Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik rrmi - komentarze

Nefer

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Hejka. Nie zjadły mnie tamte psy, tak fajnie to nie ma, ale powiem szczerze jednego to raczej czarno widzę, tyle, że ja sie specjalnie nie znam na takich przypadkach i może dlatego on mi się tak czarno klaruje. Przeczytałam dopiero o Gociu, w tym wszystkim co jest bardzo niedobre, to chociaż dobre jest to , ze to nie to , czego nazwy nawet nie napisze. Rrmi jak on dzisiaj? Dajecie sobie rade , w to nie wątpię, ale jak go unieruchomić, jak on prawie lata? Oby czas unieruchomienie zleciał jak najszybciej , jak to przeczytałam to poczułam specyficzny zapach gabinetu u weta i narkozę widziałam i to wszystko, co przeżyłaś to Twoje, ja też histeryzuję, a Stary jeszcze bardziej, to normalne w takiej sytuacji. No szkoda mi Gotka bardzo, ale juz nic nie napisze coby nie biadolić, a i do tego mam tendencję. Pozdrawiam wszystkich czytających, zajdę jeszcze później.

Dzień dobry wszystkim :D

Jakie miłe powitanie, pozwólcie że się nacieszę zawczasu, bo jak Gospodyni przyjdzie, to umarł w butach 8) :D

Rrmi, jak tam na froncie?

Tak to prawdziwy front :roll:

Malego zaczyna roznosic :roll: :roll:

Co do nacieszenia to masz racje , no ale co ja sobie bede nerwy szarpala :roll: :wink: Do Ciebie czy ja mowie czy pies szczeka to na jedno :roll: :D

Spartanka

Dawaj zdjecia , moze kto wypatrzy i szybko pojdzie.

U mnie po ulicy biega jeden tez taki wilczkowaty , jak to sasiedzi mowia miejscowi .

mokka

Co sie mialam to moje wiecej nie chce moze sie wychoruje teraz i na ty sie zakonczy jezdzenie po lekarzach .Pablis tez mial dosc dlugo problem z oczkami a teraz zdrow jak rydz , tfu tfu

Zosiu

No i widzisz , ze nie jest zle

Jakos damy rade

:wink: Zapodaj jakies foty :D

Gocio dostaje leki wiec chodzi normalnie , z tym , ze jakos nie rozumie , ze nie moze biegac i skakac.

Ja mam swiadomosc , ze musze go trzymac w mozliwie duzym unieruchomieniu , z tym , ze proste to to nie jest .

Zaczynam ich straszyc przywiazaniem do kolumn pod domem , tylko , ze udaja , ze nie rozumieja .Jak co to pasem bede lala na gole tylki .

Gotek wczoraj scierka zaliczyl , nie wiedzial o co chodzi przez chwile , ale zaraz zaskoczyl , ze to fajna zabawa :roll:

No polece chwile po chalupach i do garow .

Strawy trzeba gosciom nawazyc i zagrabic , zeby jakos weszli do domu :D

Zocha a znasz Rukole we Wrzeszczu? Tam podaja pierogi ze szpinakiem - PYCHOTA!!

czy to jest tam przy Zoo?

nie - no to Oliwa przeciez jest. To nie znam :D

zajrze przy okazji :)

udalo nam sie wczoraj odpiac jedna wsiowa sunie z lancucha :roll:

czymcie kciuki - bo sie chyba tfu tfu dom znalazl bez lancucha :D

rrmi - a Gotek to dlugo jeszcze bedzie mial te kare ?

toz to skaranie Panskie :roll:

kulka a co Ty tak malo gadasz ? :D

Oto wspomniana suczka. Nazwalam ja roboczo Aza, coby bylo krotko i zwiezlowato. Idzie nam coraz lepiej, zwlaszcza po jakis 20 min spacerku. Po wyciagniecu z bosku jest szalenstwo, dzis ledow ja uspokoilam. Skacze strasznie co zmniejsza jej szanse na adopcje. Duzo pracy trzeba w nia wlozy....

Ale sliczna jest....

http://img357.imageshack.us/img357/2559/37823339gs2.jpg

http://img337.imageshack.us/img337/5937/63724936mq9.jpg

http://img137.imageshack.us/img137/1921/77328044ih4.jpg

http://img90.imageshack.us/img90/9479/19508012ct2.jpg

http://img236.imageshack.us/img236/2433/23153760mg1.jpg

http://img236.imageshack.us/img236/2213/30909120tp7.jpg

Ja nie mogę na to patrzeć i te oczy, jeszcze pełne wiary i nadziei , że będzie domek :( . To, że skacze to nie taki znowu problem nie do przeskoczenia. To co zobaczyłam ostatnio u tego jednego psa o którym pisałam, to dopiero dramat, nie wiem co o nim myśleć. Ta sunia to w schronie będzie musiała kisnąc, czy jest jakaś szansa na tymczas? Dobrze , że u nas jurto wojna , to może paru durni polegnie. Jakbyście blokady znali tylko z inicjatywy Lepera, to jesteście w błędzie. Właśnie się dowiedziałam, że jutro o 9.00 jest blokada naszej ulicy, miasto zamknęło wiadukt i wyznaczyło objazd nasza ulicą. Ludziom to sie bardzo nie podoba , bo samochody jeżdżą, a u nas jest wieś , położona 5 minut od centrum, ale to nie ważne, będzie blokada jak drut. Ciągniki 2 nówki sztuki dzisiaj myją, kosy klepią na jutrzejszą blokadę się rychtują, ja niestety nie mogę nic jutro blokować, a ze Świnką to pewnie dałybyśmy radę jak nic, szczególnie Świnka uwielbia wszelkie zadymy. Może wsparcie , o którym tu wcześniej pisałam potrzebne mi będzie wcześniej, niż sądziłam. Może niedługo będę się przedstawiała tylko imieniem i pierwszą literą nazwiska jak tak dalej pójdzie, no ciekawsze czasy jak nic.

Mokka, no jak rany, taką zadymę chcesz przepuścić :o A w razie gdyby, to ja Ci będę listy i paczki na adres wysyłać :D

Spartanko, Mokka ma rację, to skakanie to pikuś. Nie takie rzeczy psy robią i daje się je tego oduczyć. Moja też próbowała - podstawiałam zgięte kolano, nadziewała się na nie i w tym samym momencie była otwartą dłonią stanowczo "przygniatana" do podłogi ze słowami: "Fe! Nie skacz!!!" Pomogło bardzo szybko, tylko że wszystkie te rzeczy były robione prawie razem ... jednym słowem niezły refleks i prędkość działania potrzebne :D Ale co ja Ci mówię, toż Ty sama wiesz :D