Gość 16.12.2007 02:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 rrmi Jak tam psiuncio , pije juz? Moze jest jeszcze troche zestresowany i zmeczony po podrozy. Za dzien , dwa powinno juz byc dobrze, nabierze pewnosci siebie i poczuje , ze to juz jego dom to dopiero zacznie brykac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 16.12.2007 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Hau, vau! Dzien dobry wszystkim chcialam powiedziec! U mnie ciasteczka juz pachna od rana. Kto chce latwy przepis? Nie wiem jak Wy ale ja najbardziej lubie cos co latwo i szybko sie robi. Chyba nie jestem leniwa, tylko wygoda..., a z reszta.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 16.12.2007 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Zeljko chal , chal Chetnie bym cos upiekla . Ostatnio chcialam kupic mak na makowce ,ale moj stwierdzil ,ze moze lepiej kupic gotowe Pierniczki zapomnialam zrobic , alewidzialam jeden przepis na takie co nie musza odlezec . Bonnie Nie pije ,wczoraj na reku mu dawala i troche polizal. Je w sumie normalnie , ale trzeba trzymac mu talerzyk ,sam nie podchodzi jesc ,musimy zapraszac. Noc byla upojna Musi do kogos dotykac Brazuniu Wiertarka doszla juz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 16.12.2007 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Hau, vau! Dzien dobry wszystkim chcialam powiedziec! U mnie ciasteczka juz pachna od rana. Kto chce latwy przepis? Nie wiem jak Wy ale ja najbardziej lubie cos co latwo i szybko sie robi. Chyba nie jestem leniwa, tylko wygoda..., a z reszta.... ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 16.12.2007 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Kruche ciasteczka 250g margaryny 430g mąki tortowej 70g cukru pudru 2 jajka – ugotować na twardo – potrzebne tylko żółtka sok z pół cytryny 50g cukru waniliowego Mąkę pomieszać z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać do tego (przez sitko) ugotowane żółtka, margarynę i sok z pol cytryny. Czyli prościej – wszystko do kupy i z tego ugnieść ciastko. Ja robię zawsze podwójną porcje wszystkiego. Można z tego robić ciasteczka przez maszynkę do mielenia mięsa- tak jak to nasze babcie kiedyś uskuteczniały. Ja robię z taka maszynka do ciasteczek. Mam akurat firmy włoskiej Mercato, ale widziałam u nas w hipermarketach – tam gdzie są blachy do ciast i inne drobiazgi, tez taka maszynkę ale plastykowa. Jest tam z 20 rożnych foremek przez które się to ciasto wyciska na blachę z pomocą takiej jakby strzykawki. Na pewno znajdziecie, bo jest to już wszędzie. Wyciska się na nie posmarowana blachę, aby się do niej przykleiło i odeszło od strzykawki. Piec aż zrobi się takie lekko złotawe. Ja jeszcze cześć tego ciastka odrywam i dodaje trochę kakao, potem do strzykawki daje razem trochę ciemnego, trochę jasnego ciasta i wychodzi ładne kolorowe. Robię jakby takie dwie kiełbaski, jedna ciemna, druga jasna, i tak obok siebie ich wkładam do strzykawki. Lubię te ciasteczka bo są kruche, sypia się w buzi a nie są twarde. Jak ktoś chce może zrobić tylko jasne ciasto, dodać prócz soku tez i startej skorki z cytryny. Wtedy maja taki ładny zapach. A jak już ostygną, można moczyć tak do polowy w czekoladzie stopionej – glazurę taka zrobić. Wiec, jedno ciasto a ciasteczek więcej rodzajów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 16.12.2007 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 rrmi jednym słowem cudny ci on pewnie macie kupę zabawy i radości. Zeljka ciekawy ten, przepis może wypróbuję. też lubię jak jest łatwo i szybko. piekłam super ciasto marchewkowe, niestety przepis leży w dolnej szufladzie po prawej stronie w mieszkaniu ... w anglii (albo już nie). szukałam po necie, jednak to już nie było to samo. szkoda, mogłabym się teraz z wami podzielić. powiedz tylko czy same foremki nie wystarczą, musi być przez strzykawkę, takie miękkie to ciasto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 16.12.2007 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Edittko, miekie ciasto jest i dosyc tluste. Watpie aby dalo sie odrywac od stolu. A jesli dodac maki to juz nie bedzie to samo. W sklepach sa takie strzykawki - Neckelmann - produkuja te wszystkie drobiazgi do kuchni... wyciskarka do cytryny, blacha do gotowania na parze, jakies taml yzki i wszystko co mozliwe... U nas sieg pada. Ja dalej robie ciasteczka, teraz pierniczki. Maz w domu zaklada kontakty. Co rusz to stwierdza, ze tynkarze cos nam zatynkowali i trzeba szukac... Czy ktos ma wykrywacz metalu i kabli? Jakis godny polecenia a nie drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 16.12.2007 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Dziewczyny, przepis na ciasto marchewkowe jest w kilku wersjach w wątku o słodkościach, chyba w zapaleńcach. Zeljko, mam nadzieję, że przy tym robieniu ciasta masz dobry nastrój, to ważne dla jakości ciasta. A Ona chyba naprawdę na jakieś psie fora poszła, psiakość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 16.12.2007 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Depsia jak nastroju nie ma to nie robie ciasteczek. Dzis kosci nie bola wiec zabralam sie do roboty. Juz koniec na dzis. rrmiwroci na pewno. Musi sprawdzic co mi tu w Jej domku rozrabiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 16.12.2007 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 qurcze, myslalam ze dzisiaj sobota nasze majstry sie tak slamazarza , ze ja juz chyba szybsza jestem a przepis na takie male kluseczki do grzybowej to znacie ? ps.Jaga pozdrawia dlugonogiego Pablo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 16.12.2007 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 ps.Jaga pozdrawia dlugonogiego Pablo Pablo dziekuje Jagusi z sasiedniej sypailni gdzie wpozycji zaby lezy juzod pol godziny Pablo mowi ,zeby ja ucalowac. Zeljko Dla mnie te ciastka chyba za trudne, moze jednak te pierniki sprobuje . Masz jakies prosty przepis ?Czy moze zrobic z tego w przepisach ? No taka miala chec i jak zwykle na checiach sie skonczylo. Takaze mnie gospodyni jak z koziej tej traba U nas juz jest choinka , stoi w kuchni . Nawet taka fajna rozlozysta mi sie kupila. Poki co tylko lampki swica ,ale i ta ladnie wyglada i pieknie pachnie jodelka . Jak pomysle jak dawno nie mielismy zywej choinki we wlasnym domu to az mi sie geba smieje. W zwiazku z powiekszeniem Rodziny u nas prace stoja calkowicie Wszyscy troje jestesmy pieskiem zajeci. Dostal nowe miseczki , takie na stojaczku . Pije z reki tylko .Uparty jak prawdziwy doberman Zeljko a Wy jedziecie do domu na swieta czy w mieszkaniu ? Jak tesciowa splawisz to mozecie zaleciec. My w domu bedziemy sie lenic i z pieskiem spacerowac. Czesc Edytko Dziekuje za pochwaly Dpsiu Jestem , tylko zajeta szczeniaczkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 16.12.2007 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Witam się ze wszystkimi ciepło!! Niedawno ze stajni wróciłam! Rrmisiu wiertarka się wysłała ale jeszcze nie dotarła. Jutro zapytam w Masterlinku kiedy będzie uprzejma do mnie wpaść!! Koleżanka ma dobermam - nazywamy go obie dober, bober itp. - w rzeczywistości ma na imię Tor. Moja psuka tylko jego uznaje za kumpla - reszta psiaków jest be. Szkoda, bo wolałabym żeby inne też były dla niej cacy! Ucałuj go w nos (mam nadzieję, że już powoli mija mu szok zmiany miejsca) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 16.12.2007 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Zochna prosze o ten przepis. rrmi zaraz dam przepis na pierniki ide poszukac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 16.12.2007 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 W zwiazku z powiekszeniem Rodziny u nas prace stoja calkowicie Wszyscy troje jestesmy pieskiem zajeci. No super Czyli z kominka na Wigilie nici? Tak tez myslalam, ze wlasnie tak bedzie BTW jak nie chce pic, to niech nie pije. Co tak za nim jak niedoswiadczona_matka_Polka biegasz Luz Kochaniutka Zdrowy pies na wlasne zyczenie ani nie zaglodzi sie na smierc, ani nie wysuszy Choinki to Ci zazdraszczam ... wciaz nie mamy i kto wie, czy kupimy Marek nalega, ale przeciez i tak za trzy dni wybywamy i kto wie kiedy wrocimy Znajomi biora nasz domek w jasyr, wiec niby drzewko sie nie zmarnuje, ale o parkiet to juz sie boje Kolezanka lubi po domu w ostrych szpilach zasuwac, wiec pewnie dziury w jesionie przyjedzie mi po powrocie szpachlowac Zeljka, Troche trudny ten przepis W szczegolnosci opcja wyciskania, mieszania i przyozdabiania Wierze jednak, ze mozna podolac i zablysnac ... nawet przed Tesciowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 16.12.2007 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Rrmi śliczny psinka Na tym zdjęciu pod kołderką wygląda jak jamnik Ale kawał z niego psiska Bardzo mi się podoba. Córka powiedziała: słodziak Mój sznaucer ma już 7 miesięcy. Opierniczył mi 7 par ciapów Już nie mam do niego siły z tymi ciapami. Moja wina, bo nie chowam a powinnam. Dzisiaj mam na nogach męża ciapy bo obecnie swoich nie posiadam Córka zapowiedziała mi jedne pod choinkę Jak w zadnym roku w tym roku będę tego prezentu wypatrywać Oby tylko mu nie smakowały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 16.12.2007 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Trudny nie jest. Fakt latwiej w sklepie gotowe kupic, aleto nie to. Tesciowa moja nie je ciasteczek, bo Jej nie wolno. To dla mojego mezusia. Ok, pierniczki teraz: 300g maki Wroclawskiej o,125 l miodu 1 jajo 100g cukru 20g margaryny (dwadziescia) 5g sody pol przyprawy do piernika (dr Oetker) 50g mielonych orzechow Miod podgrzac ( ja nie podgrzewalam) dodac do calej reszty i zrobic ciasto. Rozwalkowac i wycinac ciasteczka. W blaszcze ulozone posmarowac rozbetanym jajkiem i mozna dac maly kawalek orzecha na srodek. Upiec w rozgrzanym piekarniku az dostanie taki ladny - upieczony kolor. Nie ukladac za blisko siebie bo jak urosna to sie zlepia. Upieczone i ostudzone trzymac w zamknietym pojemniku. W koncu zjesc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 16.12.2007 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Zochna prosze o ten przepis. nieporozumienie Zeljko - to ja szukam przepisu na takie kluseczki , bo wpisali mi grzybowa na liste "do zrobienia" jak znajde to sie podziele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 16.12.2007 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Dzieki Zeljko , te pierniki nie wygladaja takgroznie jak ciastka. Tylko nie mam sody , a musi byc ? Czy mozna jesc od razu ? Ja bym chciala zrobic kluski z makiem , ale tez nie umiem , a wiem , ze Moj lubi. Zepsul juz Pablusia. Leza razem , chodza razem , jeszcze troche i bede spala na kocyku na podlodze Maly lubi jesc z nowych miseczek. Zrobilam zdjecie to jutro pokaze. Kulka Ta Twoja , ze tak powiem Gawron to calkiem niezla jest, nerwowa tylko za bardzo i sie przezywa na pw . Mayland Dziekuje bardzo , najbardziej lubie czytac jak sie moj malutki podoba. Male dobermanki wygladaja jak jamniki , z tym , ze moj jest wiekszy od jamnika Przejrzalam dzisiaj troche pochodzenie jego rodzinki. Calkiem niezla jest Moj mowi ,ze bedzie z nim jezdzil na wystawy. Jesli tak bedzie to w kominku napale za rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.12.2007 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 rrmi Moja corka tez lubi kluski z makiem. W zeszlym roku poszlam na latwizne i kupilam mak w puszce z bakaliami. Wyszly rewelacyjne te kluski. W tym roku robie tak samo. Ja juz widze, ze ten Wasz piesek to sie bardzo nadaje na wystawy. Jest bardzo ladnie zbudowany.Bardzo fajnie jest na takich psich wystawach. Tylko juz staraj sie go uczyc postawy i chodzenia.Jest to duza gwarancja sukcesu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 16.12.2007 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Kulka Ta Twoja , ze tak powiem Gawron to calkiem niezla jest, nerwowa tylko za bardzo i sie przezywa na pw . rzuć priwem, co???? poza tym, to nie martw się: "kto się przezywa, sam się tak nzazywa" daj wiecej fotek Pablusia się nie mogę napatrzeć, szczególnie jak tak stoj na rozjeżdżających się nogach mała ciapka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts