Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik rrmi - komentarze

Nefer

Recommended Posts

Zosiu

Wklejaj dekor , byle z opisem do czego ma byc :D

Wlasnie przegladam dekory , bo o kuchni mysle powoli.

Drzwi malowalam walkiem i pedzlem, bo mialam przykaz , ze tam gdzie nie mozna walkiem to nalezy pedzelkiem

Kolor tak coraz bardziej mi sie widzi , ale jako , ze nie widze roznicy w wanilii i kremie i ecru to nie powiem jaki jest.

Bo niby jak?

Jutro najwyzej za dnia walne zdjecie.

Co do lazienki to jak slowo daje nie wiem jaki to kolor jest :oops:

Jakis chyba w oliwkowy :roll: :roll:

Bardzo dziekuje Zosiu , ze opijasz nasza lazienke :p :p My wlasnie tez tak opijalismy teraz i Majster usiadl na opakowaniu gruntu i te sie rozwalilo i musielismy dodatkowo zagruntowac Synkowi sypialnie , bo by sie zmarnowalo.

Normalnie katastrofa budowlana :roll:

Dobra , gadaj nad czym dumasz ??? :D

Ucaluj Jagusie do cioci :D

ps . nie idzcie na emeryture , bo tylko ja zostane w robocie :roll:

• Odpowiedzi 9,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Kolor tak na oko jakby wanilia , a moze krem a moze kosc sloniowa .

Pewnie , tradycyjnie juz Amber sie domysli i opowie :D

Nocnie sie melduje 8) A kolorek to przede wszystkim smakowity wybralas! Uwielbiam te na wpol zlamane wanilia i z odrobina kremu. Az mi zapachnialo lodami waniliowymi z likierem smietanowym i odrobina ajerkoniaku :oops: Chiba glodna jezdem 8)

rrmi, wydaje mi sie, ze fajnie bedzie jak na drzwiach zostanie delikatny rysunek drewna :-) Tak szlachetnie bedzie wygladac 8) Z drzwiami jak z paznokciami. Dopiero jak drugi raz pomalujesz to nabiora charakteru 8)

A przy kominku jeszcze niczego nie robilismy ;) Ale wyszlam na zewnatrz i ocenilam, co by bylo gdyby :lol: I klops ... zadne ekscesy na sztucznym futrzaku pod kominkiem nie przejda :oops: Nie mniej w niedziele, jedziemy kupic futrzaka, a w przyszlym tygodniu zamowimy rolety, o! 8)

Spac na nowym bedziemy od poniedzialku ... ale wanna zostanie uruchomiona dopiero za miesiac. Poki co na podgrzewaczu wody jedziemy, ktory obejmuje tylko parter. NIe mniej ma byc gaz ... lada tydzien :lol: Siem doczekac nie moge!

BTW czy powinnam ubiegac sie o karabin ... znaczy sie o bana? :lol: Moglabym dolaczyc do calkiem zacnego i szerokiego grona Forumowiczow 8)

teraz to troche nad ta emerytura dumam :lol: :wink:

ale po likendzie pewnie mi przejdzie .

o plytkach to poki co tak raczej wirtualnie

bo u nas jeszcze troche czasu do plytek ...

o dekorach to na podloge do kuchni myslalam - zeby tak ze dwa trzy od niechcenia rzucic ..

poki co to kabla do aparatu znalezc nie moge :roll: ale szukam ..

oliwka ladna bedzie. tylko taka jasniejsza moze ... moze nawet taka troche prowansalska :wink:

a ze zaslonka do prysznica juz zdecydowalas ?

jakby co - to ja jeszcze nie :p

w ogole to ja sie w ziemi grzebie , bo przywiezli nam iles tam wywrotek

i moj powiedzial ze teraz trzeba rozrzucic .

i tak sie jakos na mnie patrzyl :roll:

aa.. odpalilim koze - znaczy taka tymczasowa budowlana i widzialam dym z komina :) naszego , wlasnego. no normalnie sie zruszylam...

uwazajcie na czym siadacie :D ide szukac kabla.

acha - Jaga odwzajemnia :p

Kanapkę sobie zrobiłam i właśnie konsumuję. 8) Ale jeszcze masełko dodałam. :oops:

No jestem zajeciekawa efektu tych mądrych farb w łazience. Drzwi od kotłowni też bardzo interesujące są. :D Zwłaszcza kolor - brzmi jak mój ulubiony. :D Smakowity. :lol:

Czy Wy zawsze macie tyle energii aż do późnego wieczora? :roll:

Ja o 22.00 to już na złom tylko się nadaję... :lol:

No baaa ... po 22.00 jest najfajniej 8) Ale za to do 9.00 wolami nie mozna mnie z lozka sciagnac :-) Przez ostatnie dni wstawalam ok 8.00 i czuje sie jak z krzyza zdjeta :( Musze odespac to nocne wstawanie 8)

dwa razy i sloje widac :roll: hmmm to ja bede musiala ze cztery razy zawalkowac zeby ich jednak nie bylo widac :wink: tak przypuszczalam zreszta, chyba ze jednak podkladem jako pierwszym walne... slabi mnie to jak pomysle o tym malowaniu :oops:

Ale jak ladnie wyjdzie z tymi slojami i wkleisz fotosa, to moze w przyziemiu tez zostawie te sloje, tam beda pasowac.

No baaa ... po 22.00 jest najfajniej 8) Ale za to do 9.00 wolami nie mozna mnie z lozka sciagnac :-) Przez ostatnie dni wstawalam ok 8.00 i czuje sie jak z krzyza zdjeta :( Musze odespac to nocne wstawanie 8)

Najczęściej sama z siebie wstaję około 6.00 - 6.30... :oops: :D W maju uwielbiam iść pod płot od strony lasu, przysiąść na pniaczku i posłuchać ptaków. :D Teraz to już światło trzeba zapalać wtedy. Ale jesień bardzo lubię i nawet wstawanie rano jesienią. :D

no widzisz, widzisz, nie jest tak zle 8) czyli jak sie czlek przylozy to cos z tego bedzie. Jestem zadowolona z efektu na zdjeciach pogladowych :wink:

tez sie zwloklam kole 10-tej, ale w ruch nie moge jakos wejsc :oops: ja moze nie zasypiam nigdy, ale rano mam straszny wstret do wstawania i bez siekiery do mnie nie podchodz :lol:

A jednak :D

Sprobowalismy amerykanskim sposobem pomalowac drzwi.

Teraz jest perfekt :p :p

Dokladnie tak jak mialo byc.

Kto zgadnie jaki to sposob? :D

Zdjecie pozniej wkleje.Pieknie jest . :p

Brazunia

Efekt tak naprawde bedzie widoczny po wymalowaniu scian , wstawieniu moldingow , szerokich , pomalowanych w tym samym kolorze.

Zobaczysz. :D

Nie mniej zdaje sobie sprawe z tego , ze nie kazdy by tak chcial.

To chyba trzeba miec te odbrobine dziwctwa w sobie , czego mi nie brakuje :lol:

Zeby nie bylo , mi sie inne , bardziej tradycyjne kolorystycznie drzwi podobaja , z tym , ze nie w moim domu :D

A jednak :D

Sprobowalismy amerykanskim sposobem pomalowac drzwi.

Teraz jest perfekt :p :p

Dokladnie tak jak mialo byc.

Kto zgadnie jaki to sposob? :D

:-? :-? Nie zgadnę. Nigdy nie byłam w Hameryce :-?

Brazunia

Efekt tak naprawde bedzie widoczny po wymalowaniu scian , wstawieniu moldingow , szerokich , pomalowanych w tym samym kolorze.

Zobaczysz. :D

Nie mniej zdaje sobie sprawe z tego , ze nie kazdy by tak chcial.

To chyba trzeba miec te odbrobine dziwctwa w sobie , czego mi nie brakuje :lol:

Zeby nie bylo , mi sie inne , bardziej tradycyjne kolorystycznie drzwi podobaja , z tym , ze nie w moim domu :D

O widoczności efektu końcowego to tak właśnie sobie pomyślałam: po wszystkim :D

Lubię drewniane, ciemne drzwi tak jak ciemne okna i dachy. Taka już ciemnolubna jestem :wink: Ale żeby nie było, te Twoje są ładne i odszczekuję to "blokowisko" raz jeszcze: hau! hau! hau! :wink:

Ja lubię takie ecru z wanilią i co tam jeszcze... Mniam...

U siebie mam co prawda drewniane saute, tylko zabezpieczone lakierem. Taki charakter domku. :D

Bardzo jestem ciekawa tego sposobu z Hameryki. :roll: Zdradzisz? Niech i my w Polsce czegoś się dowiemy. :wink: :D

bendem w środę,

skończom siem te ochy i achy :roll:

o matko :o

ps.Dzwon kiedy i o ktorej , zebym sie mogla wyrychtowac :D

Dpsia z Brazia dzieki za kibicowanie , bez Was bym ducha stracila.

Lazienka juz pomalowana jest , teraz fugowanie.

Trzeba bedzie zrobic kilka poprawek , bo ja malowalam i Majster powiedzial , ze nie moge byc jednak samodzielnym majstrem , bo jestem niedokladna :-? :roll:

Powiem jak sie maluje , co i jak , ale jak zdecyduje jeszcze kilka szczegolow.

Przeciez nie zabiore tajemnicy do grobu :D

ps. Znalazlam dla Majeczki dwie krowy na lace po sasiedzku , to bedzie miala jak w domu :D :D :D

Ale jesteście zawzięci w tej robocie :D

Bob Budowniczy, Strażak Sam i Pomsłowy Dobromir, to przy Was pikusie :D 8)

Ja dzisiaj odczuwam niewielki syndrom dnia wczorajszego.....

no dobra, mam kaca jak stąd do Ameryki buuuuuu....

I tak dobrze, że nie pisałam priwów po powrocie "z" hie hie :wink: :wink:

Drzwi wyglądają galancie (jakby powiedziała moja ŚP babcia)

coś takiego bym chciała u siebie, nie wiem jak mąż, ale na to już mam swoje sposoby 8)

Co do koloru gołębiego, to miałam chyba takie szafki w kuchni, szare z tendencją do wpadania w błękit.

Nie lubić :roll:

1950 i tego się trzymaj :D nie miej litości :p