Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik rrmi - komentarze

Nefer

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Mmmadziu wybacz, że się wtrącam, nie chcę odgrywać tutaj adwokta Kuleczki, ale szczerze mówiąć zrobiłabym dokłądnie tak samo! Niektóre zachowania naszych dzieci nas przerastają i uważam za zupełnie normalną chęć podzielenia się naszym szokiem, rozgoryczeniem nawet z innymi udźmi, chociażby po to tylko, żeby usłyszeć zwykłe, normalne słowa pocieszenia, że nie tylko nasze dziecko dorasta, nie tylko nasze dziecko ma niestety kontakt z ludźmi, od których najchętniej trzymalibyśmy je w odległości równej galaktycznej!!!! To pomaga!!! Nie odebrałam tego jako "rozstrząsania problemu publicznie" tylko jako zwykłe zapytanie o poradę, co zrobić i jak się zachować w takiej sytuacji!!!

mmmad,co Cię ugryzło ostatnio :roll:

powiem tylko tyle:

pożaliłam się u rrmi, wśród swojaków, a nie np w psychologu, zakładając nowy temat

nie mam nazwiska w nicku, ani adresu zamieszkania, a nie sądzę, aby komuś chciało się grzebać w mojej forumowej pisaninie, aby odnaleźć tego chłopca, co to mu dziewucha napisała na gg

potrzebowałam bardzo pociechy

poza tym, pozwól, że sama będę decydowała o tym, co mam roztrząsać publicznie, a czego nie

Mam dzisiaj lepszy nastój, min dzięki Wam kochani

dziękuję wszystkim za dobre słowo, rrmi braza depesia Zeljka mayland, matka, naprawdę :wink:

wczoraj nie mogłam sobie znaleść miejsca, dosłownie świat mi się zawalił na głowę

podczas kolacji zaczęłam rozmowę z synem, a raczej on sam zaczął opowiadać o szkole, kolegach

w tej rozmowie poruszyłam temat sylwestra, bo miał iśc do kolegi (po sąsiedzku), zapytałam kto będzie

wymienił samych kumpli, zapytałam więc o tę dziewczynę, powiedział

"ja już jej nie lubię, ona jest jakaś dziwna" 8)

pytam "ale o co chodzi"

na to synek, czerwieniąc się, że "nie mogę Ci powiedzieć".......nie nalegałam

ale mi się gęba rozpromieniła :D

powiem jeszcze jedno

tak nam się fajnie rozmawiało, już dawno nie słuchałam Go z taką uwagą

czasem to trzeba dostać za przeproszeniem po łbie, żeby się obudzić

oczywiście temat zajęć dodatkowych otwarty, syn na moją sugestię powiedział, że chce należeć do bractwa rycerskiego :roll: bo kolega chodzi jest podobno bardzo fajnie,

nauka wallk, miecze, historia rycerstwa, takie tam :p

no i angielski, niechętnie, bo ma niemiecki w szkole i twierdzi, że będzie mu się myliło.....jednak przystał na to

dobrze, że Mu nie powiedziałam w afekcie o odkryciu :wink:

aaa, mąż spoko, przełknął i ochłonął, ale mam wrażenie, że nie wstrząsnęło to Nim aż tak :roll: :D

dobra, zmiana tematu, bo nadużywam Twej gościnności rrmisia

buziaki dla wszystkich!!!

kulka,

Milo Cie widziec w lepszym nastroju :-) Teraz to juz bedzie tylko lepiej, a Synek bedzie mial fajne zajecia dodatkowe :-)

Odnosnie zajec dodatkowych, to szukam dobrego trenera ... tenisa :-) Postanowilam od stycznia wrocic po kilku latach bezczynnosci tenisowej na kort :-) Moj Mikolaj zapowiedzial mi prezent w postaci dobrej rakiety i calego osprzetu ... no i trenera dorzuca :oops: :lol:

Jesli ktos ma namiar na kogos dobrego w moich okolicach to chetnie skorzystam z kontaktu :-)

Bylam dzisiaj na jakis gigantycznych zakupach o calkiem przyzwoitej godzinie i to co zobaczylam w centrach handlowych, to istny koszmar :roll: Tysiace ludzi, wszedzie kolejki, do przymierzalni, do kas, po koszyk, do windy, na parking i z parkingu doslownie wszedzie 8) Stracilam prawie 3 godziny i wlasciwie nic nie kupilam :(

rrmisia, jak szpachlowanie? Choinke juz macie?

Ciesze sie Kulka , ze juz Ci lepiej.

