mmmad 22.09.2007 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 Sluchajcie, dopiero sprzatajac po ekipach widac wszelakie niedorobki, niedociagniecia i fuszerki ... tu za malo fugi, tam za duzo, tu lekko zachlapany bialy sufit kolorowa farba, albo na odwrot. Lacze sie z Toba w bolu. Jednoczesnie informuje, ze sam sobie tez lepiej nie robie... Dzis na ten przyklad uszkodzilem co nieco nowe balustradki... Oczywiscie jest to wina wykonawcy, bo nie zrobil sam, tylko zostawil mnie do zrobienia... Dlatego latwiej jest wymagac od innych i wciekac sie na nich :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 22.09.2007 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 A co Wy tak sentymentalnie?Zakazuje wspominania, rzeczywistosc moze byc lepsza... (czego i sobie zycze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 23.09.2007 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 rrmi, Tola, Ale muzycznie pojechalyscie Phil? Phil? Jaki Phil??? No zartuje ... byl czas, ze pelnym namaszczeniem sluchalam A Groovy Kind of Love czy Do You Remember, nie mowiac juz o mruczeniu You said you didn`t need me in your life I guess you were right Well I never meant to cause you no pain But it looks like I did it again Now I, I wish it would rain down, down on me Yes I wish it would rain, rain down on me now Okrutnie to dawno temu bylo ... Nie mniej milo sie nastroilam i dzisiaj na budowe wezme sobie plyte Phila ... niech niesie sie po wsi mmmad, no ale my lepiej nie musimy robic Wszak nie z branzy jestesmy Chociaz musze przyznac, ze wczoraj kladlismy relief na sciene. No wyszedl pieknie ... Marek caly dzien pacal, no pelna perfekcja. Dzisiaj pokryje to werniksem i bedzie git ... Sadze, ze zaden fachman nie zrobilby tego lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 23.09.2007 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 to jakie kupujecie i malować zamierzacie? rrmi, mohag poradzcie Bo my z Mohag nie mozemy miec drzwi drzewnianych w kolorze. Mohag bedzie miala biale , a u mnie ecru , z tym ,ze to Ona jest fachowcem w malowaniu ,temu Ja pytam Nie jest to jakas popularna opcja. U mnie moldingi i drzwi i sufity beda ecru , bo mi sie tak jakos nabilo i wiem , ze bedzie git mmmadziuO ile na swoje bledy mozna przymknac oko , to jesli sie za cos placi to nalezy wymagac. To proste. acha my z Tola tak mamy , ze raz na jakis czas musimy Jakies to silne jest Amber Ciesze sie , ze Cie zainspirowalysmy i zaczelas wspominac. Poprosze o fotke Waszej pracy. Tez czaje sie na cos takiego w okolicy kominka , tyle , ze nie mam pojecia jak sie za to zabrac. Dlugo myslalam wczoraj o bezmyslnosci Twoich panow od wanny U nas chyba jakis shopping sie szykuje Moze jakos by sie wyrychtowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 23.09.2007 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 Wyrychtuj się rrmi na bóstwo , to i phill'a posłuchasz w odpowiednim anturażu Ale się tu romantycznie zrobiło i nastrojowo, myślałby kto Przyznam, że też zachorowałm na białe drzwi, ewentualnie ecru, jednkże małżonek nie chce o tym słyszeć (zakochałam się w domach z serialu "gotowe na wszystko" te wnętrza są przepiękne ) Rrmi, a czy te drzwi robicie pełne, bo ja bym teraz wolała pełne, tylko martwię się o światło w korytarzu, że za ciewmno będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 23.09.2007 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 Przyznam, że też zachorowałm na białe drzwi, ewentualnie ecru, jednkże małżonek nie chce o tym słyszeć (zakochałam się w domach z serialu "gotowe na wszystko" te wnętrza są przepiękne ) Rrmi, a czy te drzwi robicie pełne, bo ja bym teraz wolała pełne, tylko martwię się o światło w korytarzu, że za ciewmno będzie. Wlasnie takie beda moje wnetrza. I lubie ten serial Drzwi jak najbardziej pelne . Nie wyobrazam sobie w swoim domu przeszklonych wewnetrznych drzwi. Nie martwie sie o korytarz , bo u mnie jest on jakby przez caly dom , w dlugosci , a po srodku sa drzwi wejsciowei naprzeciw tarasowe , hol, ma ok 15 m2 i jest bardzo jasny ,wiec i tutaj za ciemno nie bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 23.09.2007 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 No ładnie, ładnie, znaczy się będzie pięknie!!!!!!! Boszzzzz, żeby się mój małżonek dał przekonać do chociażby namiastki tego stylu. W sumie to on nie jest zbyt trudnym materiałem do przekonywania, więc nieśmiało liczę, że powinno się udać Uwielbiam ten serial, a wnętrza i zewnętrza są tam urzekające. Co do przeszkleń, to tak sobie patrzę właśnie na moje i szczerze mówiąc, to zbyt dużo światła one nie dają. Światło do holu wpada głównie z salonu i okna połaciowego nad schodami. W parterówce mogę zamontowć jakiś fikuśny świetlik w dachu Idę zapisać kolejne spostrzeżenia na mojej liście założeń przy budowie drugiego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 23.09.2007 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 No widzisz Kulka Projekt Ci znalazlam , wnetrzami zainspiruje, jak bedzie trzeba to i Meza przekonam. Doprawdy nie wiem jak mi sie wyplacisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 23.09.2007 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 no niby dobrze gadaja, trza lakierowac czyli polozyc farbe olejna nie wiem jak ma sie stara nazwa farby olejnej do nazwy obecnie stosowanej lack - lakier hihi Ja bede to robic normalna farba olejna biala, nie zwana lack bo jakiejs polskiej produkcjones jaka dokladnie to nie wiem, bo stoi od roku u ciotki w piwnicy i czeka A Ty se kup kochanienka satynowy lack eckru i bedzie git, albo satynowa farbe olejna eckru i tez bedzie git. W tym wszystkim jest tylko ten buzer, ze zeby uzyskac taki efekt jak ja chce trza to obrabiac z trzy-cztery razy... czyli malowac, szlifowac, malowac, szlifowac, malowac, szlifowac i bedzie git. Widzialam efekt u mojego kumpla, ktory zrobil to bialym satynowym najzwyklejszym lack-kiem i wyglada zadziwiajaco dobrze kup puszke farby olejnej w kolorze Ciebie interesujacym, wez kawalek drewna i zrob probe... maznij, zeszlifuj, maznij, zeszlifuj i zobaczysz czy Ci bedzie odpowiadac ten eksperyment. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 23.09.2007 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 No widzisz Kulka Projekt Ci znalazlam , wnetrzami zainspiruje, jak bedzie trzeba to i Meza przekonam. Doprawdy nie wiem jak mi sie wyplacisz ? A jak mi jeszcze wnętrza urządzisz, to sama nie wiem o wypłacie pogadamy w stosownym czasie i okolicznościach Mohag, malujesz "pistoletem" czy normalnie pędzlem. jeśli pędzlem, to czy nie ma smug? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 23.09.2007 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 walkiem maluje tz bede malowac tz nie malz bedzie malowal normalnym zwyklym gabkowym walkiem do lakierow..... wychodzi dobrze, wyprobowalam jak malowalam szafke ala cos do siedzenia do przedpokoju i ramy przedpokojowych obrazow i kratke przedpokojowa oddzielajaca kanciape... na niebieski golebi, bo nie lubie jak wszystko jest w roznych kolorach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 23.09.2007 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 Rany julek, jak powiem małżonkowi, że chcę malować NOWE "dźwi" to mnie wzrokiem ukatrupi Czy te drzwi drewniane będą (są)? W sumie, to nie można kupić gotowych, już pomalowanych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 23.09.2007 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 Ależ tu się biało i ecru zrobiło! Chyba artystycznie chcesz się zrealizować, Rrmisia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 23.09.2007 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 uhu drewniane... biale drzwi z plyty wygladaja nie za bardzo. Jak ja szukalam w zeszlym roku to nikt nie mial w ofercie bialych drewnianych drzwi za przyzwoita cene tz taka zeby mnie przekonala do wydania kasy. Najtansze jakie znalazlam byly w granicach 1200 zl ... przy 10-ciu parach drzwi cena byla dla mnie nie do przyjecia, wole na pare urlopow pojechac za ta kase hihi ale nie do przyjecia sa dla mnie tez inne drzwi musza byc drewniane i biale... czyli rozwiazanie jest jedno, kupione surowe i beda lakierowane. ot takie priorytety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 23.09.2007 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 Poprosze o fotke Waszej pracy. Tez czaje sie na cos takiego w okolicy kominka , tyle , ze nie mam pojecia jak sie za to zabrac. ten werniks to babol jakis Nadaje fakturze tandetny polysk Polysk pojawia sie po wyschnieciu, wiec zobaczylismy to po pokryciu calego kominka (tam gdzie nie ma kamienia) ... Jutro mamy akcje szlifowania aby zdrapac ten cholerny werniks i pewnie reliefowi tez sie dostanie Ale jestem zla, dwa dni roboty w plecy Dlugo myslalam wczoraj o bezmyslnosci Twoich panow od wanny ja juz wole nie myslec ... jutro przyjezdzaja to sobie porozmawiamy Na dodatek, dzisiaj odkrylam ze kabina prysznicowa w jednym miejscu przecieka na styku z podloga No zesz U nas chyba jakis shopping sie szykuje Moze jakos by sie wyrychtowac Co kupiliscie??? pisz bom ciekawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 23.09.2007 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 Mohag Dziekuje , chociaz nie wiem o jaka farbe C chodzi. Ja tu nie znam sie na tych nowych nazwach Poki co obskoczylam dzisiaj tu i tam (zastanawiam sie jak mozna lubic bartycka i jupitera) , tam stoja farby i mozna poczytac , kupilam jakas farbe , ktora mi doradzono. Pomaluje jutro drzwi od kotlowni i bede widziala. To jakas emalia jest czy cos takiego. Nabylam tez droga kupna listwy podsufitowe i brakujace drzwi , mam juz komplet do calego domu. Oczywiscie Kulka, ze drewniane.Plyta dla mnie odpada . Ciekawa jestem jak ta farbka bedzie kryla. Pytalam Housa tez o to jak malowac takie drzwi , ale nie ma u nas w Benjaminie takiego podkladu do drzewa Zreszta w Ameryce wszystko to jakies prostsze jest. Jutro od rana kladziemy plytki Majster miewa sie lepiej Brodzik juz przygotowany czeka od czwartku chyba. Pewnie sie niecierpliwi Amber Trzymam kciuki za spotkanie jutro , moze jak cos to sucz naslij na nich? Patrz jeszcze i brodzik Z tego co pamietam tani nie byli ci spece. Z tym werniksem i reszta to i tak nie wiem co gadasz Dpsiu Ja sie artystycznie nie moge zrealizowac , bo jak nie patrzec mam dwie lewe rece Ale sie staram i nie poddaje. Kulka Mezowi nie musisz wszystkiego opowiadac , a juz najmniej ,ze zamierzasz malowac nowe drzwi, no nie badz dziecko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 23.09.2007 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 Pokaze efekt malowania drzwi drewnianych a raczej przemalowywania, jest to robione lakierem akrylowym i walkiem. http://www.die-heimwerkerseite.de/Malen/Turen_streichen/tur_streichen_6.jpg http://www.die-heimwerkerseite.de/Malen/Turen_streichen/tur_streichen_9.jpg a podkladu tak strasznie nie potrzebujesz, poprostu pierwsza warstew farby potraktujesz jako podklad... troche wiecej roboty, bo bedziesz musiala ta warstwe przeszlifowac czego przy stosowaniu podkladu nie trzeba robic. Ale nie wierze zeby w Polszy nie bylo podkladow pod lakiery np Alpina-y. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 23.09.2007 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 No cudne te drzwi To moze ja jednak jeszcze popytam o lakier akrylowy. Mohag Robie zakupy na biezaco , do farb dopiero dochodze , wiec nie znam podkladow i innych. Dojde do wszystkiego , tym bardziej , ze drzwi zamierzam malowac na koniec. Tyle , ze chcialabym wiedziec czym i jak ,bo w sumie lubie sie zorganizowac wczesniej. Wiem , ze moze to glupio brzmi , ale wczesniej mam zawsze potrzebne wizje Alpiny powiadasz , nie jestem pewna , ale nie widzialam dziesiaj nic takiego. Popatrze we Flugerze czy jak to zwal , moze sprzedawcy bardziej beda fachowi. Wiedzialam , ze na Cie mozna bedzie liczyc i okazesz sie ekspertem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 23.09.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 rrmi, No to zasobne zakupy mialas Fajnie! Kotlownia z nowego koloru drzwi bedzie zachwycona Widze, ze Ty jestes przyzwyczajona do Benjamina. Ja natomiast jakos upodobalam sobie Fluggera Trzymaj za mnie kciuki trzymaj ... i za nich tez bo moge krzywde zrobic Sucz tez ostrzy zeby ... (btw. jesli chcesz na szybko zobaczyc, jak Twoja przyszla podopieczna wyglada to zerknij na reklame Allegro w TV ) A co do kabiny prysznicowej, to u nas nie ma brodzika, tylko kabina uszczelnina jest wprost z podloga ... taka prosta rzecz a tak spaprana ... Gdybym przy niedzieli nie szorowala tej lazienki, to babol wciaz bylby w ukryciu Sluchajcie, poszukuje pudel kartonowych, ladnych do przechowywania roznych rzeczy Pojade do Ikea, wiem ze spory wybor jest tez w LM, ale czy jeszcze gdzies? Najchetniej wybralabym kolor brzoskwioniowy, zlamany ciemnoszarym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 23.09.2007 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 (btw. jesli chcesz na szybko zobaczyc, jak Twoja przyszla podopieczna wyglada to zerknij na reklame Allegro w TV ) No zobacz , ze TV caly czas wlaczony , a nie widzialam , nie ma gdzies na You Tube ? No przywiez Ja w koncu na salony , niech sie oswoi Buziaka ode mnie prosze przekazac Po tym co ja czytam , a co Ty piszesz to mi rece opadaja To nie miesci sie w glowie O kartonach nie mam pojecia , u mnie wszystko stoi w torbach podroznych i w czarnych workach , ktore byly wkladane do paczek , kiedy je wysylalam I tak chodze w robolkach przewaznie , wiec nawet sie odzwyczailam od normalnych ubranto sobie poleza jeszcze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts