Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik rrmi - komentarze

Nefer

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Piekna ta czekolada :D

Wolnego od nauki ne dawaj, ale zwolnij. Psiątka mają to do siebie, że bardzo szybko się uczą, ale też i bardzo szybko przestają się przejmowac tym, czego się nauczyły - udają, że zapomniały :wink: . Poprzez zwykłe, codzienne czynności i zabawę cały czas go stymulujesz do nauki. W ogóle wszystkie Wasze zabawy z nim, przebywanie z nim to jedna wielka nauka, tylko trzeba to robić konsekwentnie. U mnie zabrakło trochę tej konsekwencji i ... parę błedów popełniliśmy.

Ladnie , sie wlasnie do Kulki na sobotnie popoludnie wybieralam , teraz to mi nijak :roll: :roll: :D

:lol: tiaaa obiecanki cacanki

nie bierz mych słów do siebie, ugoszczę i Was podśpiewując pod nosem i pląsając jak rusałka :D

Kulka, jak ja Cię rozumiem... Tak mam, że potrzebuję codziennie chociaż godzinkę izolacji i wyciszenia, jak tego nie mam, to po prostu przestaję się odzywać i udzielać społecznie i rodzinnie - bo muszę mieć czas do wyciszenia i już. :roll: Często ludzie wtedy myślą, że ich nie lubię albo zadzieram nosa. :lol:

moja Ty bratnia duszo, mam identycznie, muszę pobyć sam na sam ze sobą codzień, jeśli się tak nie stanie, to zamiast uśmiechu robi mi się grymas na twarzy i zaczynam być irytująca nawet dla samej siebie :roll:

rrmi, Pablisio jest przesłodki, ma minkę dzielnego zucha z zastępu :D

a czekoladka nie powiem, smakowita, mimo wszystko myślę, że młodsze uczennice będą częściej zerkać w oczy Twego syna niż na czekoladę 8) :p

Brazuniu

Farba 1232 fresh brew z Benjamina Moora.

Kolor oczywiscie deczko inny niz na zdjeciu.Na jednej scianie jest trocghe tapety w odcieniu kakaowym , we wzory dosc duze , tak dla urozmaicenia.

Bedzie tam biurko stalo.

Znaczy tapeta wypadnie za biurkiem, biurko ma byc takie kolonialne , mahoniowe.

Kulka

To do zobaczenia :wink: Moj sie na to plasanie rusalki napalil :D

Dpsiu

Kominek stanal w miejscu na rzecz trawertynowej lazienki.

Miko

Potracilam wszystkie zdjecia . Mialam powaznie uzkodzony komp :-? Poza tym moja lazienka nie jest modnie wygladajaca.

Teraz wszyscy maja te paradyze i opoczna i tubadziny , a ja nawet tego nie ogladalam.

Wierze we wloskie plytki :D

Lazienka jest naprawde taka , ze zaloze sie , ze nie chcialabys miec podobnej ,

Kulka widziala to pewnie Ci to samo powie.

Boshe jak zimno :-? , za co , za co takie mrozy nas doszly :-?

Miko

Potracilam wszystkie zdjecia . Mialam powaznie uzkodzony komp :-? Poza tym moja lazienka nie jest modnie wygladajaca.

Teraz wszyscy maja te paradyze i opoczna i tubadziny , a ja nawet tego nie ogladalam.

Wierze we wloskie plytki :D

Lazienka jest naprawde taka , ze zaloze sie , ze nie chcialabys miec podobnej ,

Kulka widziala to pewnie Ci to samo powie.

Boshe jak zimno :-? , za co , za co takie mrozy nas doszly :-?

eeee tammmm ja też nie z tych modnych ... odkąd kulka zaraziła mnie prostotą :D

dała mi kiedyś wykład jak to w domu powinno być 8) od tego momentu tylko kąty proste :lol:

eeee tammmm ja też nie z tych modnych ... odkąd kulka zaraziła mnie prostotą :D

eeeeee ... ale modne nie moze byc proste? ;) :lol:

A ja z tych i modnych i prostych ... nie wiem tylko jak to dokladnie z katami prostymi u mnie jest, ale nikt dotad nie narzekal :lol:

rrmsiu,

Fajna ta czekolada :-) Taka no.... gleboka :-) Jak na pokoj do pomyslunku i nauki to doskonala! Wymusza szyk i porzadek, oraz ogolne skupienie 8)

A czemu popsulas komputer, he?

Wracajac do zimy, to jest ... rany okrutnie zimno ... sucz nie chciala wyjsc na siusiu, a Marek zbuntowal sie przy drewutni :evil: No normalnie pucz mam albo co :roll: :lol:

rrmisia, nic mi nie imputuj, lazienka mi się bardzo podobała

prosta, a przez to widać urodę płytek, no i ta podłogówka pod prysznicem

super 8)

miko, normalnie mnie zawstydzasz :oops:

ale popieram nadal swoje zdanie, że w prostocie siła, a nie na siłę udziwnieniu i lataniu za tryndem :wink:

Co do zimna to mnie dzisiaj tyłek odmarzł jak nosiłam drewno do kominka

autentycznie siedzę pod kocem, w kominku się rozpala, ale tyłka nadal prawie nie czuję :roll: :p

A czemu popsulas komputer, he?

Sam sie jakos wzial i zapsul :roll:

Kulka

W sumie to ja nie wiem jak sie ma noszenie drzewa do kominka do wymarznietego tylka , ale niech Ci bedzie.

Chyba , ze Ty z Amberowym Markiem bywalas :roll:

Sluchajcie urodziny nam sie we watku szykuja .

Nasza AnSi sie starzeje :D

Jakos tak mi sekacz dzisiaj bardzo podchodzi ,zjadlam juz z pol kilo :-?

Miko

A Ty juz wybralas plytki do lazienek?

Z wyjasnienie pedze , bo dalam ten tego .

Nie zebym nie lubila i co miala do tych paradyzy , u kogos jak najbardziej , ale u siebie nie moglam nijak do zwyczajnych moich wnetrz przypasowac.

Te kolekcje jak dla mnie jakos za nowoczesne sa :roll: , chyba ,

bo musze przyznac , ze nie ogladalam za szczegolowo :oops:

Co do zimna to mnie dzisiaj tyłek odmarzł jak nosiłam drewno do kominka

autentycznie siedzę pod kocem, w kominku się rozpala, ale tyłka nadal prawie nie czuję :roll: :p

kulka,

Bo to trzeba walonki na nogi ubrac, spodnie z drelichu, czape z lisiego futerka i rekawice z baraniny, a nie z golym tylkiem i klusej kiecce po mrozie zasuwac :evil: Wiem, wiem ... sama widzialam: szpileczki, minioweczka, bluzeczka z dekoltem do pasa, a potem co? Na jezykach we wsi i z upomnieniem z ambony :lol:

No dobra kulka ... moze wpadniesz na grzanca? 8) :D

rrmsiu,

Kobietom wieku sie nie wypomina, przynajmniej nigdy w sasiedztwie slowa "starzeje". powinnas napisac "AnSi znowu wchodzi w pelnoletnosc" ! No! Popraw sie Kochana na przyszlosc, bo jak mnie w marcu skrobniesz AmberWind sie starzeje to jak nic przejade sie do Ciebie z odpowiednim upominaczem :lol: :lol: :lol:

Miko

A Wy sami bedziecie walczyli z tymi plytkami ?

W garazu [czy to w kotlowni] niezle poszlo :D

Jesli szukasz czegos naprawde klasycznego , zajrzyj do Grestonu na Al.Krakowskiej. Zaraz za Jankami .

Ja tam wszystkie kupowalam swoje , trawertyn tez.

Maja naprawde duzy wybor.

Poza tym cos w koncu kupic musisz :roll:

Ile masz lazienek ?

U nas sa 3 , a poki co jedna zrobiona , ale mam nadzieje , ze teraz z trawertynowa jakos pojdzie .

Synkowi chyba zrobie marmurowa , albo gres polerowany z matowymi wstawkami , mam juz jakas wizje.

Nie korzystam z propzycji wystawowych :roll:

Amber

Jak zwykle masz racje , mam nadzieje , ze jubilatka wybaczy :D

Upominacze lubie w sumie :roll:

wiesz...mąż chce sam...tylko, że ile to będzie trzeba czekać :roll: :roll: :roll: nie ma specjalnie dużo czasu :roll: ..zobaczymy :roll: możemy się wesprzeć

p.j dzięki namiarom od Amber :D

A co do układania ..to trochę tego jest :oops: spiżarka, garaż, 2 łazienki, kuchnia , podłogi :roll: no i dokończenie gospodarczego..tego co widziałaś :D

W grestonie byliśmy i pewnie jeszcze będziemy.

Mam jedno pytanie w łazience jest ogrzewanie podłogowe i teraz wymiary płytki to:31,6X59,2 jaka musi być wielkość fugi? wiemy , że musi być jakaś określona wielkość przy podłogówce i dużej płytce...pomocy!!!

Miko

U nas wszedzie podlogowka.

I teraz po kolei .

W kuchni gresz 45x45 fuga 2.5 , haal wejsciowy plytki 60x60 fuga tez 2.5 .

Mnie sie Majster pytal jaka ma byc fuga i taka robil .Chyba sa jakies zasady , ale ja sie nie podporzadkowuje zasadom.

Do trawertynu bedzie tez 2.5 .

W Polsce nie kladzie sie bezfugowo grasow na podlogowke ,

ale w US sie kladzie.

Z tym , ze nie lubie bez fugi .

W ogole czasem Polskie zsady sa super , zwlaszcza jesli chodzi o budownictwo szkieletowe i kladzenie plytek.

:D

Pytaj dziecino jak czegos nie wiesz.

Amber ma plytki ladnie polozone :D

Wszystko ma ladnie , a kominek najbardziej .

Wiadomo Marek osobiscie :p :wink:

Miko,

U nas wszedzie plytki maja ok. 1 mm w porywach do 1,5 fugi. Na ogrzewaniu podlogowym :-) Kafle 30 x 60 i nic sie nie dzieje. Owszem w hollu odpadly dwa kafle, poniewaz gdy byly przyklejane ktos na nie wszedl i sie odpazyly :evil: Poza tym nic sie nie dzieje, a na podlogowke laduje 43 st. wody bom zmarzluch :lol: Nie lubie grubych fug i tylko na ganku i balkonach mam chyba ok. 4 mm. Jakbym mogla, to wszedzie fug by nie bylo 8)

brazuniu,

A coz to zaprzata Twa sliczna glowke w tak romantyczny, mrozny wieczor?