mikopiko 22.01.2008 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 U was też tak wali śnieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 22.01.2008 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 U was też tak wali śnieg Deszcz ze śniegiem i wiatrzysko Czuję się zwolniona z wychodzenia z domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 22.01.2008 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 A u mnie pieknie sloneczko swieci, na dworze cieplutko, trawa juz zieleni i ptaszki spiewaja... A jak swiezo pachnie wiosna...eeejjj.., zyc nie umierac... Dzien dobry! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 22.01.2008 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 A i jeszcze - to jest obroża treningowa, a nasza psuka ogólnie jest zdyscyplinowana, chociaż miewa małe odloty. No i mam zachwostkę No treningowa. Do treningu wyeliminowania szczekania, wiec jest ok. Impuls wyzwalany jest ruchami strun glosowych psa. Pies zaszczeka, wywola to impuls o okreslonym natezeniu. Gdy sucz przestaje szczekac (pewnie natychmiast po bodzcu), Ty chwalisz psa i skarmiasz go obficie parowka. Bodziec awersyjny, dziala tu jak "grom z jasnego nieba". Nie jest przez psa kojarzony z ukochana Pania, czy tez innym czlowiekiem. Nie jest tez ze smycza, czy jakims innym barbarzynstwem. Natomiast nagroda, za pozadane zachowanie scisle zwiazana jest z Toba. BTW byc moze Twoja sucz nie jest specjalnie jazgotliwa i lubi szczeknac sobie od czasu do czasu Ale ja mieszkalam kiedys po sasiedzku z owczarkiem i jego darcie pyska bylo dla nas - sasiadow nie do wytrzymania. Najgorzej bylo wtedy, gdy otwieraly sie drzwi windy, ktos chodzil po klatce lub piesek wyprowadzany byl na spacery. Jego szczekanie donosnym echem nioslo sie po wszystkich pietrach. Koszmaros Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 22.01.2008 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Moja sucz szczeka, gdy ktoś puka do drzwi, naciska na domfon, łazi po klatce (za długo, jak na jej gust) i na sąsiada. Szczeka też, gdy np. chcę na klatce odebrać przesyłkę listową, a ona zostaje za zamkniętymi drzwiami. To nie jest szczek za pańcią tylko na fakt, że ktoś obcy jest za drzwiami. Gdy wychodze(dzimy) z domu sucz nie szczeka. Gdy wychodzi na dwór też nie szczeka, na szczęście!! Dziękuję za niezwykle cenne informacje! Jakiegoś zakupu dokonam i będziemy przekonywać psuczę, żeby trochę spasowała!! Ale wrednie na dworze [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 22.01.2008 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Wlasnie zadzwonil do drzwi mlody facet, student niby, wolontariusz Fundacji "starszy brat, starsza siostra"... Slowotok padl niesamowity - na pamiec sie nauczyl tekstu, bo tak to brzmialo... Chcial abym jednorazowo wspara Fundacje jakas kwota..., pokazal papierki, pieczatka tam byla.., ale i tak mu nie uwierzylam... Zapytalam czy Fundacja ma swoje konto..., zaczal krecic, ze ma.., ale...cos tam, cos tam... W koncu powiedzialam, ze sprawdze w Necie.., na co facet sie zmyl... W Necie wyraznie pisza, ze nikogo nie upowazniaja do zbierania pieniedzy na ich konto... No, normalnie nie wiem co takiemu komus zrobic! Zdrowy chlop do pracy by sie wzial a nie tak korzystac z nieszczescia innych ludzi.... Mnie takie cos do szalu doprowadza.., tutaj qura czlowiek by wychowal porzadnego czlowieka a szansy nie dostal.., a taki zdrowy sie urodzi i marnuje swoj dar - na oszukiwanie innych i takie tam...., blee... Nie dobrze sie robi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 22.01.2008 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 rrmisia, Skrobnij jak w edukacji sobie radzicie I co z miskami Mialam Ci to juz wczesniej napisac, ale jakos mi umknelo. Ze zdjec wynika, ze Pablo na karmienie nie narzeka Ostatnia rzecza jaka moglabym o nim powiedziec, to ze chudy jakis jest Boczki pelne, brzuszek zaokraglony, szczescie na rumianym pysku ... no rosnie nam chlop-potega No jakos radzimy. Chodzi w smyczy , a raczej ze smycza w obrozy.Dzisiaj raz wrocilismy ze smyczka do domu, bardzo ladnie bylo . Uzywam smyczy z wyprawki , a ona jakas gruba i nie wygodnie mu z nia chodzic , tak czasem okrakiem jakby sie porusza. Rano twarozek i pozniej miesko jak sie ugotuje i ostygnie. Marchewka surowa . Duzy jest , do kolan mi siega. Pouzywalas sobie widzialam Co tam wiecej slychac dziewczeta drogie? U nas tez deszcz ze sniegiem. Pojutrze zaczynamy kafelkowac trawertynowa lazienke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 22.01.2008 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Co tam wiecej slychac dziewczeta drogie? U nas tez deszcz ze sniegiem. Pojutrze zaczynamy kafelkowac trawertynowa lazienke no to fajnie masz mnie jeszcze przyjdzie trochę na kafelkowanie poczekać a u nas również i śnieg i deszcz i wiatr na dodatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 22.01.2008 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Kochani - zapraszam wszystkich do mojego dziennika budowy, opisałam tam dzisiaj zupełnie niebudowlane, ale ogromnie ważne dla nas wydarzenie. Jestem dziś tak szczęśliwa, jak nie byłam od wielu lat!!! Może nawet od dnia narodzin moich dzieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 22.01.2008 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Uzywam smyczy z wyprawki , a ona jakas gruba i nie wygodnie mu z nia chodzic , tak czasem okrakiem jakby sie porusza. Na jego miejscu tez bym na takiej smyczy nie chodzila. Przeciez zapodalam Ci link na Rogza. Dobre i bardzo ladne sa tez Lupen'a. Zwracaj uwage na grubosc i dlugosc smyczy. Nie moze byc za krotka, bo nim nauczysz psa ladnie chodzic, to bedzie Cie przeciagal przez trawe i chaszcze Dobry patentem sa dwa karabinczyki, po obu koncach smyczy i dodatkowe metalowe koleczka. Jeden karabinczyk wpinasz w obroze, a drugi sluzy do ewentualnego chwilowego uwiazania psa do plotu, zdarzaka, czy wlasnej nogi ... Bardzo praktyczne Pouzywalas sobie widzialam Pewnie na darmo Z glupota sami Bogowie walcza naderemno, wiec nie ma co sie ludzic A u nas katar i takie tam, wiec nic od wczoraj sie nie zmienilo. Wciaz jestem miedzy Krakowem a Warszawa Od poniedzialku asekuracyjnie ogladam kolejne dzialki. Mam nadzieje do tego czasu stanac na nogi kaska, No to kiedy parapetowa? Gotowa do przeprowadzki? Kartony juz pakujesz? kuleczka, Jak z dzialeczka? Cos juz chyba mialo sie wyjasnic Depsia, Co u Ciebie? Zostalas w domu, czy tez walczysz z aura? Zeljka, Z zasady nigdy nie wspieram domokrazcow, ulicznych czy parkingowych zbieraczy. Od lat natomiast wspieramy Fundacje TVN i Owsiaka. Obie sa wg nas wiarygodne i godne zaufania, a to chyba w takich akcjach najwazniejsze. BTW oszustow, byl program o internetowych oszustach podszywajacych sie pod rzeczywiste akcje zbierania kasy na potrzebujace dzieci ... Oszusci na swoje strony interentowe kopiowali rzeczywiste historie chorych dzieci, zdjecia, opinie lekarskie i loga, tylko ... tylko podawali wlasne konta a nie rachunki rzeczywiste ... Po prostu dranstwo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 22.01.2008 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Depsiu, Teraz przeczytalam!!!! Wielgachne GRATULACJE!!! Tak sie ciesze Kochana, jakby mnie samej to dotyczylo! Bardzo, bardzo jestem z Was dumna, bo solidne wyksztalcenie to cos co procentuje w calym zyciu! Ucalowania dla Synka i dla Ciebie! Alez jestes dzielna Mama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 22.01.2008 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Depsia wielkie gratulacje dla Was!!! Nawet sobie nie moge wyobrazic jakie to musi byc szczescie i jacy dumny musicie teraz byc. Ciesze sie razem z Wami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 22.01.2008 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Depsiu, Teraz przeczytalam!!!! Wielgachne GRATULACJE!!! Tak sie ciesze Kochana, jakby mnie samej to dotyczylo! Bardzo, bardzo jestem z Was dumna, bo solidne wyksztalcenie to cos co procentuje w calym zyciu! Ucalowania dla Synka i dla Ciebie! Alez jestes dzielna Mama Naprawde news stulecia Amber Pojade po smycz do Janek , bo ja w necie nie umiem kupowac . Znaczy nie zeby cos tego , ale ja macant jestem Myslalam , ze smycz obojetnie jaka , byleby przyczepiona do obrozy , a link z animaliami potraktowalam jako ciekawostke , a nie aluzje W chodzeniu na smyczy z duzym psem mam doswiadczenie , czasem trzeba miec poduszke w gaciach Dzieki Ci , jestes wielka. Kulka No zyjesz czy nie Kasia I na Ciebie przyjdzie czas , nie boj nic Zosiu Nie doszlo drugi raz tez , moze to jakies zakazane dla mnie Zeljko To co opisalas to jestskur..synstwo Nienawidze takich oszustow , tak jak nienawidze kiedy ktos pomawia Owsiaka , zwlaszcza na Onecie , no zabilabym za tego faceta. Pamietam jak byla pierwsza orkiestra i kolo polnocy wszyscy plakali ze wzruszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 22.01.2008 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 A ja głupia zawsze daję pieniądze mmmad, zaryzykuję a to nasze Taplary robiliśmy drogę na własny koszt, niestety było dobrze rok, dopóki nie zaczęło się kilka budów naraz w głębi naszej ślepej uliczki http://images25.fotosik.pl/144/5e4f4984b941b369m.jpg http://images25.fotosik.pl/144/34de22847e92e68bm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 22.01.2008 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 kuleczka, nie bój nic ja tak mam na działce prawie zawsze, a jak spadnie deszcz to zawsze już się cieszę na myśl ile będzie kosztować pozbycie się tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 22.01.2008 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 rrmisiu, Niech ja sie tylko z ta dzialka jakos uporam, to sprobuje cos organoleptycznie w sprawie Pabla podpowiedziec Rosnie Ci piekny chlopak, wiec warto aby zachwycal tez dobrymi manierami i kultura Nie to co moja pyskata sucz kulka, Oczyma wyobrazni widze jak plasasz w szpileczkach po tych wodach szerokich, po tych zatokach glebokich Byle do wiosny ... ale tej kostki na podjezdzie to ja Ci szczerze zazdraszczam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 22.01.2008 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Nie no, nie pląsam raczej myk samochodem na podjazd i jestem dama ta część do wysokości naszego domu, którą utwardzaliśmy jest jeszcze w miarę ok, ale tam dalej to masakra codzień mamy rozrywkę i z okien salonu oglądamy zakopujące się auta dziś rano wyjechałam z domu w deszczu, a godzinę temu wacałam podczas śnieżycy co za pogoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 22.01.2008 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 rrmisiu, Niech ja sie tylko z ta dzialka jakos uporam, to sprobuje cos organoleptycznie w sprawie Pabla podpowiedziec Rosnie Ci piekny chlopak, wiec warto aby zachwycal tez dobrymi manierami i kultura Nie to co moja pyskata sucz I na to licze poki do szkoly sie nie wybierzemy , ale mysle , ze jednak zdecydujemy sie na Pania A. Lubie bardzo kiedy sie mowi , ze on taki piekny , chociaz wlasciwie to prawda wiec niejako mowimy o rzeczach oczywstych Poki co do dobrych manier mu daleko,to dlatego , ze jeszcze o tym nie czytal Co do szczekania jeszcze , to on nie szczeka duzo. Chyba wie , ze nie bedzie jednak musial , moze Majut go nauczy Za`przeproszeniem , to co Ty chcesz od Majuta ? Kuka To ja wiem dlaczego takim brudnym autem wrocilismy U nas pogoda juz` drugi dzien lozkowa http://img120.imageshack.us/img120/151/pabli19ri1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 22.01.2008 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 rrmi to Pablito na szkolenie jakies sie wybiera? A co to takiego bedzie? Jak to wyglada i czego tam ucza? Ja z ciekawosci tylko pytam, bo za stara jezdem aby sie tam tez zapisac. Nie to co Pablito, taki piekny mlodzian. p.s. powiedz mu, ze tak mowilam, to moze mnie polubi zanim mnie zobaczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 22.01.2008 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Zeljko Czuje , ze wybieracie sie do nas? Dobrze czuje ? Takie szkolenia sa po to , zeby pomoc takim jak ja na przyklad wychowac dobrze malego rozpieszczonego gnojka Nasz bedzie tez jezdzil na wystawy i chyba zapisze go na Agility . Lepiej nie wytlumacze , bo sama nie wiem co nas czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts