Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój Neptunek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

im jestem starsza tym bardziej żałue, że te święta są takie krótkie..

takia magia świąt jest tylko raz w roku i tak krótko trwa :(

gdzie zdjęcia? :D

Moje małe też zadowolone z prezetów, odkurzacz chodzi na okrągło :roll: , ale mam teraz porządek na podłogach.. :lol: :lol: :lol:

im jestem starsza tym bardziej żałue, że te święta są takie krótkie..

takia magia świąt jest tylko raz w roku i tak krótko trwa :(

gdzie zdjęcia? :D

Moje małe też zadowolone z prezetów, odkurzacz chodzi na okrągło :roll: , ale mam teraz porządek na podłogach.. :lol: :lol: :lol:

No właśnie rok się czeka, a mijają nie wiadomo kiedy :roll:

Zdjęcia są w aparacie, postaram się wieczorkiem zgrać, to jutro w pracy wkleję.

Dominika też dostała zestaw sprzątaczki z odkurzaczem i też ciągle sprząta :roll:

Magi jak Ci fajnie, ze masz odbiór.Mnie też to czeka, ale najpierw musze jeszcze wydać parę groszy, bo słyszałam, ze od odbioru jakies komplikacje z rozliczaniem faktur ponoć są? Największy problem to bede miała ze świadectwem energetycznym :oops:

to znaczy? bo ja już po odbiorze i w tym roku też chcę jeszcze coś odliczyć

Magi jak Ci fajnie, ze masz odbiór.Mnie też to czeka, ale najpierw musze jeszcze wydać parę groszy, bo słyszałam, ze od odbioru jakies komplikacje z rozliczaniem faktur ponoć są? Największy problem to bede miała ze świadectwem energetycznym :oops:

nic nie wiem o komplikacjach z fakturami po odbiorze. 2 tygodnie temu złożyliśmy do skarbowego o zwrot Vat i nic pani nie mówiła, że coś jest nie tak. Ale podobno od nowego roku ma się coś pozmieniać.

My z certyfikatem nie mieliśmy żadnych problemów, tylko 500 zł nas kosztował :roll:

odsetki od kredytu można odliczyć?

jak? gdzie?

musisz wziąć kwitek z banku o wysokości zapłaconych odsetek i potem to do pita wliczasz. Oczywiście są jakieś limity itp., ale ja się na tym nie znam, to księgowa będzie wyliczać. W każdym razie dom musi być odebrany nie później niż 3 lata od uzyskania pozwolenia na budowę.