Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik rrmi - komentarze

Nefer

Recommended Posts

DPSiu

Spoko gdzie chcesz :D

Mysle o kuchni juz bardzo mocno i mam powazne wizje. 8)

Oglaszam ankiete o szacunku i szanowaniu DPSi.

Ja bardzo , jak najbardziej :p

Ale dalysmy wczoraj w nocy :D

Dopiero niedawno siezwloklam i sie trza wyszykowac i po trawertynik zasuwac.

Kupie chyba go tez do kuchni na pomiedzy szafkami :D

• Odpowiedzi 9,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Tylek mam jak kosz , wiec tylko na zdrowie mi wyjdzie :D

a to o tym koszu byla mowa :D

a ja gupia myslalam ze rrmiowy w temaciei kosza to

na dachu siedzial :p

a to sympatycznie

przez te trawertyny teraz sie waham miedzy tarasem, lazienka i kuchnia :roll:

w sprawie ankiety jestem na tak oczywiscie.

Milej niedzieli Wam zycze i lece :D

a co , jak kultura to kultura

Wow, teraz to się czuję doceniona! :oops: :D Dziękuję Szanownym Przedmówczyniom za obiektywne podejście i pragnę wyrazić wszystkim tu obecnym swój najwyższy szacunek. Sprawa jest poważna. Powiększyliśmy grono szanujących się. :D :D :D

Aha, jeszcze jedno... :oops: Bo ja bardzo jestem zainteresowana kibelkami rrmi... A nie powiedziałaś, jakie w końcu wybrałaś... Niedawno nawet wzięłam udział w żywej dyskusji w Wymianie Doświadczeń o tym, że wypróbowywać w sklepie takie kibelki trzeba na właściwy rozmiar. Bo jak za chuda jesteś, no to wiesz... :lol: 8)

Ja względem tych sosenek co je pani dziedziczka zamawiała 8)

http://img516.imageshack.us/img516/5333/d2001029ql0.jpg

http://img252.imageshack.us/img252/2632/d2001151aj2.jpg

http://img130.imageshack.us/img130/7313/d2001152zk9.jpg

http://img516.imageshack.us/img516/1669/dsc2946id8.jpg

Wysyłam od razu co by ich znowu nie zżarlo :wink:

To jeszcze dorzucę :wink:

Jak by kto pytał sosenki to to zielone z tyłu w środku kadru 8)

http://img130.imageshack.us/img130/1770/dsc2948ws9.jpg

http://img260.imageshack.us/img260/6520/dsc2950xp9.jpg

I mały prezent z pobliskiej łąki :D

Zaznaczam że w trakcie sesji fotograficznej żadne stworzenie nie uierpiało :wink:

http://img260.imageshack.us/img260/4465/dsc2933df3.jpg

A ja tam bylam, a ja tam bylam :D

piekne fotki, no i te kolana! :D :wink:

rrmi pstrykniesz tego trawertyna? :D Jak tam Guscik, dolecial juz?

p.s. dobrze, ze u Was beda tynki suche..., nie wiedzialam, ze tak ciezko maluje sie nowe tynki cement/wapienne... Rane ile tam farby trzeba! :roll:

Mam nadzieję że mnie gospodyni ścierą nie pogoni że Jej sie tak na podworku kokoszę 8) :wink:

Plan był taki zeby jak najwięcej dziewiczego terenu z sosnami , brzozami i poszyciem leśnym zostawić , trawnik owszem , na przydomowej części a na granicy dwóch światów zrobić nieregularną rabatę z bylinami , niskimi krzewami , wrzosami i roślinkami jednorocznymi , głównie kwiatami . Krzewy wybierałam głównie zimozielone ale też takie które mają albo efektowne owoce , albo ładnie przebarwiające się liście , itp. Generalnie miały się odznaczać na tle tych sosenek . Kwiaty zaś umysliłam sobie w kolorach białych, żółtych i pomarańczowych , co nie znaczy że inne sie nie pojawią , bo takie wrzosy to głównie odciene fioletu mam , ale to jest cały osobny kącik . W założeniu na tej rabacie przez cały rok ma się coś dziać . Na razie się uczę i troszkę eksperymentuję ale mam tego wielką radochę , nawet nie przpuszczałam że tak mnie to wciągnie . Nie boję sie już przesadzać jak mi cos w danym miejscu nie pasuje albo okazuje sie że roslinka wymaga nieco innych warunkow niz miała . Jeszcze wiele przede mną :lol:

Czesc Dziewczeta :D

Maxi No piekny ten Twoj ogrod , bardzo , bardzo cudne sosenki .

A Ty sama to juz jak krolowa siedzisz pod tym ladnym kwiatkiem :PZ dzwoneczkami ,a one dzwonia?? :roll:

Tylko gdzie jest lawenda???? :roll: :roll: :roll:

Dziekuje , ze wkleilas ,

taki widze rodzinny dziennik budowy nam tu powstaje :D

DPS Kibelki Kochana kupilam 2 retro a jeden do Dziecka lazienki taki moderny jakby bardziej.

No jakos dokupie chyba pasujaca glazure czy cos.

