Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik rrmi - komentarze

Nefer

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

A i jeszcze - to jest obroża treningowa, a nasza psuka ogólnie jest zdyscyplinowana, chociaż miewa małe odloty. No i mam zachwostkę :oops:

No treningowa. Do treningu wyeliminowania szczekania, wiec jest ok. Impuls wyzwalany jest ruchami strun glosowych psa. Pies zaszczeka, wywola to impuls o okreslonym natezeniu. Gdy sucz przestaje szczekac (pewnie natychmiast po bodzcu), Ty chwalisz psa i skarmiasz go obficie parowka.

Bodziec awersyjny, dziala tu jak "grom z jasnego nieba". Nie jest przez psa kojarzony z ukochana Pania, czy tez innym czlowiekiem. Nie jest tez ze smycza, czy jakims innym barbarzynstwem. Natomiast nagroda, za pozadane zachowanie scisle zwiazana jest z Toba.

BTW byc moze Twoja sucz nie jest specjalnie jazgotliwa i lubi szczeknac sobie od czasu do czasu :-)

Ale ja mieszkalam kiedys po sasiedzku z owczarkiem i jego darcie pyska bylo dla nas - sasiadow nie do wytrzymania. Najgorzej bylo wtedy, gdy otwieraly sie drzwi windy, ktos chodzil po klatce lub piesek wyprowadzany byl na spacery. Jego szczekanie donosnym echem nioslo sie po wszystkich pietrach. :-? Koszmaros :-?

Moja sucz szczeka, gdy ktoś puka do drzwi, naciska na domfon, łazi po klatce (za długo, jak na jej gust) i na sąsiada. Szczeka też, gdy np. chcę na klatce odebrać przesyłkę listową, a ona zostaje za zamkniętymi drzwiami. To nie jest szczek za pańcią tylko na fakt, że ktoś obcy jest za drzwiami. Gdy wychodze(dzimy) z domu sucz nie szczeka.

Gdy wychodzi na dwór też nie szczeka, na szczęście!!

Dziękuję za niezwykle cenne informacje! Jakiegoś zakupu dokonam i będziemy przekonywać psuczę, żeby trochę spasowała!!

Ale wrednie na dworze :-? [/b]

Wlasnie zadzwonil do drzwi mlody facet, student niby, wolontariusz Fundacji "starszy brat, starsza siostra"...

Slowotok padl niesamowity - na pamiec sie nauczyl tekstu, bo tak to brzmialo... Chcial abym jednorazowo wspara Fundacje jakas kwota..., pokazal papierki, pieczatka tam byla.., ale i tak mu nie uwierzylam...

Zapytalam czy Fundacja ma swoje konto..., zaczal krecic, ze ma.., ale...cos tam, cos tam...

W koncu powiedzialam, ze sprawdze w Necie.., na co facet sie zmyl...

W Necie wyraznie pisza, ze nikogo nie upowazniaja do zbierania pieniedzy na ich konto...

No, normalnie nie wiem co takiemu komus zrobic! :evil: Zdrowy chlop do pracy by sie wzial a nie tak korzystac z nieszczescia innych ludzi.... :evil:

Mnie takie cos do szalu doprowadza.., tutaj qura czlowiek by wychowal porzadnego czlowieka a szansy nie dostal.., a taki zdrowy sie urodzi i marnuje swoj dar - na oszukiwanie innych i takie tam...., blee... Nie dobrze sie robi...

:-?

rrmisia,

Skrobnij jak w edukacji sobie radzicie :-) I co z miskami :lol: Mialam Ci to juz wczesniej napisac, ale jakos mi umknelo. Ze zdjec wynika, ze Pablo na karmienie nie narzeka :lol: Ostatnia rzecza jaka moglabym o nim powiedziec, to ze chudy jakis jest ;) Boczki pelne, brzuszek zaokraglony, szczescie na rumianym pysku ... no rosnie nam chlop-potega 8)

No jakos radzimy.

Chodzi w smyczy , a raczej ze smycza w obrozy.Dzisiaj raz wrocilismy ze smyczka do domu, bardzo ladnie bylo .

Uzywam smyczy z wyprawki , a ona jakas gruba i nie wygodnie mu z nia chodzic , tak czasem okrakiem jakby sie porusza. :D

Rano twarozek i pozniej miesko jak sie ugotuje i ostygnie.

Marchewka surowa .

Duzy jest , do kolan mi siega.

Pouzywalas sobie widzialam 8)

Co tam wiecej slychac dziewczeta drogie?

U nas tez deszcz ze sniegiem.

Pojutrze zaczynamy kafelkowac trawertynowa lazienke :D :p

Co tam wiecej slychac dziewczeta drogie?

U nas tez deszcz ze sniegiem.

Pojutrze zaczynamy kafelkowac trawertynowa lazienke :D :p

no to fajnie masz :D

mnie jeszcze przyjdzie trochę na kafelkowanie poczekać :roll:

a u nas również i śnieg i deszcz i wiatr na dodatek :x :-?

Kochani - zapraszam wszystkich do mojego dziennika budowy, opisałam tam dzisiaj zupełnie niebudowlane, ale ogromnie ważne dla nas wydarzenie. Jestem dziś tak szczęśliwa, jak nie byłam od wielu lat!!! Może nawet od dnia narodzin moich dzieci. :D :D :D :D :D :D 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

Uzywam smyczy z wyprawki , a ona jakas gruba i nie wygodnie mu z nia chodzic , tak czasem okrakiem jakby sie porusza. :D

Na jego miejscu tez bym na takiej smyczy nie chodzila. Przeciez zapodalam Ci link na Rogza. Dobre i bardzo ladne sa tez Lupen'a. Zwracaj uwage na grubosc i dlugosc smyczy. Nie moze byc za krotka, bo nim nauczysz psa ladnie chodzic, to bedzie Cie przeciagal przez trawe i chaszcze ;)

Dobry patentem sa dwa karabinczyki, po obu koncach smyczy i dodatkowe metalowe koleczka. Jeden karabinczyk wpinasz w obroze, a drugi sluzy do ewentualnego chwilowego uwiazania psa do plotu, zdarzaka, czy wlasnej nogi ... ;) Bardzo praktyczne 8)

Pouzywalas sobie widzialam 8)

Pewnie na darmo :roll: Z glupota sami Bogowie walcza naderemno, wiec nie ma co sie ludzic :lol:

A u nas katar i takie tam, wiec nic od wczoraj sie nie zmienilo. Wciaz jestem miedzy Krakowem a Warszawa :-) Od poniedzialku asekuracyjnie ogladam kolejne dzialki. Mam nadzieje do tego czasu stanac na nogi :-)

kaska,

No to kiedy parapetowa? Gotowa do przeprowadzki? Kartony juz pakujesz?

kuleczka,

Jak z dzialeczka? Cos juz chyba mialo sie wyjasnic :-)

Depsia,

Co u Ciebie? Zostalas w domu, czy tez walczysz z aura? ;)

Zeljka,

Z zasady nigdy nie wspieram domokrazcow, ulicznych czy parkingowych zbieraczy. Od lat natomiast wspieramy Fundacje TVN i Owsiaka. Obie sa wg nas wiarygodne i godne zaufania, a to chyba w takich akcjach najwazniejsze.

BTW oszustow, byl program o internetowych oszustach podszywajacych sie pod rzeczywiste akcje zbierania kasy na potrzebujace dzieci ... Oszusci na swoje strony interentowe kopiowali rzeczywiste historie chorych dzieci, zdjecia, opinie lekarskie i loga, tylko ... tylko podawali wlasne konta a nie rachunki rzeczywiste ... Po prostu dranstwo!

Depsiu,

Teraz przeczytalam!!!! Wielgachne GRATULACJE!!! Tak sie ciesze Kochana, jakby mnie samej to dotyczylo! Bardzo, bardzo jestem z Was dumna, bo solidne wyksztalcenie to cos co procentuje w calym zyciu!

Ucalowania dla Synka i dla Ciebie! Alez jestes dzielna Mama :D :D

Naprawde news stulecia :D :p :p

Amber

Pojade po smycz do Janek , bo ja w necie nie umiem kupowac .

Znaczy nie zeby cos tego , ale ja macant jestem :roll: Myslalam , ze smycz obojetnie jaka , byleby przyczepiona do obrozy , a link z animaliami potraktowalam jako ciekawostke , a nie aluzje :D :wink:

W chodzeniu na smyczy z duzym psem mam doswiadczenie

, czasem trzeba miec poduszke w gaciach :lol:

Dzieki Ci , jestes wielka.

Kulka

No zyjesz czy nie :D

Kasia

I na Ciebie przyjdzie czas , nie boj nic

Zosiu

Nie doszlo drugi raz tez , moze to jakies zakazane dla mnie :roll:

Zeljko

To co opisalas to jestskur..synstwo :evil:

Nienawidze takich oszustow , tak jak nienawidze kiedy ktos pomawia Owsiaka , zwlaszcza na Onecie , no zabilabym za tego faceta. :evil:

Pamietam jak byla pierwsza orkiestra i kolo polnocy wszyscy plakali ze wzruszenia :oops:

A ja głupia zawsze daję pieniądze :roll:

mmmad, zaryzykuję :D

a to nasze Taplary :-?

robiliśmy drogę na własny koszt, niestety było dobrze rok, dopóki nie zaczęło się kilka budów naraz w głębi naszej ślepej uliczki

http://images25.fotosik.pl/144/5e4f4984b941b369m.jpg

http://images25.fotosik.pl/144/34de22847e92e68bm.jpg

rrmisiu,

Niech ja sie tylko z ta dzialka jakos uporam, to sprobuje cos organoleptycznie w sprawie Pabla podpowiedziec :-) Rosnie Ci piekny chlopak, wiec warto aby zachwycal tez dobrymi manierami i kultura :-) Nie to co moja pyskata sucz :lol:

kulka,

Oczyma wyobrazni widze jak plasasz w szpileczkach po tych wodach szerokich, po tych zatokach glebokich :lol: Byle do wiosny ... ale tej kostki na podjezdzie to ja Ci szczerze zazdraszczam 8)

Nie no, nie pląsam raczej :D

myk samochodem na podjazd i jestem dama :lol:

ta część do wysokości naszego domu, którą utwardzaliśmy jest jeszcze w miarę ok, ale tam dalej to masakra

codzień mamy rozrywkę i z okien salonu oglądamy zakopujące się auta

dziś rano wyjechałam z domu w deszczu, a godzinę temu wacałam podczas śnieżycy :-?

co za pogoda

rrmisiu,

Niech ja sie tylko z ta dzialka jakos uporam, to sprobuje cos organoleptycznie w sprawie Pabla podpowiedziec :-) Rosnie Ci piekny chlopak, wiec warto aby zachwycal tez dobrymi manierami i kultura :-) Nie to co moja pyskata sucz :lol:

I na to licze poki do szkoly sie nie wybierzemy , ale mysle , ze jednak zdecydujemy sie na Pania A.

Lubie bardzo kiedy sie mowi , ze on taki piekny , chociaz wlasciwie to prawda wiec niejako mowimy o rzeczach oczywstych :D :wink:

Poki co do dobrych manier mu daleko,to dlatego , ze jeszcze o tym nie czytal :roll:

Co do szczekania jeszcze , to on nie szczeka duzo.

Chyba wie , ze nie bedzie jednak musial :D ,

moze Majut go nauczy :D

Za`przeproszeniem , to co Ty chcesz od Majuta ? :o

Kuka

To ja wiem dlaczego takim brudnym autem wrocilismy :D

U nas pogoda juz` drugi dzien lozkowa :roll:

http://img120.imageshack.us/img120/151/pabli19ri1.jpg

rrmi to Pablito na szkolenie jakies sie wybiera? A co to takiego bedzie?

Jak to wyglada i czego tam ucza? Ja z ciekawosci tylko pytam, bo za stara jezdem aby sie tam tez zapisac. 8) Nie to co Pablito, taki piekny mlodzian.

p.s. powiedz mu, ze tak mowilam, to moze mnie polubi zanim mnie zobaczy... :lol:

Zeljko

Czuje , ze wybieracie sie do nas?

Dobrze czuje ? :D

Takie szkolenia sa po to , zeby pomoc takim jak ja na przyklad wychowac dobrze malego rozpieszczonego gnojka :D

Nasz bedzie tez jezdzil na wystawy i chyba zapisze go na Agility .

Lepiej nie wytlumacze , bo sama nie wiem co nas czeka :roll: