rrmi 11.09.2007 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Malmuc Ja nie mam takiej smykalki i obie takie ciasta najmniejszym kosztem Wygrzebalam przepis podany przez Ila 66 Ciasto marchewkowe 4 jajka 1,5 szkl. cukru 2 szkl. startej marchewki (tarka jarzynowa, grube oczka) 2 szkl. mąki 3/4 margaryny 2 płaskie łyżeczki sody 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru waniliowego 4 łyzeczki cynamonu jajka+cukier ubić mikserem, dodać mąkę, marchew i pozostałe sypkie skladniki. Margarynę rozpuścić, dodać do masy. Piec ok. 50 min. w temp. ok. 200 stopni. http://kuchenna.host.sk/fotki/ciasto_marchewkowe_bozenka.jpg Trzeba bedzie wyprobowac , Ktos robil i czytalam , ze dobre wyszlo Dzis obudzil nas Pan z cementem po 9 rano , zaspalismy , mam nadzieje , ze jutro Panowie od wylewek nie beda nas budzili A Twoja Siostra z NY sie przeprowadzala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 11.09.2007 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 A Twoja Siostra z NY sie przeprowadzala? Nie wtedy akurat po 2 letnim pobycie w Polsce ( Kraków) zdecydowali się na powrót było Chicago (bo studia) Kraków Pittsburgh, Columbia w Missouri, i okolice Cincinnati w KY, następne mam nadzieje bedzie Polska rrmi czy Twoje dziecko chodziło już tam do szkoły? czy dopiero zaczyna tu w Polsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 11.09.2007 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 To ciasto, to zdrowe i tak bardzo w d... nie idzie znaczy sie zgrabna dalej będziesz ja to mówię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 11.09.2007 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 To ciasto, to zdrowe i tak bardzo w d... nie idzie znaczy sie zgrabna dalej będziesz ja to mówię no nie wiem jea amerykanie to raczej zdrowego żarcia nie wymyślają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 11.09.2007 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 rrmi czy Twoje dziecko chodziło już tam do szkoły? czy dopiero zaczyna tu w Polsce? Kochana , moje Dziecko ma juz 18 lat za soba Polska szkola wydaje sie Jemu tak dziwna , ze czasem jak opowiada ... Na szczescie przyzwyczaja sie ,to madry , mlody facet- da rade i tutaj . Jea Nie jest zdrowe zadne ciasto , ale dobre i warto grzeszyc . Raz sie zyje . Z doswiadczenia powsi nogi moge powiedziec , ze zle jest zmieniac diete . Na poczatku w Ameryce przytylam bardzo i tak mi zostalo. Zwalalam wine ta te zarcie . Ale tutaj teraz jest jeszcze gorzej . Wszystko takie dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 11.09.2007 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 rrmi czy Twoje dziecko chodziło już tam do szkoły? czy dopiero zaczyna tu w Polsce? Kochana , moje Dziecko ma juz 18 lat za soba Polska szkola wydaje sie Jemu tak dziwna , ze czasem jak opowiada ... Na szczescie przyzwyczaja sie ,to madry , mlody facet- da rade i tutaj . żartujesz chyba to ile Ty miałaś lat jak go urodziłaś? 15? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 11.09.2007 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Jak mialam 15 lat to bylam jeszcze niewinna Urodzilam kilka dni przed 22 urodzinami Tak jakby w prezencie Poprosze w intencji , zeby jutro Panowie od wylewek przyjechali i zrobili swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 11.09.2007 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Oj, szykuje się wielogodzinne klęczonko Bardzo ciekawa jestem tych różnic w szkolnictwie. Chyba znam odpowiedź, ale i tak zapytam, która szkoła wypada korzystniej w Waszych oczach??