Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik rrmi - komentarze

Nefer

Recommended Posts

AmberWind, Depesia, widzę, że wiecie o czym mówię 8)

wanna to podstawa, a duża wanna to aperitif, przystawka, danie główne i deser, w zależności od potrzeb :p

mmmad, przy odrobinie gibkości i ekwilibrystyki, można i na takiej powierzchni zrobić to i owo..............z czynności higienicznych ofkors :wink:

W bloku mieliśmy mniejszą i dało radę :lol:

wanna to jest to :D ja mam taką malutką 8) 150x150. Na dwie osoby odpowiednia 8) :wink:

• Odpowiedzi 9,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

wanna to podstawa, a duża wanna to aperitif, przystawka, danie główne i deser, w zależności od potrzeb :p

mmmad, przy odrobinie gibkości i ekwilibrystyki, można i na takiej powierzchni zrobić to i owo..............z czynności higienicznych ofkors :wink:

wanna to jest to :D ja mam taką malutką 8) 150x150. Na dwie osoby odpowiednia 8) :wink:

Maluszku , toż Ty basen masz 8) :wink:

Dołaczam do zacnego grona wielbicielek wanny .

Dzień bez wanny to dzień stracony 8) :lol:

bo Ty Maluszku z założenia jesteś malutka :lol:

i dlatego mieścisz się we dwójkę do tak malutkiej wanny

Macie sie tymi wannami i brodzikami.

Ja donosze , ze ostatecznie brodzik ma 125 x95 .

Jest juz gotowy prawie do polozenia plytek i wydaje sie , ze dobrze zdcydowalismy jednak.

Wiekszy bylby za duzy do tej lazienki.

Widze Amber , ze odliczasz :p

Super .

Fajnie tez , ze malujesz plot , mozesz sobie sama zrobic zdjecie budujacej kobiety :D

I przy czyszczeniu wanny tez .

Ale jesli taka lubisz to myc musisz , nie ma , ze cos :D

Kominek na pewno bedzie duzy , poki co stoi z dwoma rzedami wymurowanymi.

Trzeba dokupic szamotowke , a nie ma kiedy.

Niezle jest ogolnie.

Plytki juz wnioslam .

Zdecydowalam jaki bedzie kolor scian nie oplytkowanych w lazience.

Sufit wiadomo ecru.

Drzwi tez .

Troche tylko spachlowania bedzie , ale cielismy k-g z jak najwiekszych kawalkow , wiec nie ma tego duzo.

Najgorsze , ze trzeba okno obrobic teraz .

Nie lubie tego robic .

Znaczy ja i taknie robie , bo penie nie umiem , ale musze byc i pomagac.

Macie sie tymi wannami i brodzikami.

Fajny! Duzy to i wygodny :-) Nas ograniczyla kabina 90 :roll: Zadne wiec luksusy :roll: No, ale wanna nadrabiamy ;) :lol:

Widze Amber , ze odliczasz :p

Super .

Fajnie tez , ze malujesz plot , mozesz sobie sama zrobic zdjecie budujacej kobiety :D

Odliczam, odliczam i czasu mamy coraz mniej ... A pracy jakos nam nie ubywa, mam wrecz wrazenie, ze ktos nam "podrzuca" kolejne rzeczy do zrobienia :lol:

Z plotem jeszcze nie skonczylam ... Estymuje, ze do konca pomaluje go tak przed Mikolajem :lol:

Najwiekszy bol glowy mam z balustrada od schodow ... Zamowilam specjalnie zmodyfikowana, aby moj malutki pies sie nie przecisnal i nie spadl. Ale musze jeszcze na nia poczekac ... Poki co zakazalam psu lazenia po schodach, ale i tak mam go na oku. Balustrady na balkonach tez zrobione "pod psa" :lol:

rrmi, jakie plytki kupilas? Pochwal sie :D

no masz, mój ma 120x100 czyli w rozrachunku wychodzi na to samo 8)

i to jest bardzo dobry rozmiar, jakby tam tego nie rozumieć :wink:

jakby tam tego nie rozumieć :wink:

Tolunia no wlasnie wiem , ze to dobry mam tez rozmiar , ale zupelnie nie rozumiem o czym pisza kolezanki i koledzy z ta higiena i w ogole :roll:

Nie dziwota , ze mamy takie prawie same :D

Dpsiu

Komienk faktycznie nie dziala , a podlogowka zacznie dzialac , jak skonczymy lazienke ta , ktora robimy .

Najdalej za dwa tygodnie , a tak dlugo dlatego , ze w miedzyczasie robimy u Synka w sypialni i kominke wlasnie.

AmberMoje plytki gdzies sie tutaj tarzaja wewatku , ale nie szukaj , bo zaraz pokaze jak w lazience wygladaja.

Dziwne takie sa jedne :D

Twoja sucz widzialam na zdjeciu i bardzo mi sie podoba , moge sie czasem w ramach pomocy sasiedzkiej zaopiekowac.

Jestem tak poza tym psia matka .

Przechowywane u nas psy przewaznie jednak spiaz moim Dzieckiem.

Tak zupelnie btw , to wychowalam Synka na wrazliwego czlowieka.

Opowiadal mi jak nasze myszki we dwie bawily sie na srodku naszego garazu .

I taki byl jakis wzruszony przy tym.

Poziej jak jedna , ze sie tak wyraze- sie zlapala , to sie zastanawial smutny czy to wlasnie ta.

Ja to juz nie mam ludzkich uczuc , jak sie zlapala to sie ucieszylam.

Jejku Amber

Maz tych barierek chyba duzo , co?

Byle nie dookola wanny :roll:

sie masz 8) :wink:

Twoja sucz widzialam na zdjeciu i bardzo mi sie podoba , moge sie czasem w ramach pomocy sasiedzkiej zaopiekowac.

Przechowywane u nas psy przewaznie jednak spiaz moim Dzieckiem.

O rany ... z nieba mi spadliscie :-) Czasami (nie za czesto, wiec bez obawy ;)) potrzebuje opieki nad malutka 8) Sucz nie jest klopotliwa. Generalnie nie wywoluje alergii (ta rasa nie ma podszerstka), w nocy przytula sie "na uszczelke", w zamian za garstke jedzonka zrobi co tylko chcesz. Ma repertuar wielu sztuczek, a gdy Cie to znudzi, moze przeszukac Twoj dom w poszukiwaniu tytoniu i kazdy znaleziony papieros grzecznie przyniesie. 8) Najfajniejsza jest komenda "kochasz mnie?" ... ale to pewnie zobaczysz jak jej pomatkujesz ;)

rrmi, czekam na Twoje plytki :-) Sadze, ze beda super! A tak w ogole to podoba mi sie szybkosc z jaka podejmujesz budowlane decyzje. Rano piszesz "jade po aramture", a wieczorem juz ja masz :D Super!

]Maz tych barierek chyba duzo , co?

Byle nie dookola wanny :roll:

sie masz 8) :wink:

Za duzo ;) I za drogo to kosztuje ... ale do wanny bede sie pakowac bez poreczy :lol:

Amber

:p :p :p

To kiedy wyjezdzasz ?

Co prawda nie rozrzucam papierosow po domu , ale moge zaczac :roll:

Musisz nas sobie przedstawic :D :D

No tyle jest do zrobienia , ze codziennie sie zastanawiamy od czego dzisiaj zaczac.

Pieknie slonce swieci , to pewnie na przeprowadzke Zeljki :p

Co do szybkich zakupow to tak mam.

Wiem na co mnie stac , wiem co mi pasuje , wiec jade patrze i kupuje.

Poza tym nie planuje nic z wielkiem wyprzedzeniem.

Jakby tu powiedziec , hmm od dlugiego juz czasu zyje z dnia na dzien.

I tak mi pasuje.

:p

AmberWind, mnie też się podoba rrmi podejście do budowy i do wykończeniówki.

Coś mi potrzeba - jadę - kupuję - przywożę - instaluję 8)

Podoba mi się Twój synuś rrmi, chciałabym, żeby moje chłopaki na takich wyrosły, póki co są bardzo wrażliwi, ostatnio mój 12-latek popłakał się jak opowiadał, że kolega z klasy zamknął w łazience zerówkowicza, celem go nastraszenia.....................w ogóle często się wzrusza jeden i drugi (nie mam na myśli taniej, powierzchownej egzaltacji)

czasem się martwię, bo wiadomo, kto ma miękkie serce, musi mieć twardą d......

Jadę dzisiaj na poszukiwanie działek, będę łazić od domu do domu i nagabywać :roll: :lol:

nie lubię tego, ale jestem w wielkiej desperacji :roll:

Ps a z wanną Ci wytłumaczę, jak już się spotkamy....na żywca :D

Kulka

Uwazaj z taka agitka dzialkowa , bo Cie zamkna w koncu , a juz na pewno ABwecja Cie zwinie na przesluchanie.

Teraz na to moda jest :-? :-?

Co do Dzieci to temat rzeka .

Dobrze jesli sa wrazliwe , a z drugiej strony :roll:

Moj pobil sie w Ameryce z jednym takim , bo sie wyrazil baaardzo o tym co to obie mamy ten tego :roll: 8) 8)

Malo sie na komendzie nie skonczylo.

Nie zrozumiem Waszej milosci do wanien , ale moze jak ktos da poprobowac to zmienie zdanie :D

Maluszku , toż Ty basen masz 8) :wink:

ano mam :lol: ale ja lubię takie duże wanienki :D

AmberMoje plytki gdzies sie tutaj tarzaja wewatku , ale nie szukaj , bo zaraz pokaze jak w lazience wygladaja.

Dziwne takie sa jedne :D

a kiedy te fotki będą?

tak nieśmiało :oops: powiem, że mam dwie sztuki psów. Jakby co, to czy ja też mogę podrzucić je do Ciebie w ramach sąsiedzkiej pomocy 8) :wink: :wink: psia mamo? Nie są bardzo wymagające: jeden duży, przytulaśny misiek i drugie całuśne suczydło.

Opowiadal mi jak nasze myszki we dwie bawily sie na srodku naszego garazu .

I taki byl jakis wzruszony przy tym.

Poziej jak jedna , ze sie tak wyraze- sie zlapala , to sie zastanawial smutny czy to wlasnie ta.

masz naprawdę super synka :D

Jadę dzisiaj na poszukiwanie działek, będę łazić od domu do domu i nagabywać :roll: :lol:

nie lubię tego, ale jestem w wielkiej desperacji :roll:

Mogę podpowiedzieć co nieco w tym zakresie :-? :wink: Jakoś tak dziwnie spokojna jestem, że ten rodzaj działalności mam w pełni opanowany :wink:

Rrmisia ja Ci mówię, Ty Ekspert od Wykończeniówki jesteś i się nie wypieraj :D Pokaż te płytki w łazience. Czego mówisz, że dziwne som :o

za krzaka wygladam i podgladam .

ladnie ladnie idzie :D

rrmi - czy te plytki co ich nie pokazujesz to sa te co kiedys pokazywalas ? :)

takie troche kamienne ?

ps.

na czterdziestke musza cos kupic Kolezance :roll:

a znam od niedawna i tak nie za dobrze ...

macie jakis neutralny pomysl ?