Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik rrmi - komentarze

Nefer

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Bez względu na bezwzględność i tak powiem, co myślę

RRmi, ale masz przestrzeń pod sufitem i ten wysoki komin,

już widzę i czuję ten klimacik, kamień, drewno, grzaniec i Pink Floyd ....i ja w bujanym fotelu, a Ty mi ten grzaniec z wrodzoną gościnnością podajesz w ilościach żenująco nieprzyzwoitych :wink:

a ja bezwzględnie nie odmawiam :p

już widzę i czuję ten klimacik, kamień, drewno, grzaniec i Pink Floyd ....i ja w bujanym fotelu, a Ty mi ten grzaniec z wrodzoną gościnnością podajesz w ilościach żenująco nieprzyzwoitych :wink:

Podoba mi sie ten pomysl , bardzo :p

Z jedna moze uwaga , nie ja bym podawala , bysmy razem siedzialy a 1950 by kolo nas chodzil z taca i podawal rozne fajne rzeczy :D

Pozniej bysmy Go wziely do srodeczka na kanape i zagadaly :D

Podoba mi sie ten pomysl , bardzo :p

Z jedna moze uwaga , nie ja bym podawala , bysmy razem siedzialy a 1950 by kolo nas chodzil z taca i podawal rozne fajne rzeczy :D

Pozniej bysmy Go wziely do srodeczka na kanape i zagadaly :D

Weźcie mnie na doczepkę, to mogę nawet podawać i fartuszek założę :D

W tym czasie będziecie 1950 zagadywać z wrodzonym wdziękiem 8)

a ja będę podsłuchiwać mimochodem 8)

Rrmi, nie powiem, bo fajnie to wszystko wygląda, ten kominek i anresola i w ogóle wszystko.

Co do kominka, to nie wiem zbytnio o co chodzi, o wysokość na której zaczyna się palenisko?

Przyszlam zameldowac, ze sie nie nadaje do zdrowych dzieci. Rane, "to cos" :wink: nie sziedzi nawet przez minute i tak caly dzien. :lol: Ile to ma energii, ja juz padam a ono mowi "jesce".

Stwierdzialam, ze to nie na moj kregoslup. :( musialabym sobie zrobic jakies genetycznie modyfikowane, :roll: co bawy sie na siedzaco. :D :wink: I biega tylko czasami.

wylewki piekne, nasze nie byly az takie :p

Mysz odeszla

RiP 8)

No sama nie odeszla, nie? :evil: :wink: A juz mialam nadzieje, ze jakos sie dogadujecie, wspolnie dzielicie rachunkami, obiady gotujecie, Ty tluczesz kotlety, ona sieka warzywa na surowke, potem dlugo i namietnie wspominacie czasy pierwszych randek ... ehhhh ... marzenia o wiejskiej harmonii :lol:

Mysz odeszla

RiP 8)

No sama nie odeszla, nie? :evil: :wink: A juz mialam nadzieje, ze jakos sie dogadujecie, wspolnie dzielicie rachunkami, obiady gotujecie, Ty tluczesz kotlety, ona sieka warzywa na surowke, potem dlugo i namietnie wspominacie czasy pierwszych randek ... ehhhh ... marzenia o wiejskiej harmonii :lol:

może my kiedyś się spełnimy w tej roli :roll: :wink:

oby nie :evil:

Kulka

Wlasnie o ta wysokosc mi chodzi , pewnie tylko jedna Amber mnie zrozumiala , bo Ona po sasiedzku mnie rozumie przewaznie :roll:

Poza tym 1950 , Kulka i Tola :D

:lol: :lol:

Wyszykuje pokoj goscinny i zamkne Was tam razem :D :roll:

Zeljko

To sie ciesz , ze tylko na kilka dni przyjechali.

Poza tym Twoj Steffo jest baaaardzo grzecznym chlopcem :p

Amber

Zacznij pisac bajki albo lepiej opowiadania niemozliwe.

Kurde , najgorsze , ze one byly we dwie i juz obu nie ma z nami.

Ciekawe co tam w trawie piszczy.

Miko

Nie wiem jak Ty , ale ja w prawie szczerym lesie , czasem jak ktos do nas jedzie to dzwoni jak juz skreci i mowi , ze chyba pomyslil droge , bo do lasu wjezdza.Domy widac dopiero pozniej.

Pole jest za drzewami i stamtad one cholery ida.

Nie sa to przyjemne odwiedziny. :-?

Znacznie lepiej jest , kiedy ktos z flaszka wpada :D

Wylewki ladnie podsychaja , plyta kominka tez .

Jutro pracowity dzien nas czeka :D

Oj ... tak przed snem ostrym kolkiem rzeczywistosci w me serce? :cry: :wink: A jednak nie byla to singielka ... Mialas szanse zostac szybciej poczciwa, dobra Babcia ... I wszystko na marnacje poszlo :roll: :lol:

Kulka, przyznam szczerze, ze odkad wyobraznia objelam architektoniczne plany rrmi w zakresie kominka - co wierz mi, proste nie bylo :lol: - szczerze Jej kibicuje i z uwaga sledze kolejne cegielki, ktore pna sie do gory 8) Cudne bedzie to palenisko!!!

ja na polu właśnie :lol: a zza zakrętu ledwo hamujące zające wparowują :roll:
Zajace sa fajniejsze od myszy :D

Amber

Tak sie ciesze , ze mnie rozumiesz :p

Wiem ile nieprzespanych nocy kosztowalo Cie rozgryzienie mnie :roll:

Nic to jutro wielki dzien plyty paleniskowej.

Glinka do murowania i cegly czekaja juz tak dlugo :D

Sluchaj no jeszcze , bo powtarzac nie bede :D

Wiem , ze bede miala okazje zapakowac Ci te wszystkie myszy do plecaka i sama badz sobie myszowa babcia :D

Moge co najwyzej na kszesna :roll: :wink:

To jak ta wysokosc paleniska , co myslisz?

Mysz odeszla

RiP 8)

Szkoda myszki :cry:

rrmi napisał:

:D :D Jest szansa, że nie zostałaś zupełnie samiusieńka :wink: Gdzieś mi się jeszcze pałęta butelka do karmienia niemowląt... :wink:

Wiem , ze bede miala okazje zapakowac Ci te wszystkie myszy do plecaka i sama badz sobie myszowa babcia :D

Moge co najwyzej na kszesna :roll: :wink:

Eeeee ... iiiiiii ... no jak juz tak konkretnie chcesz sie dzielic, to ja moze po kota do sasiadow skocze :lol:

To jak ta wysokosc paleniska , co myslisz?

Slonko Ty moje ... u nas jest na 30 cm :-) Wyzej se nie dalam go podniesc ... To nie piekarnik, aby wyzej murowac ... Takie jest moje zdanie ... Gdybym miala z otwartym paleniskiem, a ogien jak ogien ukierunkowany swawolnie do gory to nawet nizej bym go posadowila.

Dla mnie magia takiej konstrukcji tkwi w "prawdzie" :-) Ogniska tez sa na samej ziemi i nikomu to nie przeszkadza ... wrecz przeciwnie ... :-)

1950 , Kulka i Tola :D

:lol: :lol:

Wyszykuje pokoj goscinny i zamkne Was tam razem :D :roll:

A ja to bym chciała w kuchni. :roll: Lubię w garnki pozaglądać albo i pozjadać coś. :D Flaszkie brymuchy przywieźć mogie. :lol:

AmberWind, wjechałaś mi na ambicję ostro, jak Kubica swoim bolidem :D

Postaram się objąć wyobraźnią ten rrmiowy projekt 8)

dobrze, że akurat posilam się winem gronowym, czerwonym, hiszpańskim :D

będzie to zaiste o wiele łatwiejsze :lol:

Moje palenisko, raczej wkład zaczyna się 40cm nad podłogą. Jest bardzo dobrze, płonący ogień widać z każdej czesci pokoju. Gdyby był niżej, zasałaniałyby go kanapy.

Rrmi, ostatnio przyobiecałaś mnie w gościnnym z guścikiem zamknąć :lol:

tak we czwórkę, z Tolą i 1950, może być ciasno, aczkolwiek ciekawie :oops: 8)