Jea mial racje , chlopaki wiedza za ktora warto sie ogladac a za ktora nie , Mlody znakiem tego ma zmysly.

Dla wszystkiego zapisz Go na te rycerstwo , pewnie jeszcze jako mloda Matka nie Wiesz jak okropne porzucone dziewczynki byc moga :o

Wiec uwazaj dla wszystkiego .Calkiem powaznie teraz mowie.

Moja kolezanka w 2 klasie podstawowki ...albo nie bede wspominala , bo to i tak nie do uwierzenia.

Mmmadziu jak sie ma klopot to rozmawia sie o tym z bliskimi.

Tak sie mimo wszystko sklada , ze my tutaj jakos sie chyba lubimy i w jakis sposob zwiazani ze soba jestesmy.

Nawet spotkania nie przypominaja spotkan obcych ludzi , bo znamy sie w pewnym sensie .

I to jest fajne.

Ja tez jak bylam u Ciebie to sie jakos obco nie czulam .

Ja sie z tego ciesze , bo wielu takich serdecznych znajomych zostawilam tam , dzieki forum mam do kogo gebe otworzyc i czasem sie z kims spotkac.

Co to ja chcialam w ogole powiedziec , to nie wiem .

Przez te psy to schudlam az bo jesc nie moge :roll:

Znaczy przez tego psa co go wciaz nie mam.

Rodzina przebakuje o szczeniaczku jednak na powaznie.

No sama nie wiem juz co mam zdecydowac , bo w sumie chodzi nam o to zeby cos pazurkami stukalo w nocy po panelach i pod koldre z rana wskoczylo zeby sie pogrzac :p

AnSi

I jak z kominkiem , paliliscie juz ?

Kuleczka, cieszę się ogromnie, że udało się jakoś zażegnać Toje najgorsze obawy. :D

Widzisz, ja wiedziałam, że najlepiej będzie, jak pogadasz z dzieckiem o nim samym. :D Nie ma to jak rozmowa mamy i dziecka - poświęcony mu czas zawsze w dwójnasób procentuje. 8)

A z tymi świątecznymi zakupami to ja wymyśliłam coś. :roll:

Pomyślałam, że trzeba jechać do marketu całodobowego, np. Tesco, ale o jakiejś nieludzkiej godzinie - w środku nocy albo o 5 rano, wtedy nie będzie tłumów i uda się zakupy zrobić szybko i sprawnie, bez kolejek w kasie. :D

Patentu nie zastrzegam, można korzystać z pomysłu. 8)

rrmi, mam nadzieję, że ta porzucona dziewczynka znajdzie sobie rychło inny obiekt seksualnych swych fantazji :roll:

co do szału w sklepach, to jest tragedia dosłownie :roll:

jednak o 5 nad ranem, to bym co najwyżej mogła po markiecie polunatykować :D

nic więcej

ciekawam co za cudaka w końcu wybierzecie rrmiowie :wink:

najważniejsze, żeby był przytulaśny nie 8)

Amber, znaczy szukasz trenera z dobrym sprzętem, do tego z polecenia :roll:

ciężko będzie :lol:

Amber

Trenera nie mam , choinki tez nie , szpachlowanie w trakcie .

Chyba jutro na rynek pojedziemy do miasta i kupimy choinke .

Ty kupilas juz ?

Maja ma juz mikolajowa czapke? :D

Jesli jest jak mowicie to ja nie jade na zadne zakupy , jestem wkurzona jak stoje w kolejce .Tak se pogadac zdrowo , bo lodowka jakas wietrzna sie robi to bede musiala.

Powiem Wam , ze u nas w sklepach to pol biedy , ci ludzie w kasach jakos sie uwijaja.

W Ameryce to jest dramat.

Ile to razy zostawilam zakupy i poszlam w diably z nerw to nie zlicze.

Na poczatku jak tam bylam , pozniej juz przywyczailam sie.

U nas jest 1000 razy lepiej.

Moze dlatego , ze nie ma czarnych z dlugimi pazurkami na kasach :roll:

Tesco, ale o jakiejś nieludzkiej godzinie - w środku nocy albo o 5 rano, wtedy nie będzie tłumów i uda się zakupy zrobić szybko i sprawnie, bez kolejek w kasie. :D

Patentu nie zastrzegam, można korzystać z pomysłu. 8)

Oj mozesz sie zdziwic :roll: Jako nocny Marek ;) tez tak sobie myslalam ... ;) Bylam w TESCO kilka razy na nocnych zakupach tak ok. 2 w nocy. Ludzi raczej nie ma, ale waskie gardlo jest na kasach :( Pracuje w porywach do trzech stanowisk kasowych i kolejki sa ogromniaste :evil:

rrmi, no choinki jeszcze nie mamy :( Moja Mam przekonuje mnie, ze po co to nam jak i tak swietujemy gdzie indziej, a potem zaraz do SPA sie szykujemy i tyle bedziemy mieli z tych Swiat :lol:

Moze i racja, ale tak dom zostawiac bez drzewka ... :roll: I co znajomi powiedza, ktorzy wtedy beda u nas pomieszkiwac :roll:

Amber, znaczy szukasz trenera z dobrym sprzętem, do tego z polecenia :roll:

Otoz to :-) Sprzet dobry to ja zamierzam miec, ale wiesz ... fajnie aby i on tez byl wyposazony :lol: 8)

Witojcie!

Ja dzis polamana,znowu dzis w nocy mialam dyzur. Nie, nie snila mi sie tesciowa, moj syn chyba tak na zmiany pogody reaguje.

Klamek jeszcze ni ma. :evil: Jak kupujecie w Praktykerze to tylko to co maja na polkach, bo zamowienia jakos slabo realizuja. :-?

Kulka fajnie, ze tak wyszlo i synek sam ja ocenzurowal. :wink: Czasami trzeba uspokoic nerwy i uwierzyc w wlasny rozum naszych dzieci.., ale czujnosc zawsze nalezy zachowac.

rrmi to House az tak ceni moja prace. :p No nie powiem, nie powiem, milo mi sie zrobilo. :D :wink:

[Witam Towarzystwo wieczorową porą :D

Kuleczko ciesze się z Twojego lepszego nastroju naprawdę bardzo, a mam ku temu powód: głupio by mi było tryskać radością gdybyś Ty jeszcze zgryza miała, ale teraz moge się pochwalić: Szanowny wraca w poniedziałek!! Widzicie, jak wredna egoistka jestem :oops:

Choinki jeszcze nie mam (ta sztuczna u córci się nie liczy), ale w tym roku nie będę musiała ciągnąć jej za sobą Szanowny odwali za mnie całą robotę!!!! Kolejny powód do dobrego humoru!!! No i prezenty prawie już mam - wiertarka się właśnie wysłała!!!! Został mi tylko syn Laski, bo podobno też będzie na święta :-?

Z tej radości przeogromnej wzięłam się za robienie pasztecików z ciata francuskiego, które to rzeczone paszteciki uwielbiam, ale nie nawidzę ich robić, bo czasochłonne są!!!!!

rrmi

Wpadlam tylko sie przywitac. Masz racje z tymi zakupami. ja tez nienawidze robic zakupow, zwlaszcza w takim okresie jak ten.

No i mam miesiac laby. :D Sylwia ma dzis zakonczenie semestru w szkole.Drugi zaczyna sie pod koniec stycznia. :D

[/b]kuleczka

Wiedzialam , ze to tak sie skonczy. Bardzo masz madre dziecko.

.

Przez te psy to schudlam az bo jesc nie moge :roll:

Znaczy przez tego psa co go wciaz nie mam.

Rodzina przebakuje o szczeniaczku jednak na powaznie.

No sama nie wiem juz co mam zdecydowac , bo w sumie chodzi nam o to zeby cos pazurkami stukalo w nocy po panelach i pod koldre z rana wskoczylo zeby sie pogrzac :p

To ja się powymądrzam jeszcze, dobrze :oops:

Rrmisiu kochana ! Dać bezdomnemu psu dom to jest czyn godny wystawienia pomnika!! To fakt i nikt tego nie zmieni!!! Jest tylko małe "ale" i musisz to dokładnie przemyśleć: wychowanie psa od szczeniaka daje Ci 90% gwarancję, że będzie to pies taki, jakiego Ty chcesz!! Pies 6-cio letni to istota już w pełni ukształtowana przez różne uwarunkowania: szkolenie, traktowanie, nawyki! Jeśli psuka rotka miała dobry dom, była kochana, była czonkiem rodziny a tylko z losowych powodów ten dom straciła, to nie ma się co bać!! Na pewno jest miłym, wspaniałym psiakiem. Ale w przypadku, jeśli nie masz pewności co do sposobów jej wychowania i traktowania, możesz mieć małego zonka!

Się wymądrzyłam :oops:

brazuniu,

Dobrze prawisz :-) Podpisuje sie pod wszystkim co naskrobalas :-)

rrmisie, musza stoczyc jeszcze niejedna wewnetrzna walke, az podejma ostateczna decyzje z ktora bedzie sie utozsamiac cala Ich Rodzinka :-) A potem to juz na dobre i zle, w zdrowiu i chorobie w problemach i szczesciu :-) A my tutaj bedziemy kibicowac Ich psiakowi bez wzgledu na to czy bedzie suodkim sceniackiem, czy tez psem ze schronu, albo innego porzucenia :D :D :D

Trzymam kciukasy za Wasz wybor a potem za psiura, aby byl dla Was niczym czlonek Rodziny :-)

mmmad,co Cię ugryzło ostatnio :roll:

powiem tylko tyle:

pożaliłam się u rrmi, wśród swojaków, a nie np w psychologu, zakładając nowy temat

(...)potrzebowałam bardzo pociechy

poza tym, pozwól, że sama będę decydowała o tym, co mam roztrząsać publicznie, a czego nie

Ale roztrzasaj sobie gdzie chcesz i co chcesz... Twoja sprawa. Ja Ci chcialem zwrocic uwage na aspekt techniczny. Podgladasz archiwum syna, nie chcesz mu o tym powiedziec (mezowi o zawartosci) i jednoczesnie obwieszczasz to calemu swiatu. A jak Twoj maz czy synowie zajrza tu, niekoniecznie dzis, ale moze za rok lub dwa?

Podgryzam, bo Tu ostatnio nudno jak w kolku rozancowym. :p Tak podejrzewam, bo nigdy nie nalezalem :D

dzien dobry :D

wrocilam na lojczyzny lono ...

A gdziezes to wloczyla twoja dusze utensknionom :roll: :D

rrmi - palilismy, qrcze nawet nie wiedzialam, ze to tak fajnie przy kominku posiedziec na golej podlodze :D Mebli jeszcze nie mamy, rzeczony steatyt we wtorek dopiero dojedzie - tak wiec kominek goly i wesoly, ale...dziala. Moge sie na te iskry gapic godzinami...

Ale roztrzasaj sobie gdzie chcesz i co chcesz... Twoja sprawa.

dzięki za pozwolenie

Ja Ci chcialem zwrocic uwage na aspekt techniczny. Podgladasz archiwum syna, nie chcesz mu o tym powiedziec (mezowi o zawartosci) i jednoczesnie obwieszczasz to calemu swiatu.
nie wiedziałam, że mam aż takie możliwości, po co się ograniczać, trzeba było zahaczyć o wszechświat

a meżowi powedziałam, wczytaj się dokładniej w słowa do których się odnosisz

A jak Twoj maz czy synowie zajrza tu, niekoniecznie dzis, ale moze za rok lub dwa?
teraz się załamałam, naprawdę, mąż to nawet już zajrzał, niby nic, ale pewnie już szykuje papiery rozwodowe

a syn, to na bank się mnie wyprze, nie bacząc nawet na rodowy majątek

idę się utopić w bajorze :D

Zosia, wsadziłaś jajo, wrzuciłaś na ruszt, to teraz gadaj

kaj się włóczyłaś i po co 8)

za interesemczyli sluzbowo jezdzilam w kraje cieplejsze srodziemnomorskie i tak doszlam do odkrywczego wniosku , ze czlowiek , a nawet ja - to stworzony do bardziej luksusowych klimatycznie warunkow jest, gdzie swiezy owoc morza zjesc mozna i jesionki wdziewac nie trzeba.

ze o klopotach z piecem nie wspomne. ale jak juz nas matka historia (hm - no moze raczej wlasna Matka :roll: ) w te szerokosci geo rzucila - to trudno, meczyc sie musim i kochac ten swierzop i dziecieline pałę :roll:

chyba mnie to jajo tak refleksyjnie natknelo, a moze to tez efekt dzialania lekow - bo super przewoznik Lot - niech ich szlag :evil: przez 2 godziny po plycie lotniska we w sweterku samym mnie wte i wewte ganial , - zanim im sie na liscie zmiescilam :evil: tego zasmarkana jestem i na przyjecie urodzinowo-alkoholowe sie nie nadaje,w domu mam siedziec :evil:

przepraszam, ze sie tak rozgadalam o sobie - ale musialam ten ciezar

zrzucic ;) :p

Kulka- ciesze sie, ze z Synkiem sie powyjasnialo i sa szanse

na inna synowa ;)AnSi - fajnie ze Ci ogien w domu plonie, rrmi - ciesze sie ze Wam sie rodzina powiekszy no i w ogole sie ciesze, ze sie Wam wszystkim uklada i mmmamadowi tez :wink: :D

Jak pozarlam te aspiryne to chyba moge na basen isc nie ..