Te retro maja takie jakby falbanki :lol: przy podlodze , ta noga od umywalki tez tak jest wykonczona i umywalki tez.

Nie ma jak zrobic teraz zdjecia ,bo stoito obtulone .

Najdalej za 2 miesiace zobaczysz w lazienkach.

Mi sie bardzo podobaja. :D

Zeljko No wiedzielismy jak sie maluje tynki cem -wap ,niemniej wybralismy K-G ,bo to dla nas najlepsze rozwiazanie , poza tym umiemy to zrobic bez problemu.

Farby beda Benjamin Moore .

Znam je dobrze ze stanow.

A tu moj trawertyn.

Niektore plytki maja wieksze dziury i sa ladniejsze.

Zobaczycie jaki bedzie efekt po zafugowaniu.

Dla mnie najladniejsze co moze byc, szkoda , ze drogie takie.

Kulka czego spisz tak dlugo :roll:

Zosiu Trawertyn jest naprawde super,kup chociaz do jednej lazienki ,

jak co to przyjedziemy Ci pomoc ulozyc.

I nie gadaj glosno z tymi koszami, no prosze :D

No, Maxi, naprawdę pięknie! I te stópki zgrabne... :roll: Pogratulować! :D Zeljko, ona tego trawertyna już pstrykła była, parę postów wyżej, bo byłam namolna i się pytałam. 8) Teraz jestem namolna w kwestii kibelków, bardzo chcę wiedzieć, jakie wybrała. Może też takie gościom kupię, jak mi powie, które to. :D 8)

Zeljka, ten trawertyn ładniejszy, niż housa :D

sama rrmi mówiła :wink:

mnie też się podoba bardzo!!! 8)

Ale wczoraj dałyśmy na czacie :D

z "moim" jestem dziś na wojennej ścieżce, trochę przez to.....

jak się zbudził w nocy, to i tak nic nie tego 8) , bo zanim się wytoaletowałam, to usnął znów :roll:

A dziś od rana pogadanka umoralniająca :-? (mam alergię na tego typu rozmówki damsko - męskie)

Eh

Maxti

Mieszkasz w bajce normalnie, a wyglądasz jak Calineczka pod tymi wielkimi liśćmi 8)

slicznie

jak się zbudził w nocy, to i tak nic nie tego 8) , bo zanim się wytoaletowałam, to usnął znów :roll:

A dziś od rana pogadanka umoralniająca :-? (mam alergie na tego typu rozmówki damsko - żenskie)

Eh

Maxti

Mieszkasz w bajce normalnie, a wyglądasz jak Calineczka pod tymi wielkimi liśćmi 8)

slicznie

Hihihi , i mam nadwornego pazia królowej :lol: :lol:

Kulka ja też przeszłam kilka takich rozmów , no moze nie umoralniających ale z pretensjami :roll:

Dlatego na takie nasiadówki pozwalam sobie tylko wtedy gdy Małż jest wyjechany albo ma dyżur . On też stara się za długo na forach fotograficznych czy wędkarskich nie siedzieć , choć mnie to naprawdę nie przeszkadza 8)

Dopóki to nie koliduje z normalnym damsko-męskim życiem rodzinnym 8) :wink:

A dziś od rana pogadanka umoralniająca :-? (mam alergie na tego typu rozmówki damsko - żenskie)

Eh

Maxti

slicznie

Hihihi , i mam nadwornego pazia królowej :lol: :lol:

Kulka ja też przeszłam kilka takich rozmów , no moze nie umoralniających ale z pretensjami :roll:

Dlatego na takie nasiadówki pozwalam sobie tylko wtedy gdy Małż jest wyjechany albo ma dyżur . On też stara się za długo na forach fotograficznych czy wędkarskich nie siedzieć , choć mnie to naprawdę nie przeszkadza 8)

to i ja sie tu wpiszę, żeby była jasność w temacie kto z kim i gdzie i jak długo 8) :D

w temacie długich nasiadówek na murku podobnie jak Maxi

Jesli myslisz Maxi o sexie to i ja sie zgadzam z Toba.

Chyba , ze o kolacji damsko -meskiej , to ja na diecie , wiec nie wiem :roll: :roll:

Alez oczywiscie , ze moj ladnieszy trawertyn od trawertynu wiadomego , szanujacego sie forumowicza :D

Wiem , ze nie ma nertu ,bo Mu Zonkaszlaban zalozyla na kilka tygodni wakacji poza stanami :lol: :lol:

Juz ja Jej opowiem wszystko , o batmanie tez :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A moj spal snem niemowlakai nie wiedzial , ze siedzialam prawie do ..ekhmm nie powiem , bo sie doczyta 8)

Kulka nie karz Go za mocno , mam nadzieje , ze sie na nas nie wkurzyl , za wiadomo co :roll: :roll: :oops:

Kupilam wiecej trawertynu ,zeby na miedzy szafkami w kuchni tez starczylo.

A tak posprzatalismy dom dom przed wylewkami , znaczy najpierw pzed podlogowka , styro i tym wszystkim innym

http://img166.imageshack.us/img166/8115/forum99mh7.jpg