zostawieniu ich. Naprawde sa to bardzo fajne i madre psy. Tak targam te swoje psy po calym swiecie. :D .Ale mam nadzieje , ze juz niedlugo.Obiecalam im emeryture w Polsce. :D

Zeljko, mnie się podobają karnisze, które zakładają zawsze w dekoratorni, cieniuśkie, białe listewki przykręcane do sufitu

przez to są na maksa wyeksponowane zasłony 8)

oczywiście w nowym domu będę miała takie :wink:

Takie?

http://www.dekoratorniatv.pl/img/odcinki/64/02_d.jpg

rrmi Ty sie dobrze zastanow z tym psem, bo jak go wezmiesz to juz na cale zycie. A to jednak zobowiazuje. Z reszta Ty sama wiesz najlepiej. W kazdym razie daj znac co zdecydowalas. :p

p.s. Ja twoj bordo widzialam jak zasloniete bylo i wydawal mi sie wisniowy. To w takim razie jesli ma w sobie cos z cegly - to jest jak moj. :D

Hmmmm... Ja to psiara zdeklarowana, brałabym takiego Stasia od zaraz. :D Tak mu dobrze z oczu patrzy... Znam małżeństwo, które ma amstaffa - jest wychowany tak, żeby nie był agresywny, zawsze powściągano te odruchy u niego i - nie jest agresywny, ma 3 lata. Tzn. szczeka, kiedy obok domu ktoś idzie, biega wzdłuż ogrodzenia, ale - nie ma szaleństwa w oczach, można do nich normalnie wejść, nie trzeba z drżeniem w sercu zamykać psa za pancernymi drzwiami, bo ktoś przyszedł. Ja bym się spotkała, zobaczyła jak Staś reaguje na obce osoby, jak zajrzy Wam w oczy. Bo pies na wsi potrzebny jest, nie? :D

ZeljkoNie pojechalam zobaczyc pieska ,bo on musi poddac sie jeszcze zabiegowi.Takie zasady ma Fundacja i ja ich zmieniac nie chce i nie moge,

Poza tym to Panie z Fundacji go przywioza do nas , bo musza sprawdzic warunki , poznac nas i w ogole.

Wiec czekamy ,ale mam pelna glowe. :roll:

Sufit Kochana juz dawno jest , calusienki, nawet szpachlowanie juz czesciowe jest :D

Nie wiem jak to z ta ptasia grypa,zanim pomyslalam udka mialam juz w piekarniku, jak mnie nie bedzie znaczy- zeszlam :wink:

Kominek mam nadzieje ostatecznie na Niedziele.

Kulka jesli gotujesz to podlewaj to woda , bo pozniej nie wystarczy Ci na zalanie w miseczkach i bedzie takie twardawe.

U mnie sie zsiadlo i w sumie same mieso i troche wody tylko .