Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik rrmi - komentarze


Nefer

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 9,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

no ja sie juz odwaznie przyznalam :oops: :oops: o tam na dole :oops:

tego sie nie odzywam. znaczy mam kare.

ja supel sobie zawiaze na we w poniedzialek. jak bonie dydy.

 

Powiem Wam cos .

Moj Pablito to taki jest sliczny , ze normalnie nie moge sie na niego napatrzec. :D

Jutro zrobie mu fotke jak biegnie , no pieknie wtedy wyglada :D

 

kobieta w tancu , fregata pod zaglami i Pablito w galopie :D

 

kurcze ja znowu zapomnialam :oops:

bede miala kare.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ma ktos dobry przepis na paszteciki z pieczarkami? Wlasnie robie..., tylko, ze ja mam takie dosyc tluste ciacho.., na 0,5kg maki idzie jedna margaryna, wiec jak na moja watrobe, to za duzo...

dobre to i smaczne, tylko czuc, ze sie zjadlo... :roll:

 

A ciasto francuskie??? Kupuję gotowe na paszteciki z kapustką i grzybkami i jest pycha!!!!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ma ktos dobry przepis na paszteciki z pieczarkami? Wlasnie robie..., tylko, ze ja mam takie dosyc tluste ciacho.., na 0,5kg maki idzie jedna margaryna, wiec jak na moja watrobe, to za duzo...

dobre to i smaczne, tylko czuc, ze sie zjadlo... :roll:

 

A ciasto francuskie??? Kupuję gotowe na paszteciki z kapustką i grzybkami i jest pycha!!!!!

O tak zrobie nastepnym razem. Dzieki braza. :p

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Może w półkruchym cieście? Bardzo dobre są.

30 dag mąki, 10 dag masła osełkowego, 2 żółtka, 1 całe jajko, 2 łyżki śmietany 18%, łyżeczka proszku do pieczenia, sól.

Mąkę przesiej z proszkiem, dodaj żółtka, jajko, śmietanę, masło, sól. Posiekaj wszystko dużym nożem, na koniec wyrób rękami i gotowe daj do lodówki. Za jakieś co najmniej pół godziny (przez ten czas przygotuj nadzienie) wyciągasz, wałkujesz na grubość 0,5 cm w taki dość długi prostokąt. Na niego dajesz taki wałek uformowany z nadzienia, całość zawijasz, spłaszczasz lekko ręką i kroisz na poszczególne paszteciki. Posmaruj to jajkiem i ponakłuwaj lekko widelcem. Piecze się 10 -15 min. w 200 st.C. :D

Bardzo je lubię. :oops:

Dzieki depsia juz zapisane! Na pewno sprawdze. :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ma ktos dobry przepis na paszteciki z pieczarkami? Wlasnie robie..., tylko, ze ja mam takie dosyc tluste ciacho.., na 0,5kg maki idzie jedna margaryna, wiec jak na moja watrobe, to za duzo...

dobre to i smaczne, tylko czuc, ze sie zjadlo... :roll:

to dodaj masła :lol:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...