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 11.09.2007 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 To ciasto, to zdrowe i tak bardzo w d... nie idzie znaczy sie zgrabna dalej będziesz ja to mówię no nie wiem jea amerykanie to raczej zdrowego żarcia nie wymyślają Jak da więcej marchwi, to najwyżej pigment sobie poprawi rrmi widzę, że lubisz grzeszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 11.09.2007 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 No to kiedyś przyjadę połazić boso. 11. września siedziałam cały dzień przy komputerze w domu, miałam pilną pracę. Miałam cały czas włączone TVN24. Kilka minut po 15 naszego czasu podali tę wiadomość i pokazali wieże. Zmartwiałam... Zastanawiałam się, czy właśnie zaczyna się trzecia wojna światowa. Byłam zdezorientowana i wystraszona. Nie wiem, co kieruje terrorystami i nigdy tego nie zrozumiem. Bardzo żal mi tych, którzy tam zginęli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 11.09.2007 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 rrmi widzę, że lubisz grzeszyć Nosz co mam nie lubic , wczoraj to mialam na torta chec Dosc duza. Kulka dlugo porownywac mozna. Tak w dwoch slowach tam sie uczy dzieci tego co bedzie potrzebne , Pozwala sie myslec. Nauczyciele startuja w rankingach na najbardziej lubianych. Nie sa jacys wyniosli , staraja sie byc dla uczniow , nie nazywa sie ich pan pani , co nie znaczy , ze nie sa szanowani przez to. Sa oficjalne sytuacje oczywiscie kiedy sie uzywa miss czy mister , ale nie czesto. Bardzo dbaja o kontakt z rodzicami , tam sie nie powagaruje ,nie ukryje zadnej wpadki. Kiedys Ci opowiem co nasz Synek wymyslil i dlaczego sam Dyrektor byl u nas w domu Lubilam tamta szkole ,naprawde . Z tym , ze moj opis jest bardzo , bardzo krotki i pobiezny. No to kiedyś przyjadę połazić boso. Prosze bardzo , tyle , ze u nas raczej czarne skarpety sa potrzebne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 11.09.2007 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Dzieki za przepis na ciasto marchewkowe Wkrotce w kuchni piekarnik zamontuja, to wyprobuje Kulinarnie duzo mi brakuje, ale listopad zapowiada sie leniwy, wiec moge poeksperymentowac. Za ktoryms razem powinno mi wyjsc rrmi, zaklinam dobre Bozki w intencji wylewek I aby za wczesnie Cie nie obudzili Sen do 9.00 - 9.30 bardzo sluzy. I na dobry humor i dla zdrowia Jak wstane wczesniej, zwazony mam caly dzien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 11.09.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Amber No , no co to wlasna , piekna kuchnia z czlowieka potrafi zrobic Ciasta zaczniesz wypiekac I ja tak patrze na ten przepis , chyba sie skusze , nie mam miksera , ale moze jakos to zamerdam w malaxerze . Szykuje sie tez na szarlotke Neferowa. Kulka juz piekla. Musimy wstawac rano , bo Dzieciaka do szkoly trzeba wozic Nie cierpie tego wstawania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 11.09.2007 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 po robocie sprawdz kolanka jak dobrze sztywne i oblepione to jest nadzieja ze poszło dobrze jak za czyste i miekutkie to zawróc ich i niech klecza dalej a co do szkoly? w Stanach to chyba co Stan to dosc spore roznice różne są podatki,róznie szkoły finansowane, a przez to bardziej lub mniej renomowane. Ja mam akurat info od strony belfra, który pracowal w liceum w Polsce i tam no i tam ma dosyć chodzi i o uczniow, podejscie do nauki, ich stosunek do nauczycieli, wzajemne relacje i w ogóle współpraca z nauczycielami itd a! jeśli chodzi o studia to wiem, ze nasi studenci są duzo bardziej samodzielni, wszeschstronni (to wlasnie uczenie sie kurna wszystkiego ) a przynajmniej tamtejsi profesorowie wydzierają ich sobie z rąk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 12.09.2007 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 w Stanach to chyba co Stan to dosc spore roznice różne są podatki,róznie szkoły finansowane, a przez to bardziej lub mniej renomowane. Ja mam akurat info od strony belfra, który pracowal w liceum w Polsce i tam no i tam ma dosyć chodzi i o uczniow, podejscie do nauki, ich stosunek do nauczycieli, wzajemne relacje i w ogóle współpraca z nauczycielami itd a! jeśli chodzi o studia to wiem, ze nasi studenci są duzo bardziej samodzielni, wszeschstronni (to wlasnie uczenie sie kurna wszystkiego ) a przynajmniej