anSi 31.07.2007 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 ... A jesli juz na dopuszczenie Zosi sie namyslisz to final szybko nastanie.... Nooo, na pewno zmalujemy cus :) AnSi ... No to fajnie jest jak widze No jak sie namyslisz do nas przeprowadzic to niby czego nie ? ... bardziej w kwestii zalegniecia przed kominkiem myslalam ...ps.AnSi a ta plytka to tak naprawde jaki ma odcien ?/ szarobezowy, no taki... jakis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 31.07.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Dps chyba wiedzialam i czulam przez skore ,ze zajrzysz do mnie i zawczasu mi sie wstyd zrobilo . Posprzatalam sypialnie i korytarz dlugi. Troche w kuchni. Zreszta musze nadgonic , bo Zeljka w Niedziele zajedzie , to wstyd bedzie. Sie wyda , ze ja taka niechluja jestem E, no, rrmi, to żart z tym sprzątaniem miał być... Sorki, jakoś tak wydawało mi się, że dowcipna niebywale będę... Gdzieś dziewczyny piszą, żeby nie wspominać o rustykalnych, bo nieproszeni goście będą - jeżeli to chodzi o mnie (pisałam, że mam rustykalne i przaśne odchyły) to bez obaw - never nie lezę nieproszona, gdzie nie wołają, spoko... Ale zaglądać do Twoich komentarzy mogę, co? Mogę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 31.07.2007 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Gdzieś dziewczyny piszą, żeby nie wspominać o rustykalnych, bo nieproszeni goście będą - jeżeli to chodzi o mnie (pisałam, że mam rustykalne i przaśne odchyły) to bez obaw - never nie lezę nieproszona, gdzie nie wołają, spoko... Ale zaglądać do Twoich komentarzy mogę, co? Mogę? DPSNo cos Ty Przepraszam, ze sie przed Gospodynie wpycham, ale - no w zyciu nie o Tobie, absolutnie . Tu byl kiedys taki wewatek troche hm..rustykalny i w nim rozne takie wyglupy byly i to takie jakby nawiazanie .., i to wcale o ten rustyk nie chodzilo ..o matko - rrmi chodz i tlumacz... bo ja sie plącze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 31.07.2007 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Bo tak naprawde to o lawende szlo... DPS a lavendum uprawiasz?? Jak nie, to nawet nie mysl, ze to o Ciebie moglo chodzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 31.07.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 jejuniu DPS To bylo, ze tak powiem o we wiadomej osobie , przysiegam , gdziez bysmy o Tobie smialy. Ja nawet z tym sprzataniem to tego Tak poza tym to ja mam jeszcze problem z kibelkami. Bo tak , mam wyprowadzenia pod te wiszace ,bowszyscy tak maja. Z tym ,ze ja widzialam ostatnie kilka lat takie wiszace tylko w w hamburgerowniach i mi sie kojarzy. Nie zeby mi to przeszkadzalo jakos bardzo ,ale sie kojarzy. I tak sie naradzilismy ze Starym , znaczy z moim , a nie tym od okien oczywiscie , ze jednak damy stojace . Sa takie ladne , ze tak sie wyraze rustykalne (tfu) i do nas aurat jak znalazl beda. To jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 31.07.2007 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 ... I tak sie naradzilismy ze Starym , znaczy z moim , a nie tym od okien oczywiscie , ze jednak damy stojace . Sa takie ladne , ze tak sie wyraze rustykalne (tfu) i do nas aurat jak znalazl beda. To jak? To jak znalazl beda...i tak ladnie w rustykalne klimaty sie wpisuja. Tak mi sie wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 01.08.2007 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Dzięki, dziewczyny, ulżyło mi, że to nie o mnie chodzi. Lawendy nie uprawiam, ale ... cholerka... chętnie bym posadziła... Ale nie wklejam setek zdjęć na forum! I nie mam blond włosów! Odrobiłam lekcje, co? Chyba trafiłam...? A co do kibelków - tutaj nie ma co pytać, jak już z chłopem ustaliłaś, to dawać stojące i już. Nie ma co kierować się tym, co wszyscy robią. Kiedyś wszyscy robili stojące i człowiek przynajmniej spokojnie zad sadzał, że nie zleci. A teraz...? Różnie może być z takim wiszącym! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 01.08.2007 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 DPS Dobrze odrobilas lekcje uff pewnie nam ulzylo,bo niby jak moglas pomyslec ,ze to o Tobie . U nas kazdy mile widziany jest Te kibelki to nie ,zeby jakies takie rustykalne ,na nich jest napisane ,ze retro . Ja tam sie nie znam na nazewnictwie. Dzisiaj sie juz bede mogla pochwalic obrobkami komina Powoli bedziemy zamykali polacie. Te ciecia ida dosc wolno. Do niedzieli powinno byc skonczone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 01.08.2007 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 AnSi Tak patrze ,ze Ty i po wlosku juz gadasz..pietra cos tam ,no zaimponowalas mi normalnie. jakby Ci przyszło szukać stetatytu u turikuli, to byś rrmia nie tylko po włosku pynnie śpiewała DPS, ja nie wiem o jaką Ci blondynkę chodzi, ale jakby co, to ja jestem farbowana Zosia, że ta płytka wytarta zębem czasu, to tym bardziej mi się widzi. Teraz mnie w stronę takich klimatów bj ciągnie, to znaczy zawsze czułam taki zew, tylko mnie arychitektus wyprowadził na manowce Co do kibelków rrmi to dawaj stojące jak Ci pasuje. No bo w sumie czemu nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 01.08.2007 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 No ja o takich mysle http://image.ceneo.pl/data/products/360268/product.jpg No Kulka nie gadaj ,ze Ty taka jezykowa jestes i , ze ten zew tak w sobie nosisz Moj elektryk zaraz przyjedzie. Moje Dziecko moze go pbic , bo nie lubi jak ktos mi ubliza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 01.08.2007 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Wklejam moj kominek przyszly. Tak sobie mysle , ze dobrze jesli te palenisko bedzie duze? Jak uwazacie? Uważać to będziemy co by się nie poparzyć jak wszyscy w pierwszym rzędzie przy kominku zlegną Temu palenisko duże być powinno Rąbek oczywiście cudny , ale jak to rąbek , obiecuje więcej i ja na to więcej poczekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 01.08.2007 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 No ja o takich mysle http://image.ceneo.pl/data/products/360268/product.jpg Moj elektryk zaraz przyjedzie. Moje Dziecko moze go pbic , bo nie lubi jak ktos mi ubliza Kibelki są przecudnej piękności - jak na nie patrzę, to sobie myślę, że może nawet swoim gościom takie założę, żeby im się miło... no... tego... A Dziecku bić nie pozwól, bo głupka pobije, a za człowieka go osądzą. I to nie będzie sprawiedliwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 01.08.2007 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 A o tym skarbie to jak pisalam ,to mialam z mmadem siebie na mysli Widac zle zrozumialas Ciekawe jak ja to zrozumialem Maz przygotowuje sie do obrobek komina . Wygina blache i cos tam grzebie. Ale tak chce robic po nowemu, z duza iloscia silikonu dekarskiego, czy po staremu, jak jeszcze silikonu nie bylo? Bo te nowe technologie to czasem mozna o kant komina... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 01.08.2007 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Dps Dzieciak tak gada ,bo sie wkurza , of course nie dopuszcze do najgorszego Elektryk przyjechal , kupil nawet skrzynke i reszte. Problem w tym ,ze wydal na to za duzo kasy. Milczeniem pomine fakt , ze nie jestem w stanie wiedziec co jest co . Pewnie oni wszyscy tak robia , liczac na to , ze ktos nie dojdzie co do czego jest. Nic ,potraktuje to jako nauczke , wiecej pieniedzy nie dam nikomu , chocbym miala za cos sama przeplacic Okazuje sie tez , ze jego zdaniem odbioru sie samemu nie zalatwi . Chce za to 600 zeta. Tylko , ze ja bylam wczoraj w elektrowni i wiem ,ze jak sie ma juz prad to samo przepisanie jest formalnoscia. Pod waruniem ,ze robi to ktos kto ma uprawnienia. Tak poza tym ,zebym sie tak ugadal z nim wczesniej to zaplacilabym , ale problem wynikl dopiero teraz. No niestety , ale jestem dosc zasadnicza w rozliczeniach. I ciezko mnie wziasc na swoje opowiadania o chorobie. Moze powinnam zaczac sie licytowac kto bardziej doswiadczony jest w chodzeniu do lekarza. Ciezko mnie jednak przebic , bo na operacje jezdzilam az do Ameryki Jakos bede musiala przezyc . Mozna miec wieksze probelmy , wiec zapomne juz jutro Mmmadziuobrobki sa robione tradycyjnie , ale dla pewnosci jeszcze silikon kupiony. Jeden komin prawie skonczony jest. Machne moze fotke , zeby zaspokoic Twoja ciekawosc AnSi i kiedy ci glazurnicy beda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 01.08.2007 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 bardzo wytworne te kibelki zamowilam 8 dekorow. moze za malo. a moze za duzo bo na pewno nie w sam raz PS wzruszylam sie dzisiaj .. bylam w okolicach 17tej w porcie w Gdyni - suwnice zasuwaly, kontenery smigaly, mloty walily.. O 17tej wszystko ucichlo i te chlopy portowe tak staly, jakby na bacznosc... Nie spodziewalam sie, ze to tak rusza .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 01.08.2007 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Zochna ja bylam ok. 17 - tej w okolicach stoczni w Gdansku i podobne wzruszenie mnie ogarnelo...no nie da sie tego tak prosto wyrazic... rrmi - moze macie wolne terminy -jesli sie o kafelkowanie rozchodzi Aaa... i kibelki ladne som Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 01.08.2007 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 rrmi - moze macie wolne terminy -jesli sie o kafelkowanie rozchodzi Aaa... i kibelki ladne som I tak w sumie mial Ci moj Stary robic brodzik , to zrobi , czego nie ? Kbelki beda jednak stojace Wy sie tam zruszalyscie , a ja zruszenie opijalam z Depim. Fajne te nasze forumowicze som Wiecej niz polowa dachu jest zrobiona , niestety najgorsze przed nami,obrobki sa pracochlonne. Ale damy rade, znaczy sie nie damy byle obrobkom Oba kominy sa zrobione juz. Dostal moj Stary pochwale od naszego dekarza I tak powiem , bo moze nietutejsza jestem i nie rozumiem. Elektryk powiedzial , ze jak nie dam mu 600 zeta to sie nie wpisze do ksiazki. To ja moze jednak czegos nie rozumiem? Umawialam sie z nim naplacenie od punktu i ze moze sie wpisac do dziennika O placeniu za o nie bylo mowy , pytam , bo moze jest oczywiste ,ze sie placi ,no sama nie wiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 02.08.2007 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Ech, nie macie Wy szczescia do pradowych wykonawcow... Do odbioru domu bedzie Ci potrzebny wpis uprawnionego elektryka o tym, ze instalacja zostala wykonana zgodnie z normami. Do tego nalezy dolaczyc protokoly odbioru (pomiarow) instalacji, kopie uprawnien elektryka, kopie jego przynaleznosci do odpowiedniej Izby, wpis do dziennika budowy i ew. oswiadczenie o zgodnosci wykonanej pracy z normami. AFAIK papiery te sa wazne przez rok - wiec jesli w ciagu roku nie zamierzacie oddac budynku, to gosc moze sie cmoknac. Tym bardziej, ze jak robi instalacje, to powienien sie za nia podpisac, bo pewnie tylko dlatego dostal od Was zlecenie, ze moze to robic. Powyzsze papiery interesuja PINB, natomiast do zakladu energetycznego potrzebne sa protokoly i uproszczony schemat jednokreskowy instalacji (przynajmniej u mnie tak bylo). Nie wiem dokladnie, co trzeba zrobic na Waszym terenie, wiec moze podpytaj sie na lokalnej grupie o Wasz ZE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 02.08.2007 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 mmmad To samo mi w elektrowni powiedzieli ,dziekuje. Oczywiscie, ze nie wzielabym go gdyby nie te uprawnienia. Sami moglismy to zrobic Jak nie da tych dokumentow i nie wpisze sie to nie zaplace. Wezme kogos innego i zaplace , bo o rzecz bardziej i zasade mi chodzi. A tak dobrze nam szlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 03.08.2007 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Elektryk przepadl , pozostawial zle polaczone kable, wlasnie to poprawiamy, znaczy nie ja oczywiscie. Nie wiem , nie rozumiem . Moze ktos go kiedys chcial oszukac i tak zapobiegawczo sie zachowal , nie wiem , nie chce juz wiedziec . Ma przyjsc elektryk od sasiadow i Jemu zaplacimy za te pieczatki pewnie . Po co robic takie rzeczy nie wiem , przeciez mozna zrobic prace , rozliczyc sie i isc dalej i dostac dobre referencje jeszcze Chyba z tej zgryzoty pojade kupic kibleki, skoro decyzja juz zapadla , ze beda stojace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts