Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik rrmi - komentarze

Nefer

Recommended Posts

mmmadziu

O jakim rodzaju pomocy kuratora mowisz ?

Zaintrygowales mnie 8)

Jak nie brac , to o ile nauczyciele w Jego szkole znaja sytuacje , to ten sprawdzajacy Jego prace maturalna niekniecznie .

Ci tutaj to moze nawet chetnie sie Go pozbyli , ale ten co bedzie sprawdzal , co pomysli to ja nie wiem :roll:

Tak sobie gdybam, ze kurator moze uswiadomic sprawdzajacego w skali problemu. Albo wyjasnic dyrekcji, co ma robic. Albo (wiem, ze tego chcesz uniknac) zastosowac specjalne prawa...

Zadzwon, a najlepiej idz osobiscie "anonimowo" - dowiedz sie. (anonimowo to pewnie Ci sie nie uda, jako ze problem pewnie juz w okolicy znany)

• Odpowiedzi 9,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

mmmadziu

O jakim rodzaju pomocy kuratora mowisz ?

Zaintrygowales mnie 8)

Jak nie brac , to o ile nauczyciele w Jego szkole znaja sytuacje , to ten sprawdzajacy Jego prace maturalna niekniecznie .

Ci tutaj to moze nawet chetnie sie Go pozbyli , ale ten co bedzie sprawdzal , co pomysli to ja nie wiem :roll:

Frosia

Tylko Jego tutaj faktycznie brakuje :D :wink:

Kurator nie ma za wiele do powiedzenia w kwestiach matury :roll:

Od tego jest Okręgowa Komisja Egzaminacyjna. Tam (jeśli już) trza się udać. Przedstawić sprawę, zapytać czy sa jakieś możliwości, no nie wiem co tam jeszcze :roll:

No i masz rację rrmi, że w szkole znają jego sytuację i zatrzymywać na siłę go chyba nie będą :wink: Za to egzaminator to nawet nie bardzo wie skąd sprawdza pracę :roll: nie mówiąc już o takich okolicznościach przyrody jak Twego rodzonego pierworodnego :wink:

Będzie dobrze :)

Tiaaaa... Kasia ma rację, powinien przejść, skoro potrzebuje tylko 30%. Stać go na to. Będzie dobrze.

A mieli próbną maturę? U mojego jedna już była, z wydawnictwa Operon, oficjalna miała być w marcu, teraz dowiedzieli się, że... w styczniu!!! :o :evil:

No i dopiero w maju ta właściwa. :-?

No ja tego nijak nie rozumiem. Jak można o 2 miesiące przyspieszyć próbną maturę i tak późno jeszcze o tym poinformować uczniów? :o

Twój już coś próbnego pisał? Bo to może dałoby jakiś obraz tego, co w chwili bieżącej Młody może zrobić. :roll:

Tiaaaa... Kasia ma rację, powinien przejść, skoro potrzebuje tylko 30%. Stać go na to. Będzie dobrze.

A mieli próbną maturę? U mojego jedna już była, z wydawnictwa Operon, oficjalna miała być w marcu, teraz dowiedzieli się, że... w styczniu!!! :o :evil:

No i dopiero w maju ta właściwa. :-?

No ja tego nijak nie rozumiem. Jak można o 2 miesiące przyspieszyć próbną maturę i tak późno jeszcze o tym poinformować uczniów? :o

Twój już coś próbnego pisał? Bo to może dałoby jakiś obraz tego, co w chwili bieżącej Młody może zrobić. :roll:

Dps, przecież dobrze wiesz, że szkolnictwo to jeden wielki dom wariatów, przy którym "Lot nad Kukułczym Gniazdem" to uroczy pensjonat. :-?

Decyzje się zmieniają co chwila, wszystko jest na wczoraj :-?

Ja np dziś dostałam taką ankietę do wypełnienia, zacytuję tylko 2 punkty:

1. W jaki sposób pomaga pani rodzinom uczniów w rozwiązywaniu ich problemów życiowych????

2. Czy może być pani wzorem moralności dla swoich uczniów???

Śmiać się, płakać??? :-?

Paranoja, czuję, że nic tu(czyt. w szkole) po mnie

:-?

Kasia, ja Ci mogę wystawić na piśmie zaświadczenie o najwyższego rodzaju moralności :D chcesz :p

przymknę już oko na przepastny dekolt w awatarze i nocne Polaków rozmowy na RW 8)

swoją drogą, to jest po prostu debilizm :roll:

a o rozmiar majtek nie prosili i częstotliwość uprawiania seksu :roll:

dzięki kuleczka, wiedziałam, że na Ciebie można liczyć 8) :wink:

debilizm był w 1 części tej ankiety, to jest już chamstwo :evil:

Nie, Kasia - naprawdę?! :o :o :o :o :o

Zawsze wydawało mi się, że istnieje jakaś granica chamstwa i głupoty w urzędach państwowych, ale zdaje się, że wykazałam się sama głupotą - wierząc w takie rzeczy... :o :x

No ręce opadają. Zresztą, z tego powodu między innymi odeszłam ze szkolnictwa państwowego. Pracuję sobie w prywatnej szkole językowej i mam wszystkie idiotyczne zarządzenia MEN w głębokim poważaniu. Dostarczają mi wszystkie materiały dydaktyczne, godziny zajęć sama ustalam z grupami, a przede wszystkim - odeszły mi tony papierów do wypełniania i tworzenia, Kasia wie, o czym mówię. Kasia, nic - tylko cieniutki wewnętrzny dziennik zajęć. Obecność, temat, czas zajęć, ewentualne testy. To wszystko. Czujesz, jakie to piękne?

Nie, Kasia - naprawdę?! :o :o :o :o :o

Zawsze wydawało mi się, że istnieje jakaś granica chamstwa i głupoty w urzędach państwowych, ale zdaje się, że wykazałam się sama głupotą - wierząc w takie rzeczy... :o :x

No ręce opadają. Zresztą, z tego powodu między innymi odeszłam ze szkolnictwa państwowego. Pracuję sobie w prywatnej szkole językowej i mam wszystkie idiotyczne zarządzenia MEN w głębokim poważaniu. Dostarczają mi wszystkie materiały dydaktyczne, godziny zajęć sama ustalam z grupami, a przede wszystkim - odeszły mi tony papierów do wypełniania i tworzenia, Kasia wie, o czym mówię. Kasia, nic - tylko cieniutki wewnętrzny dziennik zajęć. Obecność, temat, czas zajęć, ewentualne testy. To wszystko. Czujesz, jakie to piękne?

Zazdroszczę :oops:

mam zamiar rzucić to cholerstwo w !@#$ :evil:

dość mam, serio, DOŚĆ :-?

Doskonale Cię rozumiem. I wierz mi, nie będziesz żałowała. Inne pieniążki i inne warunki pracy. Po pracy w państwowej szkole człowiek czuje się jakby nagle przeszedł z kołchozu do Wersalu. Szczerze polecam! :D

Rrmi, nie wiem, moze juz o tym bylo, ale...

nie myslalas o prywatnych lekcjach jezyka polskiego?

Do matury 5 miesiecy, duzo mozna w tym czasie zdzialac.

Konwersacje, dyktanda, wypracowania, testy, lektury i takie tam...

No normalnie jak z angielskim, ino na odwyrtke. :wink:

Cześć dziewczyny :D

Siora, Ty posłuchaj Frosi i Go na RW zaloguj, korki za darmochę przez całą dobę 8) :lol: :wink:

Tak na poważnie...albo się naumi, albo powtórka :(

Nikt nie będzie działał wbrew przepisom...sama wiesz, jak we wszystkim :(

Jest też druga opcja, On komuś, Ktoś mu 8) ja matme robiłem koledze a on mi sprawdzał j.polski

kto wie jest teraz? :roll:

rrmisia ma zdolnego i bystrego Synka, wiec mocno wierze ze z problemem maturalnym na pewno sobie poradzi :-)

Generalnie w temacie walki o dobre wyksztalcenie nie znam kompromisow, ani drog na skroty. Chlopak jest madry, wiec gdy przysiadzie to da sobie rade.

A potem dobre studia i bedzie git :-)

Wiem, ze da rade! :)

A ja ogladam, speceruje i ogladam. Tem + 5 st. wiec spacery po zakamarkach Starowki sa doprawdy piekne ... Jakos tak inaczeja niz u nas ... Stare Miasto bardzo cosmo, ale tez jakos tak mniej tutaj pogoni, cala masa studentow przesiaduje w malusienkich knajpkach, jakies drobniutkie babulenki karmia golebie, tysiace, pieknych swiatelek przypomina o swietach, nie mowiac juz ze to co tutaj nazywa sie "korkami" u nas jest weekendowym ruchem :lol:

Ogladam oczywiscie dzialeczki, malutkie cuda wcisniete w istniejaca infrastrukture, o tak karkolomnych cenach, ze Mojny mi co godzine sesemesuje "tylko niczego nie kupuj" :lol:

Jakaze mam kupowac, skoro wyposazyl mnie w ledwozyjaca karte kredytowa, pare setek w portfelu i psa glodomora? :lol:

Ogladalam tez czegotoniemajaca dzialke, niecale 6 km od Wawelu ... Cudnie co? Wszedzie blisko, media w dzialce, a bez samochodu szybkim tramwajem w centrum mozna byc w gora 10 minut :-)Dzialeczka ma same plusy i oczywiscie jeden minus 8) :lol:

Pozdrawiam z Miasta w ktorym chce mieszkac ...

Rrmisia, jak tam, od której na nogach? Ile razy siusiu było? :lol:

Od 6 :roll:

Bylam juz 4 razy na podworku :D

Teraz male zasnelo wiec moglam komp otworzyc , bo jak nie spi to za bardzo chce pisac.

Moze jednego i drugiego na RW zalogowac nalezy. :lol:

matka

Tak wlasnie robie , z tym , ze nie specjalne korepetycje .

Sama daje rade ak tylko cichciemnie wygladam , ale jak trzea to nawet o Dziadach ze mna mozna i wcale nie na poziomie prezydenckim w sensie spieprzaj :roll:

Dzieki za slowa otuchy , moze jakos nam sie uda te 30% zdobyc.

Poki co czekamy na probna mature .

Wczoraj poloneza mlodziez sie uczyla :D

Amber

Tak wlasnie rano myslalam jak Ty tam w tym miescie ?

Sama jedna , z mala suczka :D

Dumam , nie pisze , musi bladzi gdzies nieboga , a tu patrze -jest :D

Fajnie bedzie , po drodze do Zakopca bedzie gdzie przekimac.

Tak to za hotel trzeba bylo placic.

Kiedys pamietam , nasz Mlody wlasnie za Krakowem stwierdzil , ze marzy o tym , zeby spac w Hotelu :lol:

Wiec spalismy , ale byl zadowolony :p

Za oknem slonce pieknie swieci ,

pewnie gdzes rodza sie dzieci .

No cudnie jest jednym slowem :p

Wszyscy sa ?

Chyba jeszcze nie .

Bonnie zaczela sie pewnikiem pakowac , bo cos sie nie odzywa.

Wstyd sie przyznac , ale ja robilam wielkie pakowanie rok czasu :roll:

Snilo mi sie wczoraj , ze w Ameryce jestem 8)

Ogladam oczywiscie dzialeczki, malutkie cuda wcisniete w istniejaca infrastrukture, o tak karkolomnych cenach, ze Mojny mi co godzine sesemesuje "tylko niczego nie kupuj" :lol:

Jakaze mam kupowac, skoro wyposazyl mnie w ledwozyjaca karte kredytowa, pare setek w portfelu i psa glodomora? :lol:

:lol: :lol: :lol: boskie :D

czymam kciuki za powodzenie inwestycji i naprawdę nie jestem interesowna jak rrmi :p

Kiedys pamietam , nasz Mlody wlasnie za Krakowem stwierdzil , ze marzy o tym , zeby spac w Hotelu

Wiec spalismy , ale byl zadowolony

moi też mają taki pęd do hoteli, no uwielbiają wprost

z niejednej wycieczki byśmy dojechali bez problemu do domu, bez potrzeby noclegu, ale hotel musi być

najmłodszy zawsze prosi "wynajmijmy jakiś salon, plisssss" :D

a najbardziej lubią szwedzki stół na śniadanie

jakiś mi ból wlazł w biodro :roll:

normalnie się schyliłam po coś, robiąc przy tem jaskółkę, taki wymach jednej nogi w tył :oops: (zawsze tak robię :lol: )

efektem tego, odprowadzałam malego do przedszkola kuśtykając :roll:

bo mam dziś sporo łażenia
Nie ma co lazic , bo glupota z takiego lazenia potrafi wylazic.

Obiadu nagotuj chlopu jako i ja gotuje .

Wieczorem lub przy czasie bedzie Ci to wynagrodzone :roll:

Dzieciom podkoszulki przepierz jako i ja przepieram.

A nie tylko lazic.