rrmi 23.12.2008 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Kasia Ja zawsze wiem co komu U nas to ja mysle , ze z tym wiatrem wiosne przywieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 23.12.2008 13:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Ale fajnie wyglądają :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 23.12.2008 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Jakby tak jeszcze z 2 osoby pochwalily to juz moglabym spokojnie isc do garow Jak to mowia , fajnemu to i w zielonym plaszczyku do twarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 23.12.2008 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Poprawiłaś mnie humorek Mogę post wysłać dwa razy http://lh5.ggpht.com/_hWUyR506-MQ/SVD8Ua8nzNI/AAAAAAAAB68/nONWE0sgjBU/zyczenia.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 23.12.2008 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 http://www.ikb.poznan.pl/stuknauk/aktual_rys/boze_narodzenie.jpg Spokojnych, rodzinnych, ciepłych Świąt Bożego Narodzenia. Chłopaki wyglądają czadersko a teraz kochaniutka udaj się do garów jako i ja sie udaję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 23.12.2008 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 http://www.stosyth.gov.uk/images/editor/Dec02ChristmasCards.jpeg Wesolych Swiat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 23.12.2008 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Świąt śnieżnych, mrozem malowanych. Prezentów tylko takich niezapomnianych. Sylwestra skąpanego w szampanie, w tańcu szalonego, póki ranek nie nastanie Zaś w Nowy Rok gdy zajdzie księżyc a świt się światem rozniesie nich jeszcze raz odwiedzi was św.Mikołaj i ...spod stołu podniesie życzy Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 23.12.2008 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Dzis juz ze cztery razy tu wprobowalam cos wpisac ale sie nie udalo, moze teraz... Tesciowa moja w domku. Na razie operacja nie jest konieczna ale bedzie konieczna jak porobi badania i spokojnie sie do tego przygotowuje. Na razie ma antybiotik diete i jest w domku. Nie wklejam i nie wpisuje niczego co juz w moim watku nie napisalam. Spokojnych!!! Jakby co to my w domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 23.12.2008 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Jakby tak jeszcze z 2 osoby pochwalily to juz moglabym spokojnie isc do garow Jak to mowia , fajnemu to i w zielonym plaszczyku do twarzy nic nie będę chwalił, do garów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 23.12.2008 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Zeljko I trzeba sie cieszyc Zrobilam mak do klusek , ale nie zrobilam klusek bo nie umiem . Moze ugotuje makaron Wiec przy garach bylam Pan ze sklepu oporzadzil mi karpia , bo bym nie mogla /wiem jesem obludna , bo jesc to jak najbardziej bede / . To mam gotowca , nawet oskrobal z lusek Dostalam ze sklepu naszego na wsi prezent swiateczny , bo Pani mowi , ze mnie lubi , bo dbam o psy Wiedzialam , ze jestem fajna , wiedzialam Dziekuje za kolejne zyczenia , ja nie mam pojecia czy zajrze wszedzie tam gdzie bym chciala z zyczeniami , ale jak ktos mnie zna to wie , ze temu komus zycze jak najlepiej .Nie tylko na Swieta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 23.12.2008 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 z wrodzoną skromnością bardzo dziękuję ale to niczego nie zmienia, do garów.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 23.12.2008 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Do klusek y makiem robi się kluski krajane - tak piszą wiesz, w tej mojej książce kucharskiej z 1930.Zaraz napisze jak je zrobić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 23.12.2008 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Gaz mi sie skonczyl w butli to niby co mam robic przy garach ? Poza tym jest "Pluton" na Cine Max , a dla mnie to jak suma w Niedziele Tak w ogole to nawet galaretez nozek zrobilam , bo moi chcieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 23.12.2008 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Do klusek y makiem robi się kluski krajane - tak piszą wiesz, w tej mojej książce kucharskiej z 1930. Zaraz napisze jak je zrobić .O no widzisz , Ty zawsze jestes pozyteczna Dziekuje , mam nadzieje , ze to jakies proste jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 23.12.2008 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Tak w ogole to nawet galaretez nozek zrobilam , bo moi chcieli A mnie sie wydawało, że uszykowałam tyyyyyyyyyyyyyyle potraw Chłopaków ucołowałaś od nas?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 23.12.2008 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 1/2 kg mąki 1 jajo 6 dkg masła 1/2 łyżeczki soli Przesiać na stolnicy mąkę, zrobić w środku jamkę (!), rozbić jajko, wsypać 1/2 łyżeczki soli i dodając ciepłej wody, zarabiać nożem ciasto, poczem zagnieść ręką. Powinno być ciasto tak tęgie, abi nie lepiło się do stolnicy i rąk. Rozwałkować, pomączyć, i rozetrzeć ręką mąkę, pokrajać na dwa palce szerokie paski, składać kilka razem, ciąć drobno ostrym nożem. Z dobrze wyrobionego ciasta nie będą się kluski zlepiały. Powinny być równej długości i szerokości, pokrajane rozesłac się powinny w równych, nie poskręcanych paskach. Przerzucić palcami, aby się rozsypały, poczem wrzucić na wrzącą, osoloną wodę, gotować 5 minut, odcedzić. I już gotowe Z tej książki WSZYSTKO wychodzi super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 23.12.2008 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Chłopaków ucołowałaś od nas?? a ktorych ? Tych na dwoch nogach nie ma w domu , wiec nici z calowania , a tych na czterch caluje w szyjki caly czas . Maja takie jedwabiste .W uszka tez . Sa rownie jedwabiste Jak sie masz ? Pozdrow Swiatecznie swoich Dzieki Nefeko Zrobie jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 23.12.2008 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Chłopaków ucołowałaś od nas?? a ktorych ? Tych na dwoch nogach nie ma w domu , wiec nici z calowania , a tych na czterch caluje w szyjki caly czas . Maja takie jedwabiste .W uszka tez . Sa rownie jedwabiste Jak sie masz ? Pozdrow Swiatecznie swoich Dzieki Nefeko Zrobie jutro Wszystkich Chłopaków, bez wyjątków jak się mam to się jutro okaże Od wczoraj mam jakieś takie dziwne mrowienie i kłucia w klacie Aż się Maciek zatrwożył Na mój gust to nerwy i stres A moje dzieci tak czekają na Wigilię jak NIGDY przedtem Co dodatkowo utrudnia mi sprawę. Jakby marudziły, to bym ryja wydarła i by mi przeszło, a tak?????? MOja sis była dziś u mnie, pomagała mi z tym wszystkim i sama stwierdziła, że nie mogłabym nie robić Wigilii, bo te małe cały czas o tym mówią, CAŁY!!! Cały czas mówią, Pierwsza Wigilia w nowym domku i takie uśmiechy mają Dzieci mają pamięć krótką. I dobrze, przynajmniej oni będą sie cieszyć na 1000000% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 23.12.2008 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Kasia Nie wiem co gadac ,naprawde Na dodatek Pluton jest w TV , kocham ten film Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 23.12.2008 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Kasia Nie wiem co gadac ,naprawde wiem, wiem Sorry, ze tak dupe zawracam ludziom przed Świątami Robie się monotematyczna Paaaaaaaaaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts