Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik rrmi - komentarze

Nefer

Recommended Posts

Cześć Ludziska Wspaniałe!!!!!

U mnie mrozik ale i słoneczko piękne :D Rrmisiu jak będziesz rozmawiać z Panią nauczycielką Pablita zapytaj przy okazji jak oduczyć owczarka takiego bezsensownego szczekania - mam na myśli, że jak psuka zaczyna szczekać, to nie przestaje dotąd, dopóki tchu ma w piersiach :-? Qurczę, Ambercia mnie by się przydała...

• Odpowiedzi 9,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

rrmi, kto by pomyślał, że przyjdzie Ci z dzieckiem do przedszkola latać :D

fajnie

a ja jestem chora i kiszka

tyle miałam zaplanowane na dziś, jednak nie ryzykuję i nie wychodzę z domu

ból ucha u mnie to najwyższy alarm ze względu wiesz na co :-?

szalik, ciepłe okłady i herbatka cytryną

no ewentualnie grzaniec :wink:

cześć braza

moja Musia też szczeka, ale wystarczy że powiem nie wolno i przestaje :roll:

no, czasem muszę 2 razy się pofatygować :p

Oj Kuleczko gdyby wystarczyło powiedzieć choćby i dwa razy, to nie byłoby problemu!! Nasza po prostu szczeka ile natura sił dała!!! I szczerze powiem, problem istniał od samego początku, ale ... nie daliśmy rady!!! Na dłuższą metę jest to bardzo uciążliwe, szczególnie w bloku! Ciekawe jest to, że psuka szczeka namiętnie tylko wtedy, gdy ktoś jest w domu; gdy zostaje sama prawie się nie odzywa!! Sprawdzone!! Nie wiem, czy nie jest za późno na oduczenie jej tego, ale cały czas próbuję - narazie z mizernym skutkiem :-?

Spróbowałabym tego bodźca awersyjnego, czyli np. krótkiego szarpnięcia za linkę na jej obroży i odwrócenia uwagi i potem nagrodzenia za zaprzestanie szczekania. Ale nie wiem czy to byłoby dobrze, ja aż tak to się nie znam. :roll:

Może Amber się dziś odezwie. :D

Spróbowałabym tego bodźca awersyjnego, czyli np. krótkiego szarpnięcia za linkę na jej obroży i odwrócenia uwagi i potem nagrodzenia za zaprzestanie szczekania. Ale nie wiem czy to byłoby dobrze, ja aż tak to się nie znam. :roll:

Może Amber się dziś odezwie. :D

Myśl dobra, tylko nie wiem czy wykonalna - musiałabym cały czas siedzieć z nią przypiętą do smyczy!!! Muszę zapytać Ambercię o radę, jak zrobić te krążki - u Fishera o nich czytałam, ale książka mi wyszła, niestety, i nie wróciła :-?

Zeljko pozdrówka również i machanie psiego ogona dla Ciebie :D :D

Hal hal challll

Witam obiadowo.

Brazuniu

Nie poradze Ci nic , chyba jedna Amber Cie moze wybawic.

Nie ma u Was jakies szkoleniowca , ktorego moglabys sie poradzic ?

Kulka

Do przedszkola chyba jednak nie bedziemy chodzili , Pani mi powiedziala , ze lepiej zaczekac do 5-6 miesiaca i na posluszenstwo sie zapsac.

Poki co jakos daje rade.

Moj maly spi , jak wstanie zaczniemy lekcje spiewania.

Prawie juz nam sie udaje 8)

Taki wystep na Kulki przyjazd przygotowuje :D

Zeljko juz zdrowa ?

Czytalam o cenach , mieszkania maja isc w gore , wiec dobrze , ze sie nie spiszyliscie :D

Tylko gielda w dol poszla :-?

Ej, Rrmisiu, szkoleniowców u nas jak "mrówków" i co jeden to mądrzejszy :-? Poczekam na Ambercię.

Cmoknij Dobka!!! Acha!! Czy moge mamusi zaprzyjaźnionego Bobera pokazać Twojego Pablita??? Się pochwaliłam, że znam takiego i ... zdjęcia chcą!!!!

Brazuniu

Nie rozumiem skad pytanie o pozwlenie.

Pokazuj ile chcesz. :D

Szkoleniowcy jak wszyscy sa rozni.

Ta szkola kolo nas ma chyba dobra opinie.

I tu Amberowa bedzie wiedziala pewnie lepiej :D

Bez Niej wychodzi ,ze jak bez reki :roll:

U mnie na wsi dopiro szron zniknal.

Mroz trzymal jak cholera.

Zdrowa srednio. :roll: Ale przejdzie, przejdzie. Mowisz, ze w gore..., hm, czy ja wiem...obys miala racje... :wink:

A u nas na wiosne chyba ruszaja z budowa szybkiej drogi, (co z tego ze w wykopie) wiec i tak beda klietow odstraszac... :-? Jedny tacy ogladali i bardzo im sie podobalo ale jak o drodze uslyszeli to im sie mina zmienila.... :roll: ale ktos w koncu kupi... :roll:

Dobry wieczór! :D

Ciekawe, co Amber znalazła, że tak się nie odzywa. :roll:

Kulka, ja nie wiem, czy Ty jesteś przygotowana do słuchania tak wyrafinowanych artystów. Żebyś plamy nie dała. :lol:

A ja niby na swoim, ale do roboty jeździć muszę. :(

Ciekawe, co Amber znalazła, że tak się nie odzywa. :roll:

Swierk w salonie :evil: :lol:

No kurcze, albo skarpa, albo wielkie drzewo w estymowanym salonie ;)

Dzialka chyba zostanie ta ze skarpa, ale dokupimy do niej jeszcze jedna, pieknie przylegajaca dzialeczke o pow. troche ponad 200m2. Dzieki temu bardzo bezpiecznie odsuniemy sie od skarpy, ktora po dzisiajeszych wnikliwych ogledzinach okazala sie nieszkodliwym, malym nasypem.

Dzialka wymaga gruntownych porzadkow i wycinek ok. 15 - 20 drzew, w tym chyba 3 - 4 maja pow. 5 lat, w tym swierk w salonie. Swierk jest piekny, ale nie chce po dobroci przesunac sie o jakies 10 metrow :evil:

Na szkoleniowe sprawy sprobuje odpowiedziec jutro. Dopiero przyjechalismy i padam na twarz. Prawie cala droge gesta mgla, okropne korki, same przebudowy drog i cztery powazne wypadki ...

Idziemy pogmerac w kominku :lol:

Kuka

Zadne tam tenory , to wyjatkowy glos na swiatowa skale :D

Masz racje Dpsiu , ze moze tak Ja zaskoczymy , ze nie bedzie wiedziala jak sie znalezc.

Poki co ja spiewam , gardlo zdarte , a ten sie na mnie patrzy jak na ten tego :roll:

Okazalo sie , ze zlodziej z naszego Pabla.

Jakja lezaly do salatki i jedno zwinal ze stolu.

Tak juz jest taki duzy , ze siega :D

Amber

Znaczy Wy juz tutaj w domu tak?

Bo jak gmerac zamierzasz to tak rozumiem.

Ciesze sie , ze dopielas swegoi ze tak akurat pasuje Wam.

Co Majusia mwila ?

Podobuje sie jej ?

Brazuniu

Co u Ciebie z dzialkami ?

Zeljko

Na wszystko przyjdzie czas.

Ceny w gore pojda , to i tak stratni nie bedziecie , poza tym sa tacy co chca miec dobry dojazd.

Kasia

Wypoczywaj .Nie nerwujsia , luzik.

:D

Milo Cie widziec usmiechnieta.

Ambercia no ten świerk w salonie to taki światowy jest - skoro moga być lwy salonowe, to dlaczego nie świerki :roll: :wink: Znaczy się klamka zapadła i macie miastową działeczkę, czy tak???

Rrmisiu moje działeczki narazie jeszcze w lasach ... Szanowny w wielkim mieście a ja zaściankowa babina mam zachwostkę, czy sama jechac oglądać... Aktualnie przeszukuję sieć, żeby wiedzieć, ile kilometrów będzie do zrobienia :-?

Brazuniu

Jedz , poogladaj , bedziesz miala o czym myslec lub odrazu wykluczysz.

Po co siedziec i sie ludzic i myslalami zadreczac.

Prawde mowiac to ja Wam wspoczuje , acie sie ze mna , bo o niczym oprocz Pablisia nie gadam.

No ale klamka zapadla , pojdziemy na PT1 a pozniej Agility :D

Bardzo sie ciesze.Sie ubiegam :D

Mozemy w ten weekend jechac zobaczyc jak to wyglada, ale chyba nie dam rady , bo musze szczepienie akurat w sobote zrobic , niunio juz odrobaczony wiec musze dopilnowac.

AnSi

Over :roll:

Zosiu

Czekam na lekturki :D