tamtejsi profesorowie wydzierają ich sobie z rąk Masz wiele racji z pewnoscia. Szkoly w bogatych okolicach roznia sie od tych w czarnych gettach. Jesli mieszka sie w miecie gdzie mieszkaja czarni i spyki to dzieciak musi isc do prywatnej szkoly. W (chyba) kazdej szkole , wszyyscy uczniowie dostaja potrzebne podreczniki za darmo. Pomimo roznic w zarobkach pomiedzy naszym krajem a Ameryka . U nas bardziej pewnie by sie takie darmowe ksiazki przydaly. Pamietam jak na poczatku pierwszego roku szkolnego zapytano nas czy chcemy lunch za darmo Polacy rzadko korzystaja z takich darmowych ofert. Z pewnoscia tez polskie dzieci wychowywane sa inaczej i tak tez inaczej zachowuja sie w szkole. Nauczyciele to w koncu tez ludzie i roznia sie od siebie , ale ja mam jak najlepsze wspomnienia o nauczycielach i szkole tam . Poza tym US i Polska to dwa rozne kraje i w sumie to porownanie nie ma sensu. Bo to i nie o to chodzi i nie ma potrzeby sie dolowac. Inaczej wyglada to na filmach a inaczej w zyciu. Poki co ja mam jutro zebranie w sprawie mundurkow Panowie od wylewek przyjechali juz , dokladnie tak jak mowili , kilka minut po 7 rano. Pracuja juz , kawy nie chca poki co. Jechali zza Kilec. Bardzo ciezko widze pracuja. Szacuneczek dla Nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 12.09.2007 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Rrmi, to jak Panowie przyjechali no to tfffuuuu.... tfffuuuuu....chrrrr..... tfuuuuu.... za te wylewki, żeby piękne były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 12.09.2007 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Ja też trzymam, żeby poziom dobry był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 12.09.2007 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Poza tym US i Polska to dwa rozne kraje i w sumie to porownanie nie ma sensu. Bo to i nie o to chodzi i nie ma potrzeby sie dolowac. Inaczej wyglada to na filmach a inaczej w zyciu. święta prawda rrmi , zbyt wiele różni te dwa narody żeby je porównywać, oni nawet miedzy stanami potrafią być zupełnie inni mentalnie Poki co ja mam jutro zebranie w sprawie mundurkow z tego co słyszałam to u mnie niezłe jaja były na tych zebraniach, niektóre mamusie prawie się pogryzły Panowie od wylewek przyjechali juz , dokladnie tak jak mowili , kilka minut po 7 rano. Pracuja juz , kawy nie chca poki co. Jechali zza Kilec. Bardzo ciezko widze pracuja. Szacuneczek dla Nich. eeeee, a moze to Ci sami co u mnie byli ? tak śmiesznie zaciągali, ani to śląski ani góralski [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 12.09.2007 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Dziekuje , dziekuje Przezywam , jak to Kaska gada -jak stonka oprysk Poziom mam nadzieje , ze bedzie , sprawdzac nie bede , jestem mysle dobra klientka , nie czepiam sie . Mnie trzeba naprawde wkurzyc , zebym byla upierdliwa Pogoda sie poprawia. Wczoraj wyrobilismy dowiezione dachowki i chyba wciaz bedzie malo Te ciecia w koszach sa ne dosc , ze pracochlonne to i duzo tego idzie. Malo zuzylismy tych , ktore byly ciete wczesniej. Wszystko na utwardzenie drogi pewnie pojdzie Malmuc Jeden z Panow jest z wasami , wiec moze ci sami Ciekawe jak u nas bedzie na tym zebraniu , jutro pojedziemy i zobaczymy Po ponad miesiacu zjawil sie elektryk. Jak gdyby nigdy nic przywiozl brakujacy papier. Maz sie z nim rozlicza wlasnie. Ciekawe czy sasiadka odszczeka to , ze opowadala o nas , ze nie placimy elektrykowi Szkoda , ze nie pomyslala , ze gdyby przyjechal to dostalby kase dawno temu Pewnie nie , szkoda tylko , ze nie ubolewala nad tym , ze ja czekam ponad miesiac na papier, ktory mial byc razem z innymi dokumentami 5 sierpnia!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 12.09.2007 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Wszystko na utwardzenie drogi pewnie pojdzie jakby co zostało to ja se wezme no właśnie....... rrmi gdzie ty zamieszkujesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts