Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój Neptunek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzień dobry :D

Nie wiem, czy to faktycznie sprawa "chcenia".

Taka jest natura, żyjemy w szybkim i coraz bardziej sztucznym świecie i to wszystko ma na nasz organizm wpływ. Pomyślcie, że lat 50 temu kobiety jeszcze w okolicy 50-tki rodziły kolejne, zdrowe dzieci. A teraz? młode 30-tki i nie mogą ani jednej ciąży donosić.. :-?

Taka jest natura, żyjemy w szybkim i coraz bardziej sztucznym świecie i to wszystko ma na nasz organizm wpływ. Pomyślcie, że lat 50 temu kobiety jeszcze w okolicy 50-tki rodziły kolejne, zdrowe dzieci. A teraz? młode 30-tki i nie mogą ani jednej ciąży donosić.. :-?

Witaj

Niestety świat się ciągle zmienia i to niekoniecznie w dobrym kierunku :evil: Jak rodziłam Dominikę, to niestety na ginekologii, to co drugi przypadek niedonoszona ciąża w bardzo wczesnym etapie :evil: Moje 2 koleżanki miały już 2 poronienia i w zasadzie nie wiadomo dlaczego :evil: A są w moim wieku :evil:

Chociaz jak przypomnę sobie szopki z przyjęciem do szpitala, bo nigdzie nie było miejsc i po 20 kobiet czekających na ktg, to wiadać że równowaga jest zachowana :roll: :roll: :roll:

Ale jednocześnie zdaję sobie sprawę z tego, że miałam dużo szczęscia, bo jak już zaszłam w ciążę, to wszystko potoczyło się gładko i bez większych problemów :lol: :lol: :lol: A nie każdemu jest to niestety dane :evil:

Ale jak to powiedział ksiądz jednej z moich koleżanek, widocznie Bóg dla niej wyznaczył inną drogę :roll: Dobrze, że go nie posłuchała, jest w ciąży i oby wytrwała do końca :lol:

Pozdrawiam

to Ci powiem, że w mojej malutkiej wsi trzecia pani po 40tce w tym roku urodziła zdrowiutkie dzieciątko... 8)

to Ci powiem, że w mojej malutkiej wsi trzecia pani po 40tce w tym roku urodziła zdrowiutkie dzieciątko... 8)

:o :o :o :o

A co U Ciebie Aniu?? Jak Nadusia??

u mnie to na razie częste goście są.. 8)

z zaskoczki zwłaszcza :roll: :lol:

A Nadusia ma chyba delikatne kolki..

codziennie koło 15tej, 16tej , gdzieś ze dwie godziny mi się pręży i popłakuje :cry: :cry: .

I tylko na rękach się w miarę uspokaja :roll:

Koperek i Espumisan są dość często w użyciu :-?

Nie codziennie, bo nie wolno, ale co drugi czy co trzeci dzień musi dostać, jak już jest bardzo źle :cry: .

Pocieszam się, że w niedzielę juz będzie miesiąc, jeszcze ze dwa i powinno być lepiej :roll:

A tak po za tym, to jest na razie spokojniutka, dużo śpi, potem sporo podje i leży sobie spokojnie na czuwaniu... :wink:

A Twoja jak się ma?

Śpicie razem, czy mała w łóżeczku?

brawo! cieszyć się trzeba i kibicować :lol:

u mnie to na razie częste goście są.. 8)

z zaskoczki zwłaszcza :roll: :lol:

A Nadusia ma chyba delikatne kolki..

codziennie koło 15tej, 16tej , gdzieś ze dwie godziny mi się pręży i popłakuje :cry: :cry: .

I tylko na rękach się w miarę uspokaja :roll:

Koperek i Espumisan są dość często w użyciu :-?

Nie codziennie, bo nie wolno, ale co drugi czy co trzeci dzień musi dostać, jak już jest bardzo źle :cry: .

Pocieszam się, że w niedzielę juz będzie miesiąc, jeszcze ze dwa i powinno być lepiej :roll:

A tak po za tym, to jest na razie spokojniutka, dużo śpi, potem sporo podje i leży sobie spokojnie na czuwaniu... :wink:

A Twoja jak się ma?

Śpicie razem, czy mała w łóżeczku?

Moja Mała też ma problemy z brzuszkiem :( nie są to typowe kolki, ale czasami mocno krzyczy i się pręży :( Też jej daję espumisan i czasmi herbatkę koperkową do picia, ale tylko z łyżeczki :lol: Ogólnie jest grzeczna, tylko strasznie ruchliwa :lol: Fajnie "gada" i mocno podnosi główkę :roll:

Po kąpaniu usypia w łóżeczku i śpi w nim do pierwszego przebudzenia (koło 2 zazwyczaj), a potem biorę ją do nas i śpimy nawet do 9-10 :roll: :roll: :roll:

Aniu :lol: Wszystkiego najlepszego dla Nadii, bo to już dziś miesiąc :lol: :lol:

trzymasz rękę na pulsie :lol:

miesiąc już, miesiąc 8)

ale leci..

Moja też jest grzeczna, na razie jeszcze nie ruchliwa, nie gada ale główkę tez juz konkretnie podnosi i trzyma..

już gdzieś od tygodnia :o

I też śpi w łóżeczku, zazwyczaj sama zasypia, a nad ranem po drugim karmieniu (koło 6tej) już jej nie odnoszę do łóżeczka :wink:

trzymasz rękę na pulsie :lol:

miesiąc już, miesiąc 8)

ale leci..

Moja też jest grzeczna, na razie jeszcze nie ruchliwa, nie gada ale główkę tez juz konkretnie podnosi i trzyma..

już gdzieś od tygodnia :o

I też śpi w łóżeczku, zazwyczaj sama zasypia, a nad ranem po drugim karmieniu (koło 6tej) już jej nie odnoszę do łóżeczka :wink:

No widziałam u Ciebie w wątku jaka duża Dziewczynka i jak ładnie główkę trzyma :lol:

Dominisia też po kąpaniu i cycaniu sama usypia w łóżeczku, ale im jest starsza tym krócej śpi w łóżeczku, a potem już ją biorę do nas :roll: Z przewijaka już zrezygnowałam, bo tak się odpycha i wierci, że dla spokojności wolę ją na łóżku przebierać. Guga, śmieje się w głos, jest fajna :lol:

• 3 weeks później...

jaka ona śliczna :o :p :p :p

a jakie ma włoski :o

moja to nawet w połowie takich mieć nie będzie na 3 miesiące :roll:

ślicznie wygląda, mały aniołek :p

ja juz ubranko załatwiłam, a nawet dwa 8)

i becik tez mam, więc będzie małej ciepło :wink:

wczoraj się jeszcze zorientowałam, że bucików nie mamy...

i trzeba po świece jechać..

mikołaj się zbliża, wielki dzień dla małej :D

jaka ona śliczna :o :p :p :p

a jakie ma włoski :o

moja to nawet w połowie takich mieć nie będzie na 3 miesiące :roll:

ślicznie wygląda, mały aniołek :p

ja juz ubranko załatwiłam, a nawet dwa 8)

i becik tez mam, więc będzie małej ciepło :wink:

wczoraj się jeszcze zorientowałam, że bucików nie mamy...

i trzeba po świece jechać..

mikołaj się zbliża, wielki dzień dla małej :D

No właśnie do mikołaja coraz bliżej, będzie wielki dzień :lol:

Ja w przyszłym tygodniu jadę kupić ubranko, bo trzeba wydatki w czasie rozłożyć :roll: Święta za pasem, prezenty, Wika ma w styczniu uodziny :roll: wszystko na raz :roll: zresztą jak co roku :roll:

Jak dla mnie bomba, tylko nie wiem czy nie będzie a ciemno troszkę :lol:

E tam ciemno :) (są 2 okna :wink: ) Te beżowe to bardzo blade są- sama zobacz:

http://images13.fotosik.pl/120/54bbce6a67795564.jpg

Kocham te płytki :) Jeszcze tylko muszę męża przekonac bo on nie lubi zielonego :roll: :wink:

dziewczyny, jakiej firmy są te płytki?

Jak dla mnie bomba, tylko nie wiem czy nie będzie a ciemno troszkę :lol:

E tam ciemno :) (są 2 okna :wink: ) Te beżowe to bardzo blade są- sama zobacz:

http://images13.fotosik.pl/120/54bbce6a67795564.jpg

Kocham te płytki :) Jeszcze tylko muszę męża przekonac bo on nie lubi zielonego :roll: :wink:

dziewczyny, jakiej firmy są te płytki?

na moje oko, to Bambo Paradyż 8)

dzień dobry, gdzie te zdjęcia??

No muszę trochę popstrykać, bo się zaniedbałam ostatnio :roll: :roll: :roll:

Byłam na zakupkach na Bazarze Różyckiego :lol: :lol: :lol: i kupiłam Małej ubranko do chrztu. Sukieneczkę, futerko, spodenki i czapusię też futrzaną :lol: cudo :lol: :lol: :lol: Już nie mogę się doczekac, źeby Ją w to ubrać :lol: :roll: :lol:

Aniu A jak Wasze przygotowania??

ubranko mamy, dziś zaczęłam porządki (teraz mam przerwę na kawkę...), wieczorem muszę już zrobić listę zakupów i torta zamówić :roll:

a przylazłam do Ciebie, żebyś Ty polazła ( :wink: :lol: :lol: ) do mnie, bo Nadia bierze udział w konkursie Bebiko. O głosik prosimy, bo każdy się liczy :roll: